Και το όνομα αυτού Ευμένης...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τα περαστικά. Γύρισα μόλις από την κτηνίατρο που του βρήκε τα χίλια μύρια όσα: δυο-τριών ειδών παράσιτα, ακατάσχετη διάρροια (αφού βγήκαμε όλοι έξω μαζί να δούμε τι ακριβώς θα κάνει και πότε, αφήστε που τον παρακολουθούσανε όλο το πρωί) και μύκητες στο πόδι. Από κίνηση των παρασίτων δε έχει αρχίσει να του πέφτει η γούνα σε μέρη. Είναι αρκετά άρρωστος και πρέπει να πάρει βάρος.

Ο λόγος που πήρα αρχικά το αδέσποτο ήτανε αποκλειστικά και μόνο το Μουφ διότι πίστευα ότι ήθελε παρέα διότι εγώ δεν του ήμουν αρκετή. Από παρακολούθηση όμως των γιατρών του, φάνηκε, λέει, ότι έχει πάθει αγωνία διότι τον άφησα τόσο καιρό (και αισθάνομαι απαίσια γι' αυτό) και έχει αγωνία αποχώρησης. Το συμπέρασμά τους ήταν ότι το Μουφ δε θέλει άλλο σκύλο, θέλει μόνο εμένα και με σκύλους του αρκεί, λέει, να κάνει παρέα στο σκυλόπαρκο και στο κέντρο εκπαίδευσης.

Τώρα παίρνει φάρμακα. Πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα για το Μουφ. Όσο για το αδέσποτο, αν δεν ήμουνα εγώ να το πάω στον κτηνίατρο, ακόμα θα είχε παράσιτα και δε θα είχε κάνει όλα τα υποχρεωτικά του εμβόλια.

Τα παραπάνω δε με κάνουν σε καμία περίπτωση να νοιώσω άσχημα. Αντίθετα αισθάνομαι απαίσια. Κυρίως αφού η κτηνίατρος υποπτεύεται αμέλεια από πλευράς φάρμας (διαφόρων ειδών) αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Το περίεργο είναι ότι το Μουφ χαιρότανε να πηγαίνει αλλά τελευταία, λέει, δέθηκε πολύ μαζί μου και θέλει να είναι όπου είμαι εγώ.

Μου φαίνεται ότι πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις διότι πρέπει μάλλον να τον παίρνω μαζί μου στο μέλλον. Δε βλέπω άλλη λύση.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
περαστικα απο μενα και απο την ..........σχεδον συννονοματη.σαρα σε στυριζω στις επιλογες σου γιατι δεν εισαι η τελεια ιδιοκτητρια και το δυλωνεις χωρις να κολονεις. εγω ψυφιζω να φερεις μια φορα τον μουφ στη ελλαδα να τον απολαυσουμε και μεις:D.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα παραπάνω δε με κάνουν σε καμία περίπτωση να νοιώσω άσχημα. Αντίθετα αισθάνομαι απαίσια.
Oops! Εννοώ ότι τα παραπάνω δεν με κάνουν σε καμιά περίπτωση να μη νοιώθω άσχημα. Αντίθετα αισθάνομαι απαίσια...:(:(:(:(:(

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Περαστικά στο Μουφάκι πρώτα απ' όλα..:(:(
Με υπομονή και ψυχραιμία θα ξεπεράσετε τα προβλήματα υγείας σας..

Όσον αφορά τον Ευμένη πιστεύω πως το λάθος σου ήταν που τον πήρες μόνο για το Μουφ και όχι για σένα..

Τώρα για μελλοντικά ταξίδια που δεν μπορείς να τον πάρεις μαζί σου νομίζω η καλύτερη λύση είναι να τον αφήσεις σε κάποιον φίλο/η σου(αν μπορεί να τον κρατήσει φυσικά)..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όσο για το αδέσποτο, αν δεν ήμουνα εγώ να το πάω στον κτηνίατρο, ακόμα θα είχε παράσιτα και δε θα είχε κάνει όλα τα υποχρεωτικά του εμβόλια.
Tι σόι φιλοζωική/φάρμα είναι αυτή που δεν κάνει αποπαρασίτωση και βασικό εμβολιασμό?? Ακόμα κι οι χειρότερες των χειροτέρων εδώ τουλάχιστον αυτό το κάνουν.....

Λοιπάμαι πολύ για το αδέσποτο. Εΐμαι σίγουρη οτι το Μουφ θα το φροντίσεις καλά, αλλά μετά από τόση σκέψη για δεύτερο σκύλο, πως μπορεσες να το επιστρέψεις το αλλο? Ακριβώς το ίδιο έγινε τις προάλλες μ'εναν εκπληκτικό σκυλάκο του καταφυγίου..... ήταν η τέλεια υιοθεσία.... ο τέλειος ανάδοχος... (ήταν και ο τέλειος σκυλος παρεμπιπτόντως....) κι όμως ο σκυλάκος ξαναγύρισε στο καταφύγιο. :(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο λόγος που πήρα αρχικά το αδέσποτο ήτανε αποκλειστικά και μόνο το Μουφ διότι πίστευα ότι ήθελε παρέα διότι εγώ δεν του ήμουν αρκετή.
Μα δεν πάει έτσι... Δεν είναι αυτός λόγος για να πάρεις δεύτερο σκύλο.
Δύο σκυλιά = διπλές ευθύνες. Θα αρρωστήσουν. Μπορεί να αρρωστήσουν και τα δύο μαζί. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις αυτή την πιθανότητα κατά νου. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση από έναν σκύλο που ζει στο χώρο ΤΟΥ και έχει ήδη την αγέλη ΤΟΥ (δύο άτομα είναι αγέλη γι' αυτά) να δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες οποιονδήποτε νεοφερμένο.
Δεν κάθεται το μουφ στον καναπέ του και σκέφτεται "αχ να είχα ένα σκυλάκι ακόμα για παρέα"...
Λυπάμαι πάρα πολύ για το αδεσποτάκι, για σένα που στενοχωριέσαι και για το μουφ που είναι άρρωστο. Περαστικά!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Περαστικα Σαρα :(!
Κανε οτι καλυτερο μπορεις για το Μουφακι και στο μελλον θα δεις πως θα πανε τα πραγματα.
:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η φάρμα είναι ιδιωτική και όχι καταφύγιο. Το αδέσποτο το βρήκαν και το κρατήσανε εκείνοι και μάλιστα δήλωσαν ότι θα το κρατήσουνε οπωσδήποτε αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στο σπίτι. Οπότε η υιοθεσία ήταν δοκιμαστική. Να το πετάξουν αποκλείεται και δεν έχουνε πολλά σκυλιά δικά τους ή αδέσποτα ώστε να έχουν πρόβλημα. Για την αποπαρασίτωση συμφωνώ, αλλά εδώ τον δικό μου δεν αποπαρασίτωσαν τη στιγμή που τους είχα δώσει όλα του τα φάρμακα και αντιπαρασιτικά....

Όσο γιατί το επέστρεψα: με πίεσαν ψυχολογικά να το πάρω, το σκέφτηκα, μετά σκέφτηκα (κακώς) οτι το Μουφ θέλει κι άλλο σκύλο διότι εγώ είμαι άνθρωπος και επομένως αναγκαίο κακό. Και με το πρώην αδέσποτο είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα, όπως και υπήρχαν και προβλήματα πρακτικής φύσης με τα δυο μαζί. Επιπλέον το Μουφ είναι αρκετά άρρωστο και ταλαιπωρημένο και επιπλέον έχει και ψυχολογικό τραύμα που το άφησα, οπότε η κτηνίατρος μου είπε να κάτσω μαζί του αυτή τη βδομάδα (όντως, δούλεψα από το σπίτι μια και δεν είχα ακόμα μαθήματα). Γενικά αυτή ήταν βδομάδα επανασύνδεσης με το Μουφ που έχει πάθει την πλάκα του και δεν ξεκολλάει από δίπλα μου, ούτε όταν κοιμάται. Για να επιστρέψω το άλλο (που επίσης είναι άρρωστο και το πήγα εγώ στον κτηνίατρο) το σκέφτηκα πολύ καλά και το συζήτησα και με άλλους (κτηνίατρο και φίλους). Αλλά πραγματικά το Μουφ το πείραξε πάρα μα πάρα πολύ το άλλο σκυλί. Συν το ότι δεν είχα καθόλου καιρό να αφιερώσω στο Μουφ που παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Όσο για το αδέσποτο, η κτηνιατρική κλινική έχει πει στη φάρμα να φροντίσουν την υιοθεσία του μαζί. Υπό αυτές τις συνθήκες το να το επιστρέψω ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Επίσης έμαθα και το μάθημά μου: α) στο μέλλον θα ακολουθώ το ένστικτό μου και δε θα υποκύπτω σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, β) δεν κάνω για δεύτερο σκυλί, γ) για τα σκυλίσια αποφασίζει το Μουφ και μόνο το Μουφ και δ) δεν ξαναφήνω το Μουφ σε πανσιόν για σκύλους. Είτε θα το φροντίζει η κτηνίατρός του στην κλινική που έχουν ειδικές εγκαταστάσεις για κανα-δυο μέρες το πολύ, είτε θα παίρνω μια κοπέλα από την κλινική να μένει στο σπίτι μου και να φροντίζει το Μουφ αν είναι για άντε μια βδομάδα, είτε θα παίρνω το Μουφ μαζί μου παντού αν είναι για παραπάνω. Το πρόβλημα της Ελλάδας θα το λύσω με τηλεόραση κλειστού κυκλώματος που επρόκειτο να εγκαταστήσουμε έτσι κι αλλιώς με τον καινούριο συναγερμό και μάλλον την επόμενη φορά που θα πάω θα πάρω το υπερωκεάνειο και θα νοικιάσω αυτοκίνητο στη Γαλλία για δυο μήνες. Κάνουν ειδικές τιμές στους κατοίκους Αμερικής και συμφέρει πάρα πολύ οικονομικά. Βλέπω και την υπόλοιπη Ευρώπη δηλαδή. Αν είναι δε να πάω πουθενά μέσα στην Ελλάδα για δουλειές ή για κανα συνέδριο κάπου κοντά, το Μουφ θα το κρατάει ο πατέρας μου με τον οποίον είμαι σίγουρη θα τα πηγαίνουνε πολύ καλά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα δεν πάει έτσι... Δεν είναι αυτός λόγος για να πάρεις δεύτερο σκύλο.
Eχει δίκιο η chloe δεύτερο σκύλο δεν παίρνεις για έναν τέτοιο λόγο..

Σε κάθε περίπτωση, λυπάμαι και εγώ πολύ για την ταλαιπωρία και περαστικά και στα δυο τους!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δίκιο έχετε, ρε σεις, αλλά πραγματικά με είχανε πιάσει τα κόμπλεξ και οι τύψεις μου διότι πήρα το Μουφάκι από την ανάδοχο φάρμα του με τα άλλα σκυλιά κι εγώ είμαι άνθρωπος και εγωίστρια να θέλω σκύλο κι αυτός είναι σκύλος και άρα θέλει ζώα και όχι εμένα. Πραγματικά δε πίστευα ότι το Μουφ με θεωρούσε αναγκαίο κακό και άκρως χαζή, οπότε είπα να του πάρω τον άλλο σκύλο διότι έχει συμβάλει τόσο πολύ στη ζωή μου κι εγώ με τίποτα στη δική του. Οπότε, σύμφωνα με τη λογική μου θεώρησα ότι θα κάνει ομαδίτσα με τον άλλο σκύλο κι εγώ θα χρησιμεύω ως παροχέας μάσας. Φαίνεται λοιπόν ότι το Μουφάκι τελικά με αγαπάει...

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Μα δεν πάει έτσι... Δεν είναι αυτός λόγος για να πάρεις δεύτερο σκύλο.Δεν κάθεται το μουφ στον καναπέ του και σκέφτεται "αχ να είχα ένα σκυλάκι ακόμα για παρέα"...
αληθεια, δεν περνα καλυτερα το μουφ και το καθε μουφ αν εκτος απο την σαρα και την καθε σαρα εχει και αλλο ενα μουφ:)?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απ' ό,τι φαίνεται όχι. Πολύ το πείραξε το δεύτερο σκυλί. Τώρα είναι ευτυχέστατο και δεν ξεκολλάει από πάνω μου. Φυσικά εγώ έχω σκάσει στις τύψεις. Τα άλλα σκυλιά τα βρίσκει καλά άμα είναι να πάει να παίξει μαζί τους, πράγμα που το είχα ψιλοδεί και στο σκυλο-σεμινάριο στο Σικάγο όπου τον πήρα βίντεο να τρέχει μεν και να παίζει με τα άλλα σκυλιά, κάθε τόσο όμως γυρνούσε να δει αν είμαι ακόμα εκεί!! Και ανάθεμά με αν τον έχω ποτέ μου εγκαταλείψει!

Και ναι, αυτό που πίστευα είναι ότι καθότανε το Μουφ στον καναπέ και σκεφτότανε "αχ, να είχα ένα ακομα σκυλάκι για παρέα αντί γι' αυτήν την περίεργη με την οποία δεν έχω τίποτα κοινό, μόνο που με ταΐζει βέβαια, οπότε την ανέχομαι απλώς"!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
αληθεια, δεν περνα καλυτερα το μουφ και το καθε μουφ αν εκτος απο την σαρα και την καθε σαρα εχει και αλλο ενα μουφ:)?
Πιστεύω ότι η αγέλη είναι αγέλη. Οποιοσδήποτε νεοφερμένος μπορεί να γίνει δεκτός ή ανεκτός, ή απλά να θεωρηθεί "ξένος" και "εισβολέας" από τον σκύλο. Η χαρά της μεταξύ τους παρέας (ΑΦΟΥ έχουν ξεκαθαριστεί τα περί ιεραρχίας) έρχεται, νομίζω, πολύ αργότερα. Δεν έχω -ακόμα- προσωπική εμπειρία, απλά αυτό νομίζω παρατηρώντας διάφορους σκύλους.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Οπότε, σύμφωνα με τη λογική μου θεώρησα ότι θα κάνει ομαδίτσα με τον άλλο σκύλο κι εγώ θα χρησιμεύω ως παροχέας μάσας. Φαίνεται λοιπόν ότι το Μουφάκι τελικά με αγαπάει...
Αν αντιμετωπίσεις 2 σκυλιά με τέτοιο τρόπο, έχασες το παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να αποτελείται απ όλα τα μέλη της οικογενείας με σένα αρχηγό.

Πιστεύω ναι, ιδίως τις ώρες που είναι μόνα τους.

Απ' ό,τι φαίνεται όχι. Πολύ το πείραξε το δεύτερο σκυλί. Τώρα είναι ευτυχέστατο και δεν ξεκολλάει από πάνω μου. Φυσικά εγώ έχω σκάσει στις τύψεις. Τα άλλα σκυλιά τα βρίσκει καλά άμα είναι να πάει να παίξει μαζί τους, πράγμα που το είχα ψιλοδεί και στο σκυλο-σεμινάριο στο Σικάγο όπου τον πήρα βίντεο να τρέχει μεν και να παίζει με τα άλλα σκυλιά, κάθε τόσο όμως γυρνούσε να δει αν είμαι ακόμα εκεί!! Και ανάθεμά με αν τον έχω ποτέ μου εγκαταλείψει!

Και ναι, αυτό που πίστευα είναι ότι καθότανε το Μουφ στον καναπέ και σκεφτότανε "αχ, να είχα ένα ακομα σκυλάκι για παρέα αντί γι' αυτήν την περίεργη με την οποία δεν έχω τίποτα κοινό, μόνο που με ταΐζει βέβαια, οπότε την ανέχομαι απλώς"!
Σπάνια τη βρίσκουν 2 σκυλιά από τη πρώτη μέρα συμβίωσης.
Που να δεις τι εκανε η Sue, τοτε 4 ετων, όταν έφερα το κουτάβι στο σπίτι. Με σωστη αντιμετώπιση όμως και συμβουλές της εκπαιδεύτριας το ξεπέρασε γρήγορα και τώρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς την Toya. Κοιμούνται μαζί στο ίδιο crate, ταξιδεύουν μαζί, βόλτα μαζί, ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το αδέσποτο το βρήκαν και το κρατήσανε εκείνοι και μάλιστα δήλωσαν ότι θα το κρατήσουνε οπωσδήποτε αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στο σπίτι. Οπότε η υιοθεσία ήταν δοκιμαστική. Να το πετάξουν αποκλείεται και δεν έχουνε πολλά σκυλιά δικά τους ή αδέσποτα ώστε να έχουν πρόβλημα.
Να σχολιάσω μόνο -σε περίπτωση που μας διαβάζουν κι άλλοι που έχουν παρόμοιες ιδέες- ότι οι "δοκιμαστικές" υιοθεσίες μπορούν να δημιούργήσουν τεράστιο πρόβλημα στα σκυλιά.... δεν είναι μπολουζάκι ο σκύλος να τον επιστρέφουμε όταν δε μας κάνει. Τα λέω αυτά και με βάση την πρόσφατη εμπειρία του σκύλου του καταφυγίου που επιστράφηκε (δεν ήταν "δοκιμαστική" η υιοθεσία εκεί). Δεν είναι απλή υπόθεση να αλλάζει χέρια επανηλλειμένα ένας σκύλος κι ας τό έχουμε όλοι υπόψη μας αυτό.

Οσο για τη "φάρμα" απο που να αρχίσω κι απο που να τελειώσω..... αν κόπτονταν τόσο για το αδέσποτο, το πρώτο που έπρεπε να κάνουν είναι να το πάνε στον κτηνίατρο... κι όχι να περιμένουν απο σένα. Κι εσύ όμως αν ήθελες να το βοηθήσεις, ας έκανες ότι έκανες χωρίς να του αλλάζεις περιβάλλον. Απάντησες ήδη παραπάνω στο γιατί έγινε ότι έγινε, αλλά για να μη θεωθηθεί δικαιολογία για κάποιους άλλους οτι "δεν πειράζει που το "δοκιμάσαμε" μιας και τελικά σε καλό του βγήκε που πήγε στον κτηνίατρο...."

Αυτά. Σαρα, ελπίζω να μην παρεξηγηθείς γι'αυτά που λέω, συζήτηση γενικά κάνουμε με αφορμή την περίπτωση τη δική σου, για να σκέφτονται κάποιοα πράγματα κάποιοι που βρίσκονται σε αντίστοιχη φάση.:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλέ τι να παρεξηγηθώ? Κουβέντα κάνουμε. Για το πρώην αδέσποτο συμφωνώ περί φάρμας, εγώ πάντως για διάφορους λόγους δεν μπορούσα ν' αντεπεξέλθω, αφού πρώτη μου μάλιστα προτεραιότητα ήταν το πολύ άρρωστο Μουφ. Δύσκολα ήταν τα πράγματα και με το Μουφ πριν από ακριβώς ένα χρόνο (σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο μαζί!), αλλά ποτέ μου δεν το διαννοήθηκα να τον επιστρέψω αφού δε συντρέχανε όλοι οι λόγοι που συντρέχανε με τον άλλο σκύλο.

Σχετικά με τη φάρμα, τα έχει αναλάβει η δικηγόρος μου, μην ανησυχείτε καθόλου. Χτες μου έδωσε η κτηνίατρος τους δυο φακέλλους των σκυλιών. Φωτογραφίες έχω πάρει και θα κάνω αγωγή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης