Κατούρημα στο σπίτι


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Μία φίλη μου έχει πρόβλημα με το 1 χρονών Ιταλικό Greyhound τις. Εδώ και ένα μήνα περίπου σηκώνει το πόδι και κατουράει το σπίτι τις ώρες που λείπει. Κατουράει σε συγκεκριμένα σημεία και δεν το κάνει από ανάγκη για κατούρημα. Τις είπε μία εκπαιδεύτρια να καθαρίσει τα σημεία με ξύδι και νερό αλλά αυτός κατουράει σε άλλα σημεία τώρα.
Για ποιό λόγο το κάνει αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστή?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οτιδήποτε μπορεί να τον παρακινεί να οριοθετήσει την περιοχή του «μαρκάροντας», ακόμα και ένα άλλο αρσενικό που περνάει έξω από το σπίτι.
O μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι η στείρωση ή ο περιορισμός του σε crate τις ώρες που λείπει.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι, είναι ψυχολογικό το θέμα ... μπορεί και χωρίς στείρωση, αλλά πρέπει να γνωρίσει καλά τον σκύλο - ή να τον ζήσει λίγο και κάποιος ειδικός ...
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δείτε τί ανησυχεί τον σκύλο σε σχέση με το εξωτερικο περιβάλλον (πχ σκυλίτσα στο από κάτω διαμέρισμα - σκύλος που ακούγεται να γαυγίζει κάπου μακριά - κάποια άλλη ιδιαίτερη μυρωδιά ) τι δεν κολλάει στην καθημερινότητά του (πχ - ανία / λάθος ώρες βόλτας) - τί δεν κολλάει στην σχέση του με τα αφεντικά του ( ανεκπαίδευτος / λάθος ιεραρχία κλπ κλπ) - στην σχέση των ανθρώπων της οικογένειας μεταξύ τους ίσως (καυγάδες ήκάτι που δημιουργεί ανασφάλεια στον σκύλο ) - τί δεν κολλάει στην διατροφή - άσκηση - εκτόνωσή του κλπ κλπ και αλλάξτε το ...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
gevkarinian said:
Οποτε η του τα κοβουμε η τον κλεινουμε πισω απο τα καγκελα. :)
Καμια αλλη γνωμη?
Νομίζω πως έχεις λανθασμένη εντύπωση και για τη στείρωση και για το crate.

Έχετε πρόβλημα διότι ο σκύλος μαρκάρει στο σπίτι

Λύση νο1 (η δυσκολότερη): Κάντε αυτό που λέει ο denis. Έτσι κι αλλιώς πήρατε ένα πολύ ενεργητικό σκυλί (Greyhound) και το κλείσατε στο διαμέρισμα. Πιστέψατε πως δεν θα αντιμετωπίζατε ποτέ κανένα πρόβλημα?
Αφιερώνετε χρόνο στο σκύλο, παρατάτε τις δουλειές σας και στήνεστε καραούλι μέχρι να περάσει ο αρσενικός, που παρακινεί το σκύλο σας να μαρκάρει, από το απέναντι πεζοδρόμιο, γαβγίσει η σκυλίτσα του απέναντι διαμερίσματος ή μέχρι να δείτε ποια μυρωδιά τον ενοχλεί.
Αφού το εντοπίσετε προσπαθείτε να διορθώσετε την συμπεριφορά αυτή με τη βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή, με παραπάνω βόλτες, παιχνίδι, εκτόνωση, ακόμα και με τη αλλαγή των μεταξύ σας σχέσεων διότι οι καβγάδες σας ίσως στρεσάρουν το σκύλο.

Διαθέστε δηλαδή περισσότερο χρόνο και χρήμα για αυτόν και κάντε όσες θυσίες χρειάζεται. Θα το κάνετε?

Λύση νο2: Του τα «κόβετε», όπως είπες. Εάν έχετε πρόβλημα με τη στείρωση, αγνοήστε αυτή τη λύση και προχωρήστε στην επόμενη.

Λύση νο 3: Crate training. Απ’ ότι είδα, δυστυχώς και με τα "κάγκελα" έχεις πρόβλημα. Διάβασε λοιπόν αυτό το θεμα μήπως και αλλάξεις γνώμη: Crate-Κλουβί

Εάν εξακολουθείς να θεωρείς ανεφάρμοστη και τη λύση του crate, ίσως θα έπρεπε να μάθετε να ζείτε με την μυρωδιά των ούρων του σκύλου στο σπίτι.
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Ευχαριστω denis.
Η κοπελα που το εχει το βγαζει αρκετες βολτες και συγκεκριμενες ωρες. Δεν το κανει απο αναγκη. Απλως οπως ειπες ειναι η λαθος ιεραρχια και το οτι αλλαξε απο τοτε που γνωρισε ενα θυληκο boxer στο παρκο και θελει να ζευγαρωνει μ'αυτην.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oχι, δε άλλαξε επειδή γνώρισε ένα σκυλί - οι ορμόνες του αλλάζουν τώρα ... θέλει προσοχή και μάλλον θα βελτιωθεί - προσοχή - τα greyhound ειναι πολύ πολύ δύσκολα σκυλιά στην ιεραρχία και στην εκτόνωσή τους, πιστευω ότι αυτά τα δύο πρέπει να προσεχθούν, η άσκηση που χρειάζονται σε ηλικία εφηβική ειδικά είναι απίστευτη ...