Καρούμπαλο κάτω από τη δεξιά πλευρά της σιαγόνας

Giotag

New Member
16 Ιουνίου 2022
2
0
34
Γεια σας φίλοι μου. Έχουμε ένα σκυλάκι που ακόμα δεν έχει γίνει ενός έτους (ελληνικός ποιμενικός). Έχει περίπου μία βδομάδα που έχει ένα καρούμπαλο κάτω από τη δεξιά πλευρά της σιαγόνας που είναι περίπου 6-8 εκατοστά. Σήμερα έχει μεγαλώσει. Δυστυχώς το καρούμπαλο δε φαίνεται, μόνο αν το πιάσουμε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει. Μας είπαν ότι μπορεί να το τσίμπησε τσιμπούρι και του βάλαμε εκείνο το μπλε φάρμακο για τις πληγές. Πάντως έχει διάθεση να φαει και να παίξει, αλλά μερικές φορές φαίνεται κουρασμένο.

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι μαζί του, καθώς το έχουμε σε δυσπρόσιτο χωριό. Αύριο θα τον πάμε στον κτηνίατρο, ο οποίος μας είπε στο τηλέφωνο ότι πρέπει πρώτα να το δει. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε μέχρι αύριο; Δε θέλουμε να υποφέρει το καημενούλι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Σίγουρα, δεν χρειαζόταν να του βάλετε αντισηπτικό, εφόσον δεν έχει πληγή.
Τέτοια "καρούμπαλα" και ιδίως όταν τροποποιούνται με την πάροδο των ημερών, πρέπει να τα βλέπει γιατρός και μπράβο του του δικού σας, που δεν σας έδωσε τηλεφωνικές οδηγίες, χωρίς πρώτα να το δει.
Γιατί λες ότι υποφέρει; Δείχνει να τον πονάει;

Giotag

New Member
16 Ιουνίου 2022
2
0
34
Δε φαίνεται να πονάει και όταν το πίανουμε είναι εντάξει. Το θέμα είναι ότι το βλέπουμε να κουράζεται και να κοιμάται περισσότερο από πριν. Δεν ξερουμε τι εξέλιξη μπορεί να 'χει.

glf

Member
13 Μαϊου 2021
20
19
Κοζάνη
Η δικιά μου 3 ετών τώρα, είχε βγάλει 2 "καρούμπαλα" στα μάγουλα, ένα σε κάθε μεριά. Σα να πρήστηκε από τσίμπιμα, αλλά κάπως ένιωθα σα να έχει χόνδρο και όχι πυόν ή υγρό.
Το δεύτερο έγινε μια εβδομάδα μετά το πρώτο.
Την πήγα στον κτηνίατρο και μου λέει αφού δεν έχει πληγή μέσα ή έξω και δεν ενοχλείται το σκυλί το κοιτάμε και αν σοβαρέψει κάτι θα πρέπει να πάρουμε βιοψία.

Εν τέλει μετά από δύο εβδομάδες που δεν είχε καμία ενόχληση το σκυλί ακόμα και όταν τα έπιανα, αυτά άρχισαν να μικραίνουν και φύγανε τελείως.

Μάλλον κάτι την τσίμπησε στα χορτάρια στα χωράφια που πάμε συχνά. Μπορεί και φυτό δηλαδή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr