Θειάφισμα κληματαριάς και σκύλος.Πειράζει;

roulita

Member
24 Ιανουαρίου 2012
23
0
Περιστερι Αττικης
Ο μπαμπάς μου χωρίς να ρωτήσει πριν λίγο θεάφισε την κληματαριά που έχουμε στον κήπο.Η Βένια (4 ετων ημίαιμο 24 κιλά) δεν βγαίνει στον κήπο παρα μονο το σαββατοκύριακο που καθόμαστε και εμείς εκεί πίνοντας καφεδάκια κ.λ.π.Θα την πειράξει;Πρέπει να ξεπλύνω το φάρμακο ή όχι;Ηκληματαριά είναι φυσικά πάνω από το σαλονάκι που καθόμαστε.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
να βάλεις αν είναι εφικτό εκεινο το δίχτυ με τα τετραγωνάκια που βαζουν στα μπαλκόνια ( 1 ευρώ / μέτρο ) ωστε να μην το πλησιάζει .

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κι εγώ ήθελα να ρίξω στις τριανταφυλλιές που έπιασαν ωίδιο απο την πολλή υγρασία και τη βροχή που δε λέει να σταματήσει κι έτσι το έψαξα.
Δεν είναι τοξικό, μη φοβάσαι.
Μιλάμε για την κίτρινη σκόνη σαν καλαμποκάλευρο όμως, όχι τη μπλε που είναι άλλο πράγμα.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Δεν μπορώ να καταλάβω τι προβλημα μπορεί να δημιουργηθεί,
ώστε να χρειάζεσαι προφυλάξεις,
Η κληματαριά φαντάζομαι έχει ύψος κοντά στα 2 μετρα, κι οπατέρας σου ράντισε στα κλαριά ,
σωστά;
Αντε να ρίξεις ένα πλυσιμο στα τσιμέντα απο κάτω, κι αυτό είναι αρκετό,
Τι να κάνεις την περίφραξη στην κληματαριά;

roulita

Member
24 Ιανουαρίου 2012
23
0
Περιστερι Αττικης
Η κληματαρια θειαφιστηκε οντως στα κλαρια στα 2 μετρα υψος και το σκευασμα ηταν κιτρινη σκονη σαν καλαμποκαλευρο.Δεν είχα περυσι τετοια εποχη τη Βενια και πολλα πραγματα ειναι καινουριαγια μενα και για εκεινη στο σπιτι.Όπως π.χ. η απολύμανση δλδ το ψεκασμα για κατσαριδες που κάνουμε καθε χρονο με συνεργειο τον Απρίλη.Να το κάνω ή όχι;και με ποια φαρμακα δε θα έχω θέμα γιατι δεν έχω μονο τη Βένια αλλά και το Luigi(έναν αξιολάτρευτο παπαγαλο african grey 1 ετους).

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Με την απολύμανση δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός αν βάλουν τζελ. Μια μέρα εκτός του χώρου όπου γίνεται η απολύμανση να τα κρατήσεις. Αν γίνει σε κοινόχρηστους χώρους, δεν έχεις θέμα.
Κάνεις εξωτερική αποπαρασίτωση στον παπαγάλο;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ουτε με το θειαφι θα εχεις ζητημα...
αλλωστε ειναι ψηλα οπως προαναφερθηκε ... εκεινο το μπλε .... ειναι μιγμα χαλκου και ,.. κατι...
επισης μυκητοκτονο......
εχεις ενα θεμα οσο ειναι βρεγμενο... και κραταει το πολυ 15 μερες....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
εκεινο το μπλε .... ειναι μιγμα χαλκου και ,.. κατι...
επισης μυκητοκτονο......
εχεις ενα θεμα οσο ειναι βρεγμενο... και κραταει το πολυ 15 μερες....
Το μπλε είναι θειικός χαλκός ή αλλιώς γαλαζόπετρα. Και τα δύο, θειάφι και γαλαζόπετρα χρησιμοποιούνται για επίπαση προληπτικά ή θεραπευτικά. Το θέμα είναι ότι βρωμάνε κάπως.
Αν κάποιος έχει φυτά με ασθένεια, ας ψάξει εναλλακτικούς τρόπους, ακίνδυνους για όλους. Για παράδειγμα, το ωίδιο μπορεί να θεραπευθεί με γάλα ή σόδα σκόνη και έκθεση στον ήλιο.

Η γιαγιά μου έβαζε θειάφι με λάδι και κάτι άλλο στις γάτες όταν έβλεπε πληγές, οπότε δε νομίζω να είναι βλαβερό.