Καθυστέρηση Περιόδου

Stat_Mal

Member
6 Οκτωβρίου 2012
8
0
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω θέμα. Αρχικά θα πρέπει να αναφέρω ότι η ερώτηση δεν αφορά τον δικό μου σκύλο, αλλά ενός γνωστού μου ο οποίος δεν έχει τόσο καλή σχέση με το διαδίκτυο οπότε παραθέτω εγώ την ερώτηση γι'αυτόν.

Ας μην μακρηγορώ λοιπόν, ο γείτονάς μου, ο οποίος μετακόμισε μόνιμα από Αθήνα εδώ στην επαρχία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχει ένα Golden Retriever 3 ετών. Το πρόβλημα είναι ότι η τελευταία φορά που ήρθε περίοδος στην Ρίτα ήταν πέρσι τον Απρίλιο και από τότε τίποτα. Ο κτηνίατρος του του είπε ότι λόγω stress από την αλλαγή περιβάλλοντος είναι απολύτως λογικό να καθυστερήσει η περίοδος. Αλλά για πάνω από ένα χρόνο νομίζω είναι λίγοανησυχητικό.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας, ΠΟΣΟ ανησυχητικό είναι που καθυστερεί τόσο η περίοδος; Υπάρχει κίνδυνος για το σκυλί; Και τι τεστ θα πρέπει να γίνουν για να βεβαιωθεί ότι όντως κάτι δεν πάει καλά με το σκυλί και τι;

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Συζητείστε με τον/την κτηνίατρο το παρακάτω:

Silent` `heat` occurs without any physical or behavioral changes, no vulvar swelling, no serosanguineous discharge and no attraction of male dogs. The ovaries still go through a normal sequence of follicular development including ovulation. `Silent` heats are most commonly seen in the first and second `heat` cycles. Therefore, bitches failing to cycle are not usually worked up until after 2 years of age. There are several potential causes of `silent` heats such as hypothyroidism; certain medications, including steroids; stress; heavy physical training; and poor nutrition. `Silent` `heat` can be diagnosed by regular collection of vaginal cytology swabs and evaluation for cornification as a way of identifying follicular maturation and estrogen secretion, or by measurement of progesterone in blood as a way of identifying that ovulation has occurred.

Stat_Mal

Member
6 Οκτωβρίου 2012
8
0
Πολύ ενδιαφέρον... Με έναν υπέρηχο δηλαδή μπορεί να διαγνωστεί εάν κάτι δεν πάει καλά;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Κάποιες ανωμαλίες μπορούν να διαγνωστούν με τον υπέρηχο, αλλά ας το συζητήσει καλύτερα με τον κτηνίατρο.

Aiku

Member
12 Μαϊου 2013
9
0
Μαρκοπουλο
Παιδιά καλησπέρα,

Μια σχετική ερώτηση.
Υπάρχει περίπτωση λόγω επικείμενης πρώτης περιόδου το σκυλί να εμφανίσει αδιαθεσία για φαγητό?

Η μικρούλα μας είναι 10 μηνών και από φαγητό άστα να πάνε ... σχεδόν την μισή ποσότητα τρώει... :(

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Παιδιά καλησπέρα,

Μια σχετική ερώτηση.
Υπάρχει περίπτωση λόγω επικείμενης πρώτης περιόδου το σκυλί να εμφανίσει αδιαθεσία για φαγητό?

Η μικρούλα μας είναι 10 μηνών και από φαγητό άστα να πάνε ... σχεδόν την μισή ποσότητα τρώει... :(
Μπορεί να οφείλεται τόσο στον επερχόμενο οίστρο , όσο και στο γεγονός του οτι καλοκαιριάζει και με την πολλή ζέστη γενικά οι οργανισμοί δεν τρώνε πολύ , μπορεί να αφορά επίσης ατομικούς παράγοντες , και οτιδήποτε άλλο .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3