Καταγγελία για τα πετ σοπ


ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
Φίλοι, γεια σας. :D
Γράφτηκα στο φόρουμ σας ύστερα από προτροπή της Rottie, για να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με μια καταγγελία.
Με τα παιδιά από του φόρουμ του mycat.gr σχεδιάζουμε να κάνουμε μια καταγγελία κατά των πετ σοπ ύστερα από ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό, την οποία θα προωθήσουμε στον Τύπο.Έχω ήδη έρθει σε επαφή με μια δημοσιγράφο από μεγάλη εφημερίδα που ενδιαφέρεται, αλλά θέλει στοιχεία.
Σκεφτήκαμε να μην βασίσουμε το κείμενο στην κακομεταχείριση των ζώων, αλλά στις απάτες που κάνουν τα καταστήματα αυτά εις βάρος των καταναλωτών, μπας και ευαισθητοποιηθούν αφού πρόκειται για την τσέπη τους.
Ειδικότερα χρειαζόμαστε στοιχεία για:
1)ράτσες-μαϊμού. Ξέρετε τίποτα τρανταχτά παραδείγματα;
και 2)ζώα που έρχονται χωρίς ή με πλαστά χαρτιά. Είδα ότι μερικά μέλη εδώ είναι εκτροφείς. Ξέρετε ποιες είναι οι διαδικασίες εισαγωγής ενός ζώου στην Ελλάδα και τι παρατυπίες ενδέχεται να υπάρξουν;
Και, εννοείται, πείτε μου ό,τι άλλο νομίζετε πως θα μας βοηθήσει.
Έχω ήδη διαβάσει το πολύ καλό άρθρο του Μάκη για τα puppy mills, και θα ήθελα να δανειστώ κάποιες πληροφορίες από εκεί για την έρευνα, αν συμφωνεί. :oops:
Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα, ελπίζω οι γάτες και οι σκύλοι να βάλουμε στην άκρη την προαιώνια έχθρα μας :mrgreen: και να βοηθήσουμε τα ζώα των πετ σοπ!
Φιλικά
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kαλησπέρα,
-Ράτσες μαιμού βρίσκεις σε μεγάλα pet-shop στο κέντρο της Αθήνας, και ίσως (δεν έχω ιδία πείρα) στην επαρχία. Για το κέντρο έχω δει διασταυρώσεις να έχουν την τιμή καθαρόαιμου, καθώς και μπροστά στα μάτια μου, 2 παιδιά να φέρνουν αδέσποτα κουτάβια, αυτά να μπαίνουν σε κούτα με ταμπέλα ''κυνηγόσκυλα'' και να πωλούνται 20.000 δραχμές (τότε).
-Αρρώστιες πολλές σε μεγάλες αλυσίδες και στα προαναφερθέντα καταστήματα. Μιλάω για αρρώστιες όχι ''μελλοντικές'', αλλά για ήδη 'αρρωστα κουτάβια, τα περισσότερα μη αναστρέψιμα.
-Πλαστά χαρτιά δεν είναι πολύ διαδεδομένο. Πλαστό είναι πολύ επικύνδηνο, γιατί το ανακαλύπτει ο ΚΟΕ, οπότε αποφεύγεται. Τελευταία όμως γνωστός μου εισαγωγέας από Ουγγαρία, ανακάλυψε τέτοια πλαστά, όταν του ζητήθηκε να κάνει export ένα χαρτί από σκύλο αγορασμένο από μεγάλη αλυσίδα pet-shop, αφού αναγνώρισε ότι το εκτροφείο ''τάδε'' δεν έχει τέτοια γέννα, και επιβεβαίωσε και στην Oυγγαρία. Πλαστά με την έννοια έχω τα χαρτιά αυτά και δηλώνω ότι γέννησαν αυτά τα σκυλιά, ενώ έχουν γεννήσει άλλα, ναι, γίνεται...παντού...
-Η διαδικασία εισαγωγής στην Ελλάδα (Μεγάλης κλίμακας) δεν επιδέχεται παρατυπίες...ότι κάνεις έξω.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι η πώληση ζώων από pet-shop δεν πρέπει να απαγορευτεί. Πρέπει να μπουν κανόνες και να απαγορεύεται η εισαγωγή από έξω, να ελεγθεί ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ η ελληνική εκτροφή και να προμηθεύουν Ελληνες εκτροφείς κατά παραγγελία ΜΟΝΟ. Αλλιώς αντί από τις γυάλες θα πωλούνται ζώα από υπόγεια και διάφορα άλλα χειρότερα κολαστήρια, ενώ ο υποτυπώδης έλεγχος θα εκλείψει και αυτός. Οποιος δεν μπορεί, ας ανοίξει σουβλατζίδικο...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες ruko! :p
Ελπίζω να σε βοηθήσουμε να συλλέξεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρατυπίες των pet shops.
Καλό θα είναι να εντοπίσουμε τα κακώς κείμενα για να μπορέσει καταναλωτής να προστατευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

Όσον αφορά την πώληση ζώων από τα pet shops, Θα συμφωνήσω με τον Denis. Πιστεύω και ‘γω πως δεν πρέπει να απαγορευτεί.
Τα pet shops είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για να πάρουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες.
Τουλάχιστον έτσι υπάρχει σχετικός έλεγχος. Σε αντίθετη περίπτωση, τα υπόγεια και οι αποθήκες θα έκαναν χρυσές δουλείες…

Δώσε μας αν θέλεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό που σας έδωσε την αφορμή να προβείτε σε καταγγελία. Τι ακριβώς συνέβη?
Δώσε μας επίσης επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το τι προτίθεστε να κάνετε.
Η καταγγελία σας θα στηριχτεί επίσημα από το forum σας ή πρόκειται για πρωτοβουλία των μελών? Θα είναι επώνυμη ή όχι? Θα καταγγείλετε συγκεκριμένο κατάστημα για παρανομία? Έχετε συλλέξει στοιχεία και επαρκές αποδεικτικό υλικό για να στηριχτεί καταγγελία? Είστε διατεθειμένοι να κινήσετε νομική διαδικασία?
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Εγώ είμαι ΚΑΤΑ της πώλησης ζώων σε pet shop και πιστεύω ότι πρέπει να απαγορευθεί τουλάχιστον για ζώα που δε ζουν σε κλουβί ή σε γυάλα, που χρειάζονται μεγάλη φροντίδα ή που μπορεί να καταλήξουν αδέσποτα.

Στα pet-shop, όπως και σε όλα τα καταστήματα, λειτουργεί αυτό που λέμε impulse buy. Οι άνθρωποι παρασύρονται και αγοράζουν προϊόντα που δεν είχαν σκοπό να αγοράσουν. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερες πωλήσεις για τα καταστήματα και για τους αγοραστές συσσώρευση πραγμάτων που δεν χρειαζόμαστε ή δεν μας κάνουν.

Στην περίπτωση των κατοικίδιων αυτό μεταφράζεται αυτόματα στη δημιουργία αδέσποτων, μπαλκονο-ταρατσό-σκυλων και ζώων με προβληματική συμπεριφορά, με προφανή επιβάρυνση στην κοινωνία, τους κρατικούς μηχανισμούς και την οικονομία.

Για αυτό το λόγο θεωρώ απαράδεκτη την πώληση ζώων σε συνθήκες που ευνοούν impulse buys.

Για να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα όμως το πρόβλημα με τα αδέσποτα και παραμελημένα ζώα, θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα πέρα από την απαγόρευση στα πετ σοπ. Θα πρέπει να απαγορευθούν οι εισαγωγές σκύλων και γατιών με σκοπό την μεταπώληση, να θεσπιστεί σκληρή νομοθεσία με υψηλά πρόστιμα, κατασχέσεις περιουσίας και φυλάκιση ενάντια στα εγχώρια puppy mills και να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέψουν το παραεμπόριο από ευκαιριακούς εκτροφείς (back yard breeders).

Για παράδειγμα αν επιβληθεί προκειμένου να είναι νόμιμη η πώληση σκύλου ή γάτας, καθαρόαιμου ή ημίαιμου, να έχουν γίνει στους γονείς κάποιες κτηνιατρικές εξετάσεις (πχ. ακτινογραφίες), αμέσως αυξάνεται η ελάχιστη τιμή στην οποία θα πρέπει να πουλήσουν για να έχουν κέρδος, με αποτέλεσμα οι ΒΥΒs να γίνουν λιγότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους υπεύθυνους εκτροφείς που κάνουν αυτές τις εξετάσεις έτσι κι αλλιώς.

Και αν γίνει υποχρεωτική η ύπαρξη γραπτής εγγύησης για κάθε σκύλο, που θα καθορίζει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τον πωλητή, τότε αγοραστής θα προτιμήσει να αγοράσει από κάποιον που τηρεί το νόμο αντί από κάποιον που πουλάει στη ζούλα, ακόμα και αν ο τελευταίος είναι λίγο πιο φτηνός.

Συνοπτικά έχουμε τα εξής προβλήματα:

- Τεράστιες επιπτώσεις των impulse buys κατοικίδιων ζώων στην κοινωνία.
- Έλλειψη εγγύησης και aftersales support.
- Συντήρηση της λειτουργίας των puppy mills που προμηθεύουν τα πετ σοπ και τα οποία πολλές φορές κάνουν εκτροφή κάτω από άθλιες, μαρτυρικές για τα ζώα συνθήκες.
- Πώληση στον οποιονδήποτε άσχετα αν είναι κατάλληλος ή όχι.
- Πώληση υπερβολικά νεαρών ζώων.
- Πώληση ζώων που οι γονείς τους δεν έχουν περάσει κτηνιατρικό έλεγχο.
- Επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία του ζώου από τη διαμονή του στο κλουβί.

Τέλος ενδιαφέρον θα είχε να εξετάσουμε τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Σουηδία, η οποία εδώ και πολλά χρόνια απαγορεύει την πώληση ζώων σε πετ σοπ.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όλη η φιλοσοφία των πωλήσεων και του marketing βασίζεται στην προσέλκυση του υποψήφιου πελάτη. Ο σκοπός και κατ’ επέκταση, η εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος, είναι να καταστεί impulse buy. Τα πάντα λοιπόν περιστρέφονται γύρω από αυτό. Από το σχήμα και το χρώμα των συσκευασιών, μέχρι την θέση του προϊόντος στο ράφι του super market. Σε αυτό στηρίζεται όλη η θεωρία του καταναλωτισμού.

Τα ζώα βέβαια δεν είναι αντικείμενα για να έχουν ίδια αντιμετώπιση με τα προϊόντα που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας, αλλά δυστυχώς έτσι αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Νομοθεσία. Ως αντικείμενα και περιουσιακά στοιχεία.

Skylos, η κατάσταση που περιγράφεις είναι η ιδανική.
Μην ξεχνάμε όμως το εξής: Η Ελλάδα δεν είναι Σουηδία.
Οι Έλληνες είναι αντιδραστικός λαός, χωρίς πειθαρχία και ανέκαθεν έβρισκαν ευφάνταστους τρόπους για να παραβαίνουν τους Νόμους και να μην γίνονται αντιληπτοί. Παραδείγματα, δυστυχώς, άπειρα…

Το θέμα είναι να ενημερωθεί ο καταναλωτής και να μην πέφτει θύμα απάτης. Αυτό που μας λείπει είναι παιδεία και διαρκής ενημέρωση, όχι απαγορεύσεις.
Εάν κάποιος είναι απόλυτα ενημερωμένος σχετικά με τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία του, δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει τσιγάρα, όσο και ελκυστική να είναι η συσκευασία τους και η παρουσίασή τους ή η θέση τους στο ράφι του καταστήματος.

Εάν ενημερωθεί ο καταναλωτής για το τι σημαίνει σκυλεμπόριο, ΔΕΝ θα αγοράσει. όσο θλιμμένα και αν φαίνονται τα ματάκια του κουταβιού στη γυάλα…

Ας αφήσουμε όμως την ruko να μας εξηγήσει τι ακριβώς επιδιώκουν και πως μπορούμε να βοηθήσουμε…
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Rottie δε μιλάω μόνο για απαγορεύσεις αλλά και για ρύθμιση της αγοράς έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να λειτουργεί σε ώφελος του καταναλωτή και όχι εις βάρος του. :wink: Η παιδεία είναι απαραίτητη αλλά δε φτάνει από μόνη της.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τι γίνοται άραγε τα σκυλάκια που για κάποιο λόγο δεν φεύγουν?
Μπαίνει στην γυάλα, περιμένει 5-10-15 ημέρες, περνάει ένας μήνας, δυο... και για κάποιο λόγο δεν φύγει το εμπόρευμα!!! Τι απογίνεται αυτό το σκυλάκι?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
σε συνθήκες που ευνοούν impulse buys.
Στην κατά παραγγελία πώληση δεν γίνεται αυτό, το ζώο μένει σε γυάλα μισή μέρα, το πολύ, συνήθως 1-2 ώρες.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ, περί νόμων και ελέγχων....ποιός διατίθεται να αγοράζει σκυλι σε τιμή 650 - 1500 Ευρώ? Λίγοι...
Ποιος μπορεί να βγάλει σκυλιά που ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ αυτά τα χρήματα? Ακόμα πιο λίγοι.... Αυτή είναι η υγιής αγορά των κατοικιδίων ζώων, η περιορισμένη....
Μετά χρει'αζεσαι μέτρα για την στείρωση και απαγόρευση πολλαπλασιασμού των ημίαιμων και διάθεσή τους σε οποιασδήποτε μορφής αγγελία πλην ασύλων, και πάει μακριά η βαλίτσα....

Τι απογίνεται αυτό το σκυλάκι?
Φεύγει πάντα....γίνεται πανελλαδική διακίνηση, του ίδιου ζώου....

Εάν ενημερωθεί ο καταναλωτής για το τι σημαίνει σκυλεμπόριο, ΔΕΝ θα αγοράσει.
Η αρχή έχει γίνει, εγώ πιστεύω σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει αυτό το είδος του σκυλεμπορίου....
 


ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Σχετικά με το περιστατικό που έγινε αφορμή για όλο αυτό: Πριν από λίγο καιρό, μέλη του φόρουμ είδαν ένα κεραμιδογατάκι δύο μηνών στο πετ σοπ της πλατείας Κοτζιά σε άθλια κατάσταση, εμφανώς άρρωστο. Τέλος πάντων, οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης και το πήραν. Είχε διάρροιες και ήταν τρομερά αφυδατωμένο. Ο γιατρός που το είδε διέγνωσε παλλευκοπενία. Την άλλη μέρα το γατάκι έκανε διάρροια με αίμα και πέθανε.

Η παλλευκοπενία της γάτας μεταδίδεται ακόμα και με έμμεση επαφή (νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και στους σκύλους). Είχε κάτι άλλα σιαμεζάκια σε πλαϊνό κλουβί, τα οποία σχεδόν σίγουρα κόλλησαν, αν δεν έχουν πεθάνει ήδη.

Εξετάσαμε διάφορες πιθανότητες: καταγγελία στο υγειονομικό, στη νομαρχία κ.λπ. Το θέμα είναι ότι έχουν γίνει ήδη πάμπολλες καταγγελίες, αλλά τα μαγαζιά αυτά έχουν ακλόνητα βίσματα. Το συγκεκριμένο είναι ακριβώς απέναντι απ' το Δημαρχείο, αλλά παρόλο που παραβαίνει ένα σωρό διατάξεις (για την κατάσταση των κλουβιών και ό,τι άλλο θέλετε), συνεχίζει να λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια.

Έτσι, σκεφτήκαμε να στραφούμε στα ΜΜΕ και να θέσουμε το θέμα υπό το πρίσμα της εξαπάτησης των πελατών, ώστε να γίνει ο κόσμος δύσπιστος απέναντι στα πετ σοπ γενικότερα. Υπ' αυτή την έννοια, ο όρος "καταγγελία" είναι μάλλον ατυχής. Θέλουμε να συντάξουμε ένα κείμενο που θα αποτελέσει βάση για άλλα άρθρα. Δεν ξέρω πόσο συγκεκριμένα στοιχεία χρειάζονται, αλλά έστω και κάποιες αναφορές στις παρατυπίες αρκούν για το σκοπό αυτό.

Έχουμε μαζέψει κάποια στοιχεία/μαρτυρίες και κάποιο φωτογραφικό υλικό.

Έχω μια επαφή με δημοσιογράφο του Βήματος και επίσης υπάρχει μια ισχνή πιθανότητα για τηλεόραση (μακάρι!)

Αν γίνει κάτι, φυσικά θα ζητήσουμε να αναφερθεί ότι υπήρξε συνεργασία του mycat και του dogforum.

Θα επανέλθω με πιο συγκεκριμένα πράγματα, για να μη γράφω σεντόνια.
 


ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
For all it's worth, φωτογραφία του γατιού όπως το πήραμε θα βρείτε εδώ. (δεν μπόρεσα να φορτώσω την εικόνα)
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Δεν μπορούμε να δούμε την εικόνα, αν δεν είμαστε μέλη.
Κάνε δεκί κλικ πάνω στην φωτό, αριστερό κλικ πάνω στο properties, και κάνε copy το adress (url). Μετά κάνεις paste το url. Αν το βάλεις ανάμεσα σε
, η φωτογραφία θα εμφανιστεί!!!

:wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ruko said:
Έχω μια επαφή με δημοσιογράφο του Βήματος και επίσης υπάρχει μια ισχνή πιθανότητα για τηλεόραση (μακάρι!)
ruko με μια φωτογραφία και απλές μαρτυρίες δεν θα κάνουμε αξιόλογη δουλεία, ακόμα και αν το άρθρο στο Βήμα το γράψει ο Φρατζεσκάκης.
Αυτό που ταρακουνάει συνήθως τον κόσμο και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου δεν είναι οι απλές ενδείξεις, είναι οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! :wink:

http://www.apodeixeis.gr/form.php
 




Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Χλωμό..., το βλέπω να μπορέσουμε ν

.

Χλωμό..., το βλέπω να μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα, για να αλλάξουν οι συνθήκες για τα ζώα που εμπορεύεται αυτό εκεί το μαγαζί...

Όπως πολύ σωστά είπατε, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες... και δεν είναι μόνο 20 τα χρόνια λειτουργίας του, αλλά πιστεύω πολύ περισσότερα...

Κατά διαστήματα, έχω ακούσει άπειρους ζωόφιλους, να αναφέρονται στις απαράδεκτες για τα ζώα συνθήκες που επικρατούν εκεί, αλλά απ΄ όσο τουλάχιστον γνωρίζω, κανένας δεν κατάφερε να κάνει κάτι, ώστε να σταματήσει αυτή η άθλια κατάσταση...

Μακάρι, αυτή τη φορά, να καταφέρουμε το θαύμα..., αλλά το σίγουρο είναι, ότι ο κύριος εκεί, δεν στέκει τόσα χρόνια..., μόνο με τις δικές του πλάτες..., σίγουρα έχει γερά βίσματα..., τα οποία όταν χρειάζεται τον υποστηρίζουν...

Ανεξάρτητα όμως, από το αποτέλεσμα..., ακόμα και η προσπάθεια, έχει μεγάλη σημασία...

.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
σίγουρα έχει γερά βίσματα.
σιγα μην εχει και κουμπαρο τον τζορτζ μπους.για μενα ζει και βασιλευει χαρη στην ασχετοσυνη του κοσμου.αυτο και μονο αυτο!!!!! καλα να παθουμε!!!
 


Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Το εν λόγο κατάστημα το γνωρίζω και εγώ (όπως και πολλοί ανά την Ελλάδα) μια που στέλνει ζώα παντού και διαφημίζετε επίσης παντού.
"Βίσματα" δε ξέρω αν έχει πάντως καταφέρνει να "ζεί και να βασιλεύει" πολλά χρόνια παρόλο που καλή κουβέντα δεν ακούς για αυτό...Οπότε ή τόσο καλά "δικτυωμένος" είναι ή οι μ...ες είναι ατελείωτοι οπότε δε χάνει πελατεία (συνδυασμός και των 2 δεν αποκλείετε :D ).

Από κουβέντες και ιδία γνώση μπορώ να σας πω 2-3 σημεία που μπορείτε να στηρίξετε κατηγορίες (λέμε τώρα...) αφού πρώτα πάρετε και κάποια videos ή φωτογραφίες για να έχετε στοιχεία.

1. Εμπορεύετε άγρια πτηνά της ελληνικής πανίδας που απαγορεύετε από το νόμο η εμπορία τους,η αιχμαλωσία τους,ακόμα και η κατοχή τους (καρδερίνες,λούγαρα,παπαδίτσες,κλπ.) και μάλιστα τα έχει και "φάτσα κάρτα" στο κατάστημα.

2. Εμπορεύετε (που και που) άγρια ερπετά της ελληνικής πανίδας που απαγορεύετε από το νόμο η εμπορία τους,η αιχμαλωσία τους,ακόμα και η κατοχή τους (χελώνες ξηράς,οχιές,κλπ.).

3. Εμπορεύετε ζώα που απαιτείτε να έχουν χαρτιά CITES για να διακινηθούν (κυρίως ερπετά όπως κροκόδειλους,κάποια φίδια ή ακόμα και καγκουρό,λεοπαρδάλεις,κλπ...Ρωτήστε τον σαν πελάτες και θα δείτε τι "εύρος" έχει... :shock: ).

4. Υγειονομικές συνθήκες στο κατάστημα.

5. Ανασφάλιστο προσωπικό (ειδικά οι Πακιστανοί).

6. Τιμολόγια (για τα πάντα αλλά κυρίως για τα ζώα).


Αυτά με μια πρώτη σκέψη...
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
denis said:
Στα υπόλοιπα συμφωνώ, περί νόμων και ελέγχων....ποιός διατίθεται να αγοράζει σκυλι σε τιμή 650 - 1500 Ευρώ? Λίγοι...
Ποιος μπορεί να βγάλει σκυλιά που ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ αυτά τα χρήματα? Ακόμα πιο λίγοι.... Αυτή είναι η υγιής αγορά των κατοικιδίων ζώων, η περιορισμένη....
Μετά χρει'αζεσαι μέτρα για την στείρωση και απαγόρευση πολλαπλασιασμού των ημίαιμων και διάθεσή τους σε οποιασδήποτε μορφής αγγελία πλην ασύλων, και πάει μακριά η βαλίτσα....
Κοίτα η ρύθμιση του εμπορίου ζώων δεν πρόκειται να εξαλείψει πλήρως το πρόβλημα των εγκατελελειμένων και παραμελημένων σκύλων. Για να γίνει αυτό χρειάζεται υψηλή ζωοφιλική παιδεία που θέλει δεκαετίες να αναπτυχθεί ή υπερ-αυστηροί νόμοι που θα ελέγχουν κάθε είδος (για εμπορικούς και μη σκοπούς) αναπαραγωγής ζώων οι οποίοι εκτός του ότι είναι δύσκολο να επιβληθούν, είναι και πολύ δύσκολο να είναι δίκαιοι. Για παράδειγμα πρόσφατα προσπάθησαν να περάσουν νόμο περί υποχρεωτικής στείρωσης στην Καλιφόρνια ο οποίος θα έβλαπτε περισσότερο τους σοβαρούς χομπίστες εκτροφείς παρά τα puppy mills.

Ωστόσο αν αναλογιστούμε πόσοι χιλιάδες σκύλοι και γάτες πωλούνται κάθε χρόνο από πετ σοπ και ανθρώπους που τους έρχεται η "φαεινή" ιδέα να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι ζευγαρώνοντας τη σκύλα τους, νομίζω ότι δεν είναι λάθος να συμπεράνουμε ότι η επιτυχής ρύθμιση του εμπορίου ζώων θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τους αριθμούς των αδέσποτων.

Τώρα όσον αφορά τους ανθρώπους που δεν έχουν 600 με 1500 ευρώ για να αγοράσουν σκυλί, μπορούν πάντα να απευθυνθούν στα φιλοζωικά σωματεία και να πάρουν ένα τζάμπα. Γεμάτα είναι τα άσυλα και τα σπίτια των εθελοντών από υπέροχα σκυλιά που δυστυχώς μένουν στα αζήτητα.
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Morgan_A said:
Μακάρι, αυτή τη φορά, να καταφέρουμε το θαύμα..., αλλά το σίγουρο είναι, ότι ο κύριος εκεί, δεν στέκει τόσα χρόνια..., μόνο με τις δικές του πλάτες..., σίγουρα έχει γερά βίσματα..., τα οποία όταν χρειάζεται τον υποστηρίζουν....
Η μεγάλη πρόκληση και δυσκολία είναι στο να ενωθούμε οι φιλόζωοι και να επηρεάσουμε το κράτος. Οι πετσοπάδες ούτε την τεράστια οικονομική δύναμη έχουν για να ελέγχουν τους πολιτικούς, ούτε συνδικαλιστές σε κόμματα έχουν, ούτε είναι μεγάλοι οι αριθμοί τους για να έχει δύναμη η ψήφος τους.

Αν μπορούσαμε να σχηματίσουμε ένα "λόμπι" ζωόφιλων είμαι σίγουρος ότι θα τους κάναμε μια χαψιά και κανένας "μπάρμπας στην Κορώνη" δε θα μπορούσε να μας σταματήσει.
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
oscar said:
σίγουρα έχει γερά βίσματα.
σιγα μην εχει και κουμπαρο τον τζορτζ μπους.για μενα ζει και βασιλευει χαρη στην ασχετοσυνη του κοσμου.αυτο και μονο αυτο!!!!! καλα να παθουμε!!!


:D :D :D :D :D


Να είσαι καλά φίλε, με έκανες και γέλασα...!!!
Εδώ που τα λέμε, μπορεί να μην έχεις και άδικο... :?

.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν θα φτιάξουμε ούτε θα προτείνουμε νόμους. Με τους υπάρχοντες νόμους θα προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τον κόσμο, με τις υπάρχουσες συνθήκες θα δημιουργήσουμε ένα υπόβαθρο, μια ''δεύτερη'' σκέψη.

Παρακαλώ pm όποιος ενδιαφέρεται...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.811
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf