Καινουργιος

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
Γεια σας παιδια με λενε Νικητα και εδω και καποιο καιρο διαβαζω το φορουμ θελοντας να ενημερωθω για τα σκυλια. Αν και σκυλι θα παρω σε 1,5 χρονο περιπου θελω να ξεκινησω απο τωρα να διαβαζω και να μαθενω για τα σκυλια για να ειμαι σε θεση να φροντησω το δικο μου σκυλι σωστα.
Με τον αδερφο μου εχουμε φαει κολημα με το beagle αλλα αποτι καταλαβενω ειναι λιγο ξεροκεφαλα και οχι τοσο υπακουα και επιδη θα ειναι το πρωτο μου σκυλι μπορει να κοιταξω και για αλλη ρατσα η και για ημιαιμα.
Να πω την αληθεια αν δεν εψαχνα στο ιντερνετ σε 1,5 χρονο θα αγοραζα απο πετ σοπ. Ντρεπομε για λογαριασμο μου που εχω φτασει 18 χρονον (παω και φανταρος σε 10 μερες) και δεν ειχα ιδεα περι puppy mills. Απο εκει καταλαβενεις τι κανουμε εμεις οι ανθρωποι για τα λεφτα χωρις να ενδιαφερομαστε για αθωες ψυχες.
Ελπιζω να διαβασατε και να μην σας κουρασα.... ααα να ρωτησω... δεν εχω καταλαβει ακριβος τι ειναι το pedigree και αν δηνετε μονο σε ρατσες η και σε ημιαιμα?

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Καλως ηρθες Νικητα,καλη θητεια και καλος πολιτης,αντε και με ενα καλο σκυλι αφου τελειωσεις :p Τα λεω ολα μαζι,γιατι ποιος ξερει ποτε θα σε "ξαναδω" :p

Πεντιγκρι ειναι στην ουσια το γεννεαλογικο δεντρο του σκυλου,αναγραφει καποιες πληροφοριες για το σκυλι το ιδιο(οπως το εκτροφικο του ονομα,ημερομηνια γεννησης κτλ),καθως και τους προγονους του σκυλου σου.Για να αποκτησει ενα σκυλι πεντιγκρι θα πρεπει να εχουν και οι 2 γονεις του πεντιγκρι και να εχει δηλωθει η γεννα εγκαιρως στον εκαστοτε ΚΟΕ(αναλογα με την χωρα).Το πεντιγκρι οταν ειναι αυθεντικο δηλωνει και την καθαροαιμια του σκυλου,οποτε δεν δινεται σε ημιαιμα.

Μπραβο σου που ασχολεισαι τοσο νωρις,δειχνει υπευθυνη σταση απεναντι σε αυτο που προκειται να αντιμετωπισεις,τωρα εγω προσωπικα δεν γνωριζω για beagle,οποτε θα πρεπει αλλοι να σε βοηθησουν ;)

Last edited:

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Καλως ηρθες Νικητα και με το καλο να σου ερθει το σκυλακι σου!
Δυστυχως ο μονος τροπος για να ενημερωθεις για το τι συμβαινει ειναι το ιντερνετ, και ευτυχως το εψαξες πριν κανεις λαθος με την αποκτηση του σκυλου σου!
Pedigree ειναι το πιστοποιητικο καθαροαιμιας ενος σκυλου, οπως καταλαβαινεις δινεται μονο σε καθαροαιμους σκυλους απο εκτροφεια.
Κανε μια αναζητηση εδω στο foroum και θα βρεις ολες τις πληροφοριες που χρειαζεσαι :).

Pedigree1.jpgPedigree2.jpg

Last edited:

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
Καλως ηρθες Νικητα,καλη θητεια και καλος πολιτης,αντε και με ενα καλο σκυλι αφου τελειωσεις :p Τα λεω ολα μαζι,γιατι ποιος ξερει ποτε θα σε "ξαναδω" :p

Πεντιγκρι ειναι στην ουσια το γεννεαλογικο δεντρο του σκυλου,αναγραφει καποιες πληροφοριες για το σκυλι το ιδιο(οπως το εκτροφικο του ονομα,ημερομηνια γεννησης κτλ),καθως και τους προγονους του σκυλου σου.Για να αποκτησει ενα σκυλι πεντιγκρι θα πρεπει να εχουν και οι 2 γονεις του πεντιγκρι και να εχει δηλωθει η γεννα εγκαιρως στον εκαστοτε ΚΟΕ(αναλογα με την χωρα).Το πεντιγκρι οταν ειναι αυθεντικο δηλωνει και την καθαροαιμια του σκυλου,οποτε δεν δινεται σε ημιαιμα.

Μπραβο σου που ασχολεισαι τοσο νωρις,δειχνει υπευθυνη σταση απεναντι σε αυτο που προκειται να αντιμετωπισεις,τωρα εγω προσωπικα δεν γνωριζω για beagle,οποτε θα πρεπει αλλοι να σε βοηθησουν ;)
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση με βοηθησε να καταλαβω.

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
Καλως ηρθες Νικητα και με το καλο να σου ερθει το σκυλακι σου!
Δυστυχως ο μονος τροπος για να ενημερωθεις για το τι συμβαινει ειναι το ιντερνετ, και ευτυχως το εψαξες πριν κανεις λαθος με την αποκτηση του σκυλου σου!
Pedigree ειναι το πιστοποιητικο καθαροαιμιας ενος σκυλου, οπως καταλαβαινεις δινεται μονο σε καθαροαιμους σκυλους απο εκτροφεια.
Κανε μια αναζητηση εδω στο foroum και θα βρεις ολες τις πληροφοριες που χρειαζεσαι :).

View attachment 47850View attachment 47851
Ακριβως οπως το λες δυστυχως μονο μεσο ιντερνετ

D

Deleted member 14614

Guest
Καλώς ήρθες Νικήτα!
Μπράβο για τον τρόπο που κινείσαι, αλλά πρόσεξε μη σου αλλάξει ο στρατός τα μυαλά ε! χεχε
Μη ντρέπεσαι, πάντως, όλοι νομίζω μέσω ίντερνετ τα μάθαμε τα περισσότερα.
Στα τοιαύτα τώρα, τα beagle είναι ΠΟΛΥ φασαριόζικα σκυλιά. Γαβγίζουν ΠΟΛΥ κι ας ξεγελάει το μέγεθός τους. Επίσης, έχουν ΠΟΛΛΗ ενέργεια για να βγάλουν μέσω βόλτας, παιχνιδιού, κλπ. Δεν θα τα σύστηνα για κάποιον που δεν έχει εμπειρία με σκυλιά.
Καθαρά προσωπική μου γνώμη, κοίτα άλλες φυλές αν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα καθαρόαιμα, αλλιώς από ημίαιμα άλλο τίποτα.

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
Καλώς ήρθες Νικήτα!
Μπράβο για τον τρόπο που κινείσαι, αλλά πρόσεξε μη σου αλλάξει ο στρατός τα μυαλά ε! χεχε
Μη ντρέπεσαι, πάντως, όλοι νομίζω μέσω ίντερνετ τα μάθαμε τα περισσότερα.
Στα τοιαύτα τώρα, τα beagle είναι ΠΟΛΥ φασαριόζικα σκυλιά. Γαβγίζουν ΠΟΛΥ κι ας ξεγελάει το μέγεθός τους. Επίσης, έχουν ΠΟΛΛΗ ενέργεια για να βγάλουν μέσω βόλτας, παιχνιδιού, κλπ. Δεν θα τα σύστηνα για κάποιον που δεν έχει εμπειρία με σκυλιά.
Καθαρά προσωπική μου γνώμη, κοίτα άλλες φυλές αν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα καθαρόαιμα, αλλιώς από ημίαιμα άλλο τίποτα.
Δεν μου αλλαζει ο στρατος τα μυαλα τον εχω φαει με το κουταλι (μανα και πατερας στρατιωτικοι).
Για τα μπιγκλ αυτα ακριβως γνωριζω και εγω οποτε λογικα θα τα αποφηγω. Μια ερωτηση πως μπορουμε να καταλαβουμε τον χαρακτηρα των σκυλιων αν ειναι ημιαιμα?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν μου αλλαζει ο στρατος τα μυαλα τον εχω φαει με το κουταλι (μανα και πατερας στρατιωτικοι).
Για τα μπιγκλ αυτα ακριβως γνωριζω και εγω οποτε λογικα θα τα αποφηγω. Μια ερωτηση πως μπορουμε να καταλαβουμε τον χαρακτηρα των σκυλιων αν ειναι ημιαιμα?
επιλέγεις ενήλικο ημιαιμο το οποιο ήδη εχει δειξει το χαρακτηρα του!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
καλως ηρθες φιλε και καλη θητεια σου ευχομαι,οσο για τα σκυλια εισαι σε πολυ σωστο δρομο και θα βγεις κερδισμενος,αυτο να το θυμασαι!

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
επιλέγεις ενήλικο ημιαιμο το οποιο ήδη εχει δειξει το χαρακτηρα του!
Μονο ετσι ? Δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβεις απο τον συνδυασμο των γονιων? Δηλαδη αν ειναι ηρεμα δεν θα βγουν και τα κουταβακια ετσι παιζει καθαρα τυχη? Και κατι αλλο οταν λεμε ημιαιμο ειναι μηξη δυο σκυλιων διαφορετικης ρατσας αλλα να ειναι "ρατσα" καθαροαιμα δηλαδη. Δεν γινετε να ειναι ημιαιμος ο ενας ή και οι δυο γονεις? Πολλες και μπορει χαζες ερωτησεις αλλα θελω να καταλαβω καποια πραγματα χαχαχα

D

Deleted member 14614

Guest
Ό,τι σου είπε η ghelly. Αν θέλεις οπωσδήποτε κουτάβι ημίαιμο, τότε είναι αδύνατο να ξέρεις εκ των προτέρων τον χαρακτήρα του, παρά μόνο στο περίπου το μέγεθος που θα αποκτήσει.
Νομίζω ότι για αρχάριους ο ενήλικος σκύλος είναι η καλύτερη επιλογή. Πάντα μιλώντας για ημίαιμα.

Edit: Ημίαιμος σκύλος είναι αυτός που οι γονείς του δεν ήταν ίδιας φυλής. Παράλληλα, αν ήταν και οι ίδιοι ημίαιμοι, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να μιλάμε για μείξη πολλών φυλών στο κουτάβι, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις σχεδόν τίποτα. Γενικά, όλες οι πιθανότητες παίζουν με τα ημίαιμα, αλλά κανείς δεν θα μπορεί με σιγουριά να σου πει κάτι.
Βέβαια, με έναν εκπαιδευτή από νωρίς, πολλά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν συνήθως.

Last edited by a moderator:

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
καλως ηρθες φιλε και καλη θητεια σου ευχομαι,οσο για τα σκυλια εισαι σε πολυ σωστο δρομο και θα βγεις κερδισμενος,αυτο να το θυμασαι!
Ευχαριστω φιλε μου απο το στομα σου και στου Θεου τ'αφτι χαχαχαχα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μονο ετσι ? Δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβεις απο τον συνδυασμο των γονιων? Δηλαδη αν ειναι ηρεμα δεν θα βγουν και τα κουταβακια ετσι παιζει καθαρα τυχη? Και κατι αλλο οταν λεμε ημιαιμο ειναι μηξη δυο σκυλιων διαφορετικης ρατσας αλλα να ειναι "ρατσα" καθαροαιμα δηλαδη. Δεν γινετε να ειναι ημιαιμος ο ενας ή και οι δυο γονεις? Πολλες και μπορει χαζες ερωτησεις αλλα θελω να καταλαβω καποια πραγματα χαχαχα
Kαλως ήρθες αρχικά,
ένα σκυλί ονομάζεται καθαρόαιμο μόνο όταν έχει pedigree, τι ότι έχει pedigree σημαίνει ότι, όπως κι εσυ, ο ιδιοκτήτης το έψαξε πριν οπότε δεν υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις να κάνει τη βλακεία και να ζευγαρώσει τον σκύλο του με σκύλο άλλης ράτσας (ο οποίος να έχει και πάλι pedigree για να θεωρείται καθαρόαιμος). Επειδή η κάθε φυλή πρέπει να τηρεί ορισμένα στανταρ τόσο χαρακτήρα όσο και εμφάνισης, το pedigree σου εξασφαλίζει ακριβώς αυτό, ότι ο σκύλος σου θα είναι εμφανισιακά και στη συμπεριφορά όπως τον θέλεις ενώ συχνά προλαμβάνει και κάποια θέματα υγείας. Να αναφέρω ότι αυτό που λένε ότι τα καθαρόαιμα βγάζουν πιο πολλές αρρώστιες απο τα ημίαιμα δε στέκει για τα πραγματικά καθαρόαιμα(συνήθως) αλλά για τα "καθαρόαιμα" απο τα πετ σοπ και τις εκτροφές των πίσω αυλών.

Τώρα... το ότι ένα σκυλί είναι ήρεμο, δε σημαίνει ότι και τα κουτάβια του θα είναι ήρεμα. Ένα σκυλί μπορεί να ασκείται καθημερινά και να είναι το πιο ήρεμο πλάσμα που έχεις συναντήσει, το ίδιο σκυλί χωρίς άσκηση μπορεί να σου καταστρέψει το σπίτι. Εκτός απο τα γονίδια, τα οποία δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις με κάποιον τρόπο στα ημίαιμα(γιατί δε τα ξέρεις), παίζει ρόλο και ο χειρισμός του σκύλου απο τον ιδιοκτήτη.

Όσο για τη συμπεριφορά των ημίαιμων, προσωπικά έχω αντίθεση άποψη απο τους υπόλοιπους που σου έγραψαν. Θεωρώ ότι αν επιλέξεις ένα κουταβάκι απο τοκετοομάδα που έχει βρεθεί (πολλές φορές είναι προς υιοθεσία σκύλες με τα κουτάβια τους) μπορείς να δεις τη συμπεριφορά του και να ξέρεις τι να περιμένεις πάνω κατω. Πχ ένα σκυλί που πάει και "τραμπουκίζει" τα αδέρφια του θα είναι πιο απετητικό απο ένα σκυλί που υποχωρεί όταν γίνεται καβγάς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Όσο για τη συμπεριφορά των ημίαιμων, προσωπικά έχω αντίθεση άποψη απο τους υπόλοιπους που σου έγραψαν. Θεωρώ ότι αν επιλέξεις ένα κουταβάκι απο τοκετοομάδα που έχει βρεθεί (πολλές φορές είναι προς υιοθεσία σκύλες με τα κουτάβια τους) μπορείς να δεις τη συμπεριφορά του και να ξέρεις τι να περιμένεις πάνω κατω. Πχ ένα σκυλί που πάει και "τραμπουκίζει" τα αδέρφια του θα είναι πιο απετητικό απο ένα σκυλί που υποχωρεί όταν γίνεται καβγάς.
Για τους θαμώνες του φόρουμ, απλώς να αναφέρω, ότι ο psychoΜάρκος μου, ήταν το πιο ήσυχο από τα κουτάβια της γέννας. Και..ο νοών, νοήτω!

nikhtas καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Μεταξύ όλων των νέων πληροφοριών που σε βομβαρδίζουν σ'αυτό το φόρουμ, πρέπει να συγκρατήσεις επίσης, ότι...όταν λέμε να πάρεις ημίαιμο, δεν εννοούμε από κάποιον που έβαλε τον σκύλο του να ζευγαρώσει και διαθέτει στο φιλοθεάμον κοινό, τα κουτάβια. Μιλάμε για κουτάβι ή ενήλικο, από φιλοζωική, ή από κάποιον που θα τα έχει βρει στον δρόμο αδέσποτα και τα χαρίζει, ή ακόμη κι αν το βρεις μόνος σου, στον δρόμο αδέσποτο.

Χαρακτήρα, μπορείς να ξέρεις, μόνο αν είναι ενήλικο. Ετους δηλαδή και πάνω. Σε κουτάβι, σχεδόν αδύνατον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Ετσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό θα καταφέρεις ελπίζω, να το διαμορφώσεις και μόνος σου ή με την βοήθεια εκπαιδευτή.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για τους θαμώνες του φόρουμ, απλώς να αναφέρω, ότι ο psychoΜάρκος μου, ήταν το πιο ήσυχο από τα κουτάβια της γέννας. Και..ο νοών, νοήτω!
Σε κάποια εκπομπή, κάποτε.. :Ρ Είχα δει πως σε καταφύγεια της Αμερικής υπάρχει άνθρωπος που "εξετάζει" τα κουτάβια για να δοθούν σε κατάλληλα σπίτια. Χαρακτηριστικά είχα δει ότι εξετάζουν αν κλαίνε όταν μένουν μόνα τους σε ένα δωμάτιο, πως αντιδρούν όταν βλέπουν για πρώτη φορά κάποιον και τη συμπεριφορά τους όταν απλώνεις το χέρι σου στο φαγητό τους. Επειδή όμως δεν έχω σκύλο που τον μάζεψα απο τον δρόμο ούτε που να έχω παρατηρήσει τη συμπεριφορά του με τα αδέρφια του, σίγουρα ξέρεις καλύτερα :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

nikhtas καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Μεταξύ όλων των νέων πληροφοριών που σε βομβαρδίζουν σ'αυτό το φόρουμ, πρέπει να συγκρατήσεις επίσης, ότι...όταν λέμε να πάρεις ημίαιμο, δεν εννοούμε από κάποιον που έβαλε τον σκύλο του να ζευγαρώσει και διαθέτει στο φιλοθεάμον κοινό, τα κουτάβια. Μιλάμε για κουτάβι ή ενήλικο, από φιλοζωική, ή από κάποιον που θα τα έχει βρει στον δρόμο αδέσποτα και τα χαρίζει, ή ακόμη κι αν το βρεις μόνος σου, στον δρόμο αδέσποτο.

Χαρακτήρα, μπορείς να ξέρεις, μόνο αν είναι ενήλικο. Ετους δηλαδή και πάνω. Σε κουτάβι, σχεδόν αδύνατον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Ετσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό θα καταφέρεις ελπίζω, να το διαμορφώσεις και μόνος σου ή με την βοήθεια εκπαιδευτή.
μηπως τον υιοθετησες εποχή καρναβαλιου? μπας και ήταν μεταμφιεσμένος σε αρνι λύκος!

vas αν λέμε την ιδια εκπομπη, ηταν μια συμπεριφορίστρια εκπαιδευτρια που παρακολουθούσε και την πορεία των κουταβιών στα νέα σπιτια τους, οποτε λιγο πολύ διαμορφωνε εκεινη τον χαρακτηρα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
vas αν λέμε την ιδια εκπομπη, ηταν μια συμπεριφορίστρια εκπαιδευτρια που παρακολουθούσε και την πορεία των κουταβιών στα νέα σπιτια τους, οποτε λιγο πολύ διαμορφωνε εκεινη τον χαρακτηρα.
Δε θυμάμαι καθόλου ghelly γιατί πρέπει να ήταν 2-3 χρόνια πριν σίγουρα, απλώς μου είχε κάνει εντύπωση και θυμάμαι αυτές τις κινήσεις

nikhtas

Member
11 Ιανουαρίου 2014
15
0
29
ΠΑΤΡΑ
Ευχαριστω για το ενδιαφερων παιδια. Με βοηθανε να βαλω σε μια ταξη τα πραγματα. Η μανα μου εχει μια γνωστη η οποια αν καταλαβα καλα εχει ημιαιμα οχι ρατσες και τα πηγαινει και στην Αθηνα για διαγωνησμους και τετια δεν εχω παει να δω πως ειναι τα σκυλια ,να συζητησω μαζι της αλλα οταν γυρισω απο τον στρατο θα το κανω. Ισχυει κατι τετιο ημιαιμα σε διαγωνησμους γιατι νομιζα πως μονο τα καθαροαιμα πηγαινουνε. Α και κατι ακομα αξιζει να αγορασεις ημιαιμο απο εκτροφεα? Γιατι στην τελικη ημιαιμο ειναι το πιο ευκολο που μπορεις να βρεις και ειδικα δωρεαν, σε καταφυγια αδεσποτα κτλ...

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Με μπερδεύει λίγο ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι...
Πώς να αγοράσεις ημίαιμο απο εκτροφέα;