Καρούμπαλο σκυλου

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
Τις τελευταίες 3εις 4εις μέρες έχει ένα καρούμπαλο στο κεφάλι του , πιθανότατα κάπου να κοπάνησε μιας και κάνει σαν τρελός όλη μέρα, βέβαια δεν εχει ιδιαίτερη βελτίωση , να παω σε κτηνίατρο η θα αντιμετωπιστεί μόνο του?Δεν δειχνει ότι τον ενοχλεί καθολου

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Να πας στον κτηνίατρο. Η μυκητίαση του Lupus με ένα καρουμπαλάκι στην μουσούδα άρχισε!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.975
7.552
Eκτός από πιθανή μυκητίαση, κι εμένα κοπάνησε και έκανε εξογκωματάρα στο πλάι και χρειάστηκε αντιβίωση, αντιφλεγμονώδες και κομπρέσες. (Ούτε εμένα έδειχνε να καταλαβαίνει τίποτα το βόιδ' εκτός κι αν του το πίεζα). Καλύτερα ναι, να πας κτηνίατρο.

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
Σκληρο , σαν κανονικό ανθρώπινο καρουμπαλο
Δεν του δινω κανένα συμπληρωμα
Ο γιατρος θα ερθει τεταρτη για να του κανει και τα εμβολια του

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
οτι ειναι να κάνεις για το μικρό ας το κάνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται
διότι
καρούμπαλο...
στο κεφάλι...
έγινε τόσο μεγάλο σε 3-4 ημέρες...
σκληρό σαν κόκκαλο....

ελπίζω να είναι αναστρέψιμο ...

αν μένεις Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Καρδίτσα , επιτάχυνέ το και πήγαινε σε μια κλινική

:/

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ενα απο τα σκυλια που ειχα παλιοτερα, το οποιο χαρακτηριζοταν απο εξερευνητικη μανια, ανοιξε μια μερα την πορτα στην αποθηκη κ εφαγε ενα σκουποξυλο στο κεφαλι.
Ενα ιδιο καρουμπαλο σκληρο-δεν πονουσε παρα μονο τις πρωτες 3-4 ωρες δημιουργηθηκε στο ακριβως ιδιο σημειο.
Τον πηγα στον κτηνιατρο την ιδια μερα, μου ειπε οτι μπορει να υποχωρησει μπορει οχι (αν θυμαμαι καλα μου ειχε δωσει κ κατι χαπια)
Τελικα το καρουμπαλο παρεμεινε για τα επομενα 15+ χρονια της ζωης του ακριβως στο ιδιο μεγεθος.....
Φυσικα καλο ειναι να δει κτηνιατρος το σκυλι αμεσα, αλλα μπορει να μην ειναι απολυτως τπτ ανησυχητικο!

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
Τον πήγα χθες το απογευμα στον κτηνιατρο του , λοιπόν
το πρόβλημα ειναι κατι που αφορά τους μυς και το παθαίνουν ορισμένες φυλές το 5% των κουταβιών.
Μου έδωσε καποια φαρμακα για το 10ημερο αν δεν υπάρχει μεχρι τοτε βελτίωση η λύση ειναι χειρουργική.
Ειναι περίπου 50-50 αν θα δουλέψει η φαρμακευτική θεραπεία .Το καρούμπαλο δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο στο ζώο απλά μεγαλώνει μέχρι κάποιο σημείο (να γίνει ποτηράκι:)) , αν τύχει και πάμε σε χειρουργική επέμβαση μου είπε πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη (μιας και δεν είναι εσωτερική) απλά είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία μιας και αργεί να επουλωθεί.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άρα είναι θέμα μυϊκου ιστου,ε? Απέκλεισε το γεγονος να έχει σχέση με το οστό του κρανίου?

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
Άρα είναι θέμα μυϊκου ιστου,ε? Απέκλεισε το γεγονος να έχει σχέση με το οστό του κρανίου?
Ναι μου είπε καθε χρονο του έρχονται 2-3 κουταβια με αυτο το προβλημα και εμφανιζετε γυρω στους 2-3-4εις μηνες . Απλα αν δεν αντιμετωπισθεί (φάρμακα η χειρουργείο)θα του μείνει .

Δεν θυμάμαι ακριβώς πως μου την ανέφερε θα τον ξαναρωτήσω στο επόμενο τηλεφωνιμα

Last edited:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Θα με ενδιέφερε και εμένα είναι η αλήθεια να μας πείς ( αφου πρώτα σου πει ο Κτηνίατρος ) κάποιες πληροφορίες παραπάνω σχετικά με το "καρούμπαλο" . Πως ονομάζεται η κατάσταση κλπ

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Σιγουρέψου ότι δεν είναι κάτι φυσιολογικό σε παρακαλώ πριν προχωρήσεις σε επεμβάσεις κ τα σχετικά..

Διαβάζω στο internet ότι σε αρκετές φυλές είναι φυσιολογική η εμφάνιση κ μάλιστα οι ξένοι τα αποκαλούν χαριτολογώντας,καρούμπαλα ευφυίας.
Δεν γνωρίζω κ σε καμία περίπτωση μην πάρεις αυτά που λέω τοις μετρητοίς,με παραξένεψε η εικόνα απλά κ το έψαξα λιγάκι online..

Το καρούμπαλο πχ στον παρακάτω σκύλο θεωρείται φυσιολογικό κ δεν προέρχεται από χτύπημα.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk