Καλααζάρ πρώτη φορά

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Καλησπέρα παιδιά και από μένα,
Δυστυχώς όπως καταλάβατε από τον τίτλο, σήμερα διαγνώστικε πως το σκυλί μου πάσχει από Καλααζάρ (1/1600). Είναι ημίαιμο, μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, 8,5 κιλά (αυτές τις μέρες πήρε κάποια κιλά, όπως καταλαβαίνεται όρεξη κτλ έχει, όχι μόνο σε θέμα τροφής). Γενικότερα, τα μοναδικά συμπτώματα που έχει το σκυλί είναι οτί του πέφτουν τρίχες και οτι έχει πυτιρίδα (που μεταφέρεται συνέχια). Να συμπληρώσω επίσης πως οι τρίχες ξαναβγαίνουν στο σώμα του ( μόνο στα ματάκια του και στην ουρά του δεν ξαναβγήκαν.... τουλαχιστον για την ώρα δεν δείχνει οτι θα βγουν). Θα ήθελα να σας ρωτήσω από την εμπειρία που έχετε αν μπορώ να τον σώσω ( ακόμη και όχι να μου πείτε λόγω του 1/1600 θα το παλέψω μέχρι εκεί που δεν φτάνει... ) και να μου δώσετε οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε.Επίσης είναι 3,5 χρονών και απο ότι μας είπε ο κτηνίατρος ξεκινάμε αυριο θεραπεία με milteroforan και zylapour.

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Δεν φαντάζεσαι πως μου ανεβάζεις το ηθικό.... Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα και να μου είχε πει ο κτηνίατρος την στιγμή που άκουσα τη λέξη καλααζάρ κόντεψα να λυποθιμήσω... Υποθέτω αίματος γιατί δεν μου είπε λεπτομέριες.. Το μοναδικό που μας είπε είναι πως από ότι φαίνεται (επειδή έχει όρεξη κτλπ) δεν έχει πειραχτεί τίποτα εσωτερικά.Ο δίκτης βγαίνει και στις δύο περιπτώσεις;

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Όλα παλέυονται πλέον .... Δύναμη και υπομονή σε σένα και στο σκυλάκι σου...

• Like
Reactions: dnassib

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Να 'στε καλά ρε παιδιά. Και κάτι ακόμη. Επειδή (καλώς ή κακώς ) τα αποτελέσματα, μας τα είπε τηλεφωνικά και δεν μπόρεσα να μάθω(βγήκαν στις 9παρά οπότε δεν προλάβαινε να μας περιμένει.... ) θα ήθελα να σας ρωτήσω αν όοοοοολα τα υπόλοιπα (τροφή, βόλτα, παιχνίδι κτλπ) τα συνεχίζω κανονικά. Θέλει να προσέξω κάτι ή συμπεριφέρω σαν μια απλή καθημερινή μέρα; Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτήσεις αλλά έχω αγχωθεί πάρα πολύ

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Κανε βιοχημικες εξετασεις . Το "φαινεται" να ναι καλα τα οργανα δεν ειναι σωστη κουβεντα. Πρεπει να εχεις ολοκληρωμενη εικονα. Ολα καλα θα πανε. Μην αγχωνεσαι και να εισαι συνεπης και ακριβης με τις δοσεις του μιλτεφοραν.
Τροφη, βολτα παιχνιδι κανονικα.
Βεβαια οσον αφορα στην τροφη, καλο θα ηταν να μαθεις πρωτα τις τιμες για νεφρα , συκωτι γιατι αν δινεις μια τροφη με μεγαλο ποσοστο φωσφορο για παραδειγμα, ισως πρεπει να αλλαξεις. Η σωστη διατροφη εχει πολυ μεγαλη σημασια.

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Έχω κανονίσει αύριο να τον πάω και σε άλλον κτηνίατρο (έτσι κι αλλιώς εδώ υπάρχουν 2 μόνο!!! Νησιά!!! ) . Και μένα να σου πω την αλήθεια δεν με κάλυψαν οι απαντήσεις του, αλλά ελπίζω αύριο να μου δώσει καλύτερες. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Καλά αποτελέσματα να έχουμε και καλή δύναμη σε όλους και σε όλα τα σκυλάκια που δυστυχώς πρέπει να περάσουν τέτοιες διαδικασίες.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το μοναδικό που μας είπε είναι πως από ότι φαίνεται (επειδή έχει όρεξη κτλπ) δεν έχει πειραχτεί τίποτα εσωτερικά.
Δεν υπάρχει αυτό... είναι μπακαλίστικο... εξετάσεις αίματος και βιοχημικές άμεσα

• Like
Reactions: Orilis and l.Kyveli

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Ακριβώς ό,τι σου λέει η Αμαλία. Πολύ σημαντικό επίσης να μην μεταφέρεις το άγχος και την αγωνία σου στον σκύλο σου .... Τα σκυλιά μας ευτυχώς ή δυστυχώς καταλαβαίνουν τα πάντα, το ότι έχει αυτό το πρόβλημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις και την στάση σου απέναντι του, του συμπεριφέρεσαι ακριβώς όπως πριν.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ολα γινονται! Κανε οπως ακριβως σου προτειναν πιο πανω. Κι ο δικος μας σκυλος ειχε τιτλο 1/1600 οταν τον μαζεψαμε απο το δρομο πριν 2,5 χρονια. Την προηγουμενη εβδομαδα ο τιτλος βγηκε 1/200. Και στα δικα σας σου ευχομαι ολοψυχα! :) Πολλα μπραβο για την υιοθεσια! ;)

• Like

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Θα σας πω αύριο λεπτομέριες που θα τις έχω στα χέρια μου. Ααααααααα εδώ και 4 μέρες που του δίνουμε δικιά μας τροφή (εννοώ μαγειρεύουμε κρέας, χωρίς μπαχαρικά κτλπ) , η πιτυρίδα έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι φυσιολογικό αυτό;

• Like
Reactions: Berna

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Ολα γινονται! Κανε οπως ακριβως σου προτειναν πιο πανω. Κι ο δικος μας σκυλος ειχε τιτλο 1/1600 οταν τον μαζεψαμε απο το δρομο πριν 2,5 χρονια. Την προηγουμενη εβδομαδα ο τιτλος βγηκε 1/200. Και στα δικα σας σου ευχομαι ολοψυχα! :) Πολλα μπραβο για την υιοθεσια! ;)
Και σε σένα πολλά μπράβο :) αντε καλά αποτελέσματα να έχουμε όλοι μας :D

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Να πάρεις γνώμη και από 2ο κτηνίατρο και να κάνετε και τις εξετάσεις που σου είπαν τα παιδιά...Εύχομαι να πάνε όλα καλά !! :)
Σε ποιο νησί μένεις αν επιτρέπεται;

zwi<3bruno

Member
11 Ιουνίου 2014
16
4
35
Να πάρεις γνώμη και από 2ο κτηνίατρο και να κάνετε και τις εξετάσεις που σου είπαν τα παιδιά...Εύχομαι να πάνε όλα καλά !! :)
Σε ποιο νησί μένεις αν επιτρέπεται;
Θα σας πω για τα αποτελέσματα :) Ευχαριστώ πολύ. Ναι επιτρέπεται. Στη Σάμο μένω

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Φυσικά και με το 1/1600 μπορείς να το σώσεις το σκυλί. Κάνε ένα ολοκληρωμένο κύκλο εξετάσεων.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν κάποιο μέλος γνωρίζει κάποιον κτηνίατρο στην Σάμο ας το πει
Και εγώ Σάμο μένω αλλά δεν είναι δα ότι έχεις και τις επιλογές ...μη το ψάχνετε :)

• Like
Reactions: takisft

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
BEBAIΩΣ και παλεύεται και δεν υπάρχει λόγος να μην πάει καλά! Δε θα επαναλάβω αυτά που σου είπαν ήδη -- εύχομαι τα καλύτερα για τον σκυλάκο. Να επισημάνω μόνο, σε περίπτωση που δεν είσαι ενημερωμένος (και χωρίς παρεξήγηση, ελπίζω!) τη σημαντικότητα της προστασίας από σκνίπα, κουνούπια, τσιμπούρια κτλ. -- ρώτησε τον κτηνίατρο και (ελπίζω) θα σου δώσει κατάλληλες οδηγίες.
Για την πιτυρίδα που λες, εικάζω ότι ίσως ήταν αλλεργικός στην ξηρά (?) που του δίνατε πριν -- συμβαίνει! Μη σου πω ότι μπορεί σε αυτό να οφείλεται και η τριχόπτωση και όχι απαραίτητα στο καλααζάρ. Βέβαια, από την άλλη, είναι μάλλον λίγος ο καιρός της αλλαγής τροφής για τόσο θεαματικά αποτελέσματα. Πάντως, αν θέλεις να συνεχίσεις με μαγειρευτό, και πάλι καλό είναι να διαβάσεις αρκετά ώστε να είσαι σίγουρος ότι παίρνει τις σωστές βιταμίνες ο σκυλάκος -- δεν είναι τόσο 'απλό'. Επίσης, όπως σου είπε και η Αμαλία, είναι σημαντικό να δεις τιμές σε νεφρά, συκώτι κτλ για να δεις ποια διατροφή είναι η καλύτερη σε αυτή τη φάση για να δυναμώσει ο σκυλάκος. Κατά τ' άλλα, θετική διάθεση και καλή συνέχεια, έχουν σωθεί ΠΟΛΛΑ σκυλάκια μελών του φόρουμ σε πολύ πολύ χειρότερη κατάσταση και ζουν και βασιλεύουν :love:
Μόλις ηρεμήσετε λίγο, περιμένουμε και την... 'επίσημη' παρουσίαση του αγοριού σου, ε;;

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Συγχαρητηρια για την υιοθεσια. Το καλαζαρ θεραπευεται και σε καποιες περιπτωσεις δεν επανεμφανιζεται ποτε. Λοιπον θα κανετε γενικες αιματος, και βιοχημικες εξετασεις για να δεις τιμες σε νεφρα και συκωτι. Κατα την διαρκεια της θεραπειας καποια σκυλια κανουν εμετο απο το φαρμακο,ειναι συνηθες φαινομενο, αν γινει για πανω απο δυο 24ωρα, ενδεχομενως να πρεπει να αλλαξετε την θεραπεια με καποιο αλλο φαρμακο (θα σας καθοδηγησει ο κτηνιατρος για αυτα)! Η θεραπεια με το μιλτεφοραν για 30μερες πρεπει να γινει "ευλαβικα" να μην ξεχαστει καποια μερα καποια δοση φαρμακου, και αφου με το καλο τελειωσετε με θεραπεια, θα κανετε ξανα επαναληπτικες εξετασεις (τιτλο και βιοχημικες) και κατοπιν αναλογα την τιμη του τιτλου θα σου πει ο κτηνιατρος το προγραμμα επανεξετασεων (ανα μηνα ή 3μηνο). Ενδεχομενως κατα την διαρκεια της θεραπειας ενδεχομενως το σκυλι να χασει λιγο απο την αντοχη του (εχει να κανει με τον καθε οργανισμο,και πως αντιδρα στην θεραπεια) οποτε αν δεις τετοια σημαδια, μην του κανει εντονη δραστηριοτητα, π.χ. τρεξιμο-τζοκινγκ, μια απλη νορμαλ βολτα οπως κανετε παντα. Η πυτιριδα και η τριχοπτωση ειναι συνηθες συμπτωμα του καλαζαρ, οταν τελειωσετε με την θεραπεια θα εξαφανιστουν και τα 2 αυτα συμπτωματα. Καλο θα ητανε τωρα που κανει θεραπεια να εχει ισοροπημενη διατροφη, οποτε αν αποφασισεις να δινει μαγειρευτο φροντισε να εχει απο ολες τις βιταμινες και πρωτεινες η ποσοστητα του, αλλιως για τις 30 μερες της θεραπειας παρε μια ποιοτικοτερη ξηρα τροφη. Ολα θα πανε καλα, υπομονη και επιμονη θελει! Καλη τυχη και καλα αποτελεσματα. Ααα,βαλε μας και καμια φωτογραφια του μικρου οταν θα χεις χρονο!

• Like