Η φάρμα είναι ιδιωτική και όχι καταφύγιο. Το αδέσποτο το βρήκαν και το κρατήσανε εκείνοι και μάλιστα δήλωσαν ότι θα το κρατήσουνε οπωσδήποτε αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στο σπίτι. Οπότε η υιοθεσία ήταν δοκιμαστική. Να το πετάξουν αποκλείεται και δεν έχουνε πολλά σκυλιά δικά τους ή αδέσποτα ώστε να έχουν πρόβλημα. Για την αποπαρασίτωση συμφωνώ, αλλά εδώ τον δικό μου δεν αποπαρασίτωσαν τη στιγμή που τους είχα δώσει όλα του τα φάρμακα και αντιπαρασιτικά....
Όσο γιατί το επέστρεψα: με πίεσαν ψυχολογικά να το πάρω, το σκέφτηκα, μετά σκέφτηκα (κακώς) οτι το Μουφ θέλει κι άλλο σκύλο διότι εγώ είμαι άνθρωπος και επομένως αναγκαίο κακό. Και με το πρώην αδέσποτο είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα, όπως και υπήρχαν και προβλήματα πρακτικής φύσης με τα δυο μαζί. Επιπλέον το Μουφ είναι αρκετά άρρωστο και ταλαιπωρημένο και επιπλέον έχει και ψυχολογικό τραύμα που το άφησα, οπότε η κτηνίατρος μου είπε να κάτσω μαζί του αυτή τη βδομάδα (όντως, δούλεψα από το σπίτι μια και δεν είχα ακόμα μαθήματα). Γενικά αυτή ήταν βδομάδα επανασύνδεσης με το Μουφ που έχει πάθει την πλάκα του και δεν ξεκολλάει από δίπλα μου, ούτε όταν κοιμάται. Για να επιστρέψω το άλλο (που επίσης είναι άρρωστο και το πήγα εγώ στον κτηνίατρο) το σκέφτηκα πολύ καλά και το συζήτησα και με άλλους (κτηνίατρο και φίλους). Αλλά πραγματικά το Μουφ το πείραξε πάρα μα πάρα πολύ το άλλο σκυλί. Συν το ότι δεν είχα καθόλου καιρό να αφιερώσω στο Μουφ που παραμένει πρώτη προτεραιότητα.
Όσο για το αδέσποτο, η κτηνιατρική κλινική έχει πει στη φάρμα να φροντίσουν την υιοθεσία του μαζί. Υπό αυτές τις συνθήκες το να το επιστρέψω ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Επίσης έμαθα και το μάθημά μου: α) στο μέλλον θα ακολουθώ το ένστικτό μου και δε θα υποκύπτω σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, β) δεν κάνω για δεύτερο σκυλί, γ) για τα σκυλίσια αποφασίζει το Μουφ και μόνο το Μουφ και δ) δεν ξαναφήνω το Μουφ σε πανσιόν για σκύλους. Είτε θα το φροντίζει η κτηνίατρός του στην κλινική που έχουν ειδικές εγκαταστάσεις για κανα-δυο μέρες το πολύ, είτε θα παίρνω μια κοπέλα από την κλινική να μένει στο σπίτι μου και να φροντίζει το Μουφ αν είναι για άντε μια βδομάδα, είτε θα παίρνω το Μουφ μαζί μου παντού αν είναι για παραπάνω. Το πρόβλημα της Ελλάδας θα το λύσω με τηλεόραση κλειστού κυκλώματος που επρόκειτο να εγκαταστήσουμε έτσι κι αλλιώς με τον καινούριο συναγερμό και μάλλον την επόμενη φορά που θα πάω θα πάρω το υπερωκεάνειο και θα νοικιάσω αυτοκίνητο στη Γαλλία για δυο μήνες. Κάνουν ειδικές τιμές στους κατοίκους Αμερικής και συμφέρει πάρα πολύ οικονομικά. Βλέπω και την υπόλοιπη Ευρώπη δηλαδή. Αν είναι δε να πάω πουθενά μέσα στην Ελλάδα για δουλειές ή για κανα συνέδριο κάπου κοντά, το Μουφ θα το κρατάει ο πατέρας μου με τον οποίον είμαι σίγουρη θα τα πηγαίνουνε πολύ καλά.