Θεματακια με τα ποδια

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Καλημερα καλησπερα σε ολους... Εχω ενα ροτβαιλερ 5 μηνων σχεδον 17 κιλα θυληκο.. Το σκυλακι πολυ παιχνιδιαρικο τρωει κανονικα το φαι του (αν και δεν χορταινει καθολου ) βγαινει κανονικα μισαωρες μαξ βολτες αλλα εχει ενα μικρο θεματακι.. Τα μπροστινα ποδια ειναι μια χαρα αλλα τα πισω ειναι πολυ αδυνατα... τα κοκκαλακια του ο κτηνιατρος με ειπε ειναι μια χαρα και οτι εχει θεμα με τους μυς εκει πισω... Το παρατηρω κιολας αν την σηκωσω στα 2 νευριαζει και δεν μπορει να κατσει πολυ ωρα ορθια... εχει 4 μερες που ξεκινησα να την γυμναζω σε ενα skate park με ραμπες... εχετε να προτεινετε κατι να κανω ? Τρεξιμο δεν την εχω κανει γιατι ειναι πολυ μικρη αλλα στις ραμπες τρεχει ...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εκεί πίσω που? Στην γαλαρία?

Τι πάει να πει "εκεί πίσω" έχει πρόβλημα? Δεν έκανε διάγνωση? Δεν εξέτασε την κουτάβα?

Κόψε τις ράμπες και τα όποια ανεβοκατεβάσματα σε ο,τιδήποτε ΤΕΛΕΙΩΣ.

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Σε περιπτωση που οντως εχει δυσπλασια πως μπορω να το μαθω.. κανοντας διαγνωση σωστα(?) ακτινογραφιες και ετσι και επειτα θεραπεια... Θα ηθελα να ρωτησω σε τετοια ηλικια το κοστος της διαγνωσης περιπου ποσο ειναι και ποσο της θεραπειας? Καπου διαβασα 3000 ευρω.. και οφειλω να ομολογησω οτι δεν μου περισσεουν τοσα...

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Η κουταβα μπορεί να γκρινιάζει οταν την σηκώνεις γιατί απλά ....δεν της αρέσει !!! Αφού εχεις ήδη μια εξέταση απο γιατρό και ειναι αρνητική μάλλον εισαι ΟΚ αλλα καλού κακού τσέκαρε και με εναν ακόμη και βλέπεις τι θα σου πεί και αυτός ....το κουτάβι πάντως όπως ειπε και ο Στέλιος μην το πιέζεις με γυμνάστική ( ειδικά σε ράμπες και σκαλιά) ....σε αυτή την ηλικία και μεχρι να φτάσει αρκετών μηνών γυμνάζεται μονο του μέσα απο το παιχνίδι για όσο και οποτε θέλει αυτό. Αν θέλεις ντε και καλά να τον πιέσεις με γυμνάστική για να δυναμώσει οι ειδικοί - και δεν είμαι ενας απο αυτούς :) οποτε μην με παίρνεις και της μετρητής- λένε μονο το μπανιο στην θάλασσα επιτρέπεται .....

• Like
Reactions: GRDANE

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ποιός σου είπε να τη γυμνάζεις; Πριν βεβαιωθείς ότι το θεμα είναι μυϊκό άσε τα σηκώματα στα δυό πόδια και την εγκύμναση.
Ο δικός μου ειχε θέμα με το πισω σύστημα, κάτι που γινόταν φανερό γιατί πάντα ήθελε να στηρίζεται σε στέρεο σημείο για να κάτσει και έκανα ότι εξετάσιες έπρεπε, μιά χαρά έδειχναν όλα ούτε δυσπλασία ούτε τίποτα μέχρι που 1 έτους έπαθε ολική ρήξη χιαστού ξεγυρισμενη.
Και από τύχη γλυτώσαμε τις επιγονατίδες όπως μας είπε ο ορθοπεδικός. Βεβαιώσου για σοβαρή διάγνωση για να μη κάνεις κακό αντί για καλό.

Και αν δε σου περισεύουν 3 χιλιάρικα για εγχειρήσεις τι μας το λες από τώρα; Πρώτον δεν είπε κάποιος γιατρός ότι θέλει εγχείρηση, δεύτερον τα τριχίλιαρα είναι μια κουβέντα που πέταξε κάποιος στο φόρουμ και υπάρχουν πολλές λύσεις όταν νοιάζεσαι για το σκύλο.
Αρκεί να νοιάζεσαι..