Καλησπέρα

Need_Rottwailer

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
53
0
γεια σας...τελευταια με απασχολη το ζητημα αμα επιτρεπεται να δινουμε κονσερβες στα σκυλια..εμενα ο λυκος μου του αρεσει να τρωει κονσερβα και στην κονσερβα να ριχνω ωμο αβγο!επιτρεπεται?

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Φίλε γενικά οι κονσέρβες είναι ότι χειρότερο! Όσον αφορά το αυγό, πρέπει να είναι βρασμένο 2-3 λεπτά γιατί το ασπράδι δεν κάνει να το δίνουμε ωμό. Ή απλά δίνεις κρόκο+τσόφλι ωμά, χωρίς το ασπράδι.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλε γενικά οι κονσέρβες είναι ότι χειρότερο! Όσον αφορά το αυγό, πρέπει να είναι βρασμένο 2-3 λεπτά γιατί το ασπράδι δεν κάνει να το δίνουμε ωμό. Ή απλά δίνεις κρόκο+τσόφλι ωμά, χωρίς το ασπράδι.
Γιατί δεν κάνει το ασπράδι; Η δικιά μου έτρωγε κάθε μέρα πριν την πάρω.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Σοφία δεν κάνει γιατί περιέχει μία ουσία, την αβιδίνη, ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (Βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του τριχώματος. Η έλλειψη οδηγεί στην ατροφία του τριχώματος, στη γενική εξασθένιση, καθυστερημένη ανάπτυξη και στη παραμόρφωση των ιστών. (και εμένα μου ακούγεται υπερβολικό, και μάλλον αναφέρεται σε μακροχρόνια βρώση..αλλά)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σοφία δεν κάνει γιατί περιέχει μία ουσία, την αβιδίνη, ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (Βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του τριχώματος. Η έλλειψη οδηγεί στην ατροφία του τριχώματος, στη γενική εξασθένιση, καθυστερημένη ανάπτυξη και στη παραμόρφωση των ιστών. (και εμένα μου ακούγεται υπερβολικό, και μάλλον αναφέρεται σε μακροχρόνια βρώση..αλλά)
Του δινω εδω και 4 μηνες ωμο ολοκληρο αυγο 2 φορες την εβδομαδα μετα απο σχετικη προτροπη του εκτροφεα.
Με ενδιαφερει πολυ αυτο που γραφεις, υπαρχει καποια πηγη να το δουμε περισσοτερο?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Φίλε γενικά οι κονσέρβες είναι ότι χειρότερο! .
Οι φθηνες οντως ειναι χαλια ...υπαρχουν ομως και καλες κονσερβες ...γιατι ειναι χειροτερες απο τη ξηρα τροφη ?

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Ice έχει ξανααναφερθεί στο φόρουμ για το ωμό αυγό (BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι σελ. 22-23), και αν ψάξεις στο google θα δεις ότι κυρίως η ανεπάρκεια βιοτίνης προκαλείται από βρώση ωμού αυγού (Σε άτομα που τρώνε ωμά αυγά για μεγάλες περιόδους μπορεί να παρατηρηθεί έλλειψη βιοτίνης, καθώς αυτή συνδέεται με την πρωτεΐνη του αυγού αβιδίνη και καθίσταται ανενεργής. Αντίθετα, στο μαγειρεμένο αυγό η
αβιδίνη μετουσιώνεται και χάνει την ικανότητα σύνδεσής της με τη βιοτίνη).
Για τις κονσέρβες η wikipedia αναφέρει ότι : Η συντριπτική πλειοψηφία των κονσερβών για σκύλους που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν μόνο 4 - 5% κρέας, 80 - 85% υγρασία και το υπόλοιπο ποσοστό περιέχει έλαια, μεταλλικά άλατα και τέφρα. Μπορεί να περιέχουν υποβιβασμένη καραγενάνη που χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής και η οποία εγκαθίσταται με τα χρόνια στο παχύ έντερο του ζώου σε μεγάλες ποσότητες προκαλώντας του καρκίνο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Οι φθηνες οντως ειναι χαλια ...υπαρχουν ομως και καλες κονσερβες ...γιατι ειναι χειροτερες απο τη ξηρα τροφη ?
για τα δοντια και ουλα...κολλα η τροφη και κανει ουλιτιδα και πετρα...
μια στο τοσο ειναι μια χαρα ομως για εμενα....

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Για τις κονσέρβες η wikipedia αναφέρει ότι : Η συντριπτική πλειοψηφία των κονσερβών για σκύλους που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν μόνο 4 - 5% κρέας, 80 - 85% υγρασία και το υπόλοιπο ποσοστό περιέχει έλαια, μεταλλικά άλατα και τέφρα. Μπορεί να περιέχουν υποβιβασμένη καραγενάνη που χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής και η οποία εγκαθίσταται με τα χρόνια στο παχύ έντερο του ζώου σε μεγάλες ποσότητες προκαλώντας του καρκίνο.
H wikipedia λεει οτι της πουν :)

Υπαρχουν κονσερβες που αναφερουν πολυ περισσοτερο κρεας απο οποιαδηποτε ξηρα τροφη πχ :

1) http://www.naturediet.co.uk/productslamb.html
2) http://www.ziwipeak.com/nzl/cuisinefamily.shtml

και αρκετες αλλες (ακομα και φθηνοτερες).

Φυσικα το κοστος ειναι πολυ μεγαλυτερο σε σχεση με τη ξηρα τροφη (ειδικα για μεγαλα σκυλια) αλλα δε συζηταμε αυτο :)

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Η wikipedia μπορεί να λέει ότι της λένε, το θέμα με την καραγενάνη όμως υφίσταται, κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα γράψω περισσότερα για τις κονσέρβες!

Need_Rottwailer

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
53
0
αυτη την κονσερβα που του επερνα απο το σουπερμαρκετ ειχε 1,0 κοτοπουλο,0.7 ρυζι και διαφορα αλλα Χαζα συστατικα!τωρα του περνω κονσερβα απο το πετσοπ μονο για το απογευμα...Με το που την ανιξα μυριζε ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!πολι κοτοπουλο!μου ερχοταν να την φαω εγω!μια χαψια την εκανε!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Του δινω εδω και 4 μηνες ωμο ολοκληρο αυγο 2 φορες την εβδομαδα μετα απο σχετικη προτροπη του εκτροφεα.
Με ενδιαφερει πολυ αυτο που γραφεις, υπαρχει καποια πηγη να το δουμε περισσοτερο?
Τώρα το είδα το θέμα

Θεωρητικά είναι σωστό ότι η αβιδίνη καταστρέφει την βιοτίνη

αλλά

1. ο κρόκος περιέχει αρκετή βιοτίνη και μπορεί να αντισταθμίσει πιθανή έλλειψη
  2. ο οργανισμός του σκύλου (χλωρίδα του εντέρου) είναι σε θέση να παράγει την βιοτίνη που χρειάζεται
Το αυγό είναι από τις πιο πολύτιμες τροφές που μπορούμε να δώσουμε στο σκύλο και φθηνό. Ίσως η πλουσιότερη τροφή σε θρεπτικές ουσίες και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Λογικό, αφού προορίζεται για την αναπαραγωγή. Περικλείει όλες τις ουσίες που χρειάζεται το έμβρυο στην αρχή της ανάπτυξης.

Το αυγό με το τσόφλι περιέχει
Πρωτεΐνες, λίπος, τέφρα, υδατάνθρακες (μεγάλο ποσοστό λακτόζης), βιταμίνες (A, B, B2, B12, D), σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, κολλαγόνο, λεκιθίνη, χοληστερόλη και ένζυμα.
Μόνο βιταμίνη C λείπει, την οποία όμως παράγει ο οργανισμός του σκύλου