Η πρωτάρα ψάχνει φως!!!

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Καλησπέρα. Ονομάζομαι Δήμητρα και είμαι καινούριο μέλος. Το έχω ψάξει πολύ το θέμα και (όλη μου τη ζωή!) και αποφάσισα να αποκτήσω ένα μικρόσωμο σκύλο. Μα -αφού είμαι μικρή ακόμα (13) και επειδή θέλω να αναλάβω όλες τις ευθύνες και να μην επιβαρύνω την οικογένειά μου- θα περιμένω μέχρι να γίνω δεκαοχτώ και να τελειώσω το λύκειο. Μα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα, σωστά; Είμαι εντελώς άπειρη στη ζωή με ένα σκύλο (μιας και δεν είχα ποτέ μου) μα είμαι πρόθυμη για όσες θυσίες χρειαστεί.
Ζω σε ένα διαμέρισμα 95 τ. μ. με αρκετά μεγάλη βεράντα. Επίσης, διαθέτω χώρο στην ταράτσα και στο υπόγειο. Αυτός ο χώρος είναι κατάλληλος για ένα σκύλο ράτσας Μίνι Πίντσερ (που ταιριάζει στον χαρακτήρα μου);8-[
Ευχαριστώ.​

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
καλησπέρα! το υπογειο και η ταράτσα δεν νομίζω οτί παίζουν κάποιο ρόλο σε ένα σπίτι. κατα δευτερον έχεις συζητήσει με τους γονείς σου κατά πόσο θετικοί είναι στην απόκτηση σκύλου. Δλδ θέλεις να πάρεις σκύλο σε 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος; αν είναι έτσι μέχρι τότε μπορείς να διαβάζεις για τις ρατσες και πρώτα από όλα για το σωστό τρόπο απόκτησης ενός σκύλου, τη φροντίδα του και οτιδήποτε άλλο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ :D Πρωτα απο ολα το υπογειο και η ταρατσα δεν ειναι μερος για να μενει ενας σκυλος. Ο σκυλος ειναι για να μενει μαζι σου. Γιατι διαλεξες πινσερ? Επειδη ειναι μικρο? Μπορει σε 5 χρονια να σου ταιριαζει αλλος σκυλος. Εννοω οτι αλλα πραγματα κανεις τωρα και αλλιως σκεφτεσαι. Σε 5 χρονια θα εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη. Μπραβο σου που ηρθες εδω για να μαθεις και θα σε βοηθησουμε σε οτι απορια εχεις. Αλλα μην ακουω υπογεια και ταρατσες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το μέγεθος του διαμερίσματος δεν έχει απολύτως τίποτα να κάνει με το μέγεθος ή το είδος του σκύλου (με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν σκυλιά με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις). Αυτό που έχει άμεση σχέση είναι ο χρόνος που θα έχεις για την εκτόνωση του, ο τρόπος ζωής σου και η ιδιοσυγκρασία σου (σε σχέση με του σκύλου).

Τωρα, μέχρι να γίνεις 18 (αν και εγώ προτείνω να περιμένεις ακόμα περισσότερο, μέχρι να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη), μπορείς να προσφέρεις εθελοντική εργασία στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων της περιοχής σου. Εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να μάθεις τι σημαίνει συνυπάρχω με ένα σκύλο (απ'την καλή κι απ'την ανάποδη!) και ταυτόχρονα θα απολαμβάνεις την παρέα των σκυλιών χωρίς τη μακροχρόνια δέσμευση. Κάνε μια δοκιμή και βλέπεις.

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Η αλήθεια είναι ότι -αν και ποτέ δεν είχα σκεφτεί να γίνω εθελόντρια- είναι μία θαυμάσια ιδέα!!!! Θα το συζητήσω με τους γονείς μου, ευχαριστώ πολύ!!!!:D

Last edited:

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Καλως ηρθες στο φορουμ :D Πρωτα απο ολα το υπογειο και η ταρατσα δεν ειναι μερος για να μενει ενας σκυλος. Ο σκυλος ειναι για να μενει μαζι σου. Γιατι διαλεξες πινσερ? Επειδη ειναι μικρο? Μπορει σε 5 χρονια να σου ταιριαζει αλλος σκυλος. Εννοω οτι αλλα πραγματα κανεις τωρα και αλλιως σκεφτεσαι. Σε 5 χρονια θα εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη. Μπραβο σου που ηρθες εδω για να μαθεις και θα σε βοηθησουμε σε οτι απορια εχεις. Αλλα μην ακουω υπογεια και ταρατσες.

Μάλιστα! Όχι υπόγεια και ταράτσες, το 'πιασα!!!:oops:

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
καλησπέρα! το υπογειο και η ταράτσα δεν νομίζω οτί παίζουν κάποιο ρόλο σε ένα σπίτι. κατα δευτερον έχεις συζητήσει με τους γονείς σου κατά πόσο θετικοί είναι στην απόκτηση σκύλου. Δλδ θέλεις να πάρεις σκύλο σε 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος; αν είναι έτσι μέχρι τότε μπορείς να διαβάζεις για τις ρατσες και πρώτα από όλα για το σωστό τρόπο απόκτησης ενός σκύλου, τη φροντίδα του και οτιδήποτε άλλο.
Ναι, το έχουμε συζητήσει με τους γονείς μου και συμφωνούν στην απόκτηση ενός σκύλου, αρκεί να αναλάβω εγώ τις ευθύνες. Γι' αυτό άλλωστε περιμένω μέχρι τα 18... και γι' αυτό μπήκα στο φόρουμ, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα γράφουν τα βιβλία... όπως που θα μπορούσα να βρω ένα εκτρωφείο...
Είμαι υπέυθηνο άτομο και το νιώθω ότι δεν είμαι έτοιμη ακόμα (χωρίς να θέλω να μοιάσω με κανένα ψώνιο...).