Κατα γενική ομολογία, όχι. Από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με το συγκεκριμένο κροταλία. Λειτουργούν οι αδένες που παράγουν δηλητήριο? Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία ή υπάρχει σκέτη η εικόνα?
Στην περίπτωση μη ύπαρξης δηλητηρίου θα ήμουν πιο χαλαρή, ειδικά αφού ο σκύλος δεν δείχνει επιθετική τάση προς τον κροταλία. Ζητούμενό μου δηλαδή θα ήταν να είναι ασφαλή και τα δύο ζωντανά. Εκτός κι αν τον γλύφει για να τον δοκιμάσει. Μωρέ λες?
Ολα παίζουν!!:snake1: Η απορία μου είναι,ότι ειδικά οι σκύλοι,έχουν μεγάλη επίγνωση του πιθανού κινδύνου και είναι επιφυλακτικοί. Δεν είναι πχ σαν τις γάτες,μέσα σε όλα. Πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο οικειότητας, αν δεν είχε εξασφαλιστεί?
Υπάρχουν διάφορα φίδια, μη ιοβόλα, τα οποία θεωρούνται από ορισμένους κατοικίδια. Εαν το συγκεκριμένο σκυλί είχε κοινονικοποιηθεί με τέτοιο φίδι ή φίδια, βρίσκω δυνατή αυτή την εικόνα. Γενικότερα μπαίνουν πολλά στη μέση μέχρι να φτάσουμε με ασφάλεια και για τους δυο οργανισμούς σε αυτή την εικόνα. Γι'αυτό ρώτησα αν υπάρχουν λοιπές πληροφορίες. Εστω χώρα προέλευσης της φωτογραφίας.
Ναι μπορεί να είναι μοντάζ! Αλλά από τότε που είδα την φωτογραφίαό,σκέφτομαι συνεχώς, αν μία τέτοια σχέση στην πραγματικότητα,θα μπορούσε να συμβεί? Το ένστικτο στην φύση,λειτουργεί διαφορετικά από εμάς τους "αποστειρωμένους"! Και ένας σκύλος (όχι μινιατούρα), επ' ουδενί είναι θήραμα για τον κροταλία.
Μπράβο σου,μας έλεισες μέρος της απορίας!
Και λέω μέρος,γιατί έχω δεί βίντεο ως αξιοπερίεργο, άνθρωπος-εκπαιδευτής φιδιών,να βάζει στο στόμα του, το κεφάλι μαύρης ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ,χωρίς παρέμβαση στο φίδι! ORIGINAL.Κάποια κόλπα σίγουρα εφαρμόζουν (ημινάρκωση,αντίδοτα) και το μυαλό μου με τον σκύλο,πήγε εκεί,όχι στο ψεύτικο.
Επί τη ευκαιρία,τώρα την Ανοιξη,όσοι πηγαίνετε σε εξοχικά μέρη,χωράφια,βουνά κλπ,προσέχετε και τον σκύλο επίσης,από τις ΟΧΙΕΣ. Ξυπνούν από την χειμερία νάρκη, είναι πολύ επικίνδυνες και εδώ δεν υπάρχουν τρικ!