Καταρράκτης σε Γαλλικό Μπουλντόγκ

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Γεια σας παιδια...
εχω πολυ σοβαρο προβλημα.πριν 5 χρονια απεκτησα ενα γαλλικο μπουλντογκ απο εκτροφειο τον ειχα αγορασει.ο σκυλος ειχε αρκετα καλο πεντιγκρι εψαξα και βρηκα παππουδες εκθεσιακους με καλες κριτικες (και αυτο ειναι που μου κανει εντυπωση).σε ηλια 4 ετων παρουσιασε καταρρακτη και ο κτηνιατρος μου ειπε πως αυτο ειναι κληρονομικο και πως και να εγχειρηστει δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα εχει αποτελεσμα.δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω και αν καποιος εχει παρομοια εμπειρια ας μου δωσει μια συμβουλη.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
4 ετών σκυλί έπαθε καταρράκτη???
Υπάρχουν μέλη στο φόρουμ που έχουν μεγάλη εμπειρία με τα γαλλάκια, περίμενε να δουν το θέμα σου!
Τον εκτροφέα σου τον έχεις ενημερώσει?/ Φαντάζομαι είναι ο πιο κατάλληλος να σε βοηθήσει και πρακτικά και συναισθηματικά.

Εύχομαι να μπορέσεις να βοηθήσει το σκυλάκι σου....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τον εκτροφέα σου τον έχεις ενημερώσει?/ Φαντάζομαι είναι ο πιο κατάλληλος να σε βοηθήσει και πρακτικά και συναισθηματικά.
Δυστηχώς απο ότι έχω ακούσει η φυλή των Γαλλικών bulldog στην Ελλάδα υστερεί στο θέμα καλής επιλεκτικής εκτροφής.
Σε αυτό φταίμε κι εμείς γιατί δεν έχουμε απαιτήσεις όταν ψάχνουμε καθαρόαιμο.

Chitchy είναι σε προχωρημένο στάδιο, σε σημείο το οποίο να επιρεάζει την όραση του?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο καταρακτης δεν ανηκει στης συνηθησμενες κληρονομικες παθησεις των γαλλικων και ετσι ουτε στο εξωτερικο ( γεμανια, ελβετια) δεν εξεταζονται για αυτο πριν μπουν στην εκτροφη!
Και ετσι θα ελεγα, οτι ειναι τυχαιο γεγονος και οχι κληρονομικο.

Αλλα υπαρχει χειρουργειο!
Πηγαινε τον σκυλο σου σε κτηνιατρο που ειδικευεται στα ματια!

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
ναι εχει επηρρεαστει η οραση του πολυ σε λιγο διαστημα δεν θα βλεπει.
οσον αφορα το αν ειναι κληρονομικο,μπροστα μου ο κτηνιατρος ανοιξε βιβλιο με της ασθενειες που στις οποιες η καθε φυλη εχει ταση να προσβαλεται και στο γαλλικο ηταν στο νουμερο 1.το χειρουργειο θα το κανει ουτως η αλλως μολις γινει ολικη τυφλωση(ετσι ειπε ο κτηνιατρος) και θα ευχομαστε να ειμαστε τυχεροι.
με τον εκτροφεα δεν εχω μιλησει ακομη γιατι πολυ φοβαμαι οτι θα αρνηθει το προβλημα και θα εχουμε μανουρες....θα το κανω βεβαια απλα γιατι αν (λεμε τωρα) δεν γνωριζει το προβλημα να το ψαξει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο εκτροφέας δεν μπορεί να αρνηθεί το πρόβλημα γιατί απλά υπάρχει.
Το θέμα είναι αν έστω και λίγο μπορεί να σε καθοδηγήσει στο θέμα θεραπείας, εφόσον έχει εμπειρία σε αυτά. Να σου πει την γνώμη του και τι πιστεύει καλύτερο να κάνεις. Εξέφρασες μια απορία/φόβο, ζητάς απόψεις απο ξένους και το σκέφτεσαι αν πρέπει να μιλήσεις στον εκτροφέα? :D

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια σας το ενδιαφερον σας.
Θα μιλησω με τον εκτροφεα σαφως γιατι ισως και να βοηθησει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Σίγουρα να ενημερώσεις τον εκτροφέα.

Από που έβγαλε ο κτηνίατρος το συμπέρασμα ότι είναι κληρονομικός; Εξετάσεις για διαβήτη έκανε;

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Ναι,δεν εχει διαβητη αλλωστε και χωρις εξετασεις θα φαινοταν οτι δεν ειναι διαβητης.
Εαν δειτε τα ματακια του μοιαζουν οπως οταν εχει καποιος ανθρωπος καταρρακτη,χωρις πλακα την γιαγια μου μου θυμισε και το χειρουργειο απ'οτι εμαθα ειναι το ιδιο που γινεται στον ανθρωπο.
Το συμπερασμα οτι ειναι κληρονομικο βγαινει απο την ηλικια που ηταν ο σκυλος οταν το παρουσιασε καθως και απο την φυλη του.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
το χειρουργειο θα το κανει ουτως η αλλως μολις γινει ολικη τυφλωση(ετσι ειπε ο κτηνιατρος) και θα ευχομαστε να ειμαστε τυχεροι.
Αυτό συνηθίζεται? Δεν έχω λόγο να υποστηρίζω το αντίθετο, δεν έχω και καμία σχετική εμπειρία. Απλά μου έκανε εντύπωση, γι'αυτό ρωτάω.

Περαστικά του!

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Σ'ευχαριστω xotikouli.
Για να ειμαι ειλικρινης δεν ρωτησα για ποιο λογο πρεπει να φτασει στο τελικο σταδιο.
Ισως γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μην προχωρησει τοσο (που δε νομιζω) ή για να μην καταστραφει ο υπολοιπος υγειης ιστος της χαντρας του ματιου.Πανικοβληθηκα καπως εκεινη τη στιγμη και δε ρωτησα.Θα μαθω συντομα.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Φιλε μου περαστικα σας

Δεν μπορω να εκφερω αποψη για το κληρονομικο η μη της υποθεσης ομως θα σου προτεινω ανεπιφυλακτα την παρακατω γιατρο-χειρουργο που ειδικευεται στα ματια-κεφαλι γενικοτερα.. Εμεις σε ενα προβλημα που ειχαμε ταλαιπωρηθηκαμε πολυ(ψυχολογικα, οικονομικα και αποτελεσμα δεν ειδαμε) με διαφορους κομπογιανητες μεχρι να την βρω..

Σκουτζου Ευγενια
Κατσιμπιρη 21 Χολαργος
2106517758

Οτι χρειαστεις π.μ. και περαστικα σας.

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Θα διαφωνησω φιλε μου... Χρειαστηκε να επισκεφτουμε τη συγκεκριμενη γιατρο και δυστυχως δεν μειναμε καθολου ευχαριστημενοι οχι μονο απο τη συμπεριφορα της αλλα και απο την επαγγελματικοτητα της.Μας αποπροσανατολισε ΤΕΛΕΙΩΣ..... εβγαλε το σκυλι μας ΤΥΦΛΟ,δεν μας ενημερωσε για μια εξεταση που θα μπορουσαμε να κανουμε για να το επιβεβαιωσουμε (γιατι επρεπε να μας προτεινει αλλο οφθαλμιατρο) και χασαμε σημαντικο χρονο μεχρι να χορηγησουμε κορτιζονι στο σκυλι μας για να επανελθει η οραση του.Τοσο καιρο δεν ηθελα να αναφερθω δημοσια στο περιστατικο αλλα δεν αντεχω!!! Αρκετο κλαμα ριξαμε επειτα απο τη λανθασμενη διαγνωση της !!!!!!!! ουφ....τα ειπα κια ξεθυμανα!

Φιλε μου περαστικα σας

Δεν μπορω να εκφερω αποψη για το κληρονομικο η μη της υποθεσης ομως θα σου προτεινω ανεπιφυλακτα την παρακατω γιατρο-χειρουργο που ειδικευεται στα ματια-κεφαλι γενικοτερα.. Εμεις σε ενα προβλημα που ειχαμε ταλαιπωρηθηκαμε πολυ(ψυχολογικα, οικονομικα και αποτελεσμα δεν ειδαμε) με διαφορους κομπογιανητες μεχρι να την βρω..

Σκουτζου Ευγενια
Κατσιμπιρη 21 Χολαργος
2106517758

Οτι χρειαστεις π.μ. και περαστικα σας.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Σιγουρα ο καθενας μας μπορει να εχει διαφορετικη εμπειρια, καλα εκανες και κατεθεσες την γνωμη σου και δεν προκειται ουτε να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου ουτε να την δικαιολογησω εαν εκανε σφαλμα αποδεδειγμενα.

Εγω την προτεινα γιατι οπως προειπα ηταν η λυτρωση μας μετα απο τρεις διαφορετικους κτηνιατρους και τρεις διαφορετικες αγωγες χωρις κανενα αποτελεσμα, επισης και ο ανθρωπος που μας την προτεινε ειχε αναλογη εμπειρια και ηταν απολυτα ικανοποιημενος.

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο...γι'αυτο νομιζω υπαρχουν και τα forum! O καθενας ειναι καλο να καταθετει τις προσωπικες του εμπειριες οπως ακριβως τις βιωσε. Απλα θα ηθελα να διευκρινησω πως ο λογος που ηθελα να καταθεσω τη δικη μου δεν ηταν για να κατηγορησω τη γιατρο για τη λαθος διαγνωση γιατι και οι γιατροι ειναι ανθρωποι και φυσικα μπορουν να προβουν σε λανθασμενη διαγνωση!!! Αυτο που μας εξοργισε ητανε το οτι μας ειπε με μια απλη εξεταση πως το σκυλι μας πασχει απο μια σπανια ασθενεια (s.a.r.d), η οποια συμφωνα με τα λεγομενα της μπορεις να τη διαγνωσεις μονο με εις ατοπον απαγωγη. Η αληθεια ηταν πολυ πιο απλη...και δυστυχως τη γνωριζε διοτι πολυ ευκολα και γρηγορα την ανακαλυψαμε λιγο αργοτερα με μια συνηθισμενη δικη μας αναζητηση στο ιντερνετ!!! Η ασθενεια λοιπον αυτη θα μπορουσε να διαγνωστει μονο με μια ειδικη εξεταση ..την οποια μπορουσαμε και οντως την καναμε σε ενα αλλο ιατρειο ενος συναδελφου της (οφθαλμιατρου-κτηνιατρου). Ο αρραβωνιαστικος μου την ρωτουσε επανηλλημενα για το αν θα μπορουσε να κανει κατι και αυτη με μια μικρη δοση ειρωνιας του ελεγε κατα λεξη : "ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΥΦΛΟ"
..........................

Σιγουρα ο καθενας μας μπορει να εχει διαφορετικη εμπειρια, καλα εκανες και κατεθεσες την γνωμη σου και δεν προκειται ουτε να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου ουτε να την δικαιολογησω εαν εκανε σφαλμα αποδεδειγμενα.

Εγω την προτεινα γιατι οπως προειπα ηταν η λυτρωση μας μετα απο τρεις διαφορετικους κτηνιατρους και τρεις διαφορετικες αγωγες χωρις κανενα αποτελεσμα, επισης και ο ανθρωπος που μας την προτεινε ειχε αναλογη εμπειρια και ηταν απολυτα ικανοποιημενος.