Κάποια συμβουλή

kostas_m

Member
24 Ιανουαρίου 2012
17
0
καλησπερα.θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα θεμα που εχω με το σκυλακι μου.πριν καναδυο ωρες τον εβγαλα και παιξαμε στο χιονι(δεν ξερω αυτο αν ειναι σωστο) οταν τον εφερα σπιτι τον εβαλα να φαι ενα πιατο σουπα με λαχανικα και ψωμι.γενικα δεν τον ταιζω τετιου ειδους τροφες εφοσον του εχω ξηρα τροφη.αφου το εφαγε υστερα απο λιγα λεπτα αρχισε και "ξερνουσε" οτι ειχε φαι. 2 φορες εγινε αυτο. που μπορει να οφειλετε το γεγονος αυτο?μηπως κρυωσε το στομαχι του η απλα η συγκεκρημενη τροφη τον πειραξε?και κατι τελευταιο,να τον δωσω να φαι τιποτα αλλο σημερα,γαλα η γιαουρτι?

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Αν εχει κανει εμετο μη του δωσεις κατι τωρα και για κανα 2ωρο.
μιλα με τον γιατρο σου για το ποτε ακριβως πρεπει να φαει και τι...ισως σου πει για κοτοπουλο βραστο κ ρυζι..Αν συνεχισει να κανει εμετους πρεπει να τον επισκευφθεις αμεσα για αντιεμετικη κλπ....

Μου συνεβει κ μενα οταν ηταν μικροτερη εκανε 2 εμετους το μεσημερι ηταν λιγο πεσμενη αλλα μεχρι το βραδυ ηταν περδικι.Ωστοσω μου χε πει να μη την ταισω για 2-3 ωρες.

kostas_m

Member
24 Ιανουαρίου 2012
17
0
βασικα αυτο που εβγαλε δεν θα το ελεγα εμετος. ηταν τελειος στεγνη απεξεργαστη τροφη χωρις καθολου υγρα στοιχεια.ρε παιδια αν φταιει το γεγονος οτι τον ταισα αυτην την λαχανοσουπα τοτε να μην του ξαναδωσω σπιτικα φαγητα(τα οποια ξανατονιζω οτι του δινω καπου καπου)

p.s ο σκυλος μου ειναι 8 μηνων και εχει κανει ολα τα εμβολια

kostas_m

Member
24 Ιανουαρίου 2012
17
0
η συγκεκρημενη σουπα εχει λαχανο,καροτο,κρεμμυδι και καποια αλλα μπαχαρικα.αυτην την σουπα λοιπον την ανακατεψα με ψωμακια και του την εδωσα
μηπως ομως δεν φταιει η σουπα αλλα απλα κρυωσε το στομαχι του εξω στο χιονι που τον πηγα?κατσαμε ενα μισαωρω εκει.παντος υστερα απο το περιστατικο αυτο καθεται υσηχος και ειναι ετοιμος για υπνο χωρις να εχει καποιες αλλες παρενεργειες

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλό είναι να αποφεύγεις τα σπιτικά φαγητά , πολλές φορές πειράζει ακόμα και σκυλιά που τρέφονται αποκλειστικά με σπιτική τροφή.
Πόσο μάλλον ένα σκυλί που δεν είναι συνηθισμένο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
η συγκεκρημενη σουπα εχει λαχανο,καροτο,κρεμμυδι και καποια αλλα μπαχαρικα.αυτην την σουπα λοιπον την ανακατεψα με ψωμακια και του την εδωσα
μηπως ομως δεν φταιει η σουπα αλλα απλα κρυωσε το στομαχι του εξω στο χιονι που τον πηγα?κατσαμε ενα μισαωρω εκει.παντος υστερα απο το περιστατικο αυτο καθεται υσηχος και ειναι ετοιμος για υπνο χωρις να εχει καποιες αλλες παρενεργειες
Η σούπα φταίει.
Ήταν ζεστή?

Σταμάτα να δίνεις σπιτικά φαγητά κακό του κάνεις!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
μπα οχι τιποτα τετοιο.εξαλλου δεν ειναι η πρωτη φορα που το τρωει το συγκεκρημενο φαγητο
Αν δεν έχεις σαν στόχο να του ξετινάξεις το πεπτικό σύστημα ,καλό είναι να είναι η τελευταία φορά μιας που δεν είναι η πρώτη

kostas_m

Member
24 Ιανουαρίου 2012
17
0
Αν είναι το καφτερό μπορς, φαντάσου ότι είναι ότι πρέπει για το Ρωσικό κρύο....
εξηγησα παραπανω οτι δεν προκειτε για καφτερο φαγητο και ουτε ζεστο ηταν.

η μονη παρενεργεια ,που δεν ξερω αν οφειλετε στο παραπανω περιστατικο,ηταν οτι ο σκυλος μου εκανε πιπι στο κρεβατακι του χωρις κανεναν ιδιαιτερο λογο.δεν ξερω αν η ακρατεια αυτη οφειλετε στο συγκεκρημενο περιστατικο ,απλα παραξενευτηκα πολυ γιατι το κανει πρωτη φορα

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ισως τον πειραξαν τα μπαχαρικα. Μηπως του εδωσες πολυ ζεστη την σουπα ή την εφαγε πολυ λαιμαργα?

Σε καθε περιπτωση μην τον ταισεις τπτ αλλο σημερα και παρακολουθησε να δεις πως θα τα παει.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μηπως υπερβαλετε λιγο για το ποσο κακο κανουν τα σπιτικα φαγητα? εγω θεωρω οτι ειναι πολυ ανωτερα απο μια επεξεργασμενη ξηρα τροφη. απλα το στομαχι του σκυλου ειναι λιγο ευαισθητο στις αποτομες αλλαγες. επισης ξερω οτι το κρεμμυδι δεν ειναι και το καλυτερο για τους σκυλους. αυτα που δινουμε θα πρεπει να ειναι σωστα σε αναλογια ομως, πχ 80% κρεας , 20% φρουτα-λαχανικα. αλλα μιλαμε για ενα γευμα που και που οπως ειπε ο Κωστας.
πιστευω οτι η αποτομη αλλαγη απο ξηρα σε μαγειρεμενη σουπα και ισως το οτι εφαγε αμεσως μετα απο ενθουσιωδη βολτα στα χιονια φταινε για τους εμετους. παρακολουθησε την πορεια του. αν δεν κανει αλλους εμετους ηταν ενα τυχαιο περιστατικο, αν συνεχισει εμετους ή εχει ασχημη διαθεση επισκεψου εναν κτηνιατρο.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μια πολύ καλή δουλεία τους μέλους ROTTIE
Απόσπασμα

………… Ένα διαιτολόγιο βασισμένο στο μαγειρευτό φαγητό χρειάζεται γνώση και επιδεξιότητα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι ανάγκες του σκύλου τους σε θρεπτικά συστατικά, ικανοποιούνται με τα υπολείμματα του δικού τους φαγητού ή με βρασμένο κοτόπουλο και ρύζι. Ούτε το δικό μας φαγητό είναι κατάλληλο για το σκύλο, ούτε το κοτόπουλο με το ρύζι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά.

Ολόκληρο το κείμενο
DogForum - Μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο: Βασικοί κανόνες

Πήγες:

Cooked Diet | B-Naturals.Com Newsletter
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1926
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1862
http://www.peteducation.com/article....&articleid=652

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Συμφωνω με την GhostGirl....το μονο απαγορευτικο στη σουπα ειναι το κρεμμυδι αλλα δε θεωρω πως η ποσοτητα του μπορει να ειναι τοσο μεγαλη! Αλλα σκυλια μεγαλωνουν με τροφη ped*gree η σουπιτσα μπροστα του ειναι λιχουδια!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
Η σούπα φταίει.
Ήταν ζεστή?

Σταμάτα να δίνεις σπιτικά φαγητά κακό του κάνεις!
αυτό σκέφτηκα κι εγώ, την εναλλαγή σε συνδυασμό με υπερβολική βουλιμία.

Επίσης, επειδή εγώ ξέρω το μπορς κανονικά γίνεται με μπόλικο μπούκοβο. Για εμετό δεν ξέρω πάντως το μπούκοβο προκαλεί κακά με πόνο στο σκύλο.

Και κάτι ακόμη φίλε Κώστα, προσπάθησε ν' αποφύγεις τροφές με κρεμμύδι και σπόρια ντομάτας (ή αντίστοιχα πολύ πρασινωπές ντομάτες).