Καλως ήλθες φίλε μου με την Verdi! Δεν θα μπορούσα να πω περισσότερα από τους προηγούμενους φίλους και εύστοχος ο σχολιασμός του Spyros-Akita! Αν και έχω κι εγώ ένα κουτάβι περπατάει πιά στον πέμπτο μήνα περιττό να σου πω πως αισθανόμουν μια βιασύνη να μάθει βασικά πράγματα και το κυριότερο το θέμα "τουαλέτα"! Βέβαια εμείς το ξεπεράσαμε αυτό και εκπαιδευόμαστε σε άλλα πραγματάκια! Το βέβαιο είναι πως μην περιμένεις θαύματα από την πρώτη στιγμή, (είναι ακόμα μπεμπάκι),δώσε της το χρόνο να καταλάβει που βρίσκεται και σιγά σιγά θα αρχίσει να ερευνά το σπίτι σου! Το ότι θα στην κάνει μια και δύο και ισως περισσότερες φορές να κάνει το "πιπί" μέσα στο σπίτι αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά και πάλι στο λέω με βεβαιότητα πως με λίγη προσπάθεια θα μάθει με τον καιρό! Εκείνο που πρέπει να μάθεις και που εφάρμοσα κι εγώ είναι να δεί κανείς τις ώρες που γευματίζει και αφοδεύει η κάνει πιπί! Μέσα σε λίγες μέρες θα καταλάβεις και θα μπορέσεις να υποψιαστείς πότε είναι η ώρα να την βγάλεις έξω! Αν την βγάλεις έξω και κάνει πιπί στο επιθυμητό σημείο τότε μια λιχουδιά για επιβεβαίωση με ένα χάδι και ένα "μπράβο κορίτσι μου" θα ήταν θετική κίνηση!!! Επίσης σημαντικό είναι να μην της φωνάζεις όταν κάνει την αταξία αλλά να την επιβραβεύεις πάντα σε κάτι θετικό! Αυτά φίλε μου να είσαι καλά και εσύ και η Verdi και έχε υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή!
Κοίταξε, το θέμα της τουαλέτας εν μέρει λύθηκε στις πρώτες μέρες, δηλαδή πάντα τα κάνει στο μπαλκόνι και στο σπίτι θα τα κάνει μόνο αν τύχει να λείψω για πολλές ώρες, το πρόβλημα μου είναι ότι δεν κάνει τα κακά της στην βόλτα, βγαίνουμε τρεις φορές την μέρα τις ίδιες ώρες 1:30 με 2 ώρες μετά το φαγητό της, δεν την έχω μαλώσει ποτέ όποτε γύρισα και είδα το σπίτι λερωμένο όμως θεωρώ ότι έστω από τύχη κάποια στιγμή που ήμασταν έξω θα έπρεπε να τα έχει κάνει. Για αυτό υποψιάζομαι μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος χωρίς να το καταλάβω και δεν θέλει να τα κάνει έξω παρά μόνο στο μπαλκόνι. Μια μέρα μάλιστα πήρα μια πέτρα την σκούπισα πάνω στα κακά της και την πήγα στο πάρκο μπας και την μυρίσει και τα κάνει εκεί αλλά ούτε αυτό. Επίσης η βόλτα της είναι καθημερινά στο ίδιο μέρος ώστε να μπορέσει να εξοικειωθεί με τον χώρο γύρω από το σπίτι. Έχει κανείς καμιά ιδέα αν όντως έχω κάνει κάτι λάθος ή είναι θέμα εξοικείωσης με την βόλτα για να αρχίσει να το καταλαβαίνει?