Κάλος;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Έχω παρατηρήσει ότι στους αγκώνες, ακριβώς στο σημείο που στηρίζει τα μπροστινά πόδια όταν είναι ξαπλωμένος έχει βγάλει κάτι σαν κάλο. Σκληρό δέρμα, αρκετά φουσκωμένο χωρίς σημάδι πληγής ή κάτι άλλο περίεργο.

Δε φαίνεται να τον ενοχλεί. Ούτε γλύφει τα συγκεκριμένα σημεία, ούτε αντιδρά όταν τον χαϊδεύω ή τον πιέζω εκεί.

Έχουμε κτηνίατρο σε 2 εβδομάδες. Μήπως πρέπει να το κοιτάξουμε πιο ενωρίς;

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εχει μαζεψει υγρο?ειναι πρισμενοι η απλα εχει σκληρινει το δερμα κ εχει φυγει το τριχωμα?
του Αδη σ αυτην την ηλικια ειχαν μαζεψει υγρο κ ο γιατρος(καθοτι κ ορθοπεδικος) προτεινε να κοιμαται σε μαλακο κρεβατακι για 15 μερες,πραγμα που ο Αδης απεφευγε λογω ζεστης κ τιποτα αλλο.οποτε τον περιορισα μεσα σε crate κ του ξεπριστηκαν.
εκτοτε οι αγκωνες σκληρηναν κ δεν εχει ξαναμαζεψει ποτε υγρο,βεβαια παντα εκει λειπει το τριχωμα κ καμια φορα ψιλοπληγιαζουν.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
εχει μαζεψει υγρο?ειναι πρισμενοι η απλα εχει σκληρινει το δερμα κ εχει φυγει το τριχωμα?
Δε φαίνεται να έχει μαζέψει υγρό. Ούτε πληγή φαίνεται. Και το τρίχωμα δεν έχει φύγει τελείως, απλά φαίνεται λίγο το σκληρό δέρμα.

Οπότε μάλλον δεν είναι κάτι για να ανησυχώ... :)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ακριβως!απλα αυτο εχει γινει γιατι ο σκυλος καθεται σε σκλρο εδαφος,ειναι πολυ καλο οτι σκληρηναν πρωτα χωρις να μαζεψουν υγρο.μην βαλεις βαζελινη γιατι αυτο προτεινουν συνηθως γιατι τοτε θα τους μαλακωσεις κ θα εχει προβλημα αμετα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ προληπτικά χρησιμοποιώ μια φορά την εβδομάδα μια κρέμα που παίρνω από τον κτηνίατρο και που βάζουνε οι κυνηγοί στις πατούσες των σκυλιών τους όταν έχουνε καιρό να βγούνε τα σκυλιά για κυνήγι και ξαφνικά καταπονούν τις πατούσες τους.
Πέρσι τέτοια εποχή που την παραμέλησα και "φθαρήκαν" οι αγκώνες της πάλι με την ίδια αλοιφή τους συνέφερα αλλά την έβαζα μέρα παρά μέρα.

Protecta-Pad λέγεται και την χρησιμοποιούμε και όταν το σκυλί πρόκειται να περπατήσει σε άσφαλτο ή αμμουδιά και επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, για να μην καούν ττις πατούσες του.

"Επαναφέρει τη χαμένη υγρασία στα σκληρά και ξηρά πελμικά φύματα.
Είναι μια σημαντική βοήθεια στην περιποίηση και επανόρθωση ξηρών και σκληρών πελματικών φυμάτων των σκύλων εργασίας και κυνηγιού.
Μαλακώνει τις σκληρές επιφάνειες και αυξάνει την ευλυγισία του πελματικού φύματος, ενώ παράλληλα διατηρεί αμετάβλητη την επανάκτηση με φυσιολογικό υγιή ιστό.
Xρησιμοποιείται και σε κάλους της άρθρωσης του αγκώνα, που προκαλούνται όταν τα ζώα κοιμούνται σε ταπέτα ή σκληρές επιφάνειες".

Μια φίλη χρησιμοποιεί σπαθόλαδο, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει δουλειά όταν έχουν ήδη δημιουργηθεί κάλοι. Ίσως με καθημερινή εφαρμογή...

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
KKranis,Πολλα Φιλα λογω βαρους κανουν εκει αυτα τα σημαδια ξαπλας ,αλλα συνηθως προερχεται απο τριβη σε μοκετα,οχι απο λειο σκληρο πατωμα,ισως και απο σαγρε τσιμεντο,μια καλη κρεμα για αυτη τη δουλεια ειναι η μπεπαντεν πολυ καλη κανονικα ειναι για ανθρωπους,κοιτα ομως και βρες τον λογο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
KKranis,Πολλα Φιλα λογω βαρους κανουν εκει αυτα τα σημαδια ξαπλας ,αλλα συνηθως προερχεται απο τριβη σε μοκετα,οχι απο λειο σκληρο πατωμα,ισως και απο σαγρε τσιμεντο,μια καλη κρεμα για αυτη τη δουλεια ειναι η μπεπαντεν πολυ καλη κανονικα ειναι για ανθρωπους,κοιτα ομως και βρες τον λογο.
Omarock, δεν έχω Fila, αλλά Γ/Π :D:D:D:D

Ο μικρός την ξαπλάρει σε 4 διαφορετικά σημεία:

μαξιλάρα (δε νομίζω ότι μπορεί να δημιουργείται από εκεί)
μοκέτα
πλακάκι εσωτερικό
πλακάκι εξωτερικό

Εφόσον δε δημιουργείται πρόβλημα, γιατί πρέπει να βρω το λόγο;

Ακόμα και αν τον βρω, πώς μπορώ να μην τον αφήσω να ξαπλώνει εκεί;

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Κατά μεγάλο ποσοστό είναι οι επωνομαζόμενοι ''κάλοι κατάκλισης''. Δημιουργούνται επειδή ξαπλώνουν σε σκληρό μέρος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
KKranis δεν ειπα ανθρωπε οτι εχεις Φιλα,παραδειγμα ηταν,μαλλον η μοκετα ειναι το προβλημα(κοιτα και Σεχ σε μοκετα και γονατα)παιζει ρολο και απο τι υλικο ειναι.
Και ποιος ειπε οτι δεν ειναι προβλημα?ενταξει δεν πεθαινει απ αυτο αλλα ειναι προβλημα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Στους καλλους που εχουν ηδη δημιουργηθει, υπαρχει καποιος τροπος να τους στειλουμε στο πυρ το εξωτερο?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
δεν νομιζω :(
θελει προληψη αλλιως μετα δεν γινεται τιποτα........
η σκυλα μου πχ.που και μαξιλαρι να της βαλεις αυτη θα συνεχισει να κοιμαται μεσα στα χορτα η χαζη δεν εχει ουτε ενα σημαδι ,ουτε καλους,ουτε σημειο που να λειπει τριχωμα.......

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Με την Protecta-Pad νομίζω ότι μπορείς, αλλά θέλει συχνή εφαρμοφή και μεγάλη υπομονή.
Η δικιά μου πέρσι της είχε φύγει το τρίχωμα και άρχισε να κάνει κάλο. Τον ξεφορτώθηκα, αλλά έβαζα μέρα παρά μέρα και μου πήρε 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ η λίζα είχε αγκωνο-κάλους :D επειδή κοιμόταν συνέχεια στο τσιμέντο στο χωριό, άσχετα που της είχα κρεβατάκια κ χαλί...

η λώρα, είναι 'σικ' σκυλί, κ κοιμάται πάντα σε μαλακά σημεία... Αλλά κ με τόση τρίχα κ κάλους να'χε, δεν θα φαινόντουσαν :p

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Για τους κάλους ο κτηνίατρος μου μας έχει δώσει Travocort (από ανθρώπινο φαρμακείο) 3 φορές την ημέρα για 20 μέρες.
Της σκύλας μου μειώνονται αρκετά όταν θυμάμαι και βάζω αλλά ποτέ δεν έχουν φύγει εντελώς.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Το Travocort τουλάχιστον στους ανθρώπους δεν κάνει να χρησιμοποιείται συνεχόμενα πάνω από 2 εβδομάδες...
γιατί να κάνει στα σκυλιά;

Μια λύση, που μου πρότεινε η κτηνίατρος, είναι τα βράδια που κοιμάται κάτω στο μάρμαρο, κυρίως τώρα που καλοκαίριασε, να του φοράω ανθρώπινο περικάρπιο (αυτό για τον ιδρώτα) στην περιοχή του αγκώνα!
Να το δοκιμάσω κι αυτό! :rolleyes:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Το Travocort τουλάχιστον στους ανθρώπους δεν κάνει να χρησιμοποιείται συνεχόμενα πάνω από 2 εβδομάδες...
γιατί να κάνει στα σκυλιά;

Μια λύση, που μου πρότεινε η κτηνίατρος, είναι τα βράδια που κοιμάται κάτω στο μάρμαρο, κυρίως τώρα που καλοκαίριασε, να του φοράω ανθρώπινο περικάρπιο (αυτό για τον ιδρώτα) στην περιοχή του αγκώνα!
Να το δοκιμάσω κι αυτό! :rolleyes:
Και δε θα το κανει κομματια?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
τι να πω! η κτηνίατρός μας μάλλον δεν ξέρω από σκυλιά! σιγά σιγά το σιγουρεύω! :D

Κομμάτια; φύλλο και φτερό θα το κάνει! το 1ο, το 2ο, το 3ο που θα του πάρω, σίγουρα! ε κάπου στο 4ο μπορεί να συμβιβαστεί!
Θα δείξει... μακάρι... μπας και γλιτώσουμε τις κρέμες... :p