Θαυματουργό λουρί (halti)

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Λοιπον έχω στο θέμα του τραβήγματος στη βολτα το πιο ζαβο σκυλι στον κοσμο. Να πω οτι στους 10 μήνες που τον έχω μου μου έχει κάνει 4 τενοντιτιδες.Αρνειται πεισματικα να μάθει. Οταν τον πιασει η τρέλλα.... Απλά λιγο καλυτερα τωρα που μεγάλωσε ας πουμε οτι λιιιιγο ωριμασε μέχρι ομως να του κάνει κανενα αδεσποτο χαρες. Εκει ζω ένα δραμα. Εκει μου έρχεται να τον πνιξω. Λοιπον πήρα ένα λουρί αφου και ο πνιχτης με απογοήτευσε, το οποιο ειναι ...πραγματικά θαυματουργο. Ο Έκτορας έγινε πειθηνιος οσο δεν πάει. Δηλαδή και έγκυος να εισαι που πρέπει να αποφεύγεις τραβήγματα, εκει ειναι σαν να τραβάς ένα πουπουλο!!!Το βρήκαμε στο άσχετο δεν ξέρω ουτε πως το λένε ουτε το βρήκα στο google σε φώτο.Ειναι σαν φιμωτρο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΙΜΩΤΡΟ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, το σκυλι μπορει και ανοιγει το στομα του και έχει μονο 2-3 λουρια και πιανει πισω απο τα αυτια. Θα προσπαθησω να βγάλω τον Εκτορα φώτο να σας το δειξω.Στο μεταξύ αν το βρειτε παρτε το!!! Ξέρω οτι στον πετσοπα θα το περιγραψετε σαν τον Κωνσταντινου που προσπαθει να περιγράψει το προφιντερολ αλλά οπως ειπα θα προσπαθησω να τον βγάλω φώτο.

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Ναι γειά σου αυτο ειναι. Αγαλμα στον τυπο που το ανακάλυψε!!!

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Εμένα το πήρε άντρας μου απο πετ στην Αθηνάς (Αθήνα).

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ωραίες οι προσωπικές εμπειρίες και τα τιπ αλλά να έχουμε και μία λογική πριν συστήσουμε δημοσίως εκπαιδευτικά εργαλεία.

Πολύ αποτελεσματικό το λουρί που δείχνεις σε δύσκολες περιπτώσεις αλλά μία λάθος κίνηση και μπορείς να προκαλέσεις πολύ σοβαρό πρόβλημα στο σκύλάκο σου.

Προσοχή λοιπόν και αν δεις ότι το συνηθίζει ή ξεκινάει να παλεύει κάποια στιγμή σε παρακαλώ να ζητήσεις από κάποιον ειδικό να σου δείξει πως και τι να κάνεις.

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Ισα ισα που δεν πιανει απο λαιμο και ετσι αποφευγεις και να τραυματισεις την τραχεια και φυσικά δεν τον πνιγεις.Το θεωρώ πολυ καλυτερο απο το απλο λουρι για τους λογους που προειπα και πιο αποτελεσματικο απο το στηθολουρο.Στο στηθολουρο πάλι παλευαμε.Τώρα ειναι απλά πειθήνιος και ειναι διπλα σου και έτσι για να τραυματισεις το σκυλι με αυτο το λουρι πολυ απλά δεν μπορεις.Πρέπει να κάνεις άσχετα πραγματα με το λουρι.Πχ γιατί να τον τραβήξεις αποτομα οταν ειναι μαζί σου? Το μονο που θέλει ειναι σταδιακά για να το συνηθισει.Πχ τη μια μέρα 15΄την άλλη 20΄αν και εγώ νομίζω οτι ο δικος μου νευριαζει που δεν μπορει να κανει οτι θελει οχι οτι τον ενοχλει το λουρι.Πριν κατηγορησεις τον άλλον για έλειψη λογικης παρε και μια δευτερη γνώμη. Και οποιος έχει αποριες ένα τηλεφώνημα στον κτηνίατρο του θα του τις λύσει.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλο θα ηταν να παρεις και συ μια δευτερη γνωμη απο εναν εκπαιδευτη και να αφησεις αυτη τη σταση. Eχουν συμβει και τραυματισμοι στον αυχενα σκυλων απο το halti. Ο κτηνιατρος δεν ειναι ο αρμοδιος για να μιλησει για εκπαιδευτικα εργαλεια.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Με το Halti απαγορεύονται οι διορθώσεις...
Δεν θα τραβάει, αλλά δεν πρέπει να το τραβήξεις και εσύ απότομα ποτέ...!!!
Ίσως για λίγο καιρό να είναι καλό, αλλά μόνιμα, εγώ, δεν θα το είχα...

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Επιμένω οποιος καταφέρει και τραυματισει σκυλο με αυτο το λουρι στον αυχένα για μένα σημαινει οτι ειναι βιαιος και το έριξε μετά στο λουρι.Αν εισαι ηλιθιος και τραβάς το σκυλί αποτομα δεν σου φταιει το λουρι.Ετσι οτι και του βάλεις ακομα και λουρι απο βαμβάκι παλι επικυνδυνο θα ειναι.Επισης παλι δεν μπορω να καταλάβω για τη ρινικη οδο.Το σκυλι δεν προβαλει αντισταση και για αυτο δεν πιεζει πουθενά ουτε ακουμπαει στη μύτη και γιατι να το τραβήξεις αποτομα οταν επαναλαμβάνω ειναι διπλα σου... Τωρα ολα τα άλλα ειναι να ειχαμε να λέγαμε.Και οκ οποιος εχει αποριες ας ρωτήσει έναν εκπαιδευτη. Μπορειτε να παραθεσετε κανένα άρθρο για την επικινδυνοτητα του λουριου γιατι εγώ έψαξα και ...δεν βρήκα?

Last edited:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Είναι κάποια "σκυλάκια" που όσο καλή διάθεση και να έχεις, όσο αγνά αισθήματα, όσο θετικά και αν τα εκπαιδεύεις, χρειάζονται κάποια στιγμή "διόρθωση" (τράβηγμα του λουριού) για να μπορέσεις να του δείξεις πως αυτό που κάνει δεν είναι επιθυμητό...
Ωραία η θετική ενίσχυση, αλλά χωρίς διορθώσεις κάποια σκυλάκια κάνουν του κεφαλιού τους...π.χ. τραβάνε στη βόλτα, σου βγάζουν το χέρι κοκ κοκ....
Δεν το απαξιώνω σαν εργαλείο εκπαίδευσης το halti, αλλά γνώμη μου, θέλει προσοχή... όπως όλα άλλωστε...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ισα ισα που δεν πιανει απο λαιμο και ετσι αποφευγεις και να τραυματισεις την τραχεια και φυσικά δεν τον πνιγεις.Το θεωρώ πολυ καλυτερο απο το απλο λουρι για τους λογους που προειπα και πιο αποτελεσματικο απο το στηθολουρο.Στο στηθολουρο πάλι παλευαμε.Τώρα ειναι απλά πειθήνιος και ειναι διπλα σου και έτσι για να τραυματισεις το σκυλι με αυτο το λουρι πολυ απλά δεν μπορεις.Πρέπει να κάνεις άσχετα πραγματα με το λουρι.Πχ γιατί να τον τραβήξεις αποτομα οταν ειναι μαζί σου? Το μονο που θέλει ειναι σταδιακά για να το συνηθισει.Πχ τη μια μέρα 15΄την άλλη 20΄αν και εγώ νομίζω οτι ο δικος μου νευριαζει που δεν μπορει να κανει οτι θελει οχι οτι τον ενοχλει το λουρι.Πριν κατηγορησεις τον άλλον για έλειψη λογικης παρε και μια δευτερη γνώμη. Και οποιος έχει αποριες ένα τηλεφώνημα στον κτηνίατρο του θα του τις λύσει.
Βλέπω ότι έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση ενός σκύλου και τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων....
τώρα το γεγονός ότι με έναν απλό πνίχτη δεν κατάφερες να κάνεις το σκύλο να περπατάει δίπλα σου ενώ όσοι ασχολούνται με εκπαίδευση με αυτό (και χωρίς αυτό) κάνουν παπάδες, επιβεβαιώνει τις εκπαδευτικές σου γνωσεις που αποκόμισες από τον....πωλητή ίσως...???

Αντιλαμβάνεσαι ότι με τόση εμπειρία και γνώση δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα αλίμονο.... I rest my case....

και φυσικά δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω ότι για να γίνει πειθήνιο το σκυλί πρέπει να κοντρολάρεις τα ένστικτα κάτι που φυσικά δεν κάνεις αλλά "κουκουλώνεις" το πρόβλημα... ότι πρέπει να δουλέψεις στη ανύπαρκτη συγκέντρωση του σκύλου σε εσένα κ.ο.κ. .... και ότι κάποια στιγμή το ένστικτο θα κυριαρχήσει όταν έχει συνηθίσει την αίσθηση (υπάρχουν σκυλιά που σταμάτησαν για λίγες μέρες να τραβάνε γιατί έβαλαν στηθόλουρο που όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει το τράβηγμα) και ναι θα τραβήξει... ελπίζω τότε οι γνώσεις σου και οι χειρισμοί σου να σε βοηθήσουν.....

Το halti όπως όλα τα εργαλεία είναι για να διευκολύνει τον χειριστή να δώσει στο σκύλο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει και όχι για να το χρησιμοποιεί ως λύση του προβλήματος.

Κατά τα άλλα επειδή δεν είσαι μόνο εσύ σε αυτόν τον κόσμο αλλά διαβάζουν και άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και ήδη τέθηκε το ερώτημα από κάποιον με πολύ νεαρό σκυλί από που το πήρες..... με ενδιαφέρει να ακουστεί το σωστό ενώ μου είναι αδιάφορο το τι λες εσύ, ο κτηνιατρός σου ή πετσοπάς που στο έδωσε.......

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Με το Halti απαγορεύονται οι διορθώσεις...
Δεν θα τραβάει, αλλά δεν πρέπει να το τραβήξεις και εσύ απότομα ποτέ...!!!
Ίσως για λίγο καιρό να είναι καλό, αλλά μόνιμα, εγώ, δεν θα το είχα...
Δεν χρειαζονται οι διορθώσεις και για αυτο δεν χρειάζεται να τραβήξεις και εσύ αποτομα.Αλλα σε κανένα λουρι δεν επιτρεπεται.Και στους πνιχτες τραυματιζεται η τραχεια τους.Επισης έχω την υποψια οτι στο αποτομο μπορει και να βγει το κολάρο δεν το έχω για το σουπερ ντουπερ σταθερο.Οπως μπορει και να βγει και το λουρι οταν μου τραβάει αντισταση. Το εχει κάνει 3-4 φορες.Τωρα επειδή έτσι και αλλιως δεν μου μαθαίνει να περπατάει και ελπιζω μονο στην ωριμανση της ηλικίας που βλέπω οτι εκει κατι γινεται, για βολτα μεσα στην πολη προς το παρον του το χρησιμοποιω.Αλλιως εχω το στηθολουρο.

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Βλέπω ότι έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση ενός σκύλου και τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων....
τώρα το γεγονός ότι με έναν απλό πνίχτη δεν κατάφερες να κάνεις το σκύλο να περπατάει δίπλα σου ενώ όσοι ασχολούνται με εκπαίδευση με αυτό (και χωρίς αυτό) κάνουν παπάδες, επιβεβαιώνει τις εκπαδευτικές σου γνωσεις που αποκόμισες από τον....πωλητή ίσως...???

Αντιλαμβάνεσαι ότι με τόση εμπειρία και γνώση δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα αλίμονο.... I rest my case....

και φυσικά δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω ότι για να γίνει πειθήνιο το σκυλί πρέπει να κοντρολάρεις τα ένστικτα κάτι που φυσικά δεν κάνεις αλλά "κουκουλώνεις" το πρόβλημα... ότι πρέπει να δουλέψεις στη ανύπαρκτη συγκέντρωση του σκύλου σε εσένα κ.ο.κ. .... και ότι κάποια στιγμή το ένστικτο θα κυριαρχήσει όταν έχει συνηθίσει την αίσθηση (υπάρχουν σκυλιά που σταμάτησαν για λίγες μέρες να τραβάνε γιατί έβαλαν στηθόλουρο που όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει το τράβηγμα) και ναι θα τραβήξει... ελπίζω τότε οι γνώσεις σου και οι χειρισμοί σου να σε βοηθήσουν.....

Το halti όπως όλα τα εργαλεία είναι για να διευκολύνει τον χειριστή να δώσει στο σκύλο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει και όχι για να το χρησιμοποιεί ως λύση του προβλήματος.

Κατά τα άλλα επειδή δεν είσαι μόνο εσύ σε αυτόν τον κόσμο αλλά διαβάζουν και άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και ήδη τέθηκε το ερώτημα από κάποιον με πολύ νεαρό σκυλί από που το πήρες..... με ενδιαφέρει να ακουστεί το σωστό ενώ μου είναι αδιάφορο το τι λες εσύ, ο κτηνιατρός σου ή πετσοπάς που στο έδωσε.......

Προσωπικα καρφάκι δεν μου καιγεται το τι λες και εσυ. Εχω δει σκυλια ακομα και εκθεσεων με βραβεια εκπαιδευτη και εκτροφεα (και θεωρειται και ο καλυτερος και ειναι και ακριβος) που σορρυ αλλά δεν τα κάνουν ολα.Εχω δει τέτοιο λυκοσκυλο με βραβεια να σπαει το λουρι του και να κυνηγάει άλλο σκυλο ενώ ειχε περάσει απο αυτήν την εκπαιδευση. Και επειδη δεν μου αρέσουν και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις αν εχεις κάποιο άρθρο που μιλάει για την επικινδυνοτητα του λουριου οκ δεκτο και χρησιμο.Αλλιως οκ τι να σου πω εγώ θα φτιάξω τον κοσμο?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Και πολύ καλά κάνεις όπως σου εξήγησα και πιο πάνω διαβάζουν και άλλοι.... εάν εσύ δε θέλεις να ενημερωθείς για το σκύλο σου ποια είμαι εγώ που θα σε πείσω να το κάνεις με το ζόρι....

Τα παραδείγματά σου μου είναι σταγόνα στον ωκεανό.... . Έχω να σου αναφέρω τόσα πολύ περισσότερα από την αντίπερα όχθη.

Επίσης εάν είχες λίγο ιδέα από εκπαίδευση θα ήξερες ότι οι εκπαιδευτές δεν μορφώνονται από βιντεάκια στο you tube ούτε από άρθρα αμφιβόλου προελεύσεως στο διαδίκτυο... για αυτά υπάρχουν βιβλιογραφίες να φάν κι οι κότες... είμαι σίγουρη ότι κάποιος από τους "δασκάλους" σου θα μπορέσει να σε παραπέμψει κατάλληλα....

Όσο για το "προσωπικές αντιπαραθέσεις" ειλικρινά πιστεύεις ότι με ενδιαφέρει κάτι παραπάνω σε προσωπικό επίπεδο από το θέμα σκύλος.... ειλικρινα όμως.....

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για τους κινδύνους της χρήσης πνίχτη, που όπως λες ηταν τελικά αναποτελεσματικό, βρηκες άρθρο να σε καθησυχάζει?
Γιατι προσωπικά ό,τι εχω διαβάσει ειναι ότι αποτελει εργαλείο στα χέρια εμπειρου εκπαιδευτή και όργανο βασανισμού (με πολλές φωτογραφίες) στα χέρια απλών ιδιοκτητών σκύλων

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν χρειαζεται να εισαι ουτε βιαιος ουτε ηλιθιος για να τραυματιστει ασχημα το σκυλι.

Μπορει να πεσεις και να συμπαρασυρεις το σκυλι στην πτωση σου με πολυ ασχημα αποτελεσματα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δεν χρειαζεται να εισαι ουτε βιαιος ουτε ηλιθιος για να τραυματιστει ασχημα το σκυλι.

Μπορει να πεσεις και να συμπαρασυρεις το σκυλι στην πτωση σου με πολυ ασχημα αποτελεσματα.

Ακριβως. Και με το halti αυτο ειναι πολυ επικινδυνο.
Επισης, επειδη στα σκυλια στην αρχη φαινεται περιεργο σαν λουρι, πανε σαν παναγιτσες μεχρι να παρουν χαμπαρι οτι δεν ειναι κατι τρομερο, εντωμεταξυ εχει επαναπαυτει ο χειριστης και με το πρωτο εντονο τραβηγμα γινεται το κακο. Βεβαια, το τι κανει ο καθενας με το σκυλο του, εμενα προσωπικα λιγο με αφορα αλλα αν προτεινει σαν "θαυμα" ενα εκπαιδευτικο εργαλειο να ειναι ετοιμος να ακουσει και την αλλη αποψη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Ένας σκύλος που θα τραβήξει απότομα παρόλο που θα φοράει halti θα έχει πολύ άσχημο τραυματισμό στον αυχένα. Και υπάρχουν σκύλοι που θα το κάνουν αυτό. (έχω προσωπικό παράδειγμα) Οπότε μην το εμφανίζουμε σαν πανάκεια.