Θα ήθελα μια Συμβουλή

dog-B

New Member
7 Απριλίου 2010
4
0
Καλησπέρα σε όλους

Είμαι νέο στο forum ως μέλος και ως αναγνώστης.Γνωρίζω οτι είναι αγένεια στο πρώτο post να ξεκινάς με ερωτήσεις αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.

Έχω ένα θηλυκό σκύλο ημίαιμο 3 χρονών (την βρήκαμε δεμένη σε δέντρο) και την τελευταία εβδομάδα υποφέρει από ασθένεια που ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί.

Αρχικά την πήγαμε στον κτηνιάτρο της και τα συμπτώματα ήταν αδιαθεσία και εμετοί. Την πήγαμε αμέσως και δεν χάθηκε χρόνος. Ο κτηνίατρος διέγνωσε αρχικά γαστρεντερίτιδα οξείας μορφής και έκανε εξέταση αίματος από την οποία προέκυψε ερλίχιο και ξεκινήσαμε ΄την κλασσική φαρμακευτική αγωγή. Μας είπε ότι έχουν επιβαρυνθεί τα νεφρά και το συκώτι της.
Μας έστειλε για μια ακτινογραφία και υπέρηχο σε άλλον κτηνίατρο και οι δύο μαζί συνέστησαν αντιβίωση.

Η Νέλλη όμως συνέχισε να είναι αδιάθετη, εξαιρετικά αδύαναμη και να μην πίνει νερό. Την πήγαμε αμέσως στον γιατρό, της έβαλε ορό και ήταν καλύτερα. Το επόμενο πρωί έκανε πάλι εμετό και ήταν σε κακή κατάσταση γι αυτό την πήγαμε σε τρίτο γιατρό ο οποίος ζήτησε να την παρακολουθήσει. Έτσι η Νέλλη είναι στην κλινική από την προηγούμενη Πέμπτη. Στην αρχή δεν έδειχνε να γίνεται καλύτερα αλλά χτες ήταν δυνατή και ζωηρή.Σήμερα που πήγα δεν μπορούσε όμως να στηριχτεί στα πίσω της πόδια, ήταν όμως ευδιάθετη. Ο γιατρός μας είπε οτι μάλλον έχει υποστεί δηλητηρίαση ίσως απο φυτοφάρμακο. Δεν το θεωρώ απίθανο, αλλά κάπως δύσκολο γιατί δεν χρησιμοποιύμε χημικά στον κήπο. Έχει ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή και μας είπε ότι θα δούμε μετά από μέρες αν μπορεί να αντιμετωιστεί ή όχι.

Αντιλαμβάνομαι ότι τον πρώτο λόγο έχει ο κτηνιάτρος τον οποίο και εμπιστεύομαι, απλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία.

Ευχαριστώ πολύ

Δημήτρης

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Καλώσήρθες
Μπράβο για την προσπάθειά σου να διασώσεις ένα ζωντανό πλάσμα που κάποιοι συνανθρωποί μας(???) παράτησαν έτσι απλά

Δεν νομίζω να ξέρει κάποιος-ότι πουν οι εξετάσεις και οι κτηνίατροι και πάνω απο όλα
Καλή τύχη

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες Δημήτρη:)
εύχομαι περαστικά στην Νέλλη σου! Το μόνο που έχω να σου πω είναι πάντα να τσεκάρεις -για ευνόητους λόγους τους γιατρούς που παρακολουθούν το σκυλί σου.
Κράτα μας ενήμερους .......

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Οι υπόλοιπες εξετάσεις αίματος τι δείχνουν?
Συμφωνώ με TARA για το "τσεκάρισμα" των γιατρών - ποιοι την είδαν και που είναι τώρα?

dog-B

New Member
7 Απριλίου 2010
4
0
Δυστυχώς η Νέλλη μας έφυγε σήμερα. Θα πάει να κάνει συμμορία με τον αράπη τον φίλο της που δηλητηρίασαν πριν ένα χρόνο.

Ήταν μέχρι σήμερα σε κλινινική στο Χαλάνδρι, στην οδό Δαβάκη.

Ο γιατρός μας είπε ότι είναι μάλλον από φυτοφάρμακο. Δεν το καλτάλαβαν αμέσως όταν την πήγαμε γιατί δεν είχε όλα τα συμπτώματα αλλά μόνο εμετούς και αδυναμία. Έτσι διέγνωσαν ερλίχιο από τις εξετάσεις αίματος αλλά προφανώς η τοξίνη είχε επηρρεάσει το συκώτι.

Για το τσεκάρισμα των γιατρών έχετε δίκιο.Στην κλινική που κατέληξε, μας την είχαν συστήσει και είδα οτι ο γιατρός έχαιρε της εκτίμησης όσων ήταν εκεί.

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Απο την μια στιγμη στην αλλη?

Τοσο γρηγορο ηταν?

Μπορεις να μας πεις την κλινικη που την πηγατε?

Επιτρεπεται απο τους κανονες του forum!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
dog-B λυπάμαι πολύ...

st3lios στο Μαραγκό την πήγε προφανώς - εκεί θα του έλεγα κι εγώ να πάει έτσι κι αλλιώς...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
μην μου πεις πως εισιτε εσεις με την κανελι σκυλα που περιμενατε εξω απο το ιατρειο την δευτερα το απογευμα

περιμενα και εγω με τον σκυλο μου τοτε δεν ξερω αν θυμασαι

τελως παντων οπως και να εχει , λυπαμαι για την απωλεια σας

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
To ξέρω πως ξύνω πληγές τώρα...:( υπάρχει περίπτωση να ήταν ποντικοφάρμακο? Πριν πόσες μέρες ξεκίνησε η αδιαθεσία του σκύλου?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ρε, γαμώτο...τι έγινε σήμερα? Πρώτα ο Πέρης, τώρα η σκύλα σας...:(:(:(
Τι να πω...λυπάμαι πολύ...:(:(:(
Δαβάκη είναι ο Θωμάς...
Υπάρχει περίπτωση να έγινε από κάποιο τοξικό φυτό? Και το ποντικοφάρμακο παίζει...και για να πήρε τόσες μέρες, θα ήταν μικρή η ποσότητα...
Ξέρω περίπτωση σκύλου που "έφυγε" έτσι επειδή είχε σκοτώσει και δαγκώσει ποντίκι το οποίο είχε φάει ποντικοφάρμακο και έτυχε να μπει αμέσως μετά στην αυλή που ήταν ο σκύλος...

dog-B

New Member
7 Απριλίου 2010
4
0
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές..

Η κλινική ήταν όντως του κ. Θωμά Μαραγκού που αναφέρθηκε. Την δευτέρα εμείς είμασταν και η Νέλλη μας είναι κανελί χρώματος.

Η αδιαθεσία ξεκίνησε την 25 Μαρτίου αργά το βράδυ, και την Παρασκευή την πήγαμε στον πρώτο κτηνίατρο στον Χολαργό. Μετά ήταν καλύτερα αλλά την επόμενη μέρα ήταν αδύναμη πάλι και δεν ήθελε να πιει νερό. Έτσι φτάσαμε την δευτέρα να την βάλουμε στην κλινική.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς εξελίχθηκε η κατάσταση, στην αρχή έδειχνε οτι αναρώνει και θα γίνει καλά,μετά η εξέλιξη ήταν ραγδαία.

Κοίταξα μιά λίστα με τοξικά φυτά και δεν βρήκα κάποιο που η Νέλλη είχε πρόσβαση. Επίσης και το άλλο μας σκυλί κάνει στα ίδια μέρη βόλτα και τρώει χορτάρια μερικές φορές.

Από ποντικοφάρμακο δεν νομίζω να είναι διότι θα βρίσκαμε λογικά και κάποιο ποντίκι. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι και όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε.. Φόλες δεν πίστευα ότι ρίχνουν στα μέρη μας γιατί όσοι μένουν στον ίδιο δρόμο έχουν σκυλιά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι φόλες γενικά δρούνε πιο γρήγορα...
Παραξενο...
έπρεπε να ζητήσετε από τον Θωμά, αν έχει νόημα βέβαια, να κάνατε νεκροψία, για να δείτε τι είδους φάρμακο ή τοξικό ήταν. Τουλάχιστον αν είναι κάτι που σας είχε ξεφύγει να το γνωρίζετε για τον άλλον σκύλο που έχετε

dog-B

New Member
7 Απριλίου 2010
4
0
Ή αλήθεια είναι πως ζήτησα σήμερα, αν είναι δυνατόν να γίνει τοξικολογική, αλλά μου είπε ότι δεν έχει νόημα παρά μόνο αν το κάναμε αρχικά όταν είχε φάει αυτό που δεν έπρεπε. Γνωρίζω βέβαια ότι η τοξίνη δεν μεταβολίζεται και εντοπίζεται και μετά από καιρό αλλά δεν επέμεινα,ήμουν άσχημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87