Ισα ισα που δεν πιανει απο λαιμο και ετσι αποφευγεις και να τραυματισεις την τραχεια και φυσικά δεν τον πνιγεις.Το θεωρώ πολυ καλυτερο απο το απλο λουρι για τους λογους που προειπα και πιο αποτελεσματικο απο το στηθολουρο.Στο στηθολουρο πάλι παλευαμε.Τώρα ειναι απλά πειθήνιος και ειναι διπλα σου και έτσι για να τραυματισεις το σκυλι με αυτο το λουρι πολυ απλά δεν μπορεις.Πρέπει να κάνεις άσχετα πραγματα με το λουρι.Πχ γιατί να τον τραβήξεις αποτομα οταν ειναι μαζί σου? Το μονο που θέλει ειναι σταδιακά για να το συνηθισει.Πχ τη μια μέρα 15΄την άλλη 20΄αν και εγώ νομίζω οτι ο δικος μου νευριαζει που δεν μπορει να κανει οτι θελει οχι οτι τον ενοχλει το λουρι.Πριν κατηγορησεις τον άλλον για έλειψη λογικης παρε και μια δευτερη γνώμη. Και οποιος έχει αποριες ένα τηλεφώνημα στον κτηνίατρο του θα του τις λύσει.
Βλέπω ότι έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση ενός σκύλου και τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων....
τώρα το γεγονός ότι με έναν απλό πνίχτη δεν κατάφερες να κάνεις το σκύλο να περπατάει δίπλα σου ενώ όσοι ασχολούνται με εκπαίδευση με αυτό (και χωρίς αυτό) κάνουν παπάδες, επιβεβαιώνει τις εκπαδευτικές σου γνωσεις που αποκόμισες από τον....πωλητή ίσως...???
Αντιλαμβάνεσαι ότι με τόση εμπειρία και γνώση δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα αλίμονο.... I rest my case....
και φυσικά δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω ότι για να γίνει πειθήνιο το σκυλί πρέπει να κοντρολάρεις τα ένστικτα κάτι που φυσικά δεν κάνεις αλλά "κουκουλώνεις" το πρόβλημα... ότι πρέπει να δουλέψεις στη ανύπαρκτη συγκέντρωση του σκύλου σε εσένα κ.ο.κ. .... και ότι κάποια στιγμή το ένστικτο θα κυριαρχήσει όταν έχει συνηθίσει την αίσθηση (υπάρχουν σκυλιά που σταμάτησαν για λίγες μέρες να τραβάνε γιατί έβαλαν στηθόλουρο που όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει το τράβηγμα) και ναι θα τραβήξει... ελπίζω τότε οι γνώσεις σου και οι χειρισμοί σου να σε βοηθήσουν.....
Το halti όπως όλα τα εργαλεία είναι για να διευκολύνει τον χειριστή να δώσει στο σκύλο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει και όχι για να το χρησιμοποιεί ως λύση του προβλήματος.
Κατά τα άλλα επειδή δεν είσαι μόνο εσύ σε αυτόν τον κόσμο αλλά διαβάζουν και άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και ήδη τέθηκε το ερώτημα από κάποιον με πολύ νεαρό σκυλί από που το πήρες..... με ενδιαφέρει να ακουστεί το σωστό ενώ μου είναι αδιάφορο το τι λες εσύ, ο κτηνιατρός σου ή πετσοπάς που στο έδωσε.......