Ιογενής μόλυνση-πυρετος

chriskarathanasis

New Member
3 Ιουλίου 2016
2
1
45
Καλησπέρα σας. Είμαι ολοκαίνουργιο μέλος, αν και έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις μελών.
Έχω ενα σκυλάκι που μάζεψα απο το δρόμο πριν καιρό (τώρα ειναι ενός έτους), πλήρως εμβολιασμένο κ ράτσας Σεττερ/Λαμπραντορ (στο περιπου) που ξαφνικά στους 6 μήνες ανέβασε πυρετό κ παρουσίασε ανορεξία κ απώλεια διάθεσης.
Το πήγα στο γιατρό κ του εκανε όρο κ για 3 μέρες ενέσιμη αντιβίωση κ παυσίπονα, κ πρεζολον για 15 μέρες κ επανήλθα πλήρως γρήγορα.
Έκτοτε, κάθε ενα μήνα παθαίνει ακριβώς το ίδιο, μόνο που την τελευταία φορά (νοσεί κ τώρα) με μεγαλύτερη συχνότητα κ πιο μεγάλο χρόνο αποθεραπείας (ειναι χάλια μια εβδομάδα τώρα).
Πήγαμε σε 4 γιατρούς κ 2 κλινικές συνολικά...δεδομένου ότι οι 2 πρώτοι ναι μεν το βοηθούσαν, όμως μας έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα σοβαρό κάθε φορά. Ο τρίτος μας μίλησε για δισκοσπονδυλιτιδα κ ο τέταρτος (μιλαμε για μεγάλο νοσοκομείο ζώων), αφού κάναμε σωρεία εξετάσεων, μας μίλησε για ιογενή λοίμωξη που δε μπορούμε να ξέρουμε ποια ειναι, αλλα δώσαμε γενικής φύσεως ισχυρή αντιβιωτικη αγωγή.
Έχει καθαρές βιοχημικές κ γενική αίματος, πεντακάθαρο υπέρηχο και ακτινογραφίες κορμού απο τον αυχένα μεχρι την ουρά, κ ΜΟΝΟ κάπως αυξημένα λευκά (20) και συνεχή πυρετό της τάξης του 39,9 - 40,5.
Εκει στηρίζεται ο γιατρός στο νοσοκομείο κ λέει ότι έχει μόνο ιογενή-βακτηριακή λοίμωξη κ όχι κάτι άλλο (πχ μυοσκελετικό η κάτι που να του έχει κανει μεγάλη ζημιά). Επιπλεον, αύριο λαμβάνουμε αποτελέσματα για Βρουκελα και τοξόπλασμα κ μια άλλη λοιμώδη νόσο (όλες ιάσιμες τουλάχιστον απο αυτα που μου λένε).
Το σκυλί λαμβάνει 300gr minocin ημερησίως σε 2 δόσεις, μια ένεση garamycin 0,80ml και ενάμιση χάπι metacam του 1 mg ημερησίως εδώ κ 36 ώρες.
Έχεις κανείς κάποια γνώμη περί αυτού η αντίστοιχη εμπειρία; Τόσες εξετάσεις, ΟΛΕΣ καθαρές κ το σκυλί άρρωστο, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες, εύχομαι γρήγορα περαστικά (και αγύριστα!)

Γράφεις για πολλές εξετάσεις, κάποιες από αυτές όχι και τόσο συνηθισμένες αλλά δεν αναφέρεις, τις πιο "κλασικές" τις έχετε ήδη κάνει; Λεϊσμανίαση, ερλιχίωση, πιροπλάσμωση, διροφιλαρίωση;

chriskarathanasis

New Member
3 Ιουλίου 2016
2
1
45
Καλημερα κ ευχαριστω για την απαντηση!
Καλαζαρ κ ερλιχεια καναμε (ερλιχεια 3 φορες κιολας) κ δεν εχει. Σημερα περιμενω βρουκελα, τοξοπλασμα κ αλλο ενα λοιμωδες νοσημα που δεν το θυμαμαι. Ειμαι στην κλινικη τωρα κ θα ειμαι κ το απογευμα, ρωταω τωρα αμεσως το γιατρο για τα αλλα 2 που μου γραφεις, ελπιζω να ειναι ιασιμα...μονο μαγνητικη εγκεφαλου μου μενει να κανω μετα αν χρειαστει.

• Like
Reactions: mareco

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες.
Και άξιο λόγου ότι πριν από αυτό, πολύ υπεύθυνα έκανες τις κινήσεις που όφειλες με τους γιατρούς.
Σου φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι και τόσο συνηθισμένο για κάποιον που μπαίνει πρώτη φορά εδώ για να ρωτήσει σε αντίστοιχα περιστατικά. Κράτα μας ενήμερους!

Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι. Περαστικά κι αγύριστα να είναι όλα!

Μια και μπήκες στη διαδικασία της εγγραφής σου εδώ, δεν ανοίγεις κι ένα θέμα παρουσίασης στην ενότητα "εμείς και τα σκυλιά μας" ; Καταλαβαίνω ότι ίσως να μην είσαι στη καλύτερη διάθεση, αλλά ίσως λίγες κουβέντες και μερικές φωτογραφίες με το "παιδί " να βοηθήσουν.
Στη δική μας περιέργεια (καλοπροαίρετη πάντα) σίγουρα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis and mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.