ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΑΜΙΑΜΙΔΙΑ


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Να σου πω τι παιζουμε εμεις.
Το παιχνιδι ξεκιναει με τη φραση "που ειν' το σαυρακι" ή απλα κοιτωντας το ταβανι. Απαραιτητη προυποθεση, αν οχι παντα, ειναι να εχει δυσει ο ηλιος.
Η Λαρα ξεκιναει να ψαχνει πρωτα μυρωδιες στον αερα (εχει πολυ πλακα να βλεπεις ενα σκυλι να προχωραει κοιτωντας το ταβανι) και μετα μυριζοντας τοιχους, πατωματα και επιπλα.
Μολις εντοπισουμε κατι που δεν μπορουμε να φτασουμε καθομαστε κοκαλο με την ουρα σε ευθεια γραμμη και το κοιταμε περιμενοντας. Τοτε εμφανιζομαι εγω με τη σκουπα ανα χειρας λεω μπραβο το κοριτσι μου και της πεταω κατω αυτο που βρηκε.
Αφου εχουμε μαθει να μην τα τρωμε αλλα να τα χτυπαμε με το ποδι και να αγνοουμε τις κομενες ουρες δολωμα, ακολουθει τρελο παιχνιδι.
Εκτος αν ειναι υπερκινητικο οποτε το παραλυουμε απο τη μεση και πισω με καποιο δαγκωμα (αυτο δεν ξερω πως το κανει).
Μετα ή της λεω αστο για να μαθουμε οτι και πανω στην ενταση και με κατι που θελουμε πολυ, το αφηνουμε (αφου το αφησει μετα απο λιγο το ξαναδινω ή παμε γι'αλλο), ή πρωτα της λεω "τωρα θα στο παρω" και την κυνηγαω λιγο με τη σαυρα στο στομα για να ανεβει η ενταση, και μετα παλι "αστο".
Υπαρχουν φορες που με φωναζει μεσα και φερμαρει σε κατι που εγω δεν βλεπω, π.χ. πισω απο ενα κομοδινο, αλλα παντα υπαρχει πισω σαυρακι. Το μετακινω και το παιχνιδι συνεχιζετε.
Οπως καταλαβαινετε μολις τελειωσουμε εχουμε κανει ενα σπιτι μπο......ο.
 


YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
:D:D:D Τέλειο αυτό με τα σαυράκια. Μήπως μπορείτε να έρθετε και από το σπίτι μας μια βόλτα γιατί έχουμε άπειρα και τα σιχαίνομαι? Για να μάθω εγώ στην Τζέσυ να τα κηνυγάει λίγο χλωμό. "Εεεεεεείναιιιιιι ποοοοολύυυυ γρήηηηηγορααααα γιαααα μέεεεεενααααα" θα μου πει. :eek:
 




GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Ντροπή kotsida....


Τα αξιαγάπητα σαμιαμίδια (Hemidactylus turcicus) είναι ίσως από τα πιό άκακα και ωφέλιμα μέλη της οικογένειας των Gecko. Η ευεργετική τους δράση στα σπίτια εκτιμήθηκε τόσο πολύ από τους λαούς της Μεσογείου, που στους πιό πολλούς από αυτούς η παρουσία ενός σαμιαμιδιού σε ένα σπίτι να θεωρείτε καλή τύχη. Τρέφονται κυρίως τη νύχτα, αποδεκατίζοντας πολλά επιβλαβή έντομα, συμβάλοντας με τον τρόπο τους στην καλύτερη διαβίωσή μας.

Μαζί με τη αποξένωσή μας από τη Φύση, που έφερε η μετακίνησή μας στις σύγχρονες τσιμεντόπολεις, αποξενόμαστε βέβαια και από τα ήθη και τα έθιμα μας. Και δεν εννοώ τα hardcore φολκλορικά, αλλά όλες αυτές τις παραδόσεις που μας έχουν ακολουθήσει αιώνες τώρα στη διαβίωσή μας πάνω σε αυτό το κομμάτι πέτρας που ονομάστηκε Ελλάδα.

Και καταντήσαμε να τρομάζουμε με τα πιό αθώα πλάσματα της φύσης και να κυνηγάμε αυτά που όχι μόνο δε μας βλάπτουν, αλλά που σε τελική ανάλυση μας ωφελούν. Και έτσι βέβαια καταλήξαμε όμηροι των πόλεων, με τα παιδιά μας να φοβούνται τις κότες και τις μανάδες τους να ορύονται φρενήρεις στην όψη αυτών των τεράτων....

Τελείωσα για σήμερα, έχασα την διάθεσή μου...​
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εαν μεταφερθει απο το ποστ του κοτσιδα και επειτα στα φιλοζωικα (?) θεματα, θα γραψω κι εγω τις εμπειριες μου με τα λατρεμενα σαμιαμιδια που μοιραζομαστε το ιδιο σπιτι, γιατι εδω ειμαστε πραγματικα εκτος θεματος.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ντροπή kotsida..... Η ευεργετική τους δράση στα σπίτια εκτιμήθηκε τόσο πολύ από τους λαούς της Μεσογείου, που στους πιό πολλούς από αυτούς η παρουσία ενός σαμιαμιδιού σε ένα σπίτι να θεωρείτε καλή τύχη.

Τελείωσα για σήμερα, έχασα την διάθεσή μου...​
Μην με μαλωνεις βρε Gaia Lykaia.΄
Ενα, δυο, αντε μεχρι 10 τα ανεχωμαι. Αν εχεις μεσα στο σπιτι γυρω στα 50 και σου εχουν καταχέ... (συγνωμη κι ολας) τους τοιχους, μεσα στις ντουλαπες, στο μπανιο, στη κουζινα και γενικα ολο το σπιτι μεσα, έε καπου σαλταρεις.
Δεν τα φοβαμαι, δεν τα σιχαινομαι απλα εχουν αρχισει και μειωνονται οι ανοχες μου στο θεμα χέ......ο (και παλι συγνωμη).

Μη με εγκαταλειπεις σημερα και μην με αφηνεις χωρις συνταγουλα (σνιφ, σνιφ). Εγω που εχω στειλει το μπαμπα του pit που κοινονικοποιει η Λαρα μου Σαλονικα με τη ρητη εντολη στην πρωτη ειδοποιηση να σπευσει για μεριδα.:):):)
(αν τον συναντησεις βαλτου λιγο μυαλο σε σχεση με τα σκυλια του)
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εαν δεν τα θελεις στο σπιτι σου, να τα βγαζεις εξω, χωρις να τα βασανιζεις, να τα "παραλυεις" , να τους κοβεις την ουρα και να παιζετε με τον σκυλο, δεν ειναι διασκεδαση αυτο, ειναι αμαρτια!
ειναι τελειως ακακα, ποτε δεν θα κατεβουν απο τα ψηλα που ειναι για να σε βλαψουν, τρωνε τα κουνουπια που εχεις στο σπιτι σου, εαν δεν τα θελεις, τουλαχιστον μην φερεσαι με αυτον τον τροπο, σεβασου την υπαρξη τους και βγαλε τα εξω. επισης κοιταξε σε μερη κρυφα, προφανως εχουν φτιαξει φωλιες, γι αυτο εχεις τοσα.
εγω εχω μια φωλια στην βιβλιοθηκη μου.
 






kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
Ούτε σε κατσαρίδα δεν θα μπορούσα να κάνω βασανιστήριο..

Αυτό είναι τι θρίλερ των "σαμιαμιδων" και εσύ ο αντεροβγάλτης τους...,κρίμα είναι ..
Ολα τα ζωάκια έχουν δικαίωμα στην ζωή ..αν δεν τα θέλεις πετα τα έξω στον αγρο..
Μάθε στο σκυλάκι σου να σέβεται τα ζωάκια γύρω του..
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
να τα βγαζεις εξω, χωρις να τα βασανιζεις, να τα "παραλυεις" , να τους κοβεις την ουρα και να παιζετε με τον σκυλο, δεν ειναι διασκεδαση αυτο, ειναι αμαρτια!
Βρε καλη μου μονο σαδιστης με τα ζωα δεν ειμαι . Τα παραπανω τα κανει το σκυλι. Η ουρα κοβεται απο μονη της και εχει καποια κινητικοτητα αρκετη ωρα μετα για να παρασυρει τον θυτη μακρια απο το θυμα.
Εχω φωλιες εκτος απο πισω απο τη βιβλιοθηκη και σε ολα τα συρομενα ξυλινα πορτοπαραθυρα, στα δυο παταρια, καθως και στον κηπο. Το σπιτι μεχρι πριν καποια χρονια ηταν κανονικο εκτροφειο. Μια φορα εβαλα μια σιτα, και απο ενα μονο παραθυρο εγκλωβιστικαν 5. Ακομα παραμενει εκτροφειο αλλα σε μικροτερο βαθμο. Δεν μπορεις να φανταστεις την ποσοτητα των περιτωματων.
Εγω απλα την πετυχα μια μερα που κυνηγαγε ενα και το χρησιμοποιησα για παιχνιδια ιχνηλασιας. Τωρα που γραφω βουτηξε ενα χωρις δικη μου υποδειξη - παρεμβαση.

Και μια και μιλαμε για ιχνηλασια και μυρωδιες ακουστε και ενα κουλο που το ειδα παλι τωρα και το θυμηθηκα.
Μεσα στο σπιτι εκτος απο τις ντουλαπες που χρησιμοποιουμε καθημερινα υπαρχει και μια που εχει παλια ρουχα της γιαγιας και της μανας μου.
Παει λοιπον η καλη σου εξω απο ενα συγκεκριμενο φυλο και κολαει τη μυτη της που εχει γινει hoover και κουναει ουρα σαν τρελη. Λεω και 'γω κανα σαυρακι θα μυριζει και ανοιγω το φυλλο.
Η ουρα γινετε υαλοκαθαριστηρας στη πολυ γρηγορη σκαλα και χωνει τη μουρη της ΠΟΥ λετε;

Σε μια γουνα 50 και χρονων της γιαγιας η οποια ειναι ολοκληρο το πρωην ζωντανο με το κεφαλακι του, τα ποδαρακια του και την ουριτσα του.
Και ρωταω και οποιος μπορει να απαντησει : ειναι δυνατον μια γουνα τοσων χρονων, που εχει να φορεθει απο ανθρωπο τουλαχιστον 10 χρονια, να εχει κρατησει επανω μυρωδιες που να θυμιζουν ζωακι στη Λαρα;
Δεν δινει καμια σημασια σε κανενα αλλο ρουχο της ντουλαπας.
 
Last edited:


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Παντος εγω χαρηκα που βρηκα αυτον εδω τον φιλαρακο χτες κατω απο το πατακι της πορτας του εξοχικου μου
Αυτο ειναι μωρο. Τα δικα μας ειναι εως και 14cm το μεγαλυτερο. Παιδια εχω πααααρα πολλα. Ειμαι εκτροφεας. Εσεις μιλατε για ενα και δυο. Εχω περασει καλοκαιρια με τα παραθυρα κλειστα για να μην μπαινουν μεσα. Οχι οτι αυτο θα δικαιολογουσε τιποτα, αλλα δεν εχω τραβηξει φωτο να δειτε το χαλι.
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Περιμένω να δω αποδείξεις (φώτο) που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου (στρατιές σαμιαμιδών να εποχούνται του ιδιωτικού του χώρου) ώστε να καταλήξω στην ετυμηγορία μου.

Αν, λέω ΑΝ δεν πειστώ ότι ο kotsidas λέει την αλήθεια, θα άρω την επ' αορίστου πρόσκλησή μου προς το άτομό του, ώστε να δειπνήσουμε μαζί (κρίμα, γιατί θα σου έκανα κάτι τηγανητούς κεφτέδες........ 100% εξοντωτικούς)....

Αυτά... (μόλις έστησα το γραφείο με το υπολογιστικό περιβάλον..... τώρα, αν έρθει και το aDSL...)

Kalynixta mods :)
 


chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
τα οποία σαμιαμίδια πρέπει εμφανώς να έχουν επιθετικές τάσεις προς το άτομον του κατηγορούμενου (γνωστού και ώς κοτσίδα) ώστε να δικαιώσουμε μεχρι ενός μετριοτέρου της εξοντώσεως βαθμου την σαμιαμιδογενοκτονία και τις όποιες ανωμαλίες αυτή επροκάλεσε στους πλυθησμούς των παροικούντων εντόμων....:p
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Μα και εσυ βρε αδερφε γιατι δεν την εμαθες να χαφτει μυγες? Η κατηγοριες ειναι μονο προς τον κοτσιδα η και προς τη συνεργατιδα του τη Λαρα? Διοτι ο κοτσιδας ειναι απλα ο εμψυχωτης.. Τη σαμιαμιδοκτονια τη σχεδιασε και εκτελεσε το σατανικο μυαλο της δεσποινιδος!!
Ασχετο αλλα υπεροχη σαμιαμιδο εντομομαχια περιγραφεται στο βιβλιο του Τζεραλντ Νταρελ "Η οικογενεια μου και τα αλλα Ζωα". Αγαπημενο βιβλιο καλοκαιρου με αρωμα Κερκυρας,απιστευτο χιουμορ και πολυ αγαπη για τα ζωα!! Διαβαστε το και θα με θυμηθειτε!!:)
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Μα και εσυ βρε αδερφε γιατι δεν την εμαθες να χαφτει μυγες?
Το κανει ΚΑΙ αυτο. Ασε εχω μπλεξει πως θα ανεβασω 4 φωτο που μολις τραβηξα απο ενα σημειο του σπιτιου. Βλεπεις o gaia βρηκε το αδυνατο σημειο μου κι αυτο ειναι μειον μου.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κοτσιδα, για να καταλαβω...
τι σχεση εχει η ποσοτητα των σαμιαμιδιων με αυτο που κανεις σαν παιχνιδι με τον σκυλο?
εαν ηταν δυο τρια, δεν θα το εκανες?
τωρα που ειναι πολλα, το κανεις με ολη αυτη τη διαδικασια που εγραψες , απλα για να τα σκοτωσεις- εξολοθρευσεις? για να τα τιμωρησεις? η για να διασκεδασετε?
εξηγησε μου σε παρακαλω, τι σχεση εχει η ποσοτητα και τι διαφοροποιει.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Η ποσοτητα εχει να κανει με τον αριθμο που μπαινει μεσα στο σπιτι, που εχει να κανει με τον αριθμο των περιτωματων μεσα στο σπιτι.
Εαν ηταν δυο τρια, οχι δεν θα ενθαρυνα το σκυλο να το δει σαν παιχνιδι και θα αφηνα τα πραγματα να παρουν τη δικη τους ροη.
Σου ξαναειπα δεν ειμαι, ουτε ημουν σαν παιδι σαδιστης με τα ζωα.
Τωρα το κανουμε μονο με αυτα που ειναι μεσα στο σπιτι και ξεκινησε σαν εκπαιδευση σε ιχνηλασια και για να μαθουμε παρολο που ειμαστε μεσα σε εξαψη να τα αφηνουμε κατ'εντολη. Μετα μαλλον συνεχιστηκε σαν παιχνιδι του σκυλου και οχι δικο μου. Εμενα απλα με βολεψε γιατι καποιος αλλος εκανε αυτο που δεν ηθελα να κανω εγω.
Προ Λαρας προσπαθουσα να τα βγαζω εξω χωρις αποτελεσμα, γιατι ειναι πολυ δυσκολο να τα πιασεις μεσα στο σπιτι χωρις να τους κανεις ζημια.
Τελος αν ηθελα να τα εξολοθρεψω μαζικα θα γεμιζα τα σημεια που συχναζουν με παγιδες ή θα εβαζα καποιο δηλητηριο ή δε ξερω γω τι αλλο.
Τα θελω να υπαρχουν στο περιβαλον μου γιατι ειναι συνδεδεμενα με το χωρο αλλα και η υπομονη μου εχει καποια ορια. Και σε πληροφορω οτι τα ορια αυτα ειναι τεραστια με τα ζωα και πολυ μικροτερα με τους ανθρωπους.

Υ.Γ. Οσοι θελετε να σωσετε τα εναπομειναντα σαμιαμιδια ή μολυντιρια ή σαυρακια του σπιτιου μου μπορειτε να κανετε καταθεση στον λογαριασμο μου 123-45678-91011 της ABCD bang με σκοπο να με ενυσχισετε ωστε να αλλαξω τα παλια ξυλινα κουφωματα με συγχρονα που θα διαθετουν σιτα ωστε να αποτρεπετε η εισοδος τους εντος της οικιας μου:D
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Eξομολογηση. Για λιγο σεκφτηκα ABCD bang ? Ωχ καινουρια ειναι αυτη? θα ανοιξε οσο θα ελειπα!!:maria::maria::maria::maria::eek:
Γκαου η κουιριααα:shock:
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
. Τοτε εμφανιζομαι εγω με τη σκουπα ανα χειρας λεω μπραβο το κοριτσι μου και της πεταω κατω αυτο που βρηκε.
Αφου εχουμε μαθει να μην τα τρωμε αλλα να τα χτυπαμε με το ποδι και να αγνοουμε τις κομενες ουρες δολωμα, ακολουθει τρελο παιχνιδι.
Εκτος αν ειναι υπερκινητικο οποτε το παραλυουμε απο τη μεση και πισω με καποιο δαγκωμα (αυτο δεν ξερω πως το κανει).
Μετα ή της λεω αστο για να μαθουμε οτι και πανω στην ενταση και με κατι που θελουμε πολυ, το αφηνουμε (αφου το αφησει μετα απο λιγο το ξαναδινω ή παμε γι'αλλο), ή πρωτα της λεω "τωρα θα στο παρω" και την κυνηγαω λιγο με τη σαυρα στο στομα για να ανεβει η ενταση, και μετα παλι "αστο".
.
ρε κοτσιδα.... επειδη κι εγω εχω περισσοτερη υπομονη με τα ζωα...
ΠΑΡΤΑ να μην στα χρωσταω!