Που είναι τα thanks? ο-ε-ο? Απόκαταφύγια, από φιλοξενίες, από το δρόμο απευθείας... Από τη στιγμή που
τίθονται επί τάπητος φυλές με τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες,άρα η ανάγκη να πληρούνται κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι μικρή, δενθα ήταν άσχημα να υπάρχει κι αυτή η επιλογή. Ακόμα και σε θεωρητικό/φιλοσοφικόεπίπεδο..
αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η επεξήγηση αυτού που έγραψα. Ναι αυτό εννοούσα.
Θες κάτι να μου πείς κάτι για αυτό;

χεχε χε χε χε (kidding of course)
εσύ δεν είσαι έμπειρος, είσαι καμένος σαν κι εμένα, άλλη κατηγορία
------------
Δημήτρη (αν κι έχω δει μια φωτογραφία και με τη Salve σας παρέα με μια κοπέλα σε ένα φανταστικό σαλόνι και δεν ξέρω αν μιλάω μαζί σου ή με την κοπέλα ή και με τους δυο μαζί, εξ' ου και ο πληθυντικός),
Θα περιοριστώ και πάλι στη συμβίωση ενός Χάσκι με μικρόσωμη φυλή.
Είχα για 18 χρόνια ένα Λάσα Άπσο και για 22 μήνες ένα Σέτλαντ στο μεταξύ έχουν περάσει στην ίδια περίοδο από 'μενα :
όταν πρωτοπήρα το Λάσα Άπσο, ο πατέρας μου είχε 4 Κρητικά Σκυλιά (αυτά που όχι πολύ επιτυχημένα πλέον αποκαλούνται Ιχνηλάτες) και η συμβίωση ήταν ομαλή, υπήρχε μια ευγενική αδιαφορία απ' όλες τις πλευρές.
Εν συνεχεία είχα ένα Χάσκι που εξακολουθώ να έχω, ένα δεύτερο Χάσκι κι ένα Μάλαμιουτ. Τα Χάσκι είναι ευγενικά ζώα και ανταγωνιστικά μόνο όταν τα αγνοείς για να εκφράσεις χαρά ή τρυφερότητα προς άλλο σκύλο. Δεν εννοώ ότι θα επιτεθούν, αλλά θα προτιμήσουν να σου θυμίσουν πως βρίσκονται εκεί, με πιο πιεστικούς τρόπους (δεν ανέφερα τυχαία το υπέροχο σαλόνι σου :eye: ) Ένα μεγαλωμένο
ισορροπημένα Χάσκι σπάνια θα αρπάξει ένα μικρόσωμο σκύλο, έχει επίγνωση των διαστάσεων του, εντούτοις είναι πολύ πιθανό να το δει αρκετές φορές σαν παιχνίδι ειδικά αν ο άλλος σκύλος είναι παρεξηγιάρης και αρπάζεται. Ενδέχεται ακόμη και να κάνει ακκισμούς πάνω του.
Αν μπορώ να συνεισφέρω έστω ελάχιστα στο θέμα της συμβίωσης δυο μικρόσωμων, δεν ξέρω αν υπήρχε τέτοια επικοινωνία επειδή ήταν μικρόσωμα, ή κάτι άλλο, δυστυχώς έχασα το Σέλτι πολύ νωρίς και πολύ άδικα για να προλάβω ν' αποκωδικοποιήσω πλήρως τις συμπεριφορές του. Πάντως Λάσα Άπσο και Σέλτι όταν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο σου δίνανε την εντύπωση ότι συνομιλούν με σιγανά γαβγίσματα (όχι επιθετικού χαρακτήρα) και άλλους ήχους κι ακολουθούσαν το ένα το άλλο.
Το Χάσκι με το Σέλτι φοβάμαι ότι η συμβίωση ήταν μάλλον τρομακτική. Δε μπορείς ούτε για ένα δευτερόλεπτο να αγνοήσεις το ένα για το άλλο, το μεν Χάσκι είπαμε τι κάνει, το δε Σέλτι έδειχνε σα να πληγώνεται. Δε θα επιμείνω στο θέμα του Σέλτι, διότι στο παρελθόν είχαμε διαφωνήσει με το μέλος
Tomsitas που γνωρίζει πολύ περισσότερα από 'μενα πάνω σε αυτό το θέμα.
Το Γκρένενταλ είναι πολύ ευγενικό ζώο αν και ιδιαίτερα καχύποπτο και κάπως δηκτικό στους τρόπους του. Επίσης είναι κάπως άγαρμπο αλλά δεν κάνει τίποτα και ποτέ από κακία ή μοχθηρία. Αλλά άπαξ και δε σ' ενδιαφέρει το θέμα Γκρένενταλ δεν υπεισέρχομαι σε άλλες λεπτομέρειες.
Για το θέμα των αδέσποτων, ως φοιτητής ήμουν πιο φιλεύσπλαχνος απ' ότι είμαι τώρα κι είχα και περισσότερο χρόνο (ή έτσι λέω στον εαυτό μου για να δικαιολογούμαι εν πάση περιπτώσει) όσες φορές φιλοξένησα κάποια αδέσποτα με τα ανήλικα ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, με τα μεγαλόσωμα αδέσποτα επίσης ποτέ δεν υπήρξαν προβλήματα, ακόμη και με φαινομενικά επιθετικά σκυλιά, με τα μικρόσωμα ενήλικα κάποιες φορές υπήρξαν εντάσεις και μικροτραυματισμοί. Αλλά αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι και όλη μέρα να γράφω γι' αυτό δεν πρόκειται να καλύψω ούτε το 1/4 των χαρακτήρων των αδέσποτων σκύλων και το πως διαμορφώνεται η συμπεριφορά βέβαια κι απ' τα βιώματα τους.
Επίσης θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι ακόμα βασικό. Έχεις ένα πρώτο σκύλο, αν έχει μεγαλώσει σωστά, έχει κοινωνικοποιηθεί επαρκώς, ακολουθεί ορθό και συγκεκριμένο πρόγραμμα κι έχει μάθει στοιχεία εκπαίδευσης, όχι μόνο θα βοηθηθείς εσύ με τον επόμενο σκύλο, αλλά ουσιαστικά ανάλογα με τη φυλή θ' αποτελέσει ενδεχομένως και παράδειγμα ο υπάρχων σκύλος για τον επόμενο κι αυτό συμπεριλαμβάνει και το Χάσκι.