γεια σας...τελευταια με απασχολη το ζητημα αμα επιτρεπεται να δινουμε κονσερβες στα σκυλια..εμενα ο λυκος μου του αρεσει να τρωει κονσερβα και στην κονσερβα να ριχνω ωμο αβγο!επιτρεπεται?
Γιατί δεν κάνει το ασπράδι; Η δικιά μου έτρωγε κάθε μέρα πριν την πάρω.Φίλε γενικά οι κονσέρβες είναι ότι χειρότερο! Όσον αφορά το αυγό, πρέπει να είναι βρασμένο 2-3 λεπτά γιατί το ασπράδι δεν κάνει να το δίνουμε ωμό. Ή απλά δίνεις κρόκο+τσόφλι ωμά, χωρίς το ασπράδι.
Του δινω εδω και 4 μηνες ωμο ολοκληρο αυγο 2 φορες την εβδομαδα μετα απο σχετικη προτροπη του εκτροφεα.Σοφία δεν κάνει γιατί περιέχει μία ουσία, την αβιδίνη, ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (Βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του τριχώματος. Η έλλειψη οδηγεί στην ατροφία του τριχώματος, στη γενική εξασθένιση, καθυστερημένη ανάπτυξη και στη παραμόρφωση των ιστών. (και εμένα μου ακούγεται υπερβολικό, και μάλλον αναφέρεται σε μακροχρόνια βρώση..αλλά)
συστατικά δε λέει;του περνω την φθηνη απο τον μαρινοπουλο ...δεν εχει μαρκα
Οι φθηνες οντως ειναι χαλια ...υπαρχουν ομως και καλες κονσερβες ...γιατι ειναι χειροτερες απο τη ξηρα τροφη ?Φίλε γενικά οι κονσέρβες είναι ότι χειρότερο! .
για τα δοντια και ουλα...κολλα η τροφη και κανει ουλιτιδα και πετρα...Οι φθηνες οντως ειναι χαλια ...υπαρχουν ομως και καλες κονσερβες ...γιατι ειναι χειροτερες απο τη ξηρα τροφη ?
H wikipedia λεει οτι της πουνΓια τις κονσέρβες η wikipedia αναφέρει ότι : Η συντριπτική πλειοψηφία των κονσερβών για σκύλους που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν μόνο 4 - 5% κρέας, 80 - 85% υγρασία και το υπόλοιπο ποσοστό περιέχει έλαια, μεταλλικά άλατα και τέφρα. Μπορεί να περιέχουν υποβιβασμένη καραγενάνη που χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής και η οποία εγκαθίσταται με τα χρόνια στο παχύ έντερο του ζώου σε μεγάλες ποσότητες προκαλώντας του καρκίνο.
Σοφία δεν κάνει γιατί περιέχει μία ουσία, την αβιδίνη, ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (Βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του τριχώματος. Η έλλειψη οδηγεί στην ατροφία του τριχώματος, στη γενική εξασθένιση, καθυστερημένη ανάπτυξη και στη παραμόρφωση των ιστών. (και εμένα μου ακούγεται υπερβολικό, και μάλλον αναφέρεται σε μακροχρόνια βρώση..αλλά)
Τώρα το είδα το θέμαΤου δινω εδω και 4 μηνες ωμο ολοκληρο αυγο 2 φορες την εβδομαδα μετα απο σχετικη προτροπη του εκτροφεα.
Με ενδιαφερει πολυ αυτο που γραφεις, υπαρχει καποια πηγη να το δουμε περισσοτερο?