Η κυριαρχικότητα του σκύλου είναι αποτέλεσμα / οφείλεται σε....

Η κυριαρχικότητα του σκύλου είναι αποτέλεσμα / οφείλεται σε:

• Ήπιο ιδιοκτήτη?

Votes: 8 22,9%
  • Ανώριμο ιδιοκτήτη?

Votes: 8 22,9%
  • Άπειρο ιδιοκτήτη?

Votes: 16 45,7%
  • Σκληρό ιδιοκτήτη?

Votes: 1 2,9%
  • Θέμα εκτροφής (αίματα…)?

Votes: 12 34,3%
  • Θέμα φυλής ?

Votes: 11 31,4%
  • Θέμα σκύλου?

Votes: 4 11,4%
  • Κακής εκπαίδευσης?

Votes: 5 14,3%
  • Αποτέλεσμα βίας?

Votes: 4 11,4%
  • Πως μεγάλωσε το κουτάβι?

Votes: 6 17,1%
  • Μαλώματα με άλλα σκυλιά…

Votes: 3 8,6%
  • Φύλακας = πρέπει να είναι…

Votes: 0 0,0%
  • Απλά «έκατσε» να είναι έτσι..

Votes: 0 0,0%
  • Γενικά λάθος χειρισμούς…

Votes: 12 34,3%
  • Κάτι άλλο..

Votes: 1 2,9%

• Total voters
    35

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Αποτελεσμα βιας ο σκυλος να γινει κυριαρχικος? Επισης τι εννοεις θεμα σκυλου?
Νομιζω οτι ολα αυτα που γραφεις δεν ειναι οι αιτιες της κυριαρχικοτητας αλλα μαλλον την αυξανουν ....

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Συμφωνω με ολους... :)

Αλλά, είσαι κυριαρχικός. Οκ. Πως? Ποια είναι η κύρια αιτία? Υπάρχει και είναι γνωστή ή απλά η κυριαρχικότητα μεγαλώνει με τις όποιες αδυναμίες του ιδιοκτήτη και τους λάθους χειρισμούς?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πιστεύω πως η κυριαρχικότητα είναι στο αίμα. Είναι και θέμα φυλής (γενικότερα), κάποιες φυλές είναι πιο κυριαρχικές από τις άλλες. Πιστεύω πως είναι θέμα χαρακτήρα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.575
840
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω κ εγω με ολους...καποιες απο τις επιλογες που εχεις,εχουν να κανουν απλα με την αυξηση η μειωση της...αν του περασει δλδ του σκυλου η οχι...ανεξαιρετως ομως με φυλες κτλ,η κυριαρχικοτητα βρισκει εδαφος παντου!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σωστά..! :)
Πιστευω πως ολα τα ζωα που σκεφτοντε εχουν ταση κυριαρχικότητας και έχει να κάνει με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν. Απλα σε κάποια είναι πολύ έντονο.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αποτελεσμα βιας ο σκυλος να γινει κυριαρχικος? Επισης τι εννοεις θεμα σκυλου?
Νομιζω οτι ολα αυτα που γραφεις δεν ειναι οι αιτιες της κυριαρχικοτητας αλλα μαλλον την αυξανουν ....
Συμφωνω.
Επισης ενας ακομα τροπος να αυξηθει η κυριαρχικότητα είναι η ασυνέπεια του ιδιοκτητη ώς προς αυτα που ζηταει απο το σκύλο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν εξαιρεσουμε την κυριαρχικη ταση απο DNA, ενας σιγουρος τροπος για να ανεβει η κυριαρχικοτητα του σκυλου ειναι ο αδυναμος ιδιοκτητης. Ο σκυλος απο την φυση του θα προσπαθησει να παρει τα ηνια σε μια αγελη χωρις ουσιαστικο αρχηγο.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αν εξαιρεσουμε την κυριαρχικη ταση απο DNA, ενας σιγουρος τροπος για να ανεβει η κυριαρχικοτητα του σκυλου ειναι ο αδυναμος ιδιοκτητης. Ο σκυλος απο την φυση του θα προσπαθησει να παρει τα ηνια σε μια αγελη χωρις ουσιαστικο αρχηγο.
+1000

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κάποιος θεωρεί κυριαρχία όταν ένας σκύλος γαυγίζει ένα άλλο, εγώ το βλέπω σαν φόβο-ανασφάλεια.
Άλλος μπορεί να θεωρεί κυριαρχία όταν ο σκύλος του πάντα κάθεται στην αγαπημένη του πολυθρόνα, εγώ το βλέπω σαν κακιά συνήθεια.
Άλλος μπορεί να θεωρεί κυριαρχία όταν ο σκύλος τραβάει στην βόλτα, εγώ βλέπω ένα σκύλο που θέλει να εκτονωθεί και είναι περίεργος για το περιβάλλον του.
Αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου σαν κυρίαρχο σκυλί είναι αυτό που τους έχει όλους γραμμένους. Θα περπατήσει μεταξύ σκυλιών με ουρά πάνω και θώρακα φουσκομένο και κανείς δεν θα το πειράξει. Όλα θα τρέχουν πέρα δώθε και αυτό θα είναι κάπου και θα επιβλέπει. Όλα θα γρυλλίζουν για ποιός θα φάει το φαγητό που βρήκαν και αυτό θα πάει να πάρει χωρίς φόβο. Όταν πρέπει να πάνε κάπου θα πηγαίνει τρέχοντας ώστε να τους έχει όλους πίσω του.
Κυρίαρχος για μένα είναι το θαρραλέο, περίφανο, ακούραστο και ήσυχο σκυλί που η αύρα του δεν δίνει δικαιώματα στα υπόλοιπα να αντιδράσουν. Κυρίαρχο δεν θεωρώ αυτό που γρυλλίζει με το φαγητό, γαυγίζει στους περαστικούς, τραβάει στην βόλτα ή δεν ακούει τίποτα απο αυτά που λες... αυτά είναι εκπαίδευση.

Οπότε συμφωνώ κι εγώ ότι το κυρίαρχο σκυλί γεννιέται, το έχει. Επίσης πιστεύω ότι πραγματικά κυρίαρχα είναι λίγα... Ψηφίζω θέμα σκύλου

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.575
840
Ξεσσαλονικη!!!
δυστυχως με την αυρα δεν εχει λυθει τιποτα φιλε...παντα με ξυλο λυνουν το θεμα αρχηγειας κ κυριαρχικοτητας....ξεκιναει με το μαρκαρησμα περιοχων κ καταληγει σε στραβοκοιταγμα κ καυγα.ο κυριαρχος σκυλος θα φουσκωσει το στηθος κ δεν θα αφησει εναν αλλον κυριαρχο σκυλο να σηκωσει κεφαλι πιο πανω απο αυτον.θα πεσει φαπα μεχρι να δουν ποιος ειναι πιο μαγκας.ειναι η βασικη λειτουργεια της φυσης...δεν υπαρχει ανθρωπινη λογικη...εσυ εδω,δεν περιγραφεις ακριβως εναν σκυλο κυριαρχο,αλλα εναν κυριαρχο σκυλο αρχηγο...το θεμα ειναι η πορεια μεχρι αυτο το σημειο....στο θεμα δεν εξεταζουμε ομως τον σκυλο αρχηγο,εξεταζουμε απλα ενα κυριαρχο ζωο.

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
εγω παντος απο την ελαχιστη εμπειρια εχω καταλαβει οτι ειναι θεμα εκπαιδευσης κ πως τον συνηθιζεις. Σου γρυλισε για να του δωσεις το μπαλακι? Το παιρνεις κ το βλεπει μετα απο καμια ωρα. 1,2 πεντε δεκα θα μαθει οτι δεν πρεπει να κανει μαγκιες.Μιλαω παντα για κατοικιδια! Οπως π.χ οι σκυλοι συντροφιας! Μικροι , χαριτωμενοι , τους καλομαθαινουμε κ μετα πανε κ τα βαζουν με μεγαλυτερα σκυλια η ανθρωπους! Επισης μαθαινουν να βλεπουν το κοσμο απο ψιλα (λογω πολλων αγκαλιων) κ νομιζουν οτι ειναι ανωτερα απο τους αλλους!

Last edited:

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
εχεις δικιο απλα μεσα απο αυτο βγαινει κ η απαντηση μου! Οτι φταει σε μεγαλο βαθμο η εκπαιδευση κ οχι αν το σκυλι εχει τα γονιδια αυτα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ (με αυτό που είπε ο Harryf3). Δεν θα πω έναν κακομαθημένο σκύλο "κυριαρχικό", απλά επειδή εκμεταλεύεται το αφεντικό του (οι μισοί σκύλοι στην χώρα είναι έτσι) ή/και πουλάει μαγκιές εκεί που τον πέρνει. Και ούτε το αντίθετο ... δηλαδή δεν θα πω πως ένας σκύλος δεν είναι κυριαρχικός, επειδή είναι καλά εκπαιδευμένος και φέρεται πάντα κόσμια (εκτός αν η κατάσταση απαιτεί το αντίθετο).

ΑΛΛΟ "κακομαθημένος" και ΑΛΛΟ "κυριαρχικός". Άλλο "κυριαρχική συμπεριφορά" και ΑΛΛΟ "κυριαρχικός σκύλος".

Κυριαρχικός είναι ένας σκύλος που νιώθει πως είναι πάνω από όλους και όλα (εκτός από τον ιδιοκτήτη του αν ο ιδιοκτήτης του ξέρει να τον εκπαιδεύσει σωστά) και πολύ δύσκολα τον πείθεις για το αντίθετο (ακόμη και αν είσαι ειδικός στο να "πείθεις"). Είναι σκύλος που ΔΕΝ απειλείται εύκολα (καθώς έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του) και αν είναι κοινωνικοποιημένος και εκπαιδευμένος σωστά, θα τον δεις να συμπεριφέρεται ιδιαίτερα "γλυκά" σε αδύναμα πλάσματα (γέρους, παιδιά, κουτάβια) και να μοιράζει και το φαγητό του ακόμη.

Είναι σκύλος που έχει το DNA να γίνει καλός αρχηγός της αγέλης. Αυτός είναι ο ορισμός.

Τώρα αν σε λάθος χέρια μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα/ταλαιπορία ή ακόμη και επικίνδυνος, φυσικά. Αλλά αυτό ισχύει για σχεδόν τον κάθε σκύλο.

Τέλος, ήθελα να επισημάνω πως ο ΠΙΟ κυριαρχικός σκύλος (από DNA), μπορεί να γίνει φοβικός και υποδουλωτηκός αν μεγαλώσει με υπερ του δέωντος αυστηρότητα ή ξύλο.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης