Καρκινος προστατη και αναζητηση καλου κτηνιατρου

dexteridio

New Member
20 Αυγούστου 2015
4
0
34
Ήλπιζα ότι ποτέ δε θα φτασω και γω στο σημειο να γραψω για τον αρρωστο σκυλακο μου, μα να που δυστυχως εφτασα...
Εχω ενα αρσενικο ημιαιμο κολει-τσοου τσοου 12 ετων το οποιο τις τελευταιες 3 εδβομαδες εμφανισε στα 2 πισω ποδια δυσκολια και τρεμουλο οταν πηγαινε να καθισει και να σηκωθει, ενα γενικο μυικο τρεμουλο, ακρατεια ουρων και μειωμενη ορεξη..αφου επαθα σοκ που τον ειδα ετσι (παρεπιπτοντως ο σκυλακος ειναι σε κηπο ο οποιος με εξωτερικη σκαλα σε φερνει στο σπιτι οποτε ολη του τη ζωη ετρεχε πάνω κατω, δεξιά αριστερα) τον πηγα την προηγουμενη Κυριακη σε κλινικη στο Πικερμι. Επειδη ο σκυλακος εχει εμφανισει επιθετική συμπεριφορα κατα το παρελθον (ιδιαιτερα σε θεματα φαγητου αλλα και γενικα δε θελει να τον ζορισεις),δεν γινοταν να γινει ακτινογραφια γιατι αυτος δεν καθοταν ησυχος.Οποτε η γιατρος μου ειπε να του δωσω prezolon για καμμια 10αρια μερες να δουμε πως θα παει και θα ξαναμιλουσαμε.Μετα απο κανα 2 μερες οντως φανηκε οτι δεν ποναγε οπως πριν, αλλα η ακρατεια συνεχιζε και επιπλεον εκανε και διαρροιες.Τον ξαναπηγα Πικερμι, δεν χαρηκε που με ειδε, μου εδωσε Βaytril για το εντερο. Εμένα ολο αυτο το διαστημα με ετρωγε μηπως εχει κατι στη σπονδυλικη γιατι ολα τα συμπτωματα παρεπεμπαν σε πιθανη προβολη δισκου. Ετσι ψαχνω αλλου και τον παω σε καινουργια κλινικη με αξονικο τομογραφο. Χτες λοιπον εγινε η αξονικη η οποια δεν εδειξε κανενα προβλημα στη σπονδυλικη αλλα δυστυχως βρεθηκε μαζα διπλα στον προστατη καθως και αλλες αλλοιωσεις, οπως και επισης βρέθηκαν καποια οζιδια περιεργα στην περιοχη της κοιλιας. Εληφθησαν βιοψιες οι οποιες ομως θα βγουν απο τριτη-τεταρτη λογω απουσιας της κυτταρολογου αλλα το πιο πιθανο ειναι καρκινος. Το σκυλακι πλεον φαινεται και παλι οτι ποναει, δεν μπορει να ουρησει κανονικα, δεν εχει ορεξη να φαει την ξηρά τροφη και ετσι βραζω κοτοπουλο και του δινω με το χερι μπας και φαει τπτ. Δυσκολεύεται να κατσει, να σηκωθει, αμα όμως σηκωθει περπατάει κανονικα, ισως με ελαφρως ανοιχτα τα ποδια.
Εχω αρρωστησει απο τη στενοχώρια και ψαχνω στο ιντερνετ την εξέλιξη. Διαβαζω για πανακριβες χημειοθεραπειες και γω ουσα ανεργη δε μπορω να κανω τπτ. Ακομα και αυτες ομως δε ξερω τι καλο θα εκαναν σε ενα γερακο... Ολοι μου λενε οτι πρεπει λιγο να φανω λογικη και να σκεφτω καποια στιγμη το ενδεχομενο ευθανασίας. Και δω ερχεται η ερωτηση αν ειχατε παρομοια εμπειρια και ποιον κτηνιατρο μου προτεινετε...θελω εναν γιατρο ανθρωπο, εναν να μη μου πουλήσει ψευτικες ελπίδες γιατι τουλαχιστον εχω επιγνωση της ηλικιας του ζωου, εναν που αν δω οτι το ζωο συνεχιζει να υποφερει, να ξερω οτι θα με στηριξει στο να τον κοιμησω...τα γραφω και ηδη δεν αντεχω τη σκεψη, ομως δε θελω να βλεπω το ζωακι μου να υποφερει...και δυστυχως ενας φιλος μου, μου ειπε οτι ξερει κανα 2 περιπτωσεις ιδιοκτητων ζωων των οποιων τα σκυλια υπεφεραν και οταν αποφασισαν να τα κοιμησουν, καποια κτηνιατροι τους αρνηθηκαν και τους επαν οτι δεν αναλαμβανουν κατι τετοιο..
Ειλικρινα εχω πελαγωσει, το ζωο ποναει, εχει ελαφρως αυξηθει και η επιθετικοτητα του λογω πονου και τρεμω στη σκεψη του τι θα γινει ανχειροτερευσει γιατι τοτε δε ξερω ουτε εμεις αν θα μπορεσουμε να τον διαχειριστουμε..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ωπα...μισό...και ένα-ένα :unsure:

Ας αρχίσουμε από τα σχετικώς...άσχετα:

- 12 χρονών!!! [να σου ζήσει πολλά ακόμη σου εύχομαι]...δεν έχει δικό του γιατρό;
Γιατί στην κλινική στο Πικέρμι ή οπουδήποτε αλλού;

- 12 χρονών έπρεπε να τον έχεις κάνει, να μπορεί να μένει ήσυχος, για την οποιαδήποτε εξέταση.

- Αξονική γιατί; Με έναν απλό υπέρηχο καταρχάς, θα φαινόταν το άμεσο πρόβλημά του.

Μετά από αυτά, το πιθανότερο και αναλόγως των λοιπών εξετάσεων και της γενικότερης κλινικής του εικόνας, θα είναι να προταθεί μάλλον στείρωση. Η ευθανασία, δεν βλέπω γιατί πρέπει να είναι στην κουβέντα αυτή την στιγμή και ενώ δεν έχεις καν, τα αποτελέσματα στα χέρια σου, για να ξέρεις στα σίγουρα τι έχει.

Το σίγουρο είναι, ότι απαιτείται ψυχραιμία και λογική σκέψη. Και βλέπουμε...

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Λυπάμαι για τον σκυλάκο σου, ελπίζω οι εξετάσεις να δείξουν κάτι διαχειρίσιμο και να ξεκινήσει σύντομα μια θεραπεία που να τον ανακουφίσει και να του προσφέρει τουλάχιστον κάποια ποιότητα ζωής. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, και μην προδικάζεις καμία εξέλιξη μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα όλων των απαραίτητων εξετάσεων. Στην κλινική του Πικερμίου είναι ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί ανεξαρτήτως του τωρινού προβλήματος; Θέλεις να μας πεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι για να σου προτείνει όποιος γνωρίζει κάποιο κτηνίατρο που εμπιστεύεται;

dexteridio

New Member
20 Αυγούστου 2015
4
0
34
Ωπα...μισό...και ένα-ένα :unsure:

Ας αρχίσουμε από τα σχετικώς...άσχετα:

- 12 χρονών!!! [να σου ζήσει πολλά ακόμη σου εύχομαι]...δεν έχει δικό του γιατρό;
Γιατί στην κλινική στο Πικέρμι ή οπουδήποτε αλλού;

- 12 χρονών έπρεπε να τον έχεις κάνει, να μπορεί να μένει ήσυχος, για την οποιαδήποτε εξέταση.

- Αξονική γιατί; Με έναν απλό υπέρηχο καταρχάς, θα φαινόταν το άμεσο πρόβλημά του.

Μετά από αυτά, το πιθανότερο και αναλόγως των λοιπών εξετάσεων και της γενικότερης κλινικής του εικόνας, θα είναι να προταθεί μάλλον στείρωση. Η ευθανασία, δεν βλέπω γιατί πρέπει να είναι στην κουβέντα αυτή την στιγμή και ενώ δεν έχεις καν, τα αποτελέσματα στα χέρια σου, για να ξέρεις στα σίγουρα τι έχει.

Το σίγουρο είναι, ότι απαιτείται ψυχραιμία και λογική σκέψη. Και βλέπουμε...
Ειχε δικο του γιατρο ο οποιος την τελευταια φορα που τον ειδε πριν καιρο,ο σκυλος ουρλιαζε και χτυπιοταν, δεν καθοταν στην εξεταση και εκεινος δεν ηθελε να ασχοληθει περαιτερω μου ειπε να φυγω χωρις να του κανει καμμια εξεταση και επιπλεον εξαιτιας της αμελειας του, δεν εκανε στο γατο της αδερφης μου κατι εμβολια, της ειπε οτι δεν ειναι αναγκαια, και το γατακι κολλησε μια απο τις ασθενειες για τα οποια τα εμβολια θα τον καλυπταν! Οποτε ειχα αποφασισει οτι εκει δεν ξαναπατα και εψαχνα αλλον μεχρι που συνεβη αυτο.Στο πικερμι πηγα γιατι Κυριακη ηταν αυτο και το Ατττικο που εφημερευε.

Εχεις δικιο, θα επρεπε να μπορω να του επιβαλλομαι, προφανως δεν το εχω κανει, το θεμα ειναι ομως οτι πλεον ειναι αργα.

τα συμπτωματα παρεπεμπαν σε προβλημα στη σπονδυλικη οποτε η αξονικη ηταν η ενδεδειγμενη εξεταση και επιπλεον ο συγκεκριμενος αξονικος ειναι καινουργιος και θα εδινε καλυτερη εικονα και για οργανα. Μετα την αξονικη παρελειψα να πω οτι του εκανε και υπερηχο για τα οζιδια στην κοιλια. Κανεις δεν περιμενε προστατη και οι αιματος του βγηκαν καλες.

dexteridio

New Member
20 Αυγούστου 2015
4
0
34
Λυπάμαι για τον σκυλάκο σου, ελπίζω οι εξετάσεις να δείξουν κάτι διαχειρίσιμο και να ξεκινήσει σύντομα μια θεραπεία που να τον ανακουφίσει και να του προσφέρει τουλάχιστον κάποια ποιότητα ζωής. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, και μην προδικάζεις καμία εξέλιξη μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα όλων των απαραίτητων εξετάσεων. Στην κλινική του Πικερμίου είναι ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί ανεξαρτήτως του τωρινού προβλήματος; Θέλεις να μας πεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι για να σου προτείνει όποιος γνωρίζει κάποιο κτηνίατρο που εμπιστεύεται;
Ημουν σε αναζητηση κτηνιατρου για τους λογους που προανεφερα. Στον πικερμι τον πήγα μονο και μονο γιατι ηταν Κυριακη και ηταν το μονο ανοιχτο.

Μενω Αθηνα οποτε παω σε οποιαδηποτε περιοχη αρκει να ειναι καλος ο κτηνιατρος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Σ'αυτή την ηλικία, σε αστείρωτο [φαντάζομαι] αρσενικό, από κει ξεκινάς την έρευνα. Από τον προστάτη. Είναι πολύ πιθανό, ότι θα "χτυπήσει".

Μην πανικοβάλλεσαι πάντως. Μπορεί να είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα. Περίμενε τις εξετάσεις του και βρες έναν γιατρό, να σου σταθεί με υπομονή. Θα πρέπει όμως, να βρεις τρόπο, να μην κινδυνεύει από τον σκύλο σου και να μπορεί γενικώς να κάνει την δουλειά του. Δεν χρωστάει τίποτα, να παλεύει με ένα μεγαλόσωμο σκυλί, για να του κάνει μια απλή εξέταση. Οφείλεις, να το χειριστείς. Ακόμη και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Πες μας περίπου ποιές περιοχές σε εξυπηρετούν, μήπως κάποιος, μπορεί να συστήσει έναν γιατρό.

dexteridio

New Member
20 Αυγούστου 2015
4
0
34
Σ'αυτή την ηλικία, σε αστείρωτο [φαντάζομαι] αρσενικό, από κει ξεκινάς την έρευνα. Από τον προστάτη. Είναι πολύ πιθανό, ότι θα "χτυπήσει".

Μην πανικοβάλλεσαι πάντως. Μπορεί να είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα. Περίμενε τις εξετάσεις του και βρες έναν γιατρό, να σου σταθεί με υπομονή. Θα πρέπει όμως, να βρεις τρόπο, να μην κινδυνεύει από τον σκύλο σου και να μπορεί γενικώς να κάνει την δουλειά του. Δεν χρωστάει τίποτα, να παλεύει με ένα μεγαλόσωμο σκυλί, για να του κάνει μια απλή εξέταση. Οφείλεις, να το χειριστείς. Ακόμη και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Πες μας περίπου ποιές περιοχές σε εξυπηρετούν, μήπως κάποιος, μπορεί να συστήσει έναν γιατρό.
Κατανοω οτι φερω ευθυνη, δεν ειναι ομως οτι δεν ηθελα να τον εχω πιο πειθαρχημενο. Απλως ειναι το πρωτο μουσκυλακι, δεν ηξερα πως να επιβληθω, άλλη εμπειρια δεν ειχα καιαυτος οσο μεγαλωνε τοσο λιγοτερα σηκωνε, προφανως γιατι δεν ειχε ορια. Τωρα που ειναι 12 ποιος μπορει να με βοηθησει? Ποτε δεν ειχα φανταστει οτι το κουταβι μου καποια στιγμη θα φοβιζε και μενα.Δεν ξερω πλέον με ποιον τροπο να το χειριστω, ειμαι ανοιχτη σε προτασεις.
Μενω Αθηνα οποτε σε περιοχες εντος Αττικης με βολευει.