ΚΑΛΑΖΑΡ 1/6400


savodoukos

New Member
20 Ιανουαρίου 2014
2
0
Με συγχωρείται για το σεντόνι,θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί στον σκύλο μου τον τελευταίο μήνα.
Το πρώτο σύμπτωμα ήταν στις αρχές Νοεμβρίου όταν παρατήρησα στην πρωινή βόλτα οτι ο Django δεν ακούει και αφού το επιβεβαίωσα και το βράδυ μαζί με μια μικρή αστάθεια στο περπάτημα έκλεισα ραντεβού για το επόμενο πρωί στον κτηνίατρο του.Την επόμενη μέρα η αστάθεια ήταν ακόμα μεγαλύτερη και υπήρχε και έντονη στροφή του κεφαλιού στο πλάι,το αποτέλεσμα ήταν μια ένεση κορτιζόνης και εξετάσεις αίματος.
Την επόμενη μέρα αφού η κατάσταση του χειροτέρευε τον πήγα σε κλινική που εφημέρευε και μετά από 1 λεπτό κλινικής εξέτασης η διάγνωση ήταν όγκος στον εγκέφαλο και προτροπή για ευθανασία και φύγαμε κακήν κακώς με ακόμα μία ένεση κορτιζόνης και μία διαζεπάμης.
Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ανεβασμένες πρωτείνες,και ξεκινάει θεραπεία με κορτιζόνη,αντιβίωση για τοξόπλασμα που θεωρούσε ύποπτο και χάπια για το στομάχι,στη συζήτηση για καλαζάρ μου απάντησε πως αφού είχε κάνει τον Άυγουστο και ήταν αρνητικό το αποκλείει.Οι επόμενες εξετάσεις έδειξαν σοβαρή υποκαλιαιμία και αρνητικό τοξόπλασμα αλλά ο σκύλος είχε περάσει σε στάδιο καχεξίας με παράλυση στα πόδια,δεν έτρωγε,δεν έπινε εκανε και κρίσεις επιληψίας και νοσηλέυτηκε για 2 μέρες.
Το πρόβλημα μου είπε πως ήταν το χαμηλο καλιο και ξεκίνησε θεραπεία με καλιο,αντιβίωση για λεπτόσπειρα η οποία μετα διακόπηκε γιατί βγήκε αρνητική,άλλα χάπια για το στομάχι και παραπομπή για υπέρηχο κοιλίας για να δει γιατί χάνει κάλιο.Ο υπέρηχος έδειξε ξένο σώμα στο στομάχι το οποιο μου είπε πως πρέπει να βγει με γαστροσκόπηση αλλά έχει ρίσκο η νάρκωση.
Στη συνεχεια ζήτησε εξετάσεις ούρων που έδειξαν ουρολοίμωξη και ξανά βιοχημικές οι οποίες έδειξαν υπερκαλιαιμία πλεον.
Σε αναζήτηση δευτερης γνώμης απογοητεύτηκα γιατί το κόστος των εξετάσεων που μου ζήτησε ηταν μερικών χιλιάδων ευρώ για να δει τι έχει.Στο σπίτι ο σκύλος απλά υπήρχε,αγκαλια για να βγει για τις ανάγκες του αλλα έτρωγε και έπινε σχετικά καλά.
Ζήτησα και 3η γνώμη και μέτα από λεπτομερή έλεγχο τοσο του σκύλου όσο και των εξετάσεων του μου ζήτησε εξετάσεις για καλαζαρ και ερλίχεια και οπωσδήποτε νοσηλεία 10 ημερών.Τα αποτελέσματα ηταν καλαζαρ 1/6400,ο σκύλος συνεχίζει νοσηλεία και θα κάνει κάποιες εξετάσεις για να δει αν έχουν πειραχθεί τα ζωτικά του οργανα.
Γνωριζετε καποιο περιστατικό που επέζησε ο σκύλος με τετοιους δείκτες και το κόστος της θεραπειας που μπορει να φτάσει.Ρωτάω γιατι ήδη έχω δώσει πάνω απο 2000 ευρώ σε εξετάσεις,νοσηλείες και φάρμακα πουλώντας τη μηχανή μου αλλά τελείωνουν και αυτά και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος.
Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.
 


lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
o τιτλος στο καλαζαρ δεν λεει τα παντα για τη κατασταση του.Γενικα το καλαζαρ δεν κρινεται μονο απο ενα νουμερο αλλα απο την κλινικη εικονα,κατασταση νεφρων,αιματολογικες για να δεις αν πραγματικα νοσει. Ο σκυλος μου τον Μαρτη ειχε 1/6400 με απειραχτα νεφρα κ τελειες αιματολογικες. Για εμενα πρεπει να βρεις ενα σωστο γιατρο να σου πει τι ακριβως εχει ο σκυλος σου.Στις βιοχημικες που κανατε δεν ειχε τιμες κρεατινινης-ουριας? αυτα τα 2 να κοιτας πιο πολυ στο καλαζαρ..Ξερω σκυλια με τιτλο 1/400 να ηταν σε αθλια κατασταση κ σκυλια οπως το δικο μου με 1/6400 σε αψογη.
Στις αιματολογικες τι αιματοκριτη ειχε?
Η θεραπεια ειναι ειτε μιλτεφοραν ειτε ενεσεις οι οποιες ειναι πιο τοξικες για νεφρα,αλλα νομιζω πως πρεπει πρωτα να βρεις εναν γιατρο να σου πει τι πρεπει να θεσεις προτεραιοτητα,αν ο σκυλος εχει ογκο βαζεις αυτο.