Και μετά με λένε κακιά με τους γιατρούς....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πήγαμε σήμερα για πρώτη επίσκεψη στην νέα μας κτηνίατρο (μετά από σύσταση) και μόνο που δεν τσακωθήκαμε.

Ο σκύλος μου έχει γαστρεντερίτιδα (οξία!) και ευκοίλια σαν νερό τρεις μέρες. Είπα κι εγώ να του δώσω μόνο σκέτο ρυζάκι και να πάω στην γιατρό να κάνουμε μία αιματολογική (καλού -κακού) και να δούμε αν πρέπει/μπορεί να πάρει και χαπάκι να κοπεί λίγο το "νεροπίστολο".

Η γιατρός είχε ως ΒΑΣΙΚΟ μέλημα να μου πουλήσει μία τροφή, καθώς αυτή που τρώει ο σκύλος μου είναι 98% ότι του προκάλεσε το πρόβλημα (ούτε κυνίνο να ήταν!).

Εξέταση αίματος δεν έγινε, και ούτε καν σκέφτηκε να κάνει λίγο ορό στον σκύλο να τον ενυδατώσει (ευτυχώς αυτό το έκανα μόνη μου σπίτι).

Το δεύτερο μέλημα της ημέρας (όπου και αρπαχτήκαμε) ήταν να με πείσει να ζευγαρώσω τον σκύλο μου το Μαύρο Τέρριερ με μία θηλυκιά Γίγας Σνάουτσερ της πελάτισσάς της!

"Μια σκύλα που δεν είναι στειρωμένη ίσως πάθει πυομήτρα αν δεν γεννήσει" μου είπε.

"Δεν πειράζει, θα την στειρώσει τότε." Απάντησα εγώ. "Είναι λόγος αυτός να κάνει 10-13 ημίαιμα κουτάβια ΕΠΙΤΗΔΕΣ; Τι θα τα κάνει; ΣΤΙΦΑΔΟ;"

"Μα δεν θα είναι τελείως ημίαιμα, αφού είναι συγγενικές οι ράτσες, σαν Λαμπραντόρ με Γκόλντεν!".

Η συζήτηση πήγε μακριά (στο ότι ΟΥΤΕ καθαρόαιμα κουτάβια Γ.Σνάουτσερ δεν πρέπει να έχει αυτή η κυρία γιατί δεν θα βρήσκει ούτε να ΧΑΡΙΣΕΙ) αλλά άκρη δεν βρήκα. Της είπα να της δώσει το τηλ. μου (μήπως η ιδιοκτήτρια του θηλυκού καταλάβει) και επικεντρώθηκα στο θέμα του σκύλου μου.

ΜΑΤΑΙΑ όμως.

Έφυγα με δείγμα της μαγικής τροφής που θα κάνει τον σκύλο μου καλά αμέσως και μία συνταγή για χάπι που ήξερα. Πήγε να του δώσει και λίγη τροφή με το ζόρι, αλλά ευτυχώς έχει κάνει άρνηση φόλας και δεν την έτρωγε (θα μου έκανε χάλια το αμάξι μέχρι να πάμε σπίτι!!!!!).

apnea5909

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2009
145
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
apnea5909.webs.com
Εχω συναντησει και εγω πολλους τετοιους γιατρους... Μην σκας...Αδικο ειναι. Ουτε καν θα επρεπε να αναλωθεις σε μια τετοια συζητηση. Παιρνεις το σκυλουμπι και την κανεις για αλλο γιατρο...
Εγω μετα απο 5 διαφορετικες επισκεψεις κατεληξα στο τωρινο ιατρο. Καθε εμβολιο και σε αλλον εκανε...
Υπομονη θελει και πολυ τυχη...

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Α καλά! Μην την ψάχνεις με τους κτηνιάτρους! Εμένα να δεις τί μου έκανε (στο σκυλί δηλαδή) η πρώτη κτηνίατρος που είχαμε! Μετά από εκείνο το συμβάν ήταν και η τελευταία φορά που πάτησα το πόδι μου στο κτηνιατρείο της. Και τώρα έχει τρελαθεί να παίρνει τηλέφωνα, καθώς ήταν να κάνει η μικρή μου τα ετήσια εμβόλια και δεν το σηκώνω και συνεχίζει να παίρνει 100 τηλέφωνα τη μέρα και να στέλνει μηνύματα.

Εννοείται ότι θ΄αλλάξεις κτηνίατρο με συνοπτικές διαδικασίες!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στα ΧΑΝΙΑ μένουμε τώρα.
Κι έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ κτηνιάτρους εδώ (δυσανάλογα πολλούς)!
Στους Παξούς είχαμε έναν αλλά δεν πηγαίναμε γιατί α) είμαι καλύτερη γιατρός από αυτόν και β) φοβάται όλους τους σκύλους ΠΟΛΥ.

Τι σου έκανε Chow?

Είχε πλάκα σήμερα, γιατί κάτσαμε πολύ ώρα και είχε πολύ "μπλα -μπλά" και στο τέλος δεν έγινε η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ εξέταση στον σκύλο μου! Δηλαδή θα μπορούσα να τον είχα αφήσει και σπίτι! Ή (ακόμη καλύτερα) να μην είχα πάει ούτε κι εγώ!

-Βέβαια έτσι δεν θα είχε βρει "νυφούλα"!!:rolleyes:

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά δεν το πιστεύω!! Είναι με τα καλά τους?! Τι χόρτο καπνίζει η "κτηνίατρος" αυτή, ρε Στέλλα?!:eek::eek::eek::eek::eek:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Η μικρή μου είχε διάρροια για μέρες και τα ρύζια και τα κοτόπουλα δεν έκαναν δουλειά. Της το λέω και μου λέει 'Ε, κάτι θα έφαγε, μην ανησυχείς'. Τέλος πάντων, την ημέρα που πήγα να πάρω αμπούλες και χάπια, της είπα να πάρει και αίμα για εξετάσεις, για να σιγουρευτούμε ότι όντως δεν είναι τίποτα. Τελικά είχε ερλιχίωση και μου είπε να πάμε για τα εμβόλια το συντομότερο δυνατόν. Και η ιστορία που με έκανε έξω φρενών (εκτός όλων των άλλων) και την αντιγράφω από άλλο φόρουμ που την είχα γράψει, γιατί τα είχα φρέσκα και δε θέλω να ξεχάσω κάποια λεπτομέρεια...

Πάμε λοιπόν για τις ενέσεις και με το που πάμε μου δίνει να φορέσω στη δικιά μου φίμωτρο. Οκ, της το φοράω, η δικιά μου καταλαβαίνει ότι κάτι παίζει και προσπαθεί να το βγάλει. Τέσπα, μου λέει πάμε έξω (!!!!
) έχει ένα τοιχάκι με κάγκελα και από γύρω είναι χωρίς πόρτες κλπ και βγαίνει κατευθείαν στο δρόμο (δεν είναι περιορισμένος χώρος δλδ). Τα χάνω, αλλά λέω για να πάμε εκεί, κάτι θα ξέρει! Τη δένει με δικό της λουρί στο κάγκελο και είναι και ταυτόχρονα δεμένη με το φλέξι, το οποίο κρατάω εγώ. Βάζει την πρώτη ένεση και όλα οκ, η δικιά μου δεν έχει πρόβλημα με τα εμβόλια, όλες τις φορές είναι υπόδειγμα (αλλά έχει η γιατρός όπως κατάλαβα). Έρχεται η στιγμή για τη δεύτερη 'Κράτα την καλά γιατί αυτό θα πονέσει και θα αγριέψει από τον πόνο'. Ο ρόλος μου και στις δύο ενέσεις ήταν να κρατάω κόντρα (με το σκυλί να ακουμπάει στο τοιχάκι και εγώ να πιέζω προς το τοιχάκι για να μην κουνιέται). Όντως το σκυλί τα χάνει και αρχίζει να παλεύει για να βγάλει το φίμωτρο και μου λέει 'Φύγε μακρυά, μπορεί να σε δαγκώσει, φύγε φύγε!' Φεύγω και γω και εκεί που παλεύει μαζί με το φίμωτρο έβγαλε και το κολάροοοοοοο !!!!!!!!!!!!!!!!!! και έτρεχε στο δρόμο. Μπορείτε να φανταστείτε τί έπαθα εκείνη τη στιγμή!!!!! Ειλικρινά δε μπορώ να το περιγράψω! Της λέω αμέσως φέρε μου ένα μπαλάκι. Το φέρνει και μαζί μ'αυτό φέρνει και μια κονσέρβα και μου λέει 'άνοιξέ την για να τη δελεάσεις'. Ε με τα πολλά ήρθε και μπήκε και η καρδιά μου στη θέση της. Ευτυχώς που λόγω ημέρας (λείπουν αρκετοί για διακοπές) δεν είχε μεγάλη κίνηση στους δρόμους (πρόκειται για σταυροδρόμι - διασταυρώνονται 4 δρόμοι!!!), γιατί η μικρή μου έχει άγνοια κινδύνου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κατάλαβα. Η "κτηνίατρος" της Στέλλας καπνίζει το ίδιο χόρτο που καπνίζει και η δικιά σου.....:(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Chow :shock::shock::shock:
Απίστευτο...

Για τη φάση "ιππουρίδα" έχω πει στο φόρουμ, ας το αφήσουμε αυτό...

Σας έχω πει για τότε που το σκυλί μου έτρεμε και η κτηνίατρος μου είπε να του δώσω σοκολάτα γιατί είχε πάθει υπογλυκαιμία? Σας εχω πει ότι αυτό το διέγνωσε απ' το τηλέφωνο, χωρίς καμία άλλη πληροφορία? Κερδίζω το βραβείο?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Συγνωμη αλλα αν με εβγαζε εξω απο το κτηνιατρειο για να εμβολιασει το σκυλο μου φιμωμενο και δεμενο λες και ειναι ο τυρρανοσαυρος Ρεξ θα ειχα φυγει επιτοπου. Και να λυθει το σκυλι και να φυγει εκει θα την εδερνα κιολας. Απορω πως δεν την μουνταρισες!

Αυτη δεν ηταν κτηνιατρος ηταν μπιτ για μπιτ βλαμμενη. Εχω ακουσει και εχω ακουσει ιστοριες αλλα αυτο παραπαει.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Chow :shock::shock::shock:
Απίστευτο...

Για τη φάση "ιππουρίδα" έχω πει στο φόρουμ, ας το αφήσουμε αυτό...

Σας έχω πει για τότε που το σκυλί μου έτρεμε και η κτηνίατρος μου είπε να του δώσω σοκολάτα γιατί είχε πάθει υπογλυκαιμία? Σας εχω πει ότι αυτό το διέγνωσε απ' το τηλέφωνο, χωρίς καμία άλλη πληροφορία? Κερδίζω το βραβείο?

:eek: :eek: :eek: Σοκολατα???? Ε τελικα δεν εχω ακουσει τιποτα. . .

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά

Ωωωω.... ΝΑΙ!:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οκ εφ' όσον το κέρδισα και για να μην την αδικήσω τη γυναίκα να πω ότι:

Α. Μου είπε να του δώσω λίγη για "να μην πάθει και τίποτα το σκυλί".
ΒΟΥ. Εγκατέλειψε το επάγγελμα.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Βραβείο στην κτηνίατρο της Chloe. :mad:
Κακές εμπειρίες δεν έχω αν και πηγαίνω σε διάφορους.
Μια άσχημη γνώμη έχω σχηματίσει από εμπειρία σε κτηνίατρο προ δεκαετίας. Πάω τη σκυλίτσα μου που έχω μόλις 3 μήνες γιατί δεν τη βλέπω καλά και μας στέλνει σπίτι. Ξαναπάω μετά από 2 εβδομάδες επιμένοντας και διαγνώσκει καλαζάαρ. Αν ήξερα όσα έμαθα τους επόμενους μήνες, θα το χα καταλάβει από μόνη μου. Αποφασίζει ευθανασία. Πάω σε άλλους 5, φέρνω glucantime απ' έξω και το σκυλάκι έζησε για 8 χρόνια και ίσως να ζει ακόμα.
O ίδιος κτηνίατρος στην πορεία ανακαλύπτει το glucantime και πως το πουλάνε μαύρη αγορά εδώ και το σπρώχνει στο κοκερ ενός φίλου που αν βλέπατε τις εξετάσεις του (ουρία - κρεατινίνη), ούτε εσείς θα του δίνατε αυτό το βαρύ φάρμακο. Η κοκερίτσα, με 1/400 πέθανε από αυτό. :mad: Περιμένω οι κτηνίατροι να χουνε τουλάχιστον παραπάνω γνώσεις από εμάς τους άσχετους ιδιοκτήτες εφόσον τους εμπιστευόμαστε τις ζωές των σκυλοσυντρόφων μας.
Επίσης λάθος διαγνώσεις φτάνουν συχνά στ' αυτιά μου. :(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
κακών ανεκδότων συνέχεια........:

εμβολές (φραγές) αγγείων σπονδυλικής στήλης με συνέπεια την παράλυση του σκύλου.

γνώμη ''ειδικού'': φέρε τον σκύλο να τον χειρουργήσω να στον κάνω περδίκι:paja1::paja1::paja1:

πως βρε ντόκτορα πως θα κάνεις χειρουργείο στα αγγεία ??:confused:

θα κάνω αναρόφηση με σύριγγα..............:paja1::paja1::paja1::paja1::paja1::mad::mad:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Ε βεβαια ο τζαμπας πεθανε!!! Κτηνιατρος να σου πετυχει! Εχει και πελατεια τρομαρα της.

Αυτό που το πας? Και το τραγικό είναι ότι έχει διπλάσιες τιμές σε σχέση με τον κτηνίατρο που πάμε τώρα! Ναι δε λέω, οι τιμές παίζουν από περιοχή σε περιοχή, αλλά όχι και 50% πάνω!! Αλλά μπορώ να το εξηγήσω, λέγοντας ότι δεν έχει άλλο κτηνίατρο εδώ κοντά, οπότε για όσους δεν οδηγούν, η κτηνίατρος αυτή είναι μονόδρομος.

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοπήγα σ'αυτήν (μου τη σύστησε μια γειτόνισσα), δε μπορώ να πω ότι μου έκανε και τόσο άσχημη εντύπωση, αλλά μπήκαν ψίλοι στ'αυτιά μου από τη στιγμή που μου έδωσε θεραπεία για την ψωρίαση που είχε το σκυλί, η διάγνωση της οποίας έγινε με το μάτι. Δε μπορώ να πω, το σκυλί συνήλθε αμέσως και δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα, αλλά ψάχνοντάς το, ανακάλυψα και άλλα πράγματα στην πορεία και ότι δεν είναι μόνο η διάγνωση με το μάτι.

Αμ το άλλο που της είπα: 'Σκέφτομαι ν'αλλάξω τροφή, γιατί διαβάζοντας, είδα ότι στα ίδια λεφτά, υπάρχουν καλύτερες τροφές' και η απάντηση: 'Όχι, μην αλλάξεις, αυτά είναι βλακείες! Δε θα βρεις καλύτερη από τη Hills ... δεν είδες πώς συνήλθε αμέσως το τρίχωμά της; Ένα μεγάλο μέρος το οφείλει στη Hills' (ναι, την εμπορεύεται και είναι η μόνη γνωστή μάρκα που έχει) ... εμ, θα έχανε τα 72 ευρώπουλα τα 15κιλα τη φορά, βάλε και τα παιχνίδια και τα χιλια δυο άλλα που αγόραζα κάθε φορά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αρα δεν ειναι κτηνιατρος κατα βαση εμπορος ειναι. 72 ευρω τα 15 κιλα ειναι πανακριβη και σαφεστατα υπαρχουν καλυτερες τροφες απο αυτην και πιο φτηνες κιολας.

Αν δεν εχεις αμαξι οπως λες ειναι μονοδρομος η κατασταση. Εγω ας πουμε ξεκιναω απο Θρακομακεδονες και φτανω στην Φιλοθεη για κτηνιατρο. Δοξα το Θεο μεχρι τωρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενη απο τον ανθρωπο και οσον αφορα τις διαγνωσεις του αλλα και την επικοινωνια που εχουμε!!:)