Η χρήση του πνίκτη


K9

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
8
0
ROTTIE: Οι δημοσιεύσεις είναι μεταφορά από το νήμα: Πως διαλέγουμε εκπαιδευτή...


dogwalker said:
Ο σωστός εκπαιδευτής είναι ο υπομονετικός που χρησιμοποιεί ευχάριστες μεθόδους για το σκυλί μας και εμας και καμιά μορφή βίας. Έχω συναντήσει εκπαιδευτή που ψεύδεται, να λέει καμιά χρήση βίας και να τραβάει το σκυλί να κάθεται δίπλα του. Εγώ θα τηλεφωνούσα έναν εκπαιδευτή με βάση άρθρων σε περιοδικά. Ποτέ δε θα τηλεφωνούσα κάποιον που δε γνωρίζω για το έργο του.
Το να φορέσει ο εκπ/τής π.χ. πνίχτη στον σκύλο και να τον τσεκάρει κατα τη διάρκεια της εκπαίδευσης το θεωρείς βία?
 




K9

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
8
0
ΜΑΚΗΣ said:
τι ενοείς να τον τσεκάρει :?: :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k :-k
Εννοώ να διορθώσει τον σκύλο! Ένας τρόπος υπάρχει οταν φοράς στον σκύλο την αλυσίδα που λέγεται πνίχτης.
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
62
Chania
www.chaniatown.gr
Για να αναγκαστεί ο εκπαιδευτής να βάλει πνίχτη στον σκύλο σημαίνει ότι ήδη ο ιδιοκτήτης έχει φταίξιμο ,
εάν τώρα θεωρήσουμε ότι είναι βία που φόρεσε τον πνίχτη ο εκπαιδευτής στον σκύλο για να διορθώσει τα σφάλματα του αφεντικού του και να δει αν μπορέσει να τον κάνει να ζήσει αρμονικά μαζί του
(όταν ο ιδιοκτήτης είναι ξεροκέφαλος και φτιαγμένο σκύλο να του δώσεις πάλι θα τον χαλάσει ) τότε εάν ο πνίχτης είναι βία ας πούμε ποιος την προκάλεσε ….
 


K9

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
8
0
Ο πνίχτης δεν είναι βία όταν ξέρουμε να τον χρησιμοποιήσουμε! Δεν είναι τοσο άσχημο για τον σκύλο όσο φαίνεται σε εμάς! Όπως όταν ήταν κουτάβι και το διόρθωνε η μάνα του πιάνοντας το απο τον λαιμό, έτσι κάνει και τώρα ο αρχηγός της αγέλης (αφεντικό)
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο πνίχτης δεν είναι βία όταν ξέρουμε να τον χρησιμοποιήσουμε! Δεν είναι τοσο άσχημο για τον σκύλο όσο φαίνεται σε εμάς! Όπως όταν ήταν κουτάβι και το διόρθωνε η μάνα του πιάνοντας το απο τον λαιμό, έτσι κάνει και τώρα ο αρχηγός της αγέλης (αφεντικό)
Tί σχέση έχει ο πνίχτης με το αγρίεμα της μάνας?? Θές να πείς ότι η βία υπάρχει στη φύση τους, και την αποδέχονται ως συνέχεια ... γιατί ο πνίχτης δεν διορθώνει έτσι, σε καμία περίπτωση - σαν την μανα ... αλλιώς λειτουργεί.

Επίσης, να πούμε κάτι, επειδή γίνεται παρανόηση ... αν έχει κάποιος βίντεο με μάνα σκύλα, να σβερκώνει και να τινάζει, να το ανεβάσει παρακαλώ στο forum ... εγώ βλέπω τις μάνες να δαγκώνουν στα ίσα, αυτή την διόρθωση έχω δεί μέχρι τώρα ... και την πίεση προς το έδαφος ... ΜΙΜΗΣΗ του δαγκώματος ίσως είναι το σβέρκωμα ... σβέρκωμα η μάνα κάνει ΜΟΝΟ στο παιχνίδι, και όχι απότομο και κοφτό, αλλά συνεχόμενο, με συμμετοχή όλου του κορμού και διαφόρων ήχων ...
 


canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Κανένα σκυλί δεν φτιάχνεται χωρίς έστω την παραμικρή διόρθωση! Το παραδέχονται μέχρι και κορυφαίοι pure ‘’positive’’ trainers ! Η βία που αναφέρει ο dogwalker είναι κάτι πάρα πολύ σχετικό! Το να προσπαθεί κανείς να εκπαιδεύσει σκύλο με κασέρια και σαλάμια ειδικά μέσα στις πόλεις που μένουμε οι περισσότεροι, και με ένα εκατομμύριο κινδύνους , είναι για μένα επιεικώς ρομαντικό και έξω απ την πραγματικότητα!!! Ας μάθουν πρώτα όλοι σαυτη την χώρα τι θα πει κοινωνικοποίηση, ας μάθουν τι θα πει σωστή και υπεύθυνη ιδιοκτησία και μετά το συζητάμε….
 
  • Like
Reactions: Marantz1060


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κανένα σκυλί δεν φτιάχνεται χωρίς έστω την παραμικρή διόρθωση! Το παραδέχονται μέχρι και κορυφαίοι pure ‘’positive’’ trainers !
Oi κορυφαιοι λογικό να το παραδέχονται ... οι άλλοι τί κάνουν είναι το θέμα ...

Ας μάθουν πρώτα όλοι σαυτη την χώρα τι θα πει κοινωνικοποίηση, ας μάθουν τι θα πει σωστή και υπεύθυνη ιδιοκτησία και μετά το συζητάμε….
:D
 


K9

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
8
0
denis said:
Θές να πείς ότι η βία υπάρχει στη φύση τους
Και φυσικά υπάρχει...!! Δεν μπορεί να υπάρξει βία μέσα σε μια αγέλη δηλαδή?

H σωστή χρήση του πνίχτη ΔΕΝ ειναι βια! Δεν την προτείνω για εκπαίδευση αλλα πολλες φορές μπορει να φανει χρησιμη
 




Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ πάλι με λιχουδιές κ κοινωνικοποίηση μια χαρά την έχω εκπαιδεύσει τη Λώρα. Κ συνεχίζω να την εκπαιδεύω...

Όπως κ το πρώτο μου σκυλί, τη Λίζα.


Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή κ καθόλου ρομαντισμός. :)

Ν.
 


dogwalker

Member
12 Δεκεμβρίου 2007
23
0
www.dogserviices.gr
O πνίχτης και η τιμορία αποτελούν μέθοδοι εκπαίδευσης επώδινοι για το σκυλί και το αποτέλεσμά τους είναι φοβισμένα σκυλιά τις περισσότερες φορές . Είναι μορφή βίας γιατί ο σκύλος δεν αντιλαμβάνεται το λόγο για τον οποίο τον πνίγουνε. Προκείμένου να εκπαιδεύσουμε μπορούμε να του δίχνουμε τι πρέπει να κάνει όχι τι δε πρέπει να κάνει :(
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.753
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π