Καρκινος του μαστου


redknight1983

New Member
4 Αυγούστου 2020
1
0
41
Καλησπερα σας! Είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα σημαντικό και δυστυχώς άσχημο θέμα.. Η Μάρω μου, ένα ημίαιμο κοκονι, διεγνωστη χτες με καρκίνο του μαστού. Είναι 13 χρονών χωρίς προηγούμενα σοβαρά θέματα υγείας. Ο κτηνίατρος που την πήγα μου συνέστησε άμεση επέμβαση η οποία προγραμματίστηκε για την Παρασκευή. Εκτός της σοβαρότητας της κατάστασης, ένας άλλος λόγος αυτής της απόφασης είναι ότι η κλινική θα κλείσει λόγω Δεκαπενταύγουστου, οπότε δεν υπήρχε αλλος διαθεσιμος χρονος.

Ο βασικός μου ενδοιασμος είναι μήπως λόγω αυτής της βιασύνης δεν δεχθεί η σκυλίτσα μου την απαραίτητη προσοχή και αν θα προλάβουν να κάνουν όλες τις εξετάσεις και τους ελέγχους που χρειάζονται. Ένα άλλο θέμα που με δυσκολεύει στο να πάρω την απόφαση είναι η ηλικία της. Ενημερωθηκα ότι υπάρχει ένα σημαντικό ενδεχόμενο να μην αντέξει τη νάρκωση. Όλο αυτό μου ήρθε πολύ απότομο και δεν ξερω πως να το διαχειριστώ. Όσο κυνικό κι αν ακουστεί έχω δύο σκέψεις. Να γίνει η επέμβαση με μεγάλο ρισκο να την χάσω ή να την αφήσω χωρίς εγχειρηση με μια παρηγορητικη θεραπεία για όσο τα καταφέρει, δεδομένου ότι είναι ήδη ηλικιωμένη... Από την άλλη βέβαια θα σκέφτομαι πάντα ότι δεν έκανα ο,τι μπορούσα για να τη βοηθήσω.

Θα ήθελα κάποιος που είχε ποτέ παρόμοιο πρόβλημα ή κάποιος με περισσότερες γνώσεις από μενα να με βοηθήσει με τη γνώμη του. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 


4 Οκτωβρίου 2016
107
33
33
Κυπρος
Καλημέρα, τι έχει γίνει τελικά με το σκυλακι; είχαμε κ εμείς το ίδιο θέμα είχαμε σκοπό να την χειρουργησουμε Αλλά την μέρα που θα κάναμε την επέμβαση βρήκαμε ογκιδια στον πνεύμονα και δεν κάναμε το χειρουργείο. Όντως υπάρχει ρισκο για το χειρουργείο, αλλά θα σου προτεινα να το ρισκάρεις γτ ο όγκος θα μεγαλώνει και θα δυσκολεύει στην ποιότητα ζωή της. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει πλήρης έλεγχος από ακτινογραφίες και αναλύσεις