Καλησπέρα κι από εμένα!

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Χαίρομαι που σας βρήκα!
Ειμαι η Ίλια και μόλις υιοθέτησα το δευτερο σκυλί της ζωής μου , τη Φάτσα ( ενα μεσαίου μεγέθους κοκονάκι ) ...Εχω μείνει πολλά χρόνια χωρίς σκύλο και νιωθω σαν πρωτάκι !

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καλως ηρθες στο φορουμ..καλες συζητησεις να χουμε! Πες μας λιγα λογια για το σκυλακι...ηλικια,χαρακτηρα κτλπ και ανεβασε και καμια photo να χουμε να ζαχαρωνουμε!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
η θέση μου είναι
Δώσε μας στοιχεία
μην μας κρατάς άλλο στην αναμονή

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
η θέση μου είναι
Δώσε μας στοιχεία
μην μας κρατάς άλλο στην αναμονή
Α οκ κατάλαβα ......

Λοιπόν
όταν λες μεσαίου μεγέθους κοκονάκι πολύ νομίζουν ότι νομίζεις ότι υπάρχουν διαχωρισμένα μεγέθη Κοκονιού που δεν ισχύει
έχεις λοιπόν ένα κοκονάκι ,σκέτο
είναι πολύ όμορφο και γλυκό στο πρόσωπο-μοιάζει τέλειο (κρίμα που είναι στειρωμένο) και δώσε φωτογραφίες στον λαό να δούνε την εμορφιά του

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
ΟΚ ! Μια σκέτη Κοκόνα! Πρωτα απο ολα θα ηθελα να σας ευχαριστησω και για το καλωσόρισμα και τη ζεστή φιλικη υποδοχη . Αργησα να σας απαντησω γιατι τοσες μερες ερχόμαστε κοντά και συνηθίζαμε η μια την άλλη ...Ειχα να μελετήσω , να ενημερωθώ και που ωρα για κουβεντες! θέλω να πω ενα δημόσιο μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΟΚΟΝΙ για όλες τις συμβουλες αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του forum για τα τοσο διαφωτιστικα threads.
και.. μιας και το ζητάει ο αρχηγός , δεν μπορω παρα να σας τη δείξω πάραυτα τη μελένια μου .. Φτύστε τη μη μας ματιασετε!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Είναι πολύ καλή όπως κι εσύ που την έσωσες βέβαια ,κρίμα για την στείρωση της γιατί βλέπω ότι και σε καλά χέρια ήταν (άρα δεν θα ζευγάρωνε χωρίς να συντρέχουν όλες οι αναγκαίες προυποθέσεις) αλλά και γιατί βλέπω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην διάσωση της φυλής

Καλά να περνάτε !

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ λυπήθηκα όταν έμαθα πως ήταν ήδη στειρωμένη όταν τη βρήκα ... Η επέμβαση αυτή παρ ολίγον να της στοιχισει τη ζωή γιατί μια επιπλοκή που είχε στο χειρουργίο και μια φλεγμονή στην τομή τους ώθησε να τη πετάξουν στο δρόμο και να βρεθεί στο καταφύγιο από οπου την υιοθέτησα.. ( τόσο καλά χεράκια ... )
Είναι ακόμα φοβισμένη αλλά σιγά εξοικειονόμαστε και είμαστε πολύ όμορφα μαζί. Είναι ένα αξιαγάπητο ζωάκι και πολύ τρυφερή σαν χαρακτήρας.. Πανέξυπνη και χαδιάρα και ειλικρινά λυπάμαι που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε και παιδιά της.
Να εισαι καλά που μας βοηθάς με τις συμβουλές σου.Πολύτιμος φίλος. Σου στέλνω την καλησπέρα μου κι εύχομαι να έχεις ένα πολύ καλό απόβραδο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για να μην μπερδεύονται όσοι διαβάζουν και τυχών δεν γνωρίζουν για τι πράγμα λέμε
Υπάρχει ενεργό πρόγραμμα διάσωσης του Ελληνικού μικρόσωμου κατοικίδιου σκύλου το Κοκόνι (αναγνωρισμένη φυλή από τον Κυνολογικό όμιλο Ελλάδος) όπου σκυλάκια που βρίσκονται στον δρόμο περνάνε αξιολόγηση μορφολογική σε αντιπαραβολή με το πρότυπο του Κοκονιού και σε περίπτωση που παρουσιάζουν αυξημένες ομοιότητες χαρακτηριστικών με το πρότυπο τότε εγγράφονται στο Βιβλίο αναγνώρισης της φυλής και λαμβάνουν πιστοποιητικό ΒΕΑ 1
Εν συνεχεία οι κριτές που θα το αξιολογήσουν κατευθύνουν σε κατάλληλο(ταιριαστό) ζευγάρωμα όπου αφού το σκυλάκι λάβει κτηνιατρική εξέταση αν είναι σε θέση να μπει σε αναπαραγωγή και αφού εξασφαλιστούν σπίτια ατόμων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διάσωσης υιοθετώντας ένα κουταβάκι ,γίνεται το ζευγάρωμα με άλλο αναγνωρισμένο σκυλί (αντίθετου φύλλου :D ) , η γέννα αναγγέλλεται στο ΚΟΕ όπως με τα καθαρόαιμα σκυλιά όλων των άλλων φυλών και τα κουτάβια όταν γίνουν έξι μηνών περνάνε και αυτά αναγνώριση (και πάει λέγοντας)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Να σου ζήσει!

Συχνά λεμε “πολύ όμορφος” και γιατί όλα τα σκυλιά είναι όμορφα αλλά και από ευγένεια.
Ο δικός σου όμως φαίνεται πραγματικά και χωρίς διάθεση κολακείας πολύ όμορφος!
Υπέροχη ουρά!

Έχω μόνο μία ένσταση στο όνομα: με αυτό το χρώμα θα έπρεπε να την πεις μερέντα, άντε μερεντένια, αντί του μελένια!

Βάλε και άλλες φωτογραφίες να την θαυμάσουμε!

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
για να μην μπερδεύονται όσοι διαβάζουν και τυχών δεν γνωρίζουν για τι πράγμα λέμε
Υπάρχει ενεργό πρόγραμμα διάσωσης του Ελληνικού μικρόσωμου κατοικίδιου σκύλου το Κοκόνι
γενικα παντως, δεν καταλαβαινω γιατι κυνολογικα ειναι ΟΚ να διασωθει απο ιδιωτες το κοκονι και ο ε.π. ενω αν ζευγαρωσει καποιος πχ 2 πιτμπουλ μετα απο παρομοια διαδικασια ειναι byb και κατακριτεος.

για το κοκονι δεν ξερω κιολας λεπτομεριες και μπορει να κανω λαθος αλλα για τον ε.π. εχω σοβαρες ενστασεις για το πως οριζεται το σχετικο προτυπο, που δεν ειναι ακριβως 1 αλλα 3-4 αρκετα διαφορετικα ωστε να περιλαμβανουν περισσοτερα σκυλια, ποια ειναι η αναγκη να οριστει κατι τετοιο, για το κατα ποσο ετσι θα διασωθει ο παλιος ελληνικος ποιμενικος, αν υπαρχει δηλαδη κατι που μπορει πλεον να διασωθει και πως, τι ηταν ο ελληνικος ποιμενικος για οσους τον ειχαν δει να δουλευει πραγματικα (αναμεσα σε αυτους και οι παππουδες και προπαππουδες μου και γενειες ολοκληρες στην Ηπειρο με σκυλια απο τα οποια εξαρτιοταν η επιβιωση των κοπαδιων τους αρα και των ιδιων πριν απο καποια χρονια), αν και πως μπορει να μπει σε συγκεκριμενες κατηγοριες, τι νοημα εχει οταν πριν απο καποια χρονια δεν υπηρχε ελληνικος ποιμενικος αλλα σκυλι απο συγκεκριμενη στανη με συγκεκριμενο χαρακτηρα και μορφολογια κτλ κτλ.

ουσιαστικα για εμενα το τσοπανοσκυλο που θαυμαζω δεν ειναι ενα ζωο με τοσο συγκεκριμενα μορφολογικα χαρακτηριστικα αλλα με ενα συγκεκριμενο χαρακτηρα και δυνατοτητες. και το λεω αυτο εχοντας δει πραγματικα τσοπανοσκυλα σε βουνα, εχοντας ακουσει απειρες ιστοριες για αυτους τους σκυλους, χωρις να εχουν καμια αναγνωριση τα πιο εντυπωσιακα και χαρακτηριστικα δειγματα που εχω συναντησει και γνωριζοντας οτι δυστυχως αρκετα εχουν υποστει ενα σωρο μειξεις με αλλα ποιμενικα (πχ καυκασου) τα τελευταια χρονια. τα πιο καθαρα δυστυχως ή ευτυχως ειναι συνηθως οσα ακομα βρισκονται καλα κρυμενα στα βουνα της πινδου, μακρια απο γνώστες και αναγνωρισεις και τα οποια τα δινουν μονο σε πολυ στενους φιλους με κοπαδια.

ξερω, off topic οσο δεν παει αλλα κατι στο dna μου μαλλον με κανει να λατρευω αυτα τα σκυλια και να τα θεωρω κατι σαν σπανιο θησαυρο, χαμενο ομως πια στο παρελθον.

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Να σου ζήσει!

Γυναικα είναι! χιιχιχ Ναι πραγματι εχει πανεμορφη ουρα κι οταν ειναι και χαρουμενη ( που τελευταια ειναι συχνα την κραταει μονιμα ορθια και φουντωτη! Οσο για το ονομα ειναι πρωην αδεσποτάκι και σε αυτό άκουγε οταν την πηρα.. Ειπα λοιπον να μην της το αλλαξω και δυσκολευτει στο να μ ακουει! Αλλωστε δεν ειναι και κουταβακι .. ειναι κοντα 3 χρ.
Το Φάτσα που εγραφε το κολαρο της μαλλον της το "κόλλησαν" στο σπιτι που την ειχαν λογω της μουριτσας της και του χαρακτηρα της.. Ειναι Φατσουλα .. πανεξυπνη αλλα και πονηρη!
Σε πρωτη ευκαιρια θα σας ανεβασω φωτογραφίες ...
Καλησπερα σας προς το παρον ..Γουφ! Σταματησε η βροχή κι ετοιμαζομαστε για βολτουλα.. Τωρα που μαθαμε να μη γαυγιζουμε και σε ολους τους σκυλους που συνανταμε στη διαδρομη μας παρα μονο περιστασιακα!

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Οσο πάμε και ημερεύουμε! Χαμογελάμε κιολας ευτυχισμένες στο φακό βγάζοντας τη γλωσσα στο φωτογράφο! :)

23102013339_renamed.jpg

Last edited:

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Α οκ κατάλαβα ......

Λοιπόν
όταν λες μεσαίου μεγέθους κοκονάκι πολύ νομίζουν ότι νομίζεις ότι υπάρχουν διαχωρισμένα μεγέθη Κοκονιού που δεν ισχύει
έχεις λοιπόν ένα κοκονάκι ,σκέτο
είναι πολύ όμορφο και γλυκό στο πρόσωπο-μοιάζει τέλειο (κρίμα που είναι στειρωμένο) και δώσε φωτογραφίες στον λαό να δούνε την εμορφιά του
Aγαπητέ μου Kokoni πρωτα απο ολα σε ευχαριστουμε για τη διεκρινιση!Ετσι που μου το ειχαν πει κι εγω πιστευα οτι υπάρχουν μεγεθη, πραγμα που οπως μας το λες εσυ ( που κάτι παραπάνω ξερεις) δεν ισχύει !
Σας ανεβασα σημερινη φωτογραφία προ ολίγου να δειτε τη... μελένια μου .. Πλέον ακουει εναλλακτικ'α συχνά και στο Κοκονα .. ( σκάω που δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει μανουλα..Μαλλον ειχε γεννησει παλιοτερα.. θα μου πει αποψε ο κτηνιατρος πιστευω )
23102013339_renamed.jpg

Last edited:

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
τι διαστασεων φωτογραφιες μας επιτρεπει το forum α ανεβαζουμε? ( εψαξα μα δεν το βρισκω πουθενα ..) ετσι ανεβασα μια οσο γινεται πιο μινι ..

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
καλως ερθες και να χαιρεσαι το σκυλακι σου,κατι μου λεει οτι δεν τα ειχες ξεκαθαρισει μεσα σου για το τι πρεπει να ζευγαρωνουμε και το τι οχι,επεσες σε περιπτωση που η φυλη για να διασωθει χρειαζεται κανουρια αιματα αλλιως θα εισουν byb,δεν ξερω σαν καινουρια αν τα κατανοεις αυτα ολα!