Καλώς σας βρήκα παιδιά!

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Ειμαι η Τέο και μενω Κρητη, Ρεθυμνο (αν και εχω μεγαλωσει Χανια)!

Εχω 2 σκυλια (πλεον). Τη Naomi, θηλυκο Doberman (μαυρο) 5+ ετων και την πρωτοχρονια αγορασα τη Domino, θηλυκο, Dachshund Miniature (μαυρο), το λεγομενο Λουκανικο! Ειναι 2,5 μηνων και με εχει ξετρελανει!

Η Naomi ειναι μεγαλωμενη μεσα στο σπιτι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ (εχει μεινει 2 φορες εξω, στο καραβι, πηγαινε-ελα), στους καναπεδες και κατω απο τα σκεπασματα, μεχρι που αρχισε να μαδαει και μεταφερθηκε στο χαλακι της! Η μανα μου την εχει κακομαθει οσο δεν παει, οταν την αφηνουμε εκει! Μου εχει δωσει 3 γεννες (σε καθε γεννα κανω σαν να βλεπω πρωτη φορα κουταβι :p) ως τωρα (η τελευταια πριν 6 μηνες) και τα κουταβια μου πουλιουντε ολα. Στις γεννες της ειμαι παντα παρουσα, μεχρι να βγει και το τελευταιο κουταβι και την βοηθαω 100%!

Στην τελευταια μαλιστα, βοηθησε και ο μικρος μου, που ειδε για 1η φορα γεννα ζωου. Του εδειξα πως να τη βοηθαει να γλιτωνει ωθησεις τραβωντας τα ασφαλες αυτος, εσπασε σακο, εκοψε ομφαλιο, τα καθαρισε, κτλ κτλ! Σε κανενα 6μηνο, θα δωσει "τεστ" μονος του, που θα την ζευγαρωσω παλι, χε χε. :cool::cool:

Ειμαι απιστευτα τρελαμενη με τα Doberman (οχι πως δεν μου αρεσουν και τα αλλα, απλα ειναι η Top Breed για μενα) και θελω να γνωρισω και αλλους ιδιοκτητες της ρατσας να λεμε τις εμπειριες μας.

Η Domino, ειναι η νεα προσθηκη στην οικογενεια και εχει ηδη καψει καρδιες δυσκολες, οπως του αντρα μου (ελεγε: "Εγω αυτο δε το βγαζω βολτα, θα φτιαξουμε μαρσιπο στη Naomi να το κρυβουμε απο κατω της!" αυτα τα ελεγε απο φωτογραφιες που του εδειχνα, πριν την παρω!) που πλεον την εχει στις αγκαλιες και ολο παιζουν! Οσο για το οταν ερθει η ωρα να γινει μαμα (εχουμε χρονια ακομα μπροστα) αν βρω το καταλληλο αρσενικο, θα γινει!

Ειμαι παντρεμενη και εχω ενα αγορακι (οπως προανεφερα) 3 ετων (το Φλεβαρη), που του εχω κολλησει την αρρωστια μου για τα ζωα (η οποια υπαρχει στην οικογενεια μου απο τα χρονια της γιαγιας μου), οποτε επρεπε να τον μυησω κι αυτον! :D

Λοιπον, πολυ σας επρηξα, αλλα βαριομουν στο Laptop και ειπα να γραψω μια εκθεσουλα! χι χι, συγχωρειστε με! *demonio**demonio*

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
3 γεννες απο ποσα κουταβια αν θυμασαι?

που να'ναι τωρα τα κουταβια αραγε?

θα φυλανε τιποτα εγκαταλειμενες αποθηκες ή θα ζουνε σε τιποτα lux βαρελια για σαουνα το καλοκαιρι!!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
Καλώς ήρθες Τέο και καλά post ,να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τα δυό

σου αγαπημένα σκυλιά.

υγ αυτό το χρώμα στην γραμματοσειρά βγάζει μάτι :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλημέρα, καλή χρονιά, καλώς όρισες, να χαίρεσαι την οικογένειά σου κ τα σκυλάκια σου... :):)

Να σε ρωτήσω κάτι, αν επιτρέπεται;
Τη Ναόμι την ζευγαρώνεις κάθε φορά που έχει περίοδο; Κάθε 6 μήνες δηλ.;; Κ αν ναι, δεν είναι επικίνδυνο αυτό για την υγεία του σκύλου;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Γεια σου Τεο
Στην τελευταια μαλιστα, βοηθησε και ο μικρος μου, που ειδε για 1η φορα γεννα ζωου. Του εδειξα πως να τη βοηθαει να γλιτωνει ωθησεις τραβωντας τα ασφαλες αυτος, εσπασε σακο, εκοψε ομφαλιο, τα καθαρισε, κτλ κτλ! Σε κανενα 6μηνο, θα δωσει "τεστ" μονος του, που θα την ζευγαρωσω παλι, χε χε. :cool::cool:
:eek: παιδί 3 χρονών και ασφαλές :shock::shock: κάτι δεν μου πάει :confused::confused:

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Καλησπερα και παλι, χιλια συγνωμη για τη γραμματοσειρα, τωρα εκατσα στο Laptop και θα το αλλαζα, αλλα ευτυχως το αλλαξατε.

Διαβασα μολις το Thread που μου προτεινατε, δεν εχετε αδικο σε οσα λετε και ειδικα για τα ημιαιμα. Αλλα οσον αφορα τα γνησια, δεν ειμαι τοσο σιγουρη.

ΝΑΙ ξερω πως τα εκτροφεια βγαζουν εξαισια σκυλια, αλλα οι τιμες ειναι εξωπραγματικες. Δεν εχουν ολοι την τσεπη να διαθεσουν αυτα τα λεφτα. Απο εκτροφειο, να παρεις σκυλο αν θες να ασχοληθεις με εκθεσεις, αν σου αρεσει η Α ρατσα (και ολο το πακετο της) και θες ενα, αλλα για ενα απλο σκυλι, μπορεις να παρεις απο ιδωτη, σε εντελως διαφορετικη τιμη.

ΔΕΝ ειναι ολοι οι ιδιωτες "κακης ποιοτητας", οπως ΔΕΝ ειναι και ολοι οι εκτροφεις εμπιστοσυνης, οι περισσοτεροι το κανουν για τα λεφτα (ΑΛΛΑ με τους "σωστους" τροπους).

Καλο ειναι να ειναι ενα σκυλι τελειο, αλλα αυτο δε θα υπαρξει ποτε, οι εκτροφεις εχουν καλυτερα σκυλια απο τους ιδιωτες, αλλα και παλι δεν ειναι τελεια. Πολυ θα ηθελα να εχω ενα σκυλι που να ξερω πως θα ειναι μια ζωη τελειο, δε θα του κατσει καμια ασθενεια και θα ειναι σπαθι απεναντι μου (απο συμπεριφορα). Αλλα αυτο δε γινεται, δε μπορει να το εγγυηθει κανεις. Οποτε γιατι να πληρωσω ενα τεραστιο ποσο για να το παρω, επειδη απλα μου δινει μια πιθανοτητα παραπανω να ειναι καλυτερο?

Και αν ημουν ματσο να το κανω, δε θα μου φαινοταν μεγαλο το ποσο 1-2-3000. Μην μου πειτε πως βλεπω την τιμη πισω απο την ποιοτητα, γιατι ετσι θα περναμε ολοι το καλυτερο αμαξι στην κατηγορια του, αλλα περνουμε κατι καλο, οσο κοντα στην τιμη που μπορουμε να διαθεσουμε. 1000 ευρω το μηνα, πληρωνουν καποιοι σε νοικι, για ενα παπακι, που και αυτο το αγαπας και το προσεχεις, ασχετο που δεν εχεις ανταποκριση.

Οσοι δε μπορουν να διαθεσουν αυτα τα χρηματα, δε σημαινει πως δεν αγαπανε τη ρατσα, η θελουν το σκυλο να τον δεσουν σε ενα βαρελι. Απλα δεν μπορουν να διαθεσουν τοσα γιατι ειναι πολλα.

Δε λεω ναι στην ανεξελεγκτη αναπαραγωγη καθαροαιμων, απο ιδιωτες. Για τα Pet Shop ειμαι εντελως αντιθετη, ειναι καθαρα κερδοφιλοι, αγνωοντας συνθηκες και το ιδιο το ζωο! Αλλα οι περισσοτεροι ιδιωτες, προσεχουν τα σκυλια τους, και αν θελετε να το θεσω και "κακα", αν δεν τα προσεξουν δε θα εχουν κερδος, οποτε κακο γι' αυτους.

Το καθε σκυλι, της καθε ρατσας, ειναι διαφορετικο, επειδη ειναι απο την ιδια ρατσα δεν λεει πως θα ειναι Copy/Paste μεταξυ τους. Ναι, οι δυσπλασιες, ειναι μεγαλο προβλημα, οπως και οι σοβαρες κληρονομικες αρρωστιες, τα φοβαμαι κι εγω αυτα.

Αυτα γενικως, τωρα ας αναφερθω σε αυτα που μου ειπατε (οσα μου ερχοντε, θα συμπληρωσω μετα αν ξεχασω κατι). Οχι δε νομιζω πως παιδευω τη Naomi, μιας που τη ζευγαρωνω 1 φορα το χρονο, και με αρσενικα μετα απο πολυ ψαξιμο και οχι οποιο βρω ευκαιρο.

Προσεχω οσο περισσοτερο γινεται για το που πανε τα κουταβια μου και κραταω επαφη ανα τα χρονια, να μαθαινω πως πανε και τυχων προβληματα που εμφανισαν, να ξερω να μην ξανακανω κατι με αυτο τον αρσενικο.

Η Naomi δεν εχει καποιο προβλημα που να μην της επιτρεπει να γενναει, υγειας κτλ. Οχι δεν το κανω για τα λεφτα, αλλα εχω δει πως αν δε τον πληρωσει το σκυλο ο αλλος, δε θα τον προσεξει κιολας. Οχι δε το κανω για να δει ο μικρος μου το θαυμα της γεννησης. Το κανω γιατι κακο δεν κανει στη σκυλα, εγω μπορω να εχω κουταβια που δε θα καταληξουν στο δρομο, οπως τα ημιαιμα. Θα μου πεις, "δεν εχεις δει γνησια να τα εχουν πεταξει σαν σαπιο ψωμι?", ναι, εχω δει, αλλα ειναι πολυ λιγοτερες οι περιπτωσεις.

Για να κλεισω, καποιοι θελουν απλα ενα σκυλο της ρατσας που λατρευουν, οχι ενα πρωταθλητη, τον θελουν για την παρεα και οτι αλλο μπορει να προσφερει η ρατσα. Οχι ενα σκυλο 1000 ευρω, που δεν εχουν σκοπο να τον πανε σε εκθεσεις, ακομα κι αν ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει εκεινη τον καιρο. Μην βλεπετε τα εκτροφεια ως "κανονα" και τους ιδιωτες ως "εξαιρεση". Αυτος που θελει σκυλο για Show, θα παρει απο εκτροφεα και θα το χρυσοπληρωσει και θα το ευχαριστηθει κιολας. Αυτος που θελει απλα ενα σκυλο απο την Α ρατσα, θα τον παρει απο ιδιωτη, αν δεν εχει τοσα να διαθεσει. Δε σημαινει πως επειδη δεν εχει 1000+ ευρω, δεν ειναι καταλληλος ιδιοκτητης...

Χμμμ αυτα... Αρκετα σας ζαλισα... Δεν τα ειπα με υφακι, ουτε προσβαλω κανεναν, απλα σας λεω τη γνωμη μου. Ελπιζω να μην με παρεξηγησατε ηδη.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Τελικα δεν καταλαβα για ποιο λογο ακριβως ζευγαρωνεις τη σκυλα σου??
Λες επειδη δεν της κανει κακο!! Αυτος ειναι ο λογος??

Δεν καταλαβαινω επισης τη λογικη, αφου δινεις 1000 ευρω για ενα σκυλο, γιατι δεν παιρνεις το πιο ακριβο αυτοκινητο??:confused::confused: Δηλαδη?? Νομιζω πως ειναι αστοχη η συγκριση.

Επισης λες πως δεν υπαρχει σκυλι τελειο, υπαρχουν ομως πολυ καλα και καλα σκυλια, οποτε εσυ τι λες, ε! ας βγαλουμε και 10 μετρια δε χαθηκε ο κοσμος!!
Δηλαδη στην Παλαιστινη σκοτωνονται παιδια, να σκοτωσω το γειτονα τοτε, πως κανετε ετσι! για εναν γειτονα!!!

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Τη ζευγαρωνω γιατι τα κουταβια θα μπορεσουν να βρουν σπιτια, σε αντιθεση με τα ημιαιμα. Και επειδη δεν της κανει ζημια αυτο.

Στο παραδειγμα με το αυτοκινητο, θελω να πω οτι επειδη δεν ειναι απο εκτροφειο, δεν σημαινει πως δεν ειναι η ιδια ρατσα. Απλα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να σου παρουσιασει καποιο προβλημα, απο οτι αυτο του εκτροφειου.

Οσο για τους σκοτωμους, νομιζω πως κι εσυ δεν πετυχες ακριβες παραδειγμα... ;)

akita.gr

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
16
0
Thessaloniki/Greece, Cologne/Germany
Οχι δε νομιζω πως παιδευω τη Naomi, μιας που τη ζευγαρωνω 1 φορα το χρονο, και με αρσενικα μετα απο πολυ ψαξιμο και οχι οποιο βρω ευκαιρο.
Έλεος..... Μια φορα το χρονο ειναι ενταξει, σύμφωνοι!!! Αλλα δεν μας λετε για ποσα χρονια θα "διαιωνιζει το ειδος" η Ναομι? Εκανε ηδη τρεις γεννες και πατε για τεταρτη?
Γιατι? Τη χαρα της μητροτητας την ενιωσε αρκετες φορες.

Οταν λετε "πολυ ψαξιμο" τι εννοειτε? Ποια τα κριτηρια επιλογης του επιβητορα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τη ζευγαρωνω γιατι τα κουταβια θα μπορεσουν να βρουν σπιτια, σε αντιθεση με τα ημιαιμα.
:(:(:(:( Δυστυχώς...... γιατί τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν οι ημιμαθείς που αγοραζουν ετσι αλογιστα..... αν ήξεραν ότι ρισκάρουν περισσότερο παιρνοντας καθαρόαιμο αμφιβόλου ποιότητας παρά ημίαιμο, ίσως να αναθεωρούσαν.... λυπάμαι πολύ.....:(:(:(

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Σορρυ, αλλα παλι δεν καταλαβα!:confused:

Τη ζευγαρωνεις επειδη τα κουταβια θα μπορουν να βρουν σπιτια, δηλαδη τα εχεις ηδη κλεισμενα πριν τη γεννα??

Στο παραδειγμα με το αυτοκινητο δεν κανεις απλα υπαινιγμο, αλλο εισαι απολυτα σαφης οτι αμαξι, παπακι και σκυλος δεν εχουν καμια διαφορα, αφου οπως λες "ασχετο που δεν εχεις ανταποκριση" (μονο που τα δε, δεν γεννανε!!)

Στο παραδειγμα με το αμαξι παντως το επιχειρημα σου εχει αξια οσον αφορα την αγορα αμαξιου και οχι σκυλου, γιατι αν παρεις ενα πολυ ακριβο αμαξι θα πληρωνεις 1000 ευρω δοση το μηνα, ε, δε νομιζω πως το ιδιο ισχυει και με εναν σκυλο, εαν αποφασισεις να παρεις σκυλο μια μεση οικογενεια μπορει να διαθεσει ΜΙΑ ΦΟΡΑ 1000 ευρω απο κει και περα τα εξοδα ειναι τα ιδια, ειτε καθαροαιμο ειτε οχι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα ήθελα αν δεν σας κάνει κόπο Nemesina, να μας απαντήσετε τα παρακάτω :

- Εξετάσεις υγείας έχετε κάνει στο σκυλί που ζευγαρώνετε?
Δυσπλασία έχετε ελέγξει?
- Το σκυλί σας έχει πιστοποίηση καθαροαιμιας?
- Είναι τυπικό δείγμα Dob? Που το ξέρετε?
- Ο λόγος που τη ζευγαρώνετε είναι επειδή δεν της κάνει κακό ή επειδή είναι ένας καλός τρόπος να συμπληρώσετε το εισόδημα σας από την πώληση των κουταβιών?
- Με ποια κριτήρια επιλέγετε επιβήτορα?

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Οχι, δε κανω εξετασεις στο αρσενικο, μιλαω με το αφεντικο του και αν εχει κατι, θα μου το πει, δεν εχει να χασει τιποτα.

Δυσπλασια δεν εχουν.

Αν εννοεις πεντιγκρι, οχι δεν εχει, την εχω παρει απο ιδιωτη, οπως και απο ιδιωτες ειναι και τα αρσενικα που διαλεγω.

Βαση φωτογραφιων απο Top σκυλια και απο τον κτηνιατρο, που δε βρισκει να υστερει σε κατι.

Τη ζευγαρωνω επειδη δεν της κανει κακο, επειδη θελω να εχω κουταβια που δε θα καταλληξουν ομως σε σακουλες σκουπιδιων η στο δρομο. Οσο για τα λεφτα, απο οπου μπορεις να βρεις λεφτα χωρις εκμεταλλευση, κανεις δεν ειπε οχι.

Βαση φωτογραφιων απο πρωταθλητες κρινω τα αρσενικα. Θεωρω πως στην φωτο ειναι το τελειο και ψαχνω για αρσενικα που ειναι σε αυτα τα χαρακτηριστικα.

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Αν η Naomi ειχε καποιο προβλημα γεννετικο η υγειας, ωστε να μην επιτρεπει γεννα, δε θα την εβαζα. Και θα ειχε κανει και στειρωση απο 2 μηνων, πριν δουλεψουν οι ορμονες.