ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

bobos_SSvar

Member
9 Ιουνίου 2007
18
0
THESSALONIKI
Καλημέρα σας,

είμαι από Θεσσαλονίκη, εδώ και τρεις μήνες απέκτησα έναν απίστευτο φίλο, η πρώτη κουβέντα που μου βγήκε μόλις τον είδα ήταν Μπόμπος και από εκεί το όνομα του ("και ιδού εγενετο φως"). Άν και από μικρή είχα ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα (από hamster μέχρι άλογα), από την στιγμή που ήρθε στην ζωή μου, όλα τα υπόλοιπα ζώα είναι απλός συμπαθητικά και καλά, αλλά δεν είναι ο Μπόμπος μου.

Έχει γίνει πλέον 6 μηνών Καυκάσιος, σκανδαλιάρης (και δυστυχώς ανυπάκουος, σε αντίθεση μέχρι τώρα που κάναμε διάφορα μαζί).
Νιώθω τύψεις λόγο του ωραρίου μου από την δουλεία μου.

Είμαι στην διαδικασία εύρεσης εκπαιδευτή. και δεν ξέρω από που να πρωτο-αρχίσω και με ποια εργαλεία να ψάξω.

Το forum αυτό το ανακάλυψα άπο μια "περιήγηση" μου για περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση των σκύλων και τα χαρακτηριστικά της φυλής που είναι το "παιδί μου".

Καλή σας μέρα σε όλους.

Υ.Γ. Αν θα μπορούσα θα έγραφα (όπως και όλοι νομίζω), για τα "πλάσματα" που αγαπάμε, μυθιστορήματα.

Υ.Γ. Πρώτη φορά γράφω σε forum και ακόμα περισσότερο και ελληνικά (σε κείμενο σε υπολογιστή, που δεν είναι εργασία :roll: )

bobos_SSvar

bobos_SSvar

Member
9 Ιουνίου 2007
18
0
THESSALONIKI
Καλησπέρα σας,

σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή,

ευχαριστώ για τα link, θέλει πολύ μελέτη το θέμα της εκπαίδευσης του και ελπίζω να τα καταφέρουμε...

είναι και λίγο παράδοξο όνομα για Καυκάσιο, αλλά είναι η πρώτη αντίδραση μόλις τον είδα,
μάλλον δεν του είχε πολυ αρέσει, γιατί έκανε ένα διάστημα να το συνιθίσει. Αλλά πλέον είναι καταχυρωμένο.
Για αυτούς που δεν τον ξέρουν και τον βλέπουν όταν ακούσουν το όνομα γελάνε, αλλά αν του δώσει λίγο χρόνο κερδίζει τον σεβασμό, οτι είναι ένα σκυλί που δεν παίρνει και από πολλά, αν δεν σου δώσει αυτός το δικαίωμα να το κάνεις.
Είναι χαδιάρης εκεί που πρέπει, αλλά δεν αφήνει το μήλο να πέσει απο την μηλιά στην αυλή μας αν δεν του κάνει ανάκριση 3ου βαθμού και επίπληξη οτι θα λερώσει και το τρώει #-o (ώρες-ώρες είναι υπερβολικός και υπερποστατευτικός).

Καληνύχτα σε όλους και σας ευχαριστώ

bobos_SSvar

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Πωπώ!...Καυκάσου ε?...Σε διαμέρισμα? :shock:

Για πες λίγο για τη συμβίωση με ένα τέτοιο σκύλο.

Καλώς ήρθες και απο μένα! :D

bobos_SSvar

Member
9 Ιουνίου 2007
18
0
THESSALONIKI
Καλησπέρα σας,

dogo, δεν ξέρω πως να περιγράψω μια τέτοια συμβίωση, (σίγουρα, δεν θα είμαι αντικειμενική),
ίσως να είναι λίγο διαφορετικό από το να ζείς με ένα πιο μικρόσωμο ζώο, πιο δυνατός, πιο βαρύς.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να μείνει εύκολα σε διασμέρισμα (αλλά έχω δει Old English Sheepdog και Saint Bernard να ζουν σε διαμέρισμα), εμάς είναι κυρίως στην αυλή μας (μένουμε σε μονοκατοικία, πάλι καλά) και δεν πολυ-μπαίνει στο σπίτι(κυρίως όταν ο καιρός δεν είναι πολύ καλός και φυσικά όταν θέλει αυτός), αλλά νομίζω οτι μερικές φορές όλα του φαίνονται μικρά γιατί όταν βγαίνει στο απέναντι χωράφι που είναι κάποια στρέμματα το χαίρεται πραγματικά (κάθε εκατοστό).
Σαν χαρακτήρας, είναι ήρεμος, χαδίαρης(μάλλον εγώ τον έκανα :D ), αποφασιστικός, πισματάρης (μερικές φορές), περίεργος (σαν μικρός εξερευνητής), καχύποπτος με ότι δεν ξέρει καλά, υπερπροστατευτικός με τα μέλη της οικογένειας και το σπίτι (κάνει ελέγχους να δεί αν όλοι είμαστε σπίτι και είμαστε καλά, μερικές φορές του μπαίνουν ιδέες ότι κάτι δεν πάει καλά και τρελλένεται), καλλιτέχνης (όταν μπαίνει στο σαλόνι σεμεδάκια/καρεδάκια και βάζα εξαφανίζονται), σίγουρα όμως είναι κουτσομπόλης ("στήνει αυτί" σε όλες τις συζητήσεις)...

Αυτό που έχει αρχίσει να με ανησυχεί είναι τώρα που αρχίζουν οι ζέστες (και τον ακούω να βαρια-ανασένει και να λαχανιάζει), έχουμε κάποια δέντρα στην αυλή που ξαπλώνει στην σκιά τους, το μεσημέρι, του αρέσει να την αράζει στο μπαλκόνι που έχει πλακάκι, έχουμε βάλει σε διάφορα σημεία νερό και τα ανανεώνουμε αρκετές φορές την ημέρα, τον χτενίζουμε συχνά (μια συνήθεια που με είχε απογοητεύσει ότι δεν θα μπορούσε να το συνηθίσει, αλλά πλέον έρχεται μόνος του για να τον χτενίσω), προσπαθούμε να αποφεύγουμε το μπάνιο.
Επίσης η φροντίδα του τριχώματος και της επιδερμίδας του, μεγάλο μπλέξιμο με τα άγανα και τις κολιτσίδες, μπλέκονται στο τρίχωμα και ειδικά με τα άγανα που "προχωράνε" προς το δέρμα και δημιουργούν πληγές (χρειάζεται συχνά πάρα πολύ καλό χτένισμα).

Όπως, όλα τα πλάσματα σε κερδίζουν με τον χαρακτήρα και τον τρόπο τους.
Για μένα είναι το πλάσμα που θα με ηρεμήσει μόλις γυρίσω από την δουλειά, θα μου δώσει ενέργεια να κάνουμε πράγματα και θα με γεμίσει περηφάνια όταν είναι καλό "μωρό".

bobos_SSvar

bobos_SSvar

Member
9 Ιουνίου 2007
18
0
THESSALONIKI
Καλησπέρα σας,

στα σύνορα της Πυλαίας.

Ακόμα η πλήρης οικοδόμηση δεν έχει φτάσει σε μας, και υπάρχουν ελεύθεροι χώροι(χωράφια που ακόμα δεν έχουν μπει στο σχέδιο πόλης, την περνάμε καλά :) ).
Σε πάρκο κλασσικού τύπου γειτονιάς, δεν έχουμε και δεν έχουμε πάει ακόμα σε κάτι αντίστοιχο...