Θελω πολυ ενα σκυλι αλλα...


MASTER JIM

New Member
27 Αυγούστου 2017
2
1
25
Greece
Γεια σας! Με λενε Δημητρη, ειμαι 12 χρονον και θα ηθελα παρα πολυ ενα κουταβακι.Προσφατα, στο χωριο μας μια σκυλιτσα γεννησε 4 μικρα κουταβια.Εγω και η παρεα μου καθε μερα τα φροντιζαμε.
2 απο τους φιλους μου πηραν σκυλι σπιτι τους.Τα αλλα σκυλια τα πιραν αλλοι και δεν εμεινε κανενα.Καποιες φορες επισκευομουν τον φιλο μου για να παιξουμε με το σκυλι του.Μολις ειδα πως πηδουσε πανω του για να παιξει και πως εδειχνε την αγαπη του προς αυτον...Τοτε αποφασισα πως θελω κι εγω ενα σκυλι.Η αδερφη μου και η μαμα μου δεν ειχαν προβλημα.Ο αρνητηκος ηταν ο μπαμπας μου.Συζητισαμε για αυτο το θεμα και μου ειπε πως ενα σκυλι δεν ειναι παιχνιδι.Εχει ευθηνες.Ειπε επισης πως θα το παιξω για ενα λεπτο και μετα θα το βαρεθω.Σε αυτο εφερα αντηριση.Τον υποσχεθηκα πως καθε μερα που εχω ελευθερο χρονο θα το πιγενω βολτες.Οκ με αυτο.ΑΛΛΑ...Μου ειπε πως θα γαυγιζει συνεχεια και θα μας σπαει τα νεβρα.Σε αυτο ειχε δικιο.Ειδα καποιους τροπους στο internet για το πως να το κανω να γαυγιζει λιγοτερο αλλα αυτοι οι τροποι ηταν αρκετα...Βασανιστικοι.Ακομα δε καταφερα να αποδειξω τον μπαμπα μου ποσο θα το φροντιζω.Αν θελετε να με απαντησετε η να με ρωτισετε κατι γραψτε το κατω στα comments.Γεια σας!
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Θα στο πω αλλιως...

Εισαι 12,αρα ξεκινας Γυμνάσιο,εισαι ηδη Γυμνασιο?
Πιστεψε με,
συντομα,πολυ σύντομα,το τελευταιο που θα απασχολει κ σενα κ τους φιλους σου ειναι τα σκυλια...

Θα μου πεις γιατι δεν υπαρχουν παιδια με σκυλια?
Ναι,σίγουρα,αλλα συνηθως ειναι παιδια που μεγαλωσαν μαζι τους,
Οι γονεις ειχαν ηδη μια καποια σχετικη ευαισθησια/οπτικη κ εισήγαγαν απο νωρις ενα κατοικίδιο στην ζωη των παιδιων τους (εαν δεν προϋπήρχε)
το οποιο ομολογουμένως μονο θετικα μπορει να λειτουργησει.

Ο μπαμπάς σου,οποτε,εχει απολυτο δίκιο
Κ σίγουρα,για να σου λεει οσα σου λεει,σε ξερει πολυ καλυτερα απ'όσο θες να πιστευεις (ή παραδεχτεις...)
Οσο κ αν σου φαίνεται άδικος τωρα
Θαρθει η στιγμη που θα πεις "ποσο δικιο ειχες"
(Ολοι μας λεμε οχι δε θα το πουμε κ στο τελος παντα το λεμε...)

Αμα πας 17-18 κ δεις οτι εχεις ακομη την επιθυμια,τον χρονο,την ορεξη...τοτε το ξανασυζητατε με τους δικους σου.
Αν μεχρι τοτε δε σε ανησυχούν Πανελλήνιες,στρατιωτικό,γκομενικα κλπ...
 
  • Like
Reactions: KLKA


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλημερα Δημητρη!
Το σκυλι θα το αναλαβει ενας ενηλικος. Αν ειναι προθυμη η μαμα σου ή ο μπαμπας σου (πολλοι ειναι αρνητικοι αρχικα και μετα δεν μπορουν να κανουν χωρις) να το αναλαβουν.
Δυστυχως στην ηλικια και θεση που εισαι ειναι αδυνατον. Ο σκυλος θελει ρουτινα, δεν μπορει να πηγαινει βολτα 'οταν εχεις ελευθερο χρονο' και επισης θελει καποιον που να χει την οικονομικη δυνατοτητα να φροντισει ενα σκυλο.
Θα ελεγα να αρχισεις το ψησιμο της μαμας. Αλλα το πιο σημαντικο απ ολα ειναι να ξερετε καλα ολοι οτι ο σκυλος ειναι μια ευθυνη που αναλαμβανεις πληρως για 10-15 χρονια. Αν παρετε, δεν μπορειτε να κανετε πισω. Να το βαρεθειτε ή να σας κουρασει. Ακομα κι αν δεν ειναι ολα τελεια οπως το φανταζεσαι, που δε θα ναι παντα, εσεις πρεπει να ειστε παντα εκει. Στις μερες που βρεχει, στις διακοπες, οταν εισαι πτωμα απ την κουραση, ο σκυλος θα ναι εκει και θα περιμενει τη βολτα του. Θα πρεπει να εχει καποιον που θα σσχολειται μαζι του, θα τον εκπαιδευσει. Σκεψου το σαν να χεις ενα μικρο παιδι μεσα στο σπιτι. Ειστε ετοιμοι για ενα μικρο παιδι μεσα στο σπιτι ολη την ωρα για τα επομενα 15 χρονια;
Καποιοι προσαρμοζονται ευκολα, αλλοι δε μπορουν και ο σκυλος απο πηγη χαρας σε μια οικογενεια καταληγει να ναι πηγη γκρινιας και εκνευρισμου. Εσυ, σκεψου οτι σε ολο αυτο θα μπορεις μονο να βοηθας (πολυ-λιγο εξαρταται απο σενα) και οχι να αναλαβεις τη μεγαλυτερη ευθυνη.

Αν λοιπον τα γνωριζουν αυτα οι γονεις σου και ειναι συμφωνοι, τοτε θα λεγα να προχωρησετε. (Με υιοθεσια και οχι αγορα, αλλα αυτο δεν ειναι της ωρας :))

Καλη επιτυχια με το ψησιμο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3