Κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου.


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Καλησπέρα στο Φόρουμ. Θα ήθελα να φώτα σας για την αγορά καλύμματος για το πίσω κάθισμα. Συχνά παίρνουμε την Ζανέτ μας βόλτα με το αυτοκίνητο, είτε γιατί δεν θέλουμε να μένει μόνη σπίτι, είτε για διακοπές ή και απλά για μεταφορά σε άλλο μέρος για τον περίπατό της, αν βαριόμαστε την ίδια διαδρομή στην γειτονιά. Το σκυλί είναι πολύ μεγάλο, 50+ κιλά, και κάθεται στο πίσω κάθισμα. Ότι κάλυμμα έχω πάρει διαλύθηκε σε λίγες μέρες, είτε κόπηκαν οι ραφές ή γέμισε τρύπες από τις πατούσες της. Επειδή αφενός δεν έχω λεφτά για πέταμα και αφετέρου το καθάρισμα του αυτοκινήτου από τις τρίχες είναι πραγματικά πολύ κουραστικό, αν μπορείτε να προτείνετε ένα κάλυμμα ανθεκτικό και κατά προτίμηση με σκληρό πάτο ώστε όταν πατάει στο κενό ανάμεσα στα καθίσματα να μην το τρυπάει. Να επισημάνω ότι το τελευταίο που πήρα ήταν μάρκας Trixie και χάλασε σε λίγες εβδομάδες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.545
6.972
Εγώ έχω αυτό: Kleinmetall Allside Classic Κάλυμμα Προστασίας Αυτοκινήτου | zooplus.gr

Εξαιρετικά ανθεκτικό, εξαιρετικά χρήσιμο που πιάνει μπροστά για να μη φεύγει ανάμεσα στα καθίσματα. Αν βάλεις κ τα πλαϊνά δε γεμίζει τρίχα. Εγώ που έχω ανοιχτή τη μεριά που μπαίνει το σκυλί μαζεύει μόνο από εκεί στο πλάι.

Σίγουρα δεν ήταν τόσο ακριβό όταν το είχα πάρει πριν χρόνια όμως.
 
  • Like
Reactions: GiannisKS




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα
με 50 κιλα σκυλο, δεν θα βρείς κάτι να αντέχει....
το παραπανω ( 2 ποστ) και με τα καθίσματα φαντασου τι θα γίνει μόλις ο σκύλος πατήσει στο κενο.
ανάλογα το κόστος του καλύμματος και η διάρκεια του
από μία βόλτα και σκίσιμο μέχρι μερικές επαναληπτικές... δεν μιλάμε για ταξίδι....
οσες φορές ο σκύλος μετακινηθεί για δημιουργείται ζημιά...
για να πατήσει 50 κιλά σκύλος σε κενό και να μην πάθει ζημιά γιατί ο υπόλοιπος σκύλος θα καθεται πάνω του και θα το κρατάει τεντωμένο.... είτε κοντρα πλακε... και κουβέρτα από πάνω... είτε κουβέρτα μόνιμα.... μετά καθαρίζεις την κουβέρτα.
νεύρα τσατάλια αλλά....
παθών μαθών... από 15 ευρώ κάλυμμα μέχρι 55 ευρώ... μπααααα......
 
  • Like
Reactions: GiannisKS


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Προσπαθώ να γλιτώσω ότι μπορώ από τρίχες. Μάλλον θα κάνω κάποια πατέντα για να πατάει επάνω αντί στο κενό.
 


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Εγώ 5-6 που πήρα σκίστηκαν η να βάλεις κάτι από κάτω η να σκεφτείς για κάποιο μποξ μεταφοράς…
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.545
6.972
Προσπαθώ να γλιτώσω ότι μπορώ από τρίχες. Μάλλον θα κάνω κάποια πατέντα για να πατάει επάνω αντί στο κενό.
Βλέπω ότι έχει η kleinmetall κ εξτρα φουσκωτά "μαξιλάρια" για τα κενά εκεί.

Παρόλα αυτά να σημειώσω ότι λόγω της ανθεκτικότητας του συγκεκριμένου καλύμματος σε συνδυασμό με.. βασικά.. της φυσικής που επιτάσσει ότι η πίεση που ασκείται από το βάρος κ τα πόδια του σκύλου "απλώνεται" στην επιφάνεια του στηρίγματος (αφού το σημείο τσιτώνει και δημιουργεί σα μια συνεχόμενη επιφάνεια) κ δεν θα συγκεντρωθεί μόνο στο αρχικό σημείο πίεσης, δε θεωρώ ότι η πίεση ενός 50κιλου σκύλου θα ασκήσει τόση παραπάνω φθορά σε σχέση με πχ το τρελό ξύσιμο που ρίχνει ο δικός μου 30κιλος σκύλος για να βολευτεί - και στο σταθερό σημείο και στο κενό (το οποίο αυτός το εκλαμβάνει σα σταθερό).

Τι να πω, δεν ξέρω κ πώς συμπεριφέρεται ο δικός σου σκύλος κ τίποτα δεν είναι 100% guarantee, αλλά το χω 6 χρόνια κ οκ δεν το χρησιμοποιώ κάθε μέρα αλλά είναι σαν καινούριο κ πραγματικά ξεσκίζεται να το ξύνει κ να γυρνιέται ο δικός μου.
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Εμείς όταν κάνουμε ταξιδια βάζουμε το κρεβάτι της πάνω στο κάλυμμα κι έτσι 1. δεν σκίζεται στο κενό ανάμεσα απ τα καθίσματα γιατί είναι το κρεβάτι (σκεφτείτε μήπως βάλετε στρωματάκι) και 2. ρίχνει τους ύπνους της γιατί είναι και πριγκίπισσα και το κάθισμα της έπεφτε σκληρό κι έκλαιγε στη διαδρομή:p
 
  • Like
Reactions: GRDANE