Κακή συνήθεια άλλου σκυλιού

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Από μικρό θυμάμαι το σκυλί του θείου μου να παίζει λίγο άγρια και ορισμένες φορές έβγαζε κραυγές τύπου κυριαρχίας πάνω στην δικιά μου η οποία χέστηκε αφού τα βλέπει όλα ρόδινα.
Έχει αρχίσει όμως να κάνει και ένα άλλο κακό να της δαγκώνει τα πόδια και τα χέρια όταν παίζουνε όπου βλέπω ότι η μπέλα ενοχλείται με αυτό και φοβάμαι μην τραυματιστεί κιόλας.
Έτσι προσπαθώ να το μαλώνω το άλλο είτε λέγοντας του "οχι" και να το απομακρύνω η να το βουτάω απο τον σβέρκο και να το κάνω άκρη,όμως λίγο πέρα να πάω συνεχίζει και ακόμα περισσότερο αν βγούν έξω δικοί της άνθρωποι που το κάνει σαν επίδειξη και το πιάνει μανία.
Παρόλα αυτά είναι καλούλη όμως βλέπω ότι δεν του κόβει και προσπαθεί να το παίζει άγρια..είναι ημίαμο γκέκα θυληκό είχε πεί ένας κτηνίατρος μεσαίου πρός μικρού μεγέθους περίπου και μάλιστα προχθές πήγε να καβαλήσει την δικιά μου αλλά δεν έκατσε αυτή και άλλη μία φορά χθές που το έκανε την έπιασα και την απομάκρυνα.
Πώς στο διάολο να το βάλω να πάιζει σωστά??δεν έχω άλλο μέρος να πηγαίνω την μπέλα να παίζει λόγω μεταφορικού αλλά και γενικά στην περιοχή δεν τα βγάζουν έξω για βόλτες.
Το κάνει επειδή δεν ξέρει λόγω ότι την απομάκρυνανε απο την μάνα της σε μικρή ηλικία λογικά,προσπαθεί να κυριαρχήσει η έχει ένστικτο κυνηγού?

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πλακα κανεις ετσι????? :eek: Ειναι σαν να ακουω το γκεκας του θειου του αγοριου μου. Παλι μικρο-μεσαιο μεγεθος. Μενει απο πανω μας και επειδη πριν παρουμε την Ηβη ηταν το μονο σκυλι και της δειναμε εκεινης ολη την σημασια τωρα την ζηλευει. Οποτε βλεπει λοιπον η Σπιθα την Ηβη της δαγκωνει τα ποδια και παει να την καβαλησει. Η δικια μου βεβαια δεν πτοειτε. Αν ηταν αλλο σκυλι μπορει να εκνευριζοταν λιγο αλλα οσο την αντιπαθει η Σπιθα αλλο τοσο την συμπαθει το Ηβακι μου. Αν και τωρα πια η Ηβη ή θα παιξει λιγο ή δεν θα της δωσει σημασια γιατι συνηθως την φωναζω για να παμε βολτα οποτε προσπαθει η Ηβη να περασει απο το θεριο (που ειναι παντα εξω απο την πορτα του σπιτιου μας) για να ερθει στην μαμα :p Παρολαυτα η Σπιθα ειναι πολυ καλο σκυλι απλα δεν εχει μαθει να παιζει με σκυλια γιατι την περνει καθε Σ/Κ και πανε στο εξωχικο στην Πελοπονησσο και ειναι οι 2 τους εκει. Ηταν παντα η αδυναμια μου και γι αυτο τωρα ζηλευει την Ηβη.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Το έχει το αίμα τους φαίνεται....κανένας τρόπος να της το κόψω να παίζει και αυτή σωστά γίνεται πρίν μου την αφήσει κουτσή?το δικό μου το μουρλό είναι τόσο φιλικό που δεν βγάζει δόντια για να την διορθώσει παρά αν πέσει κανά δάγκωμα παραπάνω να τσαντίστει.
Πιστεύω ότι παρόλο που παίζουνε και εκείνη δεν ξέρει να δαγκώνει σωστά , έχει να κάνει και με την κυριαρχία και άντε να την διορθώσεις γιατί την έχουν έξω και σε μη περιορισμένο χώρο αλλά πάλι καλά που είναι πιστό αυτό εκεί στο οικόπεδο και δεν το κλαίνε ακόμα..πολύ φοβάμαι όμως αλλά ας το αφήσουμε για τώρα.

Last edited:

Giannis-angie-marx

Active Member
5 Ιανουαρίου 2013
29
0
athina
καλημερα ,επειδη ειχα ενα παρομοιο προβλημα με την σκυλιτσα μου νομιζω οτι πρεπει να τα αφησεις να τα βρουνε μονες τους ,αμα πραγματικα την ενοχλουν τα δαγκωματα τις απο μονη τις θα τις το κοψει με τον καιρο οπως εκανε και η δικη μου,δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να τις μαθεις να παιζει ποιο ιρεμα,αμα κανω καπου λαθος ας με διορθωσετε.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μόνο που δεν έχω ΓΠ αν είχα θα την έβαζε στην θέση της!είναι πολύ φιλική και δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσει να επιβληθεί σε κανένα σκύλο έτσι την έχει πάρει χαμπάρι η άλλη και δεν σταματάει.

προηγουμένως που την ξανά πήγα αφού έτσι την εκτονώνω γιατί κάνουνε παιχνίδι τρέχοντας απο εδώ και απο εκεί στην εξοχή και δυστηχώς δεν έχω άλλο μέρος να την βγάλω αφού κουράζομαι να κυνηγάω το άλλο να το βάλω στην θέση του και δεν το βρίσκω για παιχνίδι ώρες ώρες..η άλλη πάλι προσπαθούσενα την πιάσει σε πόδια και χέρια ενώ η δική μου σαν κυνηγόσκυλο της αρέσει να μυρίζει,την δάγκωνε και η κακομοίρα συνέχιζε να μυρίζει μέχρι να αμυνθεί αφού την ενοχλεί.μερικές φορές φαίνεται πώς προφυλάσει τα πόδια της έτσι μην την πιάσει η άλλη γιατί λόγω μεγέθους δεν έχει άλλο τρόπο να νικήσει ας πούμε στο παιχνίδι τους.

Last edited:

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Αν την αφήσεις μόνη της θα πρέπει η σκύλα σου τουλάχιστον να φύγει μακρυά, έτσι σιγά σιγά θα καταλάβει ο μάγκας πως δεν το πάει καλά το γράμμα.
Η απόρριψη θα τον διορθώσει, τί ηλικία έχει τώρα?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Κοίταξε έχω παρατηρήσει πώς κάποιες φορές τρέχει πρός μία κατεύθυνση η δικιά μου για να ηρεμήσει προφανώς απο τα δαγκώματα και μετά κυνηγιούνται στο χωράφι.πάλι όμως αν στην πορεία αφού συναντηθούνε και το άλλο έχει όρεξη θα το κάνει μέχρι κάποιο σημείο.
Η ηλικία της είναι σαν της δικιάς μου περίπου αφού ήταν αδέσποτο όταν το βρήκανε πολύ μικρό αλλά κάπου εκεί υπολογίζουμε.

Πιστεύω ότι επειδή η μπέλα έχει σαφώς πιό δύναμη το άλλο να θέλει παράλληλα να κυριαρχήσει και είναι ο μόνος τρόπος να την τουμπάρει και να της κολλάει στο παιχνίδι.
Αφού αυτή η σκατούλα απο μόνη της δεν διορθώνει τι να κάνω?έχω σκεφτεί να μην την πηγαίνω αλλά δεν έχω και άλλες επιλογές και στην τελική ύσηχο είναι το άλλο σκυλάκι αλλά χαζό!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Το να την απομακρυνεις την ωρα που κηνυγαει την δικια σου απλα της δημιουργει μεγαλυτερη εμμονη.

Με ηρεμια και αποφασιστηκοτητα (και ποτε φωνες και εκνευρισμους) την ωρα που δαγκωνει την δικια σου πιαστην βαλτην κατω ανασκελα εχοντας το ενα χερι σου μονο στο λαιμο σαν ''δαγκωμα'' (οχι να ανεβεις απανω του σαν τσουβαλι ,απλα με το ενα χερι το κανεις) και χαλαρωνεις-σφιγγεις αναλογα με το αν χαλαρωνει-αντιδρα (εννοειται οτι προσεχεις και δεν προσπαθεις να πνιξεις το σκυλι, απλα να καταλαβει οτι κανει μαμακια)...συνηθως μολις χαλαρωσει θα το καταλαβεις απο μια βαθια ανασα χαλαρωσης που θα παρει και τοτε το αφηνεις...αν ξαναρχισει τα ιδια επαναλαμβανεις! αν γυρισει και σε δαγκωσει παλι επαναλαμβανεις (εννοειται χωρις νευρα και κλωτσομπουνιδια αλλα ηρεμα και αποφασιστικα...εδω κρυβεται το ''μυστικο'' της επιτυχιας)

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Το να την απομακρυνεις την ωρα που κηνυγαει την δικια σου απλα της δημιουργει μεγαλυτερη εμμονη.

Με ηρεμια και αποφασιστηκοτητα (και ποτε φωνες και εκνευρισμους) την ωρα που δαγκωνει την δικια σου πιαστην βαλτην κατω ανασκελα εχοντας το ενα χερι σου μονο στο λαιμο σαν ''δαγκωμα'' (οχι να ανεβεις απανω του σαν τσουβαλι ,απλα με το ενα χερι το κανεις) και χαλαρωνεις-σφιγγεις αναλογα με το αν χαλαρωνει-αντιδρα (εννοειται οτι προσεχεις και δεν προσπαθεις να πνιξεις το σκυλι, απλα να καταλαβει οτι κανει μαμακια)...συνηθως μολις χαλαρωσει θα το καταλαβεις απο μια βαθια ανασα χαλαρωσης που θα παρει και τοτε το αφηνεις...αν ξαναρχισει τα ιδια επαναλαμβανεις! αν γυρισει και σε δαγκωσει παλι επαναλαμβανεις (εννοειται χωρις νευρα και κλωτσομπουνιδια αλλα ηρεμα και αποφασιστικα...εδω κρυβεται το ''μυστικο'' της επιτυχιας)
+++++++

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Οχι, οταν την κυνηγάει αλλα οταν βρίσκονται μαζι και δώ πως παίζουν σώμα με σώμα προσπαθώ να είμαι κοντά τους για να την ελέγχω μην της κανεις κατι που δεν βρίσκω σωστο.ετσι οταν την δαγκωνει οπως δεν πρεπει την μαλωνω πιάνοντας την η την κάνω πιο περα και μάλιστα οταν την έβλεπα να αγριευει λίγο την εβαζα προσεκτικά στο έδαφος και πιάνοντας τον λαιμό να μην μπορει να σηκωθεί μέχρι να την αφήσω.
Ωραια ολα αυτα..αλλα βλεπω πως τα συνεχίζει αν και λιγότερο απο άλλες φορές αν είμαι διπλα του; η κάνω κάποια κίνηση γιατι πρεπει να φοβαται,οταν πανε πιο περα όμως τα ιδια παλι και για κάποιον λόγο οταν βγουν απο το σπιτι οι δικοί της οπως έγραψα παραπάνω ακομα με πιο μανία.

θα προσπαθήσω καλυτερα να τα κάνω αν και δεν την βλεπω να βαζει μυαλο το σκατο!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Οχι, οταν την κυνηγάει αλλα οταν βρίσκονται μαζι και δώ πως παίζουν σώμα με σώμα προσπαθώ να είμαι κοντά τους για να την ελέγχω μην της κανεις κατι που δεν βρίσκω σωστο.ετσι οταν την δαγκωνει οπως δεν πρεπει την μαλωνω πιάνοντας την η την κάνω πιο περα και μάλιστα οταν την έβλεπα να αγριευει λίγο την εβαζα προσεκτικά στο έδαφος και πιάνοντας τον λαιμό να μην μπορει να σηκωθεί μέχρι να την αφήσω.
Ωραια ολα αυτα..αλλα βλεπω πως τα συνεχίζει αν και λιγότερο απο άλλες φορές αν είμαι διπλα του; η κάνω κάποια κίνηση γιατι πρεπει να φοβαται,οταν πανε πιο περα όμως τα ιδια παλι και για κάποιον λόγο οταν βγουν απο το σπιτι οι δικοί της οπως έγραψα παραπάνω ακομα με πιο μανία.

θα προσπαθήσω καλυτερα να τα κάνω αν και δεν την βλεπω να βαζει μυαλο το σκατο!
Αυτο σου λεω...μην την κανεις περα/απομακρυνεις γιατι μεγαλωνει η εμμονη της.
Αν το κανεις σωστα ,δεν χρειαζεται καν να βαλεις δυναμη για να το βαλεις ανασκελα ή κρατησεις κατω.

Εισαι ηρεμη και αποφασιστικη οταν κανεις ο,τι κανεις? πιστεψε με ειναι το Α κ Ω της υποθεσης!

μπορεις επισης κανοντας αυτο που περιεγραψα στο προηγουμενο σχολιο, να του πεις ταυτοχρονα 1-2 αυστηρα (οχι νευρικα/τσαντισμενα) ''ΟΧΙ'' ωστε να τα συνδυασει και εν καιρο να σταματαει μονο με προφορικη εντολη.

μπορει να σταματησει απο την πρωτη φορα...μπορει και με την 100η....το θεμα ειναι να εισαι παντα σταθερη σε αυτο που κανεις και ποτε νευρα...ηρεμα και αποφασιστικα!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
θα δοκιμάσω και βλέπουμε,αυτά που κάνει είναι κυρίως του ενστίκτου που έχει η κυριαρχία πάνω στο παιχνίδι?

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
θα δοκιμάσω και βλέπουμε,αυτά που κάνει είναι κυρίως του ενστίκτου που έχει η κυριαρχία πάνω στο παιχνίδι?
δεν εχει σημασια τι το προκαλλει...σημασια εχει οτι ειναι ανεπιθυμητο...μην αναλωνεσαι με ανωφελες σκεψεις.
απο κει και περα ομως, θελει συνεπεια.
αν το κανεις ,καντο! μην περιμενεις να δεις οπωσδηποτε διαφορα στην 1η ή 12η ή 57η φορα.
μπορει οντως να δεις απο την 1η μπορει ομως και απο την 87η...κοιτα απλα εσυ να εισαι σταθερη,ηρεμη και αποφασιστικη (και οχι νευρικη,αναποφασιστη,βιαιη ή αγχωμενη)