Καφε κιλιδες σε λευκο τριχωμα

Billylocker

Member
16 Απριλίου 2018
5
1
34
Καλησπερα. Εχω υιοθετήσει ενα jack russel τουσ τελευταίους 8 μηνες. Η Λουσυ ειναι 5 ετων. Παρατηρησα την εμφάνιση καποιων καφε κηλίδων στο λευκο κομματι του τριχώματος του σκυλου. Χρησιμοποιω εγκεκριμενο σαμπουαν για σκυλους καθως και η τροφη της ειναι αποκλιστικα ξηρα τροφη. Θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει κανεις ποθ οφειλεται αυτο και αν μππρω να τ καταπολεμησω. Ευχαριστω εκ των προτερων.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.464
8.494
Καλησπέρα, αρχικα γιατρο συμβουλευτηκατε? Εχει αποκλειστει κατι δερματικο?

Billylocker

Member
16 Απριλίου 2018
5
1
34
Στο προγραματισμενο εμβολιο που εκανε και το ειδε ο κτηνιατρος ειπε πως δεν ειναι κατι και μπορει να ειναι απ την αλλαγη διατροφησ. Να σημειωσω οτι μετακομισαμε απο κρητη οπου και την υιοθετησα οποτε δεν εχω πλεον τον ιδιο κτηνιατρο γιατι βρισκομαι χαλκιδα. Δεν φενεται κατι ανησυχητικό οι κηλίδες ειναι θολές απλα τισ παρατηρισα και ηθελα να μαθω αν ξερει κάποιος που μπορει να οφειλονται και τι μπορω να κανω

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Φώτο θα βοηθούσε.
Spots on Skin/Coat
A healthy Jack Russell has black or brown spots on their skin all over their entire body. When they are wet it is more noticeable. This is perfectly normal. The majority of Jack Russell Terriers have these skin spots. The spots will change in shade and size as your puppy matures. Your puppy may or may not develop "ticking." Ticking refers to small spots -- usually just a few hairs -- of color in the white coat. Ticking can be tan or black. Some dogs have both colors of ticking. It can be just a few spots or many, many spots. It changes with age as well. All remain at least 50% white. Some dogs may have no ticking at all in the first 14 weeks, and then begin to develop new "ticks" frequently with age. Ticking usually starts to appear at 7-8 months and will become thicker and more noticeable in the winter. http://www.publicbookshelf.com/nonfiction/jack-russell/appearance-jacks-10
Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να συμβουλευθείς τον κτηνίατρό σου

Billylocker

Member
16 Απριλίου 2018
5
1
34
Θα ανεβασω φωτογραφια το απογευμα. Το εχω διαβασει το αρθρο που μου επισυναψατε. Οντως ειχε καποιες κιλιδες οταν τηην πηρα απλα νομιζω οτι αυξηθηκαν. Ισως ειναι φυσιολογικο. Δεν ειναι εντονο καφε πιο πολυ μοιαζει με ασπρο που εχει '' παλιωσει'' απ τον καιρο. Σαν κιτρινοκαφε ας πουμε. Οι συνθηκες ζωης τησ αλλλαξαν καθως απο διαμερισμα που την ειχε ο πρωτοσ ιδιοκτητησ πηγε σε σπιτι με αυλη χωμα χωραφια κτλπ. Οπου βγαινει να παιξει και να ασκηθει.

• Like
Reactions: ChrisApo

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Φυσιολογικό είναι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έτσι γίνεται το τρίχωμα με το πέρασμα του χρόνου.
Μπάνιο με σαμπουάν κάθε 3-4 μήνες, δεν χρειάζεται συχνότερα.

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
407
2.179
33
Πάτρα
Μήπως μαδάει αυτήν την περίοδο πολύ;
Εμείς έχουμε προσέξει με τον δικό μας, ότι οι βούλες του φαίνονται περισσότερο την περίοδο που μαδάει, και λιγότερο όταν "γεμίζει" το τρίχωμά του.
Μπορεί βέβαια να λέω και χαζομάρα, δεν ξέρω!:p

Billylocker

Member
16 Απριλίου 2018
5
1
34
Τωρα μαδαει περισσοτερο λογο εποχης. Μπανιο της κανω καθε 2 μηνες επειδη την εχω σπιτι μου μεσα και ανεβαινει καναπεδες. Ισως κβεγω δν τισ ειχα παρατηρισει τοσο πολυ γιατι την εχω λιγο καιρο. Ευχαριστω για τισ απαντησεις σας