Καρδιακή ανεπάρκεια και φαρμακευτική αγωγή ! !

maniimikro

New Member
28 Οκτωβρίου 2011
4
0
Νικαια
Γεια σας. Έχω ένα καθαρόαιμο japanese spitz, τη Λίλη, την οποία βρήκαμε πριν από 3 περίπου χρόνια. Είναι περίπου 5 ετών και στις πρώτες εξετάσεις που της κάναμε μας είπαν ότι είναι υγιέστατη μόνο πού είχε ένα μικρό φύσημα στην καρδιά το οποίο, απ' ότι μας είπαν, δεν έχριζε φαρμακευτικής αγωγής. Η Λίλη είναι μια σκυλίτσα πάρα πολύ ενεργητική και λατρεύει να κυνηγά ώρες ατελείωτες τα μπαλάκια της.........μέχρι και πρίν λίγο καιρό που άλλαξε η ζωή της. Στις 15 Σεπτέμβρη την πήγαμε στον κτηνίατρο για καθαρισμό δοντιών και λίγο πριν της κάνει τη νάρκωση του ανέφερα για το φύσημα. Την ακροάστηκε και μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με την καρδιά της. Προχώρησε σε μια πιο ήπιας μορφής νάρκωση και όταν τελείωσε μου είπε να ξαναπάμε για έναν υπέρηχο και ντόπλερ καρδιάς έπειτα από 2 μέρες. Τελικά μας διέγνωσε πρόβλημα στην αριστερή κοιλία της καρδιάς και μας συνέστησε τα Prilactone (1 την ημέρα) και Vasotop (1/2 την ημέρα) και μάλιστα επειγόντως.........κι εκεί αρχίσαν ΟΛΑ! Η Λίλη μετά από δυο περιπου εβδομάδες αγωγής άρχισε να βήχει και να πνίγεται. Ρώτησα τον γιατρό γιατί συνέβαινε αυτό και μου είπε να αρχίσω το λασίξ 1/4 την ημέρα για 3-4 μέρες γιατί μαζεύεται υγρό στον πνεύμονα. ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. Κάποιες μέρες μετά το λασιξ, μου παρουσίασε 3 επιληπτικές κρίσεις μέσα σε 4 μέρες, έπειτα από συναισθηματική φόρτιση!!!!!! Ο κτηνίατρος μου είπε ότι φταίει που δεν αιματώνεται σωστά ο εγκέφαλος λόγω της καρδιακής ανεπάρκειας. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;;;;;;;;;;;;;; Μου αύξησε το vasotop σε 3/4 την ημέρα και μου είπε να συνεχίσω το λασιξ. Δεν έκανα τίποτα από αυτά γιατί νομίζω ότι το σκυλάκι μου το αρρώστησαν τα φάρμακα. Ο βήχας και οι κρίσεις συνεχίστηκαν σε λίγο πιο ήπια μορφή ( χωρίς σπασμούς) ώσπου 2 μέρες μετά απευθύνθηκα σε έναν 2ο κτηνίατρο ο οποίος μου είπε ότι κάποιο από τα φάρμακα πιθανά της δημιούργησε παρενέργειες και μου είπε να της δίνω μονο το φορτεκόρ, 1/2 την ημέρα. Εδώ και 1 εβδομάδα που παίρνει το φορτεκορ οι κρίσεις έχουν φτάσει στις 2 την ημέρα και από εχθές ενώ είναι χαλαρή. Σήμερα την πήγα και σε μια τρίτη κτηνίατρο η οποία μου έκανε μέτρηση στους ηλεκτρολύτες και βρήκε το κάλιό της πεσμένο λόγω του διουρητικού. Μου είπε να της δίνω το σοπα-Κ, σιρόπι καλίου για μερικές μέρες και ακούστε το πιο αστείο απ' όλα: "Γιατί της δίνεις φάρμακα; Δεν χρειάζεται, είναι μικρή ακόμα"!
Κτηνίατρος 1: Συνέχισε το φορτεκόρ μαζί με το κάλιο.
Κτηνίατρος 2: Συνέχισε το φορτεκόρ μαζί με ένα χάπι για την επιληψία (δεν θυμάμαι όνομα)
Κτηνίατρος 3: Γιατί της δίνεις φάρμακα; Δεν χρειάζεται, είναι μικρή ακόμα.
Βοηθείστε με, σας παρακαλώ κοντεύω να τρελαθώ. Πιστεύω πως για όλα φταίνε τα φάρμακα γιατί το σκυλάκι μου αρρώστησε από τότε που τα άρχισε. Σκέφτομα να τα σταματήσω όλα, αλλά φοβάμαι μήπως η καρδιά της πλέον έχει τεμπελιάσει λόγω των φαρμάκων. Λέτε να επανέρθει; Έχει αλλάξει η ζωή της από τότε. Δεν μπορεί να παίξει, να χαρεί,να γαυγίσει, δεν τρώει με όρεξη. Γενικά έχει αρρωστήσει.
Βοηθείστε με.............τί να κάνω;
Συγχωρείστε μου το τόσο μεγάλο ποστ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο τίτλος άλλαξε για να είναι πιο περιγραφικός του θέματος.

Last edited by a moderator:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλώς ήρθες!
Εύχομαι περαστικά στο σκυλάκι σου καταρχήν.

Τώρα, εγώ προσωπικά σε τέτοια διαφορά κτηνιατρικών απόψεων, θα πήγαινα και σε άλλους.
4η 5η 6η γνώμη, δεν ξέρω τι να σου πω.

Σε ποια περιοχή είσαι?
Ίσως σου συστήσουν τα μέλη που μένουν κοντά σου κάποιον καλό κτηνίατρο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν είμαστε κτηνίατροι, ούτε γίνεται να σου πει κάποιος μέσω δικτύου τι έχει το σκυλί σας.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας προτείνουμε ένα καλό κτηνίατρο κοντά στην περιοχή σας.

maniimikro

New Member
28 Οκτωβρίου 2011
4
0
Νικαια
Δεν θέλω να μου κάνετε διάγνωση.... τη γνώμη που σχηματίζετε μετά από αυτά που διαβάσατε θέλω να μάθω. Ευχαριστώ.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Στην θεση σου αν ειχα αμφιβολιες για την αγωγη που μου συνεστηνε καποιος κτηνιατρος θα επαιρνα σβαρνα τους κτηνιατρους μεχρι να βρω αυτον που θα εμπιστευομουν απολυτα ή σχεδον απολυτα. Που θα με επειθε οτι η αγωγη του ειναι σωστη.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πωω πακετο..
να μην ξερεις τι να κανεις.. σε καταλαβαινω
βασικα ναι, παρε και αλλες γνωμες.. αλλα μην το κανετε τον σκυλο κουμπαρα απο χαπια
Μεινε με τον κτνιατρο που ια σε πεισει τι ειναι σωστο για τον σκυλο σου και γιατι τα προηγουμενα αν διαφωνει ειναι λαθος..

Ειχε τυχει να παω σε ενα κτηνιατρο στο Π.φαληρο για μια επεμβαση και οταν περιμενα και μου ετοιμαζαν τον σκυλο για να χειρουργηθει, ο γιατρος ειχε καλεσει ενα συναδελφο καρδιολογο για ενα γιορκι.. γενικα εχω ακουσει καλα λογια για αυτον αλλα φυσικα δεν αναλαμβανω ευθυνη, αν θες μπορω να σου στειλω πμ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κορίτσι ο γιατρός μου έχει κρατήσει το σκύλο μου με καρδιακή ανεπάρκεια και το μίνιμουμ της αγωγής (χωρίς λασίξ) χρόνια τώρα. Έχει τουλάχιστον 1μισι χρόνο να πάθει επιληπτική κρίση (πάθαινε συχνά). Δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ την ελάχιστη δόση φαρμάκων. Θεωρώ ότι πρέπει να πάρετε τις εξετάσεις σας και να πας να τον δεις.
Όμως στο λέω με μεγάλη επιφύλαξη για να μη σε πάρω και στο λαιμό μου. Όση εμπιστοσύνη και να του έχω δεν παίρνω όρκο για ΚΑΝΕΝΑΝ. Αν θέλεις στείλε μου pm.
Περαστικά εύχομαι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν και η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ο δικός μου συντηρήθηκε περίπου εννέα χρόνια (εφτά εώς δεκαέξι μίσο) χωρίς λασίξ το οποίο και δώσαμε στο τέλος πια ως το μοναδικό μας όπλο..
Έπαιρνε και σε εμάς φορτεκόρ και είχε παρόμοια συμπτώματα (επιληπτικές κρίσεις κλπ τα οποία κουράραμε χρόνια και τα συμπτώματα μειώθηκαν τα πρώτα χρόνια με το φάρμακο).

Αν με ρωτήσεις προσωπικά ως ιδιοκτήτης θα σου έλεγα πως δεν πάει με την ηλικία αλλά με το πρόβλημα και εφόσον έχει διαγνωστεί ήδη από δύο κτηνιάτρους πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να συντηρήσεις την κατάσταση να μην χειροτερέψει αν όχι να καλυτερέψει.
Η ηλικία προφανώς και είναι σύμμαχος, οπότε μία σωστή διατροφή (χωρίς αλάτια..), "άσκηση" συντηρητική χωρίς υπερβολές και μία φαρμακευτική αγωγή "που του πάει" θα συντηρηθεί το σκυλάκι χρόνια..

Μην πανικοβάλλεσαι θυμήσου πως πιο επίφοβος είναι εκείνος που δεν ξέρει πως έχει πρόβλημα παρά εκείνος που ξέρει αρκεί να ξέρεις και να "σέβεσαι" το πρόβλημα εσύ και οι οικείοι του.
Περαστικά και από εμένα!

Giouly

New Member
7 Φεβρουαρίου 2012
4
0
Καλησπερα!Ευχομαι το σκυλακι σου να ειναι καλυτερα...Ενας πολυ καλος γιατρος ειναι στην οδο Βουρνοβα ο Δημητριαδης.
Δεν θα ηθελα να πω κατι για τα φαρμακα που σου ειπαν οι γιατροι να δινεις στο σκυλακι σου αλλα καλο ειναι πριν δωσουμε οποιοδηποτε
φαρμακο να μπαινουμε στη σελιδα του φαρμακου και να διαβαζουμε τις παρενεργειες.Μερικες φορες οι παρενεργειες ειναι πολυ χειροτερες
απο οτι περιμενουμε.Ευχομαι οτι καλυτερο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στο ενδιάμεσο από τότε που την πήρατε δεν παρακολουθήσατε το φύσημα που είχε?
Πολύ σημαντική ερώτηση..!!

Προσωπικά θεωρώ απίθανο να προκλήθηκε από τα φάρμακα.., μην ξεχνάμε πως το φύσημα δεν είναι τόσο αθώο όσο αυτό που συχνά ξέρουμε για των ανθρώπων.. Στα σκυλιά σχεδόν πάντα οδηγεί σε καρδιακή ανεπάρκεια.., τον χρόνο της εξέλιξης δεν ξέρουμε.. Το αντιμετωπίζουμε όμως όπως θα αντιμετωπίζαμε και μία καρδιακή ανεπάρκεια με προσεχτικό χειρισμό και στενή παρακολούθηση ..!!

pennyrise

New Member
21 Απριλίου 2012
2
0
καλησπερα kango ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκα καποιον που το σκυλακι του με καρδιακη ανεπαρκεια εφτασε τα 16,5 χρονια. Βλεπεις το κανισακι μου λογω ρατσας δε θα ζησει πανω απο 14 χρονια, ετσι τουλαχιστον μου ειπαν Ειναι ηδη 12,5 και η καρδουλα του ειναι χρονια εξασθενημενη, ετσι χθες του αρχισαμε λασιξ γτ μας ειπε οτι ειναι ηδη στο τελευταιο σταδιο. Θα αντεξει μια εβδομαδα χωρις χαπια(αυτο το ειπε γιασ να μας τρομοκρατησει και να του ξεκινησουμε θεραπεια το συντομοτερο) και 1 χρονο το πολυ με τα χαπια αναλογα τον οργανισμο.Εχω τρομοκρατηθει μηπως δε κανω το καλυτερο για το μικρουλη και μου φυγει αδοξα απο τη θεραπεια, γτ και οι κτηνιατροι λεφτα θελουν να βγαλουν πριν φυγει το ζωντανο το δυνατον περισσοτερα. Αν μπορεις να μου δωσεις μια φιλικη συμβουλη, κακως ξεκινησαμε με λασιξ, μπορουσε να προτιμηθει ενα λιγοτερο δραστικο φαρμακο αντ' αυτου? Μια αγχωμενη φιλοζωη :=)

pomy_

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2012
47
1
Αθήνα
Καλησπέρα!

Λυπάμαι πολύ για τα δυσάρεστα νέα..

Σε αυτά τα θέματα πιστεύω όσους διαφορετικούς γιατρούς και να ρωτήσεις τόσες διαφορετικές απόψεις θα παρείς δυστηχώς.. ( απορώ με αυτό το ζητήμα που συνεχώς μπροστά μου το βρήσκω. )

Στη θέση σου θα προσπαθούσα

1.να βρω έναν αποδεδειγμένα καλό κτηνίατρο
2.να διαβασώ-μάθω για παρόμοιες ιστορίες
3.αλλά και για τα φάρμακα που σχετίζονται με αυτές.. ( τις παρενέργειες τους , τον ακριβή τρόπο δράσης τους , τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλα φάρμακα κλπ.. )

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
pennyrise μην ισοπεδώνεις το επάγγελμα και την συμβολή του Κτηνιάτρου στην υγεία του caniche .

Μπορείς εφόσον πιστευεις οτι "θελουν να στα φάνε" να σταματήσεις την θεραπεία του ζώου σου .

Μετά όμως θα φταίει ο κακός ο γιατρός που δεν σε ενημέρωσε ?

Καταλαβαίνω την κατάσταση και την ψυχολογία σου λόγω της υγείας του σκύλου σου , ωστόσο καλό θα ήταν να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα και τους πάντες .

Μια απλή σύγκριση :

Η κομμώτρια για τις ανταύγειες και το πιστολάκι , θέλει 40 ευρώ
Ο ηλεκτρολόγος για τις μπρίζες , 30 ευρώ

απλα τροφή για σκέψη και ισοπέδωση ( ή μη )

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
καλησπερα kango ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκα καποιον που το σκυλακι του με καρδιακη ανεπαρκεια εφτασε τα 16,5 χρονια. Βλεπεις το κανισακι μου λογω ρατσας δε θα ζησει πανω απο 14 χρονια, ετσι τουλαχιστον μου ειπαν Ειναι ηδη 12,5 και η καρδουλα του ειναι χρονια εξασθενημενη, ετσι χθες του αρχισαμε λασιξ γτ μας ειπε οτι ειναι ηδη στο τελευταιο σταδιο. Θα αντεξει μια εβδομαδα χωρις χαπια(αυτο το ειπε γιασ να μας τρομοκρατησει και να του ξεκινησουμε θεραπεια το συντομοτερο) και 1 χρονο το πολυ με τα χαπια αναλογα τον οργανισμο.Εχω τρομοκρατηθει μηπως δε κανω το καλυτερο για το μικρουλη και μου φυγει αδοξα απο τη θεραπεια, γτ και οι κτηνιατροι λεφτα θελουν να βγαλουν πριν φυγει το ζωντανο το δυνατον περισσοτερα. Αν μπορεις να μου δωσεις μια φιλικη συμβουλη, κακως ξεκινησαμε με λασιξ, μπορουσε να προτιμηθει ενα λιγοτερο δραστικο φαρμακο αντ' αυτου? Μια αγχωμενη φιλοζωη :=)
Από όσο ξέρω τα κανισάκια έχουν καλό προσδόκιμο ζωής..

Κοίτα..δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας γιατρός τρομοκρατεί τους ασθενείς του..
Τόσα χρόνια δεν δίνατε καμία φαρμακευτική αγωγή..?
Εγώ το λασίξ θα το έδινα ως τελευταίο "όπλο"..και θα ξεκινούσα το γρηγορότερο την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή..

Αν δεν σε εμπνέει ο γιατρός άλλαξε τον.., πάρε και άλλη μία γνώμη..
Τι εξετάσεις κάνατε?
Αν δεν κάνατε τίποτα..μην ξεκινήσεις κάτι πριν γίνουν οι κατάλληλες.
Αυτό που θα σου έλεγα συμβουλευτικά (κάτι που θα σου πούνε και οι κτηνίατροι..), είναι για την προσεγμένη διατροφή..πολύ σημαντικό..(όλα ανάλατα.., υπάρχει αντίστοιχη σε κάποιες εταιρίες ειδικές για καρδιοπάθεια..), να σεβαστείς το πρόβλημα του και την ηλικία του..δεν τρέχουμε τώρα..οι ρυθμοί μας είναι χαλαροί.. Σκέψου πως έχεις έναν άνθρωπο ηλικιωμένο με καρδιοπάθεια..πως θα τον αντιμετώπιζες.., δεν απέχει πολύ..ο σκύλος από τον άνθρωπο..

και πάνω από όλα ηρεμία..μην αγχώνεσαι γιατί αγχώνεις και το ίδιο..

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!

pennyrise

New Member
21 Απριλίου 2012
2
0
hghghg

Καλησπέρα kango χιλια ευχαριστω για το ενδιαφερον. Περυσι μας ειχε δωσει τα vetmedin οταν αρχισε να βηχει αλλα εβηχε περισσοτερο και οταν την ενημερωσαμε τα σταματησαμε με τη συμφωνη γνωμη της γιατρου. Οταν του δωσαμε τα lasix, kai renitec για τη καρδουλα του μαζι με το dalasin για μια λοιμωξη που επιβαρυνε τη καρδουλα του ο σκυλακος μου ηταν του θανατα, κοντεψαμε να το χασουμε, ξερνουσε συνεχεια ειχε σπασμους και δεν ετρωγε τπτ, μηπως ειχε χαπια το φαι και υποφερει. Οταν περασε η επιδραση των φαρμακων επανηλθε στη προηγουμενη του κατασταση, και σιγα σιγα αρχισε να μας εμπιστευεται και να τρωει το φαγακι του. Τωρα ομως μετα απο δυο βδομαδες και χωρις χαπια πινει μονο νερο και τρωει ελαχιστα, εγω δουλευω απο το σπιτι γτ δε με αφηνει να φευγω με θελει συνεχεια κοντα του και κλαιω συνεχεια. Δευτερη μερα σημερα που φυτοζωει...
Υ. Γ. Δεν εννοουσα ολους τους κτηνιατρους αλλα ειναι δυσκολο να εμπιστευτεις ανθρωπο οταν παιζονται χρηματικα ποσα, τουλαχιστον η εμπειρια μου αυτο μου εχει δειξει.
Σε ευχαριστω εκ των προτερων kango και οποιον αλλο συμμεριζεται το προβλημα μου...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μπορει να μην του ταιριαξε το φαρμακευτικο σχημα που εδωσε η γιατρος,αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πρεπει να μεινει χωρις αγωγη.

Πηγαινε σε καποιον αλλον κτηνιατρο,αν θελεις,το σκυλακι δεν μπορει να συνερθει απο μονο του .

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό που λέει ο yasemin ειδικά η φαρμακευτική αγωγή για την καρδιοπάθεια θέλει προσοχή μέχρι να ταιριάξει στον εκάστοτε οργανισμό (κάθε ένας είναι ξεχωριστός..). Με το να παραμείνεις χωρίς φαρμακευτική αγωγή.. παραδίνεις και τα όπλα.., απευθύνσου σε ένα κατάλληλο γιατρό..και σίγουρα θα βοηθήσει..
Το λασίξ θα δοθεί για να αποφευχθεί το πνευμονικό οίδημα..δεν συνιστάτε για μεγάλο διάστημα γιατί καταστρέφει τα νεφρά.

Μην ξεχνάς πως μόνο η θετική ενέργεια θα βοηθήσει..το ξέρω πως δεν είναι εύκολο όμως και το αντίθετο δεν βοηθάει..

p.s. Να συσχέτισε το φαγητό με τα χάπια λίγο δύσκολο εκτός και αν τα βάζατε μέσα..