Κατοικίδια και ιδιοκτήτες


JoVi

New Member
6 Ιουνίου 2022
1
1
26
Ενημερώνω τον ιδιοκτήτη για κατοικίδια?

Θα ήθελα άποψη: Ψάχνουμε σπίτι με τον σύντροφό μου και τα δύο σκυλάκια μας εδώ και ένα χρόνο. Γνωρίζετε φαντάζομαι τις αντιδράσεις ιδιοκτητών όταν τους λέμε ότι έχουμε δύο σκυλιά μεσαίου-μεγάλου μεγέθους. Τους έχω πει μέχρι να μιλήσουν και με τον τωρινό ιδιοκτήτη, που συχνά-πυκνά μένει στο από πάνω διαμέρισμα, να τους επιβεβαιώσει ότι όντως είναι ήσυχα και δεν έχουμε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Τίποτα. Σέβομαι ότι ο κάθε άνθρωπος για τους δικούς του λόγους μπορεί να μην θέλει, αλλά πλέον έχουμε απηυδήσει. Σκέφτομαι σοβαρά να μην το αναφέρω καν αν δεν με ρωτήσουν και δεν το αναγράφει στην αγγελία. Κανέναν δεν βλάπτω και νομικά είμαι καλυμμένη, όμως είναι ηθικό το δίλλημα τόσο απέναντι στον ιδιοκτήτη αλλά και σε μας τους τέσσερις που ένα χρόνο ταλαιπωρούμαστε μην τυχόν και αναστατώσουμε κανέναν. Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψή σας.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
 
  • Like
Reactions: Billias83


Babisveroia

Member
5 Μαϊου 2021
11
1
32
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ πρόσφατα.. Σκεφτήκαμε και εμείς να εμφανίσουμε το 20κιλο τέρας μας (γιατί κάτι τέτοιο φαντάζονται..) παρέα με τους καναπέδες στο φορτηγό,αλλά φίλη δικηγόρος μου είπε ότι δεν καλύπτομαι νομικά.. Αν θέλει σε βγάζει (κινούμενος νομικά πάντα,με ότι αυτό συνεπάγεται..)… Είναι και η ίδια της κάτοχος σκύλου και φαντάζομαι θα το γνωρίζει το θέμα καλά. Ευτυχώς σε εμάς άλλαξε γνώμη και δεν μετακομίσαμε..
 
  • Like
Reactions: Billias83


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Αν δεν αναφέρει ρητά στο μισθωτήριο, ότι δεν επιτρέπει κατοικίδια στο ακίνητό του, δεν βρίσκω ότι έχει νομική βάση να κινηθεί κατά σας, κατόπιν εορτής. Ο νόμος το επιτρέπει απόλυτα.
Από κει και πέρα όμως, σωστό είναι να είσαστε εσείς εντάξει, εφόσον τα σκυλιά τα έχετε ήδη και δεν προέκυψαν μετά. Ετσι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και δεν θα μπορεί να σας προσάψει το παραμικρό.
Δύσκολο πράγματι, αλλά νομίζω με υπομονή αν έχετε το χρονικό περιθώριο, θα βρείτε ότι ψάχνετε. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες αρνητικοί.
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Υπάρχει, νομίζω, μια ομάδα/σελίδα στο facebook, με αγγελίες ακινήτων pet friendly. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τετραγωνικά/τιμή/περιοχή αλλά δεν χάνετε κάτι να ρίξετε μια ματιά κι εκεί...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3