Η πρώτη μου εμπειρία από σκύλο.

Rebel08

Member
22 Φεβρουαρίου 2017
9
5
28
Καλως ήλθες φίλε μου με την Verdi! Δεν θα μπορούσα να πω περισσότερα από τους προηγούμενους φίλους και εύστοχος ο σχολιασμός του Spyros-Akita! Αν και έχω κι εγώ ένα κουτάβι περπατάει πιά στον πέμπτο μήνα περιττό να σου πω πως αισθανόμουν μια βιασύνη να μάθει βασικά πράγματα και το κυριότερο το θέμα "τουαλέτα"! Βέβαια εμείς το ξεπεράσαμε αυτό και εκπαιδευόμαστε σε άλλα πραγματάκια! Το βέβαιο είναι πως μην περιμένεις θαύματα από την πρώτη στιγμή, (είναι ακόμα μπεμπάκι),δώσε της το χρόνο να καταλάβει που βρίσκεται και σιγά σιγά θα αρχίσει να ερευνά το σπίτι σου! Το ότι θα στην κάνει μια και δύο και ισως περισσότερες φορές να κάνει το "πιπί" μέσα στο σπίτι αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά και πάλι στο λέω με βεβαιότητα πως με λίγη προσπάθεια θα μάθει με τον καιρό! Εκείνο που πρέπει να μάθεις και που εφάρμοσα κι εγώ είναι να δεί κανείς τις ώρες που γευματίζει και αφοδεύει η κάνει πιπί! Μέσα σε λίγες μέρες θα καταλάβεις και θα μπορέσεις να υποψιαστείς πότε είναι η ώρα να την βγάλεις έξω! Αν την βγάλεις έξω και κάνει πιπί στο επιθυμητό σημείο τότε μια λιχουδιά για επιβεβαίωση με ένα χάδι και ένα "μπράβο κορίτσι μου" θα ήταν θετική κίνηση!!! Επίσης σημαντικό είναι να μην της φωνάζεις όταν κάνει την αταξία αλλά να την επιβραβεύεις πάντα σε κάτι θετικό! Αυτά φίλε μου να είσαι καλά και εσύ και η Verdi και έχε υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή!

Κοίταξε, το θέμα της τουαλέτας εν μέρει λύθηκε στις πρώτες μέρες, δηλαδή πάντα τα κάνει στο μπαλκόνι και στο σπίτι θα τα κάνει μόνο αν τύχει να λείψω για πολλές ώρες, το πρόβλημα μου είναι ότι δεν κάνει τα κακά της στην βόλτα, βγαίνουμε τρεις φορές την μέρα τις ίδιες ώρες 1:30 με 2 ώρες μετά το φαγητό της, δεν την έχω μαλώσει ποτέ όποτε γύρισα και είδα το σπίτι λερωμένο όμως θεωρώ ότι έστω από τύχη κάποια στιγμή που ήμασταν έξω θα έπρεπε να τα έχει κάνει. Για αυτό υποψιάζομαι μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος χωρίς να το καταλάβω και δεν θέλει να τα κάνει έξω παρά μόνο στο μπαλκόνι. Μια μέρα μάλιστα πήρα μια πέτρα την σκούπισα πάνω στα κακά της και την πήγα στο πάρκο μπας και την μυρίσει και τα κάνει εκεί αλλά ούτε αυτό. Επίσης η βόλτα της είναι καθημερινά στο ίδιο μέρος ώστε να μπορέσει να εξοικειωθεί με τον χώρο γύρω από το σπίτι. Έχει κανείς καμιά ιδέα αν όντως έχω κάνει κάτι λάθος ή είναι θέμα εξοικείωσης με την βόλτα για να αρχίσει να το καταλαβαίνει?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι ότι έχει μάθει ότι στην πάνα επιτρέπεται και τα κάνει εκεί για να σε ευχαριστήσει. Και κρατιέται όσο είστε στη βόλτα για να τα κάνει στο σημείο που της έμαθες, ώστε να σε κρατήσει (κατά τη γνώμη της) ευχαριστημένο. Θα μπορούσες να κάνεις μια ολοήμερη βόλτα, είτε στην εξοχή, είτε σε κανένα πάρκο, τύπου άλσος Συγγρού, πάρκο Τρίτση κλπ. Μια βόλτα που θα ξεπερνάει τα όρια αντοχής να κρατήσει το έντερό της και να αναγκαστεί να τα κάνει έξω. Εκεί εσύ στήνεις όχι απλά πανηγύρι, αλλά γλέντι ολόκληρο, δηλαδή και χαρές, χάδια, και το μπράβο να πηγαίνει σύννεφο, μέσα στον ενθουσιασμό, λες και κέρδισες το Τζόκερ ΚΑΙ λιχουδιά ταυτόχρονα.

Εναλλακτικά, ίσως σε βοηθήσει η βόλτα μαζί με άλλους φίλους με σκύλους. Θα δει η μικρή σου ότι τα άλλα κάνουν κακά έξω και μπορεί να ακολουθήσει κι αυτή.

Υπομονή θέλει απλά, πάντως

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
@Orilis
Συμφωνώ απολύτος με αυτά που γράφεις!

Το κλειδί της υπόθεσης είναι η υπομονή και πρέπει να δώσεις περισσότερο χρόνο στην έξοδο της μέχρι να της έρθει η επιθύμία να αφοδεύσει και όταν το κάνει χαρές και πανηγύρια (όπως αναφέρει και ο @Orilis) και χάδια και "μπράβο" και λιχουδιά! Αυτό πρέπει να το επαναλάβεις αρκετές φορές και θα δεις που το σκυλάκι σου θα καταλάβει τι του ζητάς!

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
36
Καλησπερα.. Και εγω με τον δικο μου αυτο εκανα (αδεσποτος ο οποιος θα γινει μεγαλου μεγεθους) Υπομονη θελει φιλε μου, βολτες σε "καθαρα" σημεια και να τον αφηνεις ελευθερο να τρεχει( σε ασφαλες σημειο ΠΑΝΤΑ) γιατι ειναι οτι πρεπει μετα απο ασκηση. Με το που λερωνε του ελεγα μπραβο χαδια λιχουδιες κλπ κλπ... Τωρα απλα παει στην πορτα της αυλης και θα περιμενει να τ ανοιξω.. Τον βρηκα 2 μηνων και τωρα ειναι 5 Το εμαθε παρα πολυ γρηγορα. Εγω αυτα εκανα και το εμαθε αμεσως, ελπιζω ν βοηθησα. Και εννοειται οσο και να τσαντιστεις με κατι ποτε δεν σηκωνεις χερι απλα με τον τονο της φωνης σου θα καταλαβει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
...να τον αφηνεις ελευθερο να τρεχει( σε ασφαλες σημειο ΠΑΝΤΑ) ..
Κάντο λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό, γιατί έτσι όπως το γράφεις, βοηθητικό δεν το λες :rolleyes:

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
36
Κάντο λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό, γιατί έτσι όπως το γράφεις, βοηθητικό δεν το λες :rolleyes:
Χαχαχ ναι οντως... Εγω τον παω σε ενα παλιο γηπεδακι τ οποιο δεν χρησιμοποιειται αλλα η πορτα τ κλεινει, καποιες αλλες φορες τον παω στην παραλια επειδη μενω κοντα και ειμαστε μονοι μας...

Rebel08

Member
22 Φεβρουαρίου 2017
9
5
28
Ναι το θέμα της τουαλέτας λύθηκε, της πήρα ένα crate το οποίο είναι αρκετά μεγάλο ώστε να είναι άνετη και έτσι αρχικά κρατιόταν μέχρι να την βγάλω βόλτα ώσπου έμαθε να τα κάνει έξω, αν και υπήρξαν βέβαια μερικά δικαιολογημένα ατυχήματα τις πρώτες μέρες που αλλάξαμε περιβάλλον και ήρθαμε στο πατρικό μου όμως θεωρώ πως το έχει κατανοήσει. Τώρα ο προβληματισμός μου είναι άλλος. Όταν ερχόμασταν με το πλοίο (ταξίδι 12 ωρών) είχα κλείσει καμπίνα μαζί με έναν φίλο μου και επομένως την είχα μαζί μου στην καμπίνα χωρίς πρόβλημα. Τώρα όμως που δεν βρήκα καμπίνα θα πρέπει είτε να την πάω στις σκυλιέρες (πράγμα που δεν το θέλω σε καμία περίπτωση) είτε να την έχω μαζί μου στα σαλόνια μέσα σε μποξ όπου κανονικά δεν επιτρέπεται αλλά αν είναι ελεγχόμενη κάνουν τα στραβά μάτια. Το πλοίο αναμένεται να είναι γεμάτο και σκέφτομαι να της δώσω κάποιο ηρεμιστικό ώστε να παραμείνει ήρεμη κατά την διαδρομή και να μην ταλαιπωρηθεί ούτε αυτή ούτε εγώ. Είναι ασφαλές κάτι τέτοιο για την υγεία της και για την ηλικία της? (5,5 μηνών).

Rebel08

Member
22 Φεβρουαρίου 2017
9
5
28
Όσον αφορά την εκτόνωση της βγαίνουμε 3 μεγάλες βόλτες την ημέρα εκτός αν την πάω είτε σε ένα κοντινό δημοτικό σχολείο όπου την αφήνω ελεύθερη είτε σε περιφραγμένο πάρκο σκύλων όπου κοινωνικοποιείται με άλλα σκυλιά.