Θελω την γνωμη και την εμπειρια σας


kostas992

Active Member
12 Απριλίου 2020
27
18
32
Καλησπερα ολοκαινουριο στο φορουμ.Απειρος με σκυλια μολισ υιοθετησα εναν γλυκα απο φιλοζωικη.ειανι ημιαιμος φερνει σε λαμπραντορ και ειναι 4 μηνων.ειμαι πολυ ενθουσιασμενος αφιερωνω πολυ χρονο,χρημα και γενικα εχω πολυ ορεξη να του προσφερω οτι του στερηθηκε!Εχουμε και λεμε , σαν χαρακτηρας ειναι παρα πολυ ησυχος εκει που ειχα προετοιμασει το σπιτι για το νεο μου συγκατικο (μαζεμα παππουτσια χαλια κτλ ) δεν μ εχει δωσει κανενα δικαιωμα.ειναι απιστευτα χαδιαρης τρελενετε να κοιματε πανω μου και γενικα ειναι παρα πλ ησυχος, ειναι εντελως απειρος με τη νορμαλ ζωη που μπορει ν καθετε και να παρατηρει απορημενος διαφορα πραγματα καινουρια γι αυτον . Μου εχει δωσει πολλα δειγματα εξυπναδας, ακουει στο κατσε στο οχι, του λεω Ποδι και το δινει !! και γενικα εμαθε να κανει την αναγκη στην πανα του απο την δευτερη κι ολας μερα ! εκει που λεω οτι ολα πανε τελεια ηρθε το προβλημα ..... βολτα.......!ξεκινησα μ αυτα που διαβασα να βαλω το λουρακι στο σπιτι να συνηθισει ..... παμε βολτα του λεω και φευγει μολισ με δει να παιρνω το λουρι .... τσακ τον αρπαζω τον βγαζω απο την πορτα.παμε παιδι μου του λεω τπτ αυτος ....μετα σκεφτηκα τα σκαλια ...γιατι γενικα μ εχει δωσει δειγματα φοβου (μηχανακια αμαξια κοκκαλωνει και δεν προχοραει με τπτ)! αγκαλια παλι .... βγαινουμε εξω , με το που βγει σα ν μην εγινε τπτ βολταρουμε κανονικα κοινονικοwμε τα σκυλια με ακουει στο λουρι παρα πολυ χωρις να παρακλινει .....μετα ξεκιναει το δευτερο προβλημα οταν καταλαβαινει οτι φτανουμε δεν θελει να μπει μεσα!!! ο ιδιοσ σκυλος ο οποιος δεν ηθελε να βγει ! εκει ειανι που δεν ξερω πραγματιακ τι μου γινετε ,γιατι εν τελη τα σκαλια δεν ειανι φοβοσ διοτιο στη βολτα αν βρουμε σκαλια τον παω επιτιδες και τα πηγενει αερα!! τα ειπα ολα αυτα για να εχετε οσο πιο πολλες πληροφοριες του χαρακτηρα του και να μου δωσετε τη γνωμη σας . σιγοθρα φοβομαστε δυνατουσ ηχους και μηχανακια αμαξια κτλ ....το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν τον πιεζω και φερνω τα αντιθετα αποτελεσματα... προσπαθω να τον πηγαινω σ χορους με κοσμο σκυλια κτλ να εξοικειωθει, σκετομαι μηπως κανω λαθος και πρεπει ν τον κανω πιο ηρεμα.αλλα τι να κανω οταν ενα σκυλι δεν ενθουσιαζετε οταν μ βλεπει να παιρνω το κολαρο για βολτα και οταν γυρναμε δεν χορτασε ! μολισ αγορασα ενα βιβλιο π ελπιζω να με βοηθησει Η Η τέλεια εκπαίδευση, Gwen Bailey.ξερω οτι θα κανω λαθη απλα τον αγαπω πολυ και θελω να κανω οσο το δυνατον λιγοτερα ! συγνωμη αν κουρασα να ειστε καλα !
 


bnomiki

Active Member
6 Ιανουαρίου 2018
29
22
46
Ρόδος
Καλησπέρα φίλε, και συγχαρητήρια για την κίνηση που έκανες. Την έκανα κι εγώ. 3 ΧρΟΝΙΑ πριν, και αντιμετώπισα ΠΟΛΛΑ περισσότερα προβλήματα απ αυτά που αναγράφει εσυ. Τι έκανα; ΔΙΑΒΑΣΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ-ΕΠΡΑΞΑ. Αυτο ΠΙΥ συμβαίνει στο σκύλο σου είναι απόλυτος νορμάλ. Διανύει ένα μικρό ΣΟΚ. ναι καλά άκουσες. Όλα του είναι πρωτόγνωρα. Χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, ΥΠΙΜΟΝΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, για να καταφέρεις να τον εντάξεις ΗΡΕΜΑ στη Νέα του ζωή και ΤΑΥΤΟΧΕΟΝΑ να τον κοινωνοικοποιεις με ερεθίσματα ρου έξω κόσμου. ΠΡΟΣΕΞΕ!!! ΕΝΑ, ένα βήμα τη φορά. Ο δικός μου δεν σηκώθηκε τις 4 πρώτες μέρες απ το στρώμα του ούτε καν για ΤΣΙΣΑ!!!τι αντιλαμβάνεσαι; πάτησε χορτάρι και έτρεξε απ τον φόβο του..Μετα....ενα ένα βήμα τον έβγαζα έξω, στην αρχή μέχρι τις σκάλες.μεχει εκεί που άντεχε ΑΥΤΟΣ! ΟΧΙ πίεση. Μπες στο YouTube, και αν είσαι αρχαριος με εκπαίδευση κτλ. ΠΑΝΤΑ να προσέχεις τι βίντεο και ΠΙΙΑ γραμμή εκπαίδευσης (προτείνω την ολιστικη/θετικη) που δεν χρησιμοποιεί ΚΑΝ τον Τόνι της φωνής ως μέσω..."υπακοης". Έχεις την ΤΕΛΕΙΑ ευκαιρία τώρα αν δεν δουλεύεις λόγω καραντίνας. Αν μου επιτρέπεται να προτείνω και μια πηγή, είναι ο απίστευτος Roman Gottfried (HOLISTIC DOG TRAINING). Είναι λίγο άγνωστες για την Ελλάδα οι μέθοδοί του, και θα καταλάβεις γιατί κάνει τη διαφορά.

*Κολλαρα , πνίχτες, ηλεκτρονικά και λοιπές μέθοδοί alpha αρχηγού και υποταγής είναι ανεπίτρεπτα γι αυτόν. Επισης είναι και ο μόνος που προσφέρει κάποια απ τη γνώση του, ΔΩΡΕΑΝ .

Καλή συνέχεια και σε ότιπιρω να φανώ χρήσιμη, με χαρά να ξανασυνομιλησουμε, τα σκυλιά καταφυγίου είναι η αγάπη και η αδυναμία μου.

***ΜΕΓΑΛΟ Υ.Γ. οι 3 πρώτες βδομάδες του σκύλου μαζί σου λέγονται "χρόνος αποτύπωσης". Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις ότι του χαρασσεις ξανά τη μνήμη με τον νέο του "εαυτο"
 
Last edited:


ΜΠΕΛΛΑ

New Member
5 Μαϊου 2020
4
2
29
Σιγα σιγα θα συνηθισει...Εσυ να εχεις μαζι λιχουδιες που του αρεσουν και να τον επιβραβευεις καθε φορα που ας πουμε βγαινει απο την πορτα και να μην τον επιβραβευεις καθολου αν δεν ερχεται....
Σου προτείνω δυο πολυ καλά κανάλια στο youtube που είναι πολύ καλά!!!Εγώ αυτά παρακολουθώ!!!Έχει ασκήσεις υπακοής, εκπαίδευση και γενικά πως να συμπεριφέρεσαι στον σκύλο....
Το πρώτο είναι το train2train και το δεύτερο είναι το woofland
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf