Καλή χρονιά σε όλους και απο εμάς!

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Τι είναι αυτό που κάνει τα doberman πιο επιρρεπή στα σπασίματα σε σχέση με τις ουρές των άλλων σκυλιών ; Και τα άλλα σκυλιά κουνάνε τις ουρές τους και τις βαράνε δεξιά και αριστερά ....
Και από όλα τα doberman που κυκλοφορούν στατιστικά πόσα έχουν σπάσει την ουρά ; και από το σύνολο των σκύλων στατιστικά πόσα έχουν σπάσει την ουρά τους γενικότερα;
Υπάρχουν κάπου στατιστικά δεδομένα που τεκμηριώνουν αυτά που λες ; οι πολλές σελίδες στις οποίες αναφέρονται δεν μου λένε κάτι......γιατί απλά εκεί αναφέρονται μόνο τα προβληματικά περιστατικά. Τέσπα...κουβέντα να γίνεται....
Όσο για τα κόκερ η ωτίτιδα που έχεις αναφέρει φέρεται να σχετίζεται περισσότερο με την υπερπλασία των αδένων που παράγουν κυψελίδα...όπως επίσης η ωτίτιδα φέρεται να σχετίζεται περισσότερο με κάποιες φυλές άσχετα αν τα αυτιά είναι όρθια ή όχι.
Η επιλεκτική αναπαραγωγή στο να φτάσει το doberman να είναι doberman( δηλαδή να έχει τα χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία που θέλει ο άνθρωπος) είναι αυτό που έκανε και την ουρα του τόσο μακριά και λεπτή και συνεπώς ευαίσθητη. Το doberman έχει από greyhound που έχουν λεπτή ουρα αλλά όχι τόσο μακριά όσο του doberman γιατί απλά το doberman έχει καμία δεκαριά φυλές για να γίνει αυτό. Σταθήκαμε στην ωτίτιδα. Είναι αλήθεια η δεν είναι ότι τα σκυλια που έχει φτιάξει ο άνθρωπος είναι πολύ πιο επιρρεπή σε παθήσεις και ασθένειες; Αυτό λέω! Τόσο απλά! Στη τελική, δεν υπάρχει σκυλί στη φύση με μακριά βαριά αυτιά Εννοείται ούτε και ακροτηριασμενα από τον άνθρωπο. Η φύση όμως έχει προβλέψει τυχαία;

Τι είναι αυτό που κάνει τα doberman πιο επιρρεπή στα σπασίματα σε σχέση με τις ουρές των άλλων σκυλιών ; Και τα άλλα σκυλιά κουνάνε τις ουρές τους και τις βαράνε δεξιά και αριστερά ....
Και από όλα τα doberman που κυκλοφορούν στατιστικά πόσα έχουν σπάσει την ουρά ; και από το σύνολο των σκύλων στατιστικά πόσα έχουν σπάσει την ουρά τους γενικότερα;
Υπάρχουν κάπου στατιστικά δεδομένα που τεκμηριώνουν αυτά που λες ; οι πολλές σελίδες στις οποίες αναφέρονται δεν μου λένε κάτι......γιατί απλά εκεί αναφέρονται μόνο τα προβληματικά περιστατικά. Τέσπα...κουβέντα να γίνεται....
Όσο για τα κόκερ η ωτίτιδα που έχεις αναφέρει φέρεται να σχετίζεται περισσότερο με την υπερπλασία των αδένων που παράγουν κυψελίδα...όπως επίσης η ωτίτιδα φέρεται να σχετίζεται περισσότερο με κάποιες φυλές άσχετα αν τα αυτιά είναι όρθια ή όχι.
Η επιλεκτική αναπαραγωγή στο να φτάσει το doberman να είναι doberman( δηλαδή να έχει τα χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία που θέλει ο άνθρωπος) είναι αυτό που έκανε και την ουρα του τόσο μακριά και λεπτή και συνεπώς ευαίσθητη.Τα Labradors πχ έχουν χοντρή και πολύ πιο κοντή ουρα και δε τραυματίζονται τόσο άσχημα έστω και αν τύχει. Παράδειγμα έφερα και ας μη πιάσουμε όλες τις ράτσες γιατί θα ξημερώσουμε.. Το doberman έχει από greyhound που έχουν λεπτή ουρα αλλά όχι τόσο μακριά όσο του doberman γιατί απλά το doberman έχει καμία δεκαριά φυλές για να γίνει αυτό. Ναι, τα καθιστά πιο ευαίσθητα.Σταθήκαμε στην ωτίτιδα. Είναι αλήθεια η δεν είναι ότι τα σκυλια που έχει φτιάξει ο άνθρωπος είναι πολύ πιο επιρρεπή σε παθήσεις και ασθένειες; Αυτό λέω! Τόσο απλά! Στη τελική, δεν υπάρχει σκυλί στη φύση με μακριά βαριά αυτιά Εννοείται ούτε και ακροτηριασμενα από τον άνθρωπο. Η φύση όμως έχει προβλέψει τυχαία;

Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες περί τραυματισμών (γιατί μάλλον περί αυτών πρόκειται), τα ντοπ έχουν πρόβλημα και επεμβαίνουμε προληπτικά για την περίπτωση που θα τραυματιστεί η ουρά ή το αυτί (κοίτα να δεις που υπάρχουν και άλλες φυλές με προβλήματα!). Επεμβαίνουμε χειρουργικά δηλαδή πριν εμφανιστεί το πρόβλημα για την περίπτωση που θααααα εμφανιστεί. Με αυτή τη λογική, πόσες προληπτικές επεμβάσεις πρέπει να κάνει κανείς σε ένα σκύλο?
Τουλάχιστον στα "σακάτικα" τα γαλλάκια τη μούρη τη διορθώνουμε με επέμβαση αφού εμφανιστεί το πρόβλημα... :LOL::ROFLMAO:

Αλλά ας πάρουμε και την περίπτωση με το ωταιμάτωμα που ίσως κάπως-κάπου-κάποτε μπορεί να πάθει ένα ντοπ αν τραυματιστεί το αγγείο του αυτιού. Η επέμβαση απαιτεί ολική αναισθησία μεν, αλλά απλά αδειάζει μια κύστη και ξαναράβεται η μεμβράνη στο πτερύγιο. Πιο light από το κόψε γύρω-γύρω. Ας πάρουμε και την περίπτωση της ωτίτιδας που όλοι έχουμε περάσει εδώ μέσα και μάλιστα περισσότερες φορές (αλήθεια γιατί την παθαίνουν και τα σκυλιά με τα όρθια αυτιά?). Ούτε αυτή είναι λοιπόν αποκλειστικό προνόμιο των ντοπ - αυτά δεν μπορούν πάρουν μία αντιβίωση όπως τα άλλα σκυλιά;

Τίποτε άλλο παρά αυτό.
Βρε παιδιά διαβάζετε τι λέω;;; Είπα ποτέ να τα κόβουμε προληπτικά; Ίσα ίσα ότι τόνισα το αντίθετο! Για να μη θίξω το θέμα της πρόληψης γιατί οι στειρώσεις είναι ακριβώς αυτό και εξίσου βάναυσο. Λέω λοιπόν για τελευταία φορά ότι μιλάω για γεγονότα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κόβουμε προληπτικά ουρές και αυτιά. Εάν δε καταλάβατε πάλι ας διαβάσετε καλυτερα τα σχόλια.

Last edited by a moderator:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Βρε παιδιά διαβάζετε τι λέω;;; Είπα ποτέ να τα κόβουμε προληπτικά; Ίσα ίσα ότι τόνισα το αντίθετο! Για να μη θίξω το θέμα της πρόληψης γιατί οι στειρώσεις είναι ακριβώς αυτό και εξίσου βάναυσο. Λέω λοιπόν για τελευταία φορά ότι μιλάω για γεγονότα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κόβουμε προληπτικά ουρές και αυτιά. Εάν δε καταλάβατε πάλι ας διαβάσετε καλυτερα τα σχόλια.
Ο εκτροφέας σου λέμε ότι τα έκοψε προληπτικά για τους παρακάτω λόγους. Ψάχνουμε να βρούμε μήπως είχε λόγους που τα έκοψε ο άνθρωπος...
https://www.avma.org/KB/Resources/L...ations-of-Ear-Cropping-Dogs-Backgrounder.aspx

REASONS GIVEN FOR THE PRACTICE
Animal Benefits—It has been suggested that dogs with cropped ears are less likely to suffer from infections of the ear canal. Although the development of some serious infections has been linked to the presence of a heavy hanging ear8, there is no evidence that cropping prevents or successfully treats these infections. It has also been suggested that cropping avoids later ear injury9 or improves hearing, but no evidence is available to substantiate these claims either.

Human Benefits—Ear cropping produces an alert expression in dogs used for security or guard work and may contribute to the distinctive appearance of a pedigree breed.10

Όσον αφορά στο θέμα της ουράς...που επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που τεκμιώρουν το κόψιμο
https://www.avma.org/KB/Resources/F...sked-questions-about-canine-tail-docking.aspx

Αναφέρονται τώρα διάφορα χωρίς να έχουν καμία επιστημονική βάση...και το μόνο που υπάρχει είναι το είχα ένα γνωστό κόκερ...και άκουσα ότι είπαν ....και τραυματίζονται οι ουρές συνέχεια...και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες περί τραυματισμών (γιατί μάλλον περί αυτών πρόκειται), τα ντοπ έχουν πρόβλημα και επεμβαίνουμε προληπτικά για την περίπτωση που θα τραυματιστεί η ουρά ή το αυτί (κοίτα να δεις που υπάρχουν και άλλες φυλές με προβλήματα!). Επεμβαίνουμε χειρουργικά δηλαδή πριν εμφανιστεί το πρόβλημα για την περίπτωση που θααααα εμφανιστεί. Με αυτή τη λογική, πόσες προληπτικές επεμβάσεις πρέπει να κάνει κανείς σε ένα σκύλο?
Τουλάχιστον στα "σακάτικα" τα γαλλάκια τη μούρη τη διορθώνουμε με επέμβαση αφού εμφανιστεί το πρόβλημα... :LOL::ROFLMAO:

Αλλά ας πάρουμε και την περίπτωση με το ωταιμάτωμα που ίσως κάπως-κάπου-κάποτε μπορεί να πάθει ένα ντοπ αν τραυματιστεί το αγγείο του αυτιού. Η επέμβαση απαιτεί ολική αναισθησία μεν, αλλά απλά αδειάζει μια κύστη και ξαναράβεται η μεμβράνη στο πτερύγιο. Πιο light από το κόψε γύρω-γύρω. Ας πάρουμε και την περίπτωση της ωτίτιδας που όλοι έχουμε περάσει εδώ μέσα και μάλιστα περισσότερες φορές (αλήθεια γιατί την παθαίνουν και τα σκυλιά με τα όρθια αυτιά?). Ούτε αυτή είναι λοιπόν αποκλειστικό προνόμιο των ντοπ - αυτά δεν μπορούν πάρουν μία αντιβίωση όπως τα άλλα σκυλιά;

Τίποτε άλλο παρά αυτό.
Ο εκτροφέας σου λέμε ότι τα έκοψε προληπτικά για τους παρακάτω λόγους. Ψάχνουμε να βρούμε μήπως είχε λόγους που τα έκοψε ο άνθρωπος...[/QUOTE
]Ο εκτροφέας μου τα έκοψε γιατί στη χώρα του επιτρέπεται και όλα τους τα σκυλια στη Σερβία είναι κομμένα. Επίσης τα κομμένα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση. Δε νομίζω να είχε καμία σχέση αυτό. Ο άνθρωπος από την άλλη και αυτός που έφτιαξε τη ράτσα ήθελε να κάνει τον τέλειο σωματοφύλακα. Εκοβε τα αυτιά για να φαίνεται πιο άγριο και επιβλητικό στους ξένους και την ουρα για να μη φαίνονται οι προθέσεις του ζώου. Γι'αυτο και είπα επάνω ότι αυτά τα κάνει ο άνθρωπος.
Ο εκτροφέας σου λέμε ότι τα έκοψε προληπτικά για τους παρακάτω λόγους. Ψάχνουμε να βρούμε μήπως είχε λόγους που τα έκοψε ο άνθρωπος...

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: GRDANE

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
θα μας πεις λίγα λόγια και για τον Hewie; πως και από που τον απέκτησες; πως ήταν αυτά τα χρόνια μαζί του κτλ...

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
θα μας πεις λίγα λόγια και για τον Hewie; πως και από που τον απέκτησες; πως ήταν αυτά τα χρόνια μαζί του κτλ...
Ήταν ένα όνειρο να αποκτήσω γερμανικό ποιμενικό από μικρή σχετικά. Ο λόγος ήταν ένας σκύλος που είχα γνωρίσει με το όνομα "τζαζ" που ανήκε σε ένα φίλο της μαμάς μου και εκπαιδευτή στο επάγγελμα. Όταν γνώρισα τον τζαζ ήταν μεγάλος σχετικά και έπασχε από δυσπλασία αλλά ακόμα μπορούσε και περπατούσε. Τον πήγαινα εδώ βόλτα στη γειτονιά γιατι είχα μια τρέλα γενικά για τα ζώα..τι να πω; Τον ερωτεύτηκα! Ήταν ένας πραγματικός άρχοντας! Ποτέ δεν έπαιζε μαζί μου σα τρελός και σε όσους έλεγα ότι έχουμε μια δυνατή σχέση δε το πίστευαν..ήταν τόσο σοβαρό το βλέμμα του και ο τρόπος που έδειχνε την αγάπη του δεν ήταν αυτός της κουνιστης ουράς και "γυρνάω ανάποδα να με χαϊδέψεις". Όμως όσο χρόνο περνούσαμε μαζί εγώ του μιλούσα σα να μιλούσα σε φίλο μου..πολλές φορές ήμουν στεναχωρημένη και έκανε ότι μπορούσε να με κάνει να νιώσω καλύτερα. Πράγματα που δεν έκανε άλλες φορές. Γελούσα πολύ μαζί του! Δεθήκαμε πολύ..ο "Τζαζ" έφυγε όμως από τη ζωή μια στενάχωρη μέρα. Δε πρόλαβα να του πω αντίο. Τον έβλεπα σαν ένα πλάσμα τόσο άξιο θαυμασμού που αρκετές φορές κοιτούσα τα ματάκια του και δάκρυζα. Έλεγα στη μαμά μου ότι όταν μεγαλώσω θα πάρω ένα λυκόσκυλο να με προσέχει και να κάνουμε παρέα. Πέρασαν τα χρόνια και δε μου έφυγε ποτέ αυτή η επιθυμία..όλα αυτά τα χρονια το έλεγα σε όλους ότι θα πάρω λυκόσκυλο! Όταν έφτασα σε ηλικία 22 ετών απόκτησα τον Hewie. Γνώρισα τον εκπαιδευτή που μου τον έφερε από μια γυναίκα που είχε ένα ψιλικατζίδικο στη γειτονιά και είχε φυλλάδια του εκπαιδευτηρίου με εξώφυλλο ένα γερμανικό ποιμενικό. Χάζευα το εξώφυλλο πόση ώρα και εκείνη τη μέρα είχα πάει με μια φιλη να πάρουμε ποπκόρν για ταινία. Της λέω λοιπόν..Να, αυτό το σκυλί θέλω! Να είχα ένα τέτοιο και τιποτ'αλλο! Για καλή μου τύχη μου είπε η υπάλληλος ότι ο εκπαιδευτής έχει κουταβια! Έπαθα σοκ!! Ήρθαμε σε επικοινωνία και του είπα να μου τον φέρει! Όταν τον πήρα στα χέρια μου είπα από μέσα μου..εσυ είσαι ένα από τα όνειρα που έκανα πραγματικότητα και δε θα σε εγκαταλείψω ποτέ!! Έτσι και έγινε! Ενώ σπιτι έγινε χαμός γιατί θα γινόταν γομάρι και είχαμε ήδη ένα σκυλάκο δυστυχώς πολύ άρρωστο εγώ έφερα το κουτάβι και είπα σε όλους ότι αυτός είναι ο σκύλος μου και αν δε τον θέλετε θα φύγω μαζί του! Φυσικά η μαμά έκανε μούτρα για λίγο αλλά το λάτρεψε στη πορεία όπως όλοι! Όταν έγινε 7 μηνών όμως έφυγα να δοκιμάσω τη τύχη μου νοικιάζοντας ένα σπιτάκι και πήρα τον φιλαράκο μου! Από τότε είμαστε αχώριστοι! Η ζωή μου άλλαξε και αλλάζει αλλά πάντα στον πλευρό μου έχω εκείνον! Υπέροχος και άρχοντας όπως και ο "Τζαζ" με έκανε να πιστεύω ότι τα γερμανικά ποιμενικα αγγίζουν τη ψυχή σου..είναι η ψυχή μου και πάντα του μιλούσα..Η καρδούλα του είναι διαμάντι! Υπερασπιστής των αδύναμων και πραγματικός φύλακας αγγελος! Υπήρχαν φορές που σκεφτόμουν " γιατί να είναι τόσο καλός;" τόσο καλός που πονάει η καρδιά σου εάν έστω και μια μέρα δε καταφέρεις να είσαι εκεί όσο πρέπει..Μεγάλωσα με ζώα αλλά πραγματικά αυτό το πράγμα μαζί του είναι μαγικό! Εύχομαι να μου ξανασυμβεί! Την αρχή όμως την έκανε ο "Τζαζ" και έχουν παααααρα πολλά κοινά. Τυχαίο;; Δε νομίζω! ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ! Γι'αυτο!