Καλημερα και... βοηθεια!

eagle

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
4
0
Γεια σας.. Ξεκοκκαλισα το φορουμ και μπορω να πω οτι εχω φρικαρει με αυτα που διαβασα..
Πηρα πριν 2 εβδομαδες ενα κουταβι ημιαιμο, το οποιο ηταν περιπου ενος μηνα, απο φιλη φιλης..
Η σκυλιτσα της(επισης ημιαιμη) ζευγαρωσε με καποιο αδεσποτο, απο... στιγμιαιο λαθος που θα λεγε κι ο πασχαλης.
Κατ αρχας φρικαρα οταν διαβασα πως δεν επρεπε να το παρω τοσο μικρο και οτι αυτο θα του παρουσιασει προβληματα.. ειλικρινα δεν το γνωριζα και θα ηθελα να γινετε πιο συγκεκριμενοι οσον αφορα τις επιπτωσεις αυτες. Η κοπελα ρωτησε κτηνιατρο αν μπορει να το δωσει σε τετοια ηλικια και της εδωσε το οκ..
Μενω σε διαμερισμα, τα βραδια και οταν λειπω στην δουλεια το περιοριζω στην κουζινα με ολα τα απαραιτητα. Εκτος απο τα συνηθη προβληματα οπως κλαμα(το πιο ψυχοφθορο μιας και με ξυπναει απ τα χαραματα), λερωμα και συνεχες δαγκωμα ποδιων, δεν εβλεπα κατι αλλο περιεργο στην συμπεριφορα του..
Τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει 2 πραγματα:
α)δυσκολευτεται στην αφοδευση, μπορει να περασει και μια μερα χωρις να τα κανει.. Στην αρχη τα εκανε συνεχως και σε ρευστη μορφη.. Του εδινα μονο γαλα τις πρωτες μερες και τωρα του προσεθεσα και λαπα με λιγο κοτοπουλο διαλυμενο μεσα.. εχει να αφοδευσει απο χτες τα ξημερωματα, μια μερα δηλαδη..
β)οταν τον βλεπω να κατουραει και τον παιρνω να τον βαλω στις εφημεριδες, μιλωντας του σε υψηλο τονο, εκνευριζεται καθ' οσον τον κραταω και γυρναει το κεφαλακι του να δαγκωσει, γρυλλιζοντας.
Θα ηθελα να ακουσω γνωμες, και τα μπινελικια ευπροσδεκτα, δεν παρεξηγουμαι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καλώς ήρθες λοιπόν στο φόρουμ :)

Προσωπικά χαίρομαι που φρίκαρες με όσα διάβασες και δεν προσπαθείς να μας πείσεις ότι η δική σας κατάσταση είναι η σωστή κι εμείς όλοι εδώ, μισότρελλοι :flip: Οχι, βέβαια ότι κάποιοι δεν είμαστε...:D

Η τύχη σου είναι που ανακάλυψες το φόρουμ. Θα βοηθηθείς σε πάρα πολλά πράγματα.
Εφόσον το έχεις πια το πιτσιρίκι, εστίασε στα θέματα της υγείας του.
Το γάλα [το φρέσκο για ανθρώπους] δεν τους κάνει καλό. Στον γιατρό το έχεις πάει; Αποπαρασίτωση του κάνατε; Μήπως εν αγνοία σου, έχει περιδρομιάσει κάτι που το στούμπωσε; Θα πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με γιατρό. Καλύτερα όχι, με αυτόν που έδωσε το ok να φύγουν τόσο μικρά τα κουτάβια από την μάνα τους και που δεν τα 'ψαλλε στην πελάτισσά του, που δεν έχει στειρώσει την σκύλα της. Δεν υπάρχουν "στιγμιαία λάθη". Ασε να λέει ο Πασχάλης...;)
Το γρύλισμα και το δάγκωμα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να είναι εκνευρισμός, μπορεί να είναι φόβος [αυτά ας πούμε και τα δύο, είναι συνέπειες που έφυγε νωρίς από την μάνα του], μπορεί όμως να είναι και πόνος. Μήπως έχει πρόβλημα στην κοιλίτσα του κι εσύ κρατώντας το, το πιέζεις και πονάει;
Αστο λίγο στην ησυχία του μέχρι αύριο. Παρακολούθησε πως θα τα πάει με τα κακά του, δώστου μόνο το ρυζάκι μπας και ξεστουμπώσει, αν πρόκειται μόνο γι'αυτό και αύριο το συντομότερο, μίλησε με γιατρό.
Εκτός βεβαίως, αν δεις και χειροτερεύει, οπότε το βουτάς και τρέχεις.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ενα τετοιο στιγμιαιο λαθος ,δεν μπορω να εχω κ εγω με την σαρλιζ?????γμτ......αχ!!!!συγνωμη!!!ηταν μοιραιο...μπα....στιγμιαιο!!!!!

αετε με το αετησιο ματι σου,οπως στα ειπε το μαρεκο.ριξε κ ενα κραξιμο στην φιλη φιλης κ στον πασχαλη με το ξωγαμο κ ενα στον τρελογιατρο....ακου λεει οκ....παναγια μου!!!!

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το κουτάβι πρέπει να μείνει με την τοκετομάδα μέχρι και 8 εβδομάδες,γιατί εκεί μαθαίνει συμπεριφόρα από τη μαμά,που του θέτει όρια.Όταν δαγκωνει τα αδερφια του,αυτά του δείχνουν στη σκυλίσια γλώσσα ότι δε θέλουν και μαθαινει ότι αυτό δεν είναι επιτρεπτό.Επίσης μαθαίνει τη σημασία της ιεραρχίας,της κοινωνικοποιησης στην σκυλισια συμπεριφορα.Είναι πολλά.

Τα δαγκώματα που σου κάνει,το κλάμα,κτλ είναι ακριβώς επειδή δεν πρόλαβε η μαμα του να το συμμορφώσει.Θα δυσκολευτείς πολύ παραπάνω να το στρώσεις από ότι θα έκανε η μαμα του.

Μπορείς να το γυρίσεις και να το παρεις όταν κλεισει 2 μηνες;Μονο καλο θα του κανεις.Θα εχεις πιο ισορροπημενο κουταβι.

Γάλα δε δινουμε στα σκυλια,γιατι πολλα δεν μπορουν να ανεχτουν τη λακτοζη.Άλλο το γαλα της μαμας.Δεν ειναι βαρυς ο λαπας για 1 μηνου κουταβι;Διαβασε για διατροφη σκυλου.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
μια σημειωσουλα μονο,το κουταβι δεν μενει παντα κ τους δυο μηνες με την μανουλα.φευγει κ μενει μονο με τα αδερφακια του,2 βδομαδες πιο πριν.

eagle

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
4
0
Καλως σας βρηκα.. Κοιτα η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι ο πρωτος μου σκυλος, αλλα ειναι ο πρωτος που παιρνω μονος μου.. Ειχαμε ενα κοκερακι για 10 χρονια, ομως οταν το χαμε παρει ημουν 12 χρονων και οπως καταλαβαινεις εγιναν πολλα λαθη με αυτο το σκυλι.. για να μην πω μονο λαθη.. Μπορω να πω οτι ο σκυλος ηταν δυστυχισμενος, δεν ειχε παρει καμια εκπαιδευση και ηταν ανεξελεγκτος.. Ειναι που ειναι η ρατσα περιεργη, ειμασταν κι εμεις για τα μπαζα.. Πληρωσαμε την ασχετοσυνη μας και την ανωριμη αποφαση για αποκτηση σκυλου. Οταν πεθανε (απο καρκινο) ειχα ορκιστει οτι δεν προκειται να παρω αλλο.
Δεν θελω να κανω τα ιδια λαθη ομως..
Στο θεμα μας, στον γιατρο δεν το εχω παει ακομα, ελεγα να περιμενω για τα εμβολια.. το μονο που μπορει να τον εχει στουμπωσει ειναι οι εφημεριδες που ξεσκιζει και μασουλαει.. Αν δεν και σημερα θα επικοινωνησω με γιατρο
Επισης θα προσπαθησω να τον πιανω οσο πιο μαλακα γινεται και οχι απ την κοιλια..
Οσον αφορα το στιγμιαιο λαθος, εχετε ολοι δικιο, αλλα απ την στιγμη που συνεβη ο χρονος δεν γυρναει πισω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρνάει πίσω, αλλά τα λάθη επιβάλλεται να μην επαναλαμβάνονται.
Στον γιατρό, γιατί δεν το έχεις πάει ακόμη; Αμέσως έπρεπε. Αύριο κιόλας.

eagle

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
4
0
Το κουτάβι πρέπει να μείνει με την τοκετομάδα μέχρι και 8 εβδομάδες,γιατί εκεί μαθαίνει συμπεριφόρα από τη μαμά,που του θέτει όρια.Όταν δαγκωνει τα αδερφια του,αυτά του δείχνουν στη σκυλίσια γλώσσα ότι δε θέλουν και μαθαινει ότι αυτό δεν είναι επιτρεπτό.Επίσης μαθαίνει τη σημασία της ιεραρχίας,της κοινωνικοποιησης στην σκυλισια συμπεριφορα.Είναι πολλά.

Τα δαγκώματα που σου κάνει,το κλάμα,κτλ είναι ακριβώς επειδή δεν πρόλαβε η μαμα του να το συμμορφώσει.Θα δυσκολευτείς πολύ παραπάνω να το στρώσεις από ότι θα έκανε η μαμα του.

Μπορείς να το γυρίσεις και να το παρεις όταν κλεισει 2 μηνες;Μονο καλο θα του κανεις.Θα εχεις πιο ισορροπημενο κουταβι.

Γάλα δε δινουμε στα σκυλια,γιατι πολλα δεν μπορουν να ανεχτουν τη λακτοζη.Άλλο το γαλα της μαμας.Δεν ειναι βαρυς ο λαπας για 1 μηνου κουταβι;Διαβασε για διατροφη σκυλου.
Υπαρχει η δυνατοτητα να το επιστρεψω, αλλα μηπως απ την στγμη που τον εχω ηδη 15 μερες, το παιχνιδι της κοινωνικοποιησης απ την τοκετοομαδα του εχει χαθει? Δεν ξερω ρωταω

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
καλως ηρθες,
δεν χρειαζεται να του κανει εμβολια ο γιατρος για να το του πας . ή να σου παρουσιασει κατι .το πας προληπτικα για να το εξετασει .να σου ζησει!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
κοιταξε,σημασια,αν το πας πισω,εχει να ειναι κ τα αλλα σκλακια εκει.αν εχουν φυγει αυτα κ ειναι μονο του,δεν υπαρχει λογος.αν μπορεις ομως να το πας για καμια 10-15 μερες ακομη,με αυτες τις προυποθεσεις,θα ειναι καλο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγώ πάλι νομίζω ότι και μόνο τη μάνα να βρει,οφελιμότερο θα ναι από το να μείνει με τον ιδιοκτητη.

eagle

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
4
0
Και τ αδερφακια του εκει ειναι.. το πολυ να χει δωσει ενα..
Θα την παρω αυριο να συνεννοηθω.. αυτη βεβαια θα νομιζει οτι θελω να της τον πασαρω πισω:cool:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ωραιότατα!Εξήγησε της και για να την πείσεις,πες της ότι τα έξοδα του σκύλου θα συνεχίσεις να τα έχεις εσυ και ότι θα πηγαίνεις συνεχώς να το βλέπεις.