Καλαζααρ

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Γεια σας,
Η μποξερινα μου η Έλλη είναι 5 χρονων και παλεύει με το καλαζαρ εδώ και 3 χρονια.Το πρόβλημα παρουσιαστηκε όταν ηταν 2 χρονων αρχισε να έχει ξηροδερμια και γενικα δεν ηταν ευδιαθετη οποτε την πήγα στον κτηνιατρο,έκανε εξετάσεις αίματος και είχε δείκτη καλαζαρ 1/800 έκανε θεραπεία με ενέσεις για 1 βδομάδα περίπου αλλά κατα τη διαρκεια της θεραπείας είχε σημαντική αλλαγή συμπεριφορας(δεν μπορούσε να κατέβει απο τον καναπε,είχε τρομερή αδυναμια,δεν ήθελε να βγει απο το σπίτι κλπ) και ξανά έκανε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν οτι είχαν επιρρεαστει τα νεφρα της τόσο απο τις ενέσεις όσο και απο το καλαζαρ (έτσι είπε η κτηνιατρος τουλαχιστον) οπότε σταμάτησε τη θεραπεία με τις ενέσεις και αρχισε να πέρνει ζιλαπουρ.Οι επόμενες εξετάσεις έδειξαν οτι το καλαζαρ είχε κατέβει σημαντικά (δε θυμάμαι ακριβώς το δείκτη) και έτσι συνέχισε συντηρηση με ζιλαπουρ και για τα επόμενα χρόνια ηταν καλά μέχρι που φέτος το δεκεμβριο παρουσίασε πυρετο και αδιαθεσια .Όταν την πήγαμε στην κτηνιατρο είπε οτι μάλλον είναι ερλιχιωση και της έδωσε αντιβιωση αποκλειωντας την περιπτωση να είναι απο το καλαζαρ αφού είχε κανει εξετάσεις και έδειξαν ότι δεν είναι σε εξαρση.Μετα την αντιβίωση ηταν λίγο καλυτερα μέχρι που τον Απρίλιο αρχισε να κανει αλλεπάλληλους εμετούς,έχασε την όρεξη της,και άλλαξε και η συμπεριφορα της.Αρχικα η κτηνίατρος πιστευε οτι ηταν γαστρεντερίτιδα αλλά έκανε εξετάσεις αίματος και έδειξε δείκτη καλαζαρ 1/1600.Η ίδια κτηνίατρος της ξανά άρχισε τις ενέσεις (λάθος κατά τη γνώμη μου αφού είχαν ηδη πειραχθει τα νεφρά) και η κατάσταση της χειροτερεψε .Της άλλαξαν κτηνιατρο και την πήγα σε μια κλινικη .Εκεί έκανε εξετασεις και είχε πολύ κρεατινικη στα νεφρά. Την κρατησαν μέσα για μια εβδομαδα περιπου και της έκαναν καθημερινά ορο μέχρι που οι τιμες στα νεφρά απο 3,6 πήγαν στο 2,4 αλλά δεν κατέβηκαν παραπανω (έπρεπε να κατέβει κάτω απο 1,7)οποτε μου ειπαν να την πάρω σπίτι και να της δίνω ζιλαπουρ και ζαντακ (γιατί απεκτεισε και σκουλίκια στο στομάχι για κάποιο λογο παρα τα μετρα προστασιας ) 2 φορες την ημέρα και 2,5 ml μιλτεφοραν 1 φορά τη μέρα για 1 μηνα , επίσης να την πηγαίνω κάθε μέρα για 8-9 ώρες στην κλινική για να κανει τον ορο για τα νεφρα. Αυτή τη στιγμη έχει χασει τελείως την όρεξη της και μαζί με αυτή και 15 κιλα.Την ταιζω κονσέρβα Purina Nf για τα νεφρά με συριγγα 3 φορες τη μέρα γιατί πρεπει οπωσδήποτε να πάρει βαρος και αρνείται να φαει. Περιόρισε και η κλινική την ποσότητα νερου που πίνει γιατί δεν κανει για τους εμετους και η καημένη διψαει πολυ. Οι κτηνίατροι δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι πια. Πια είναι η δική σας γνώμη?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλησπέρα. Με τόσο βεβαρημένη κλινική και εργαστηριακή εικόνα είναι δύσκολο να είναι κανείς πολύ αισιόδοξος. Παρόλα αυτά θα πρέπει να διατηρήσεις θετική σκέψη, υπάρχουν σκυλιά που τα καταφέρανε και σε δυσκολότερες συνθήκες. Το σκυλί είναι νέο και μπορεί οι άμυνες του να αποδειχτουν πιο δυνατές απο όσο θα περίμενε κανείς. Κατα τη γνώμημου θα πρέπει να απευθυνθείς σε ικανό Κτηνίατρο που θα σου εμπνευσει εμπιστοσύνη , αν αυτος που τωρα το παρακολουθεί καλύπτει τις παραπάνω προυποθέσεις προτείνω να ακολουθήσεις ευλαβικά το θεραπευτικό σχήμα και να ευχηθούμε όλα να πανε καλα !!

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Πρόσφατα άλλαξα κτηνιατρο για αυτό το λογο και η κτηνιατρική κλινική που την πηγαίνω προς το παρών μου φαίνεται πολύ καλή! Μακάρι να το ξεπεράσει είναι το πρωτο σκυλί μου και έχουμε δεθεί παρα πολυ! Θα της συνεχίσω τη θεραπεία και απο εδώ και πέρα βλέπουμε

• Like
Reactions: Ghostdoc

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Καλησπέρα κι από εμένα.Εύχομαι όλα να πάνε καλά.Θετική σκέψη όπως είπε κι ο Ghostdoc.
Εχω κι εγώ ένα μπόξερ 15 μηνών κι έχω να σου κάνω μερικές ερωτήσεις για να βοηθήσεις με την εμπειρία σου σε αυτό το κομμάτι επειδή πολλά γράφοντε και ακούγονται και σε καμία περίπτωση δεν είναι κριτική ή απόδοση ευθυνών.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε από τον προληπτικό έλεγχο που γίνεται κάθε χρόνο ή από τα συμπτώματα?
Τα μπόξερ και γενικά αυτές οι ράτσες,κατέχουν τις πρωτες θέσεις στην λίστα με το καλαζααρ.Είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα ''μέτρα'' από την αρχή?
Δεν είναι αρκετός ο χρόνος τα 3 χρόνια ?Δεν υπάρχει κάποια αντιμετώπιση για πλήρη αντιμετώπιση του καλαζάαρ?Δηλαδή πάντα θα υπάρχει στο σκυλί και θα περιορίζεται με φαρμακευτικές αγωγές ή κλινικές?

Ξαναλέω ότι αυτές είναι ερωτήσεις για να μαθαίνουμε κι εμείς που γνωρίζουμε μόνο όσα διαβάζουμε και άρχισε ο εποχή που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Εφόσον ήταν λάθος οι ενέσεις καθώς είχε αποδειχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα,γιατί δέχτηκες να γίνουν?Για να μην ακουσεις το κλασικό ''εγώ είμαι ο γιατρός''?Μα ήταν αποδεδειγμένο πρόβλημα απλά ερχόταν σε δεύτερη μοίρα γιατί ήταν πρώτα το καλαζάαρ.Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς κτηνιάτρους.Φτανουμε στο σημείο δηλαδή να πούμε μετά από 3 χρόνια ''δεν ειναι αισιόδοξοι πια'' κι αν ''χαθεί'' το σκυλί να μας πούνε αυτοί που το ανέλαβαν μετά ..''έπρεπε από την αρχή..'' και διάφορα άλλα τέτοια?

Συγγνώμη αν αυτά που γράφω ακούγονται/διαβάζονται κάπως σκληρά αλλά νομίζω 1+1 κάνουν 2.Ούτε 3,ούτε μισό.
Δεν υπάρχει μάλλον είναι αυτό.Η είναι ή δεν είναι!!Δηλαδή έζησε 5 χρόνια,τα 3 με καλαζάαρ για να μας πούνε ότι δεν είναι αισιόδοξοι?Ταλαιπωρία?
Τέσπα...
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας :)

{p.S}Αυτό δεν έχει να κάνει με σκυλιά απλά με σκέψη όταν δεν βρίσκεις λύση σε ένα πρόβλημα.
Κάποτε με την κοπέλα μου είχαμε ένα θέμα (δεν εχει σημασία) και οι ειδικοί τους είδους ,στην παρούσα φάση γιατροί,μας έδιναν τρόπους,αλλά αυτοί οι τρόποι δεν είχαν αποτέλεσμα.Οπως πχ εσένα οι γιατροί. (Προσπαθώ να σε βάλω λίγο στο σκεπτικό μου)
Μεχρι που πήρα την απόφαση να στείλω email σε έναν κύριο ,διακεκριμένο στο είδος του.Χωρίς μιζέρια,χωρίς να το παίζουμε κλαμμένοι.Η κοπέλα μου είχε αμφιβολίες στο αν μας απαντήσει και να μη στειλουμε,εγώ ομως είπα οτι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.Τελικά μετά από 3 ημέρες μας απάντησε και σε 5 γραμμές μας έδωσε και λύση!!!Εν ολίγης όσο είναι καιρός επικοινώνησε με τον καλύτερο.

Συγγνώμη για τις φιλοσοφίες!!! Ελπίζω να βρεθεί λύση....

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Αγαπητέ th4nos το πρόβλημα διαγνώστηκε απο τα συμπτώματα και ειχαμε πάρει όλα τα μετρα προστασιας η κτηνίατρος απέδωσε το γεγονος οτι την τσίμπησε η σκνιπα στην εποχή και σε κακοτυχία (σου λέω τι μου είπε ).Όπως είπα και πιο πανω το καλαζαρ της υποχώρησε αλλά δεν εξαλείφθηκε και έκανε συντηρηση με ζιλαπουρ.Είναι ανάλογα στο σκυλί αμα θα το ξεπεράσει τελείως η όχι μερικά το ξεπερνάνε αλλά χρειάζονται φαρμακευτική αγωγη όλη τους τη ζωή χωρίς αυτό να περιορίζει τη δραστηριότητα των σκύλων.Η πρωτη της κτηνίατρος έκανε το λάθος να της ξανακάνει της ενέσεις και ο μόνος λογος του δέχτηκα είναι γιατί ο δείκτης του καλαζαρ ηταν διπλάσιος απο την προηγούμενη φορά και οι τιμες των νεφρών της δεν ηταν τόσο υψηλες .Όπως ανέφερα της αλλαξα κτηνιατρο αμέσως μόλις κατάλαβα οτι ηταν λαθος ! Οι ερωτήσεις που εθεσες είναι πολύ εύστοχες και εύχομαι τα καλύτερα στο μποξερακι σου! Τα μποξέρ είναι μια τόσο υπεροχή ράτσα και είμαστε τυχεροι που τα έχουμε ! Η κλινική που την πηγαίνω τώρα μου φαίνεται πολύ καλη αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε μια τριτη γνώμη!
Εύχομαι τα καλυτερα!

• Like
Reactions: Th4nos

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Δυστυχώς οι ενέσεις (Glucantime υποθέτω) είναι άκρως απαγορευτικές για σκύλο με πρόβλημα στα νεφρά και είναι πραγματικά ντροπή του κτηνιατρου αν προχώρησε σε αυτή τη θεραπεία! Αν είχατε κάνει το Milteforan από την αρχή, ίσως να μην ήσασταν σε αυτό το σημείο τώρα.

Κάνε βιοχημικές για να βλέπεις τις τιμές στα νεφρά της κάθε 10 μέρες όσο παίρνει Milteforan. Δοκίμασες να την ταΐσεις οτιδήποτε άλλο πέραν της κονσέρβας για να δεις αν έχει όρεξη? Αυτές οι κονσέρβες είναι πολύ άνοστες δυστυχώς, πάρα πολλά σκυλιά αρνούνται να τις φάνε.

Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και μπράβο σου για όλες τις προσπάθειες. Κρίμα που ατυχήσατε με τον πρώτο γιατρό, πραγματικά το ξέρουν και οι πέτρες ότι οι ενέσεις απαγορεύονται σε σκυλιά με πειραγμένα νεφρά. Το γράφουν και οι οδηγίες αν θυμάμαι καλά (έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω).

• Like
Reactions: Th4nos

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Καλησπέρα Lara
Δυστυχώς η κτηνίατρος ηταν έμπιστη και δεν είχε κανει κάποιο λαθος στο παρελθον οποτε υπεθεσα οτι κάτι θα ξέρει για να λέει οτι αντεχει . Δεν είχα κανει αρκετή έρευνα δυστυχώς και μετανιώνω πολύ για αυτό. Όσο ηταν στην κλινική δεν ήθελε να αγγιξει τίποτα από φαγητο και όταν ήρθε σπίτι το ιδιο .Σήμερα έγινε το θαύμα και έφαγε με όρεξη αναλατο κοτόπουλο που της εφτιαξα και είμαι πολύ χαρουμενη .Μου φενεται και ελαχιστα πιο ευδιαθετη σημερα οποτε είναι λίγο πιο θετική ! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχες ,εύχομαι τα καλυτερα και σε σένα !

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Εχω κ εγω εναν Boxerako,ευχομαι να σας πανε ολα καλα!! Μην χανεται τν αυτοπεποίθηση σας..Εχει τν τρελα σαν Boxer να το παλεψει!!!

• Like
Reactions: Aggeliki_Elli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.824
8.019
Σήμερα έγινε το θαύμα και έφαγε με όρεξη αναλατο κοτόπουλο που της εφτιαξα και είμαι πολύ χαρουμενη .Μου φενεται και ελαχιστα πιο ευδιαθετη σημερα οποτε είναι λίγο πιο θετική ! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχες ,εύχομαι τα καλυτερα και σε σένα !
Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει έτσι και να πάρει τα πάνω της!
Μπράβο που είσαι δίπλα της!!

• Like

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Καλησπέρα Lara
.Σήμερα έγινε το θαύμα και έφαγε με όρεξη αναλατο κοτόπουλο που της εφτιαξα και είμαι πολύ χαρουμενη .Μου φενεται και ελαχιστα πιο ευδιαθετη σημερα οποτε είναι λίγο πιο θετική ! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχες ,εύχομαι τα καλυτερα και σε σένα !
ΠΑΜΕ ΠΑΜΕ ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :) :) :) :) :) :)

• Like

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Ευχαριστώ ολους σας για την συμπαράσταση και για τις συμβουλες! Με βοηθάτε πολύ πραγματικα! Η Έλλη έκανε σήμερα εξετάσεις αίματος για να δουν τα νεφρά της και οι τιμες είναι στα ίδια επίπεδα :( αλλά γενικότερα είναι πιο ευδιαθετη,έχει πάρει 1-2 κιλά και της έχει ανοίξει η όρεξη αρκετά :)

• Like
Reactions: Orilis

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Σήμερα μου είπαμε οτι ουσιαστικά επειδή έχει τα νεφρά δεν υπαρχουν πολλές πιθανότητες ίασης αλλά τουλάχιστον της εξασφαλισαμε λίγο χρονο και οτι η ελπίδα πεθαίνει παντα τελευταια. Και φαινόταν τόσο καλά αυτές τις μερες .. Δεν ξέρω και δε μου αφήνουν και πολλά περιθώρια για θετική σκέψη...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σήμερα μου είπαμε οτι ουσιαστικά επειδή έχει τα νεφρά δεν υπαρχουν πολλές πιθανότητες ίασης αλλά τουλάχιστον της εξασφαλισαμε λίγο χρονο και οτι η ελπίδα πεθαίνει παντα τελευταια. Και φαινόταν τόσο καλά αυτές τις μερες .. Δεν ξέρω και δε μου αφήνουν και πολλά περιθώρια για θετική σκέψη...
Αν τρώει και μάλιστα έχει πάρει 1-2 κιλά, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να χάνετε τις ελπίδες σας. Σκυλί πραγματικά άρρωστο δεν τρώει και σίγουρα δεν παχαίνει. Συνεχίστε με το μιλτεφοραν, το ζιλαπουρ και τους ορούς και μπορεί να δείτε θαύματα :) Σας το εύχομαι ολόψυχα!

• Like

Aggeliki_Elli

Member
11 Μαϊου 2014
8
9
35
Σήμερα της πήρανε παλι αίμα και μας ειπαν οτι οι τιμες των νεφρών ανέβηκαν στο 3,2 και το πολυ να της πάρουν αλλη μια φορά αίμα σε 2 μέρες και αμα δεν έχουν κατέβει οι τιμες δεν έχουν κάτι άλλο να κανουν ... Αλλά απο άποψη διάθεσης και συμπεριφορας είναι πολύ καλά, τρέχει ,παιζει, τρώει ,έχει πάρει κιλά και ειναι όλο χαρα!! Μήπως έχετε να μου συστησετε κανένα κτηνιατρο καλό για μια τρίτη γνώμη?

• Like
Reactions: l.Kyveli

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Απόστολος Κέστης
Χαλάνδρι
2106800255

Γιανναράκη Βασιλική
Αργυρούπολη
2109966054

Gregory K

New Member
6 Ιουνίου 2014
1
2
64
Καλησπέρα σε όλους...
απλά μια περιγραφή: Έχω μπόξερ που τον βρήκα πριν τρία χρόνια στα σκουπίδια άρρωστο νηστικό σκελετό σκέτο! ¨ηταν έξω από το σπίτι που μετακόμισα και παρότι ποτέμου δεν είχα σκύλο,κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο με "περίμενε"..Τον ονόμασα "wrecks"..ακούγεται "βασιλικό" αλλά σημαίνει ναυάγιο...όπως ακριβώς τον βρήκα... με καλαζάρ και ερλιχίωση...
Με διάφορες φαρμακευτικές αγωγές τα πολεμήσαμε όλα μια πάνω μια κάτω αλλά ο μποξεράκος μου πάντα κεφάτος και πάντα με ένα δικό του "ευχαριστώ"....
Στις 5 του Μάη τον βρήκα στον κήπο μου να μην μπορεί να περπατήσει,να μην θέλει να φάει και γενικά χάλια....
Πήγα σε κτηνίατρο κάναμε αίματος και μόλις τις πήγα στον γιατρό, μου δηλωσε ότι δεν μπορεί να τον αναλάβει και το σκυλί έχει δυό ώρες ζωή...το πρόβλημα: στο αίμα του δεν υπήρχαν καθόλου λευκά αιμοσφαίρια!!! πραγματικά 0 λευκά....το σκυλάκι μυ με το ζόρι με κοιτούσε...
τον πήρα αγκαλιά καιέφυγα κατευθείαν για το Αττικό νοσοκομείο στη Λαυρίου(ευτυχώς κοντά μου)...
Και εκεί οι γιατροί έπαθαν με τα αρνητικά νούμερα ,μου εξήγησαν σαφέστατα τη δυσκολία και τον έβαλαν αμέσως σε ορούς αντιβίωσης κλπ κλπ...
Μην σας ζαλίζω....έμεινε μέσα τρεις μέρες(τη τρίτη μέρα φάνηκαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης).....
Τον πήρα σπίτι,και σήμερα 20μμέρες μετά ο μποξεράκος μου είναι καλύτερα από ποτέ,τα νούμερα είναι φυσιολογικά,τα κέφια του τέλεια και μην με κοροιδέψετε....του κάνω όλα τα χατήρια..
Ναι μου κόστισε,δεν λέω και οικονομικά και ψυχολογικά ...αλλά τα γράφω όλα αυτά για να μην το "βάζει" κανένας κάτω,να το παλέυει μέχρι το τέλος...
Να σημειώσω ότι στο νοσοκομείο η γιατρός όταν είδε οτι δεν είχε κέφια για φαγητό,του έδωσε μια μικρή κονσέρβα γατοτροφή αυτές τις κυριλέ,δεν θυμάμαι μάρκα..την έφαγε σε δευτερόλεπτα...τ λέω για όσους δυσολέυονται να το δοκιμάσουν..
Επίσης επειδή μου πρότειναν για το καλαζάρ που έχουμε να καθαρίσουμε (1/200) να του καάνω τις 30ενέσεις θα ήθελα γνώμες...

συγνώμη για την ζαλάδα....

φιλικά..

• Like
Reactions: Megane and l.Kyveli