Γεια σας. Έχω ένα καθαρόαιμο japanese spitz, τη Λίλη, την οποία βρήκαμε πριν από 3 περίπου χρόνια. Είναι περίπου 5 ετών και στις πρώτες εξετάσεις που της κάναμε μας είπαν ότι είναι υγιέστατη μόνο πού είχε ένα μικρό φύσημα στην καρδιά το οποίο, απ' ότι μας είπαν, δεν έχριζε φαρμακευτικής αγωγής. Η Λίλη είναι μια σκυλίτσα πάρα πολύ ενεργητική και λατρεύει να κυνηγά ώρες ατελείωτες τα μπαλάκια της.........μέχρι και πρίν λίγο καιρό που άλλαξε η ζωή της. Στις 15 Σεπτέμβρη την πήγαμε στον κτηνίατρο για καθαρισμό δοντιών και λίγο πριν της κάνει τη νάρκωση του ανέφερα για το φύσημα. Την ακροάστηκε και μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με την καρδιά της. Προχώρησε σε μια πιο ήπιας μορφής νάρκωση και όταν τελείωσε μου είπε να ξαναπάμε για έναν υπέρηχο και ντόπλερ καρδιάς έπειτα από 2 μέρες. Τελικά μας διέγνωσε πρόβλημα στην αριστερή κοιλία της καρδιάς και μας συνέστησε τα Prilactone (1 την ημέρα) και Vasotop (1/2 την ημέρα) και μάλιστα επειγόντως.........κι εκεί αρχίσαν ΟΛΑ! Η Λίλη μετά από δυο περιπου εβδομάδες αγωγής άρχισε να βήχει και να πνίγεται. Ρώτησα τον γιατρό γιατί συνέβαινε αυτό και μου είπε να αρχίσω το λασίξ 1/4 την ημέρα για 3-4 μέρες γιατί μαζεύεται υγρό στον πνεύμονα. ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. Κάποιες μέρες μετά το λασιξ, μου παρουσίασε 3 επιληπτικές κρίσεις μέσα σε 4 μέρες, έπειτα από συναισθηματική φόρτιση!!!!!! Ο κτηνίατρος μου είπε ότι φταίει που δεν αιματώνεται σωστά ο εγκέφαλος λόγω της καρδιακής ανεπάρκειας. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;;;;;;;;;;;;;; Μου αύξησε το vasotop σε 3/4 την ημέρα και μου είπε να συνεχίσω το λασιξ. Δεν έκανα τίποτα από αυτά γιατί νομίζω ότι το σκυλάκι μου το αρρώστησαν τα φάρμακα. Ο βήχας και οι κρίσεις συνεχίστηκαν σε λίγο πιο ήπια μορφή ( χωρίς σπασμούς) ώσπου 2 μέρες μετά απευθύνθηκα σε έναν 2ο κτηνίατρο ο οποίος μου είπε ότι κάποιο από τα φάρμακα πιθανά της δημιούργησε παρενέργειες και μου είπε να της δίνω μονο το φορτεκόρ, 1/2 την ημέρα. Εδώ και 1 εβδομάδα που παίρνει το φορτεκορ οι κρίσεις έχουν φτάσει στις 2 την ημέρα και από εχθές ενώ είναι χαλαρή. Σήμερα την πήγα και σε μια τρίτη κτηνίατρο η οποία μου έκανε μέτρηση στους ηλεκτρολύτες και βρήκε το κάλιό της πεσμένο λόγω του διουρητικού. Μου είπε να της δίνω το σοπα-Κ, σιρόπι καλίου για μερικές μέρες και ακούστε το πιο αστείο απ' όλα: "Γιατί της δίνεις φάρμακα; Δεν χρειάζεται, είναι μικρή ακόμα"!
Κτηνίατρος 1: Συνέχισε το φορτεκόρ μαζί με το κάλιο.
Κτηνίατρος 2: Συνέχισε το φορτεκόρ μαζί με ένα χάπι για την επιληψία (δεν θυμάμαι όνομα)
Κτηνίατρος 3: Γιατί της δίνεις φάρμακα; Δεν χρειάζεται, είναι μικρή ακόμα.
Βοηθείστε με, σας παρακαλώ κοντεύω να τρελαθώ. Πιστεύω πως για όλα φταίνε τα φάρμακα γιατί το σκυλάκι μου αρρώστησε από τότε που τα άρχισε. Σκέφτομα να τα σταματήσω όλα, αλλά φοβάμαι μήπως η καρδιά της πλέον έχει τεμπελιάσει λόγω των φαρμάκων. Λέτε να επανέρθει; Έχει αλλάξει η ζωή της από τότε. Δεν μπορεί να παίξει, να χαρεί,να γαυγίσει, δεν τρώει με όρεξη. Γενικά έχει αρρωστήσει.
Βοηθείστε με.............τί να κάνω;
Συγχωρείστε μου το τόσο μεγάλο ποστ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο τίτλος άλλαξε για να είναι πιο περιγραφικός του θέματος.
Κτηνίατρος 1: Συνέχισε το φορτεκόρ μαζί με το κάλιο.
Κτηνίατρος 2: Συνέχισε το φορτεκόρ μαζί με ένα χάπι για την επιληψία (δεν θυμάμαι όνομα)
Κτηνίατρος 3: Γιατί της δίνεις φάρμακα; Δεν χρειάζεται, είναι μικρή ακόμα.
Βοηθείστε με, σας παρακαλώ κοντεύω να τρελαθώ. Πιστεύω πως για όλα φταίνε τα φάρμακα γιατί το σκυλάκι μου αρρώστησε από τότε που τα άρχισε. Σκέφτομα να τα σταματήσω όλα, αλλά φοβάμαι μήπως η καρδιά της πλέον έχει τεμπελιάσει λόγω των φαρμάκων. Λέτε να επανέρθει; Έχει αλλάξει η ζωή της από τότε. Δεν μπορεί να παίξει, να χαρεί,να γαυγίσει, δεν τρώει με όρεξη. Γενικά έχει αρρωστήσει.
Βοηθείστε με.............τί να κάνω;
Συγχωρείστε μου το τόσο μεγάλο ποστ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο τίτλος άλλαξε για να είναι πιο περιγραφικός του θέματος.
Last edited by a moderator: