Κενά στο δέρμα με κακάδι, τι μπορεί να είναι;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα σε όλους. Ο κούταβος μου ( 5 μηνών staffordshire bull terrier) χει εμφανίσει σε κάποια σημεία στο δέρμα του κάτι σαν κενα με κακαδάκι πάνω. Σε δύο τρία σημεία στο κορμί του, μικρότερα του ενός δύο εκατοστών σε διαμετρο. Δεν δείχνουν να τον ενοχλούν ούτε ξύνεται ούτε έχει καμία παράξενη συμπεριφορά σχετικά με αυτά. Δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχτικό και δεν είναι ευδιάκριτα αλλά εγώ που τον ψαχουλεύω-χαιδεύω με τις ώρες τα εχω εντοπίσει. ΔΕΝ είναι πληγίτσες γιατί δεν χτύπησε-γρατσουνίστηκε.Τον πήγα στον κτηνιατρο επ ευκαιρία του τελευταίου εμβολίου του και τον ρώτησα. Μου απάντησε ότι *είναι κουτάβι και αυτά παίζουν και γρατσουνιούνται* Τεσπα δεν επέμεινα. Δεν ειναι πληγίτσες πάντως. Είναι σαν κενακια με κακακάδι. Περιττο να πώ πως ο κτηνίατρος μου φαίνεται ότι είναι απλώς διεκπεραιωτής χωρίς κανένα ενδιαφέρον και πάθος για τη δουλειά του και με ελλειπείς γνώσεις. Θα ήθελα αν είχε αντιμετωπίσει κάποιος κάτι σχετικό να μου πεί τι είναι αυτό.Επίσης αν θα ήταν εύκολο θα ήθελα να μου στείλει κάποιος με π.μ. το τηλέφωνο και τη διεύθυνση κάποιου αξιόλογου κτηνιάτρου τον οποίο να εμπιστεύεται γιατί δεν μου γεμίζει κάθόλου το μάτι ο προαναφερθείς. Η επιθυμητή περιοχή ειναι παπάγου-χολαργός-αγ.παρασκευή...Μην μου πείτε κανένα στη Βάρκιζα! Χεχε Ευχαριστώ πολύ

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω καλά την περιγραφή. Έχει κακαδάκια αλλά όχι πληγή. Δεν το βγάζεις καμμιά φωτο απο κοντά να το δούμε.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Λοιπόν θα το περιγράψω με μεγαλύτερη σαφήνεια.1) Εκεί που είναι το τρίχωμα, υπάρχει ενα κενό 1 2 εκατοστών όπου δεν υπάρχει τρίχωμα, σε 2 3 σημεία στο σωμα του. Ας πουμε στο κεφαλάκι έχει ένα κενό η στον ώμο του. Λοιπόν σε αυτό το κενό υπάρχει κακάδι.2) Το κακάδι εννοώ την κρούστα που δημιουργείται μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα κάπου όπου υπηρχε πληγή. Το ζήτημα είναι το εξής. Ο σκυλάκος ΔΕΝ είχε ποτέ πληγίτσα εκεί ούτε γρατσουνιά ούτε οτιδήποτε. Σκέφτομαι μήπως είναι κάτι δερματικό ή καμια μυκητίαση ξέρω εγώ...(?) Βέβαια μονο υποθέτω...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Αυτό είναι το ζήτημα...δεν ξέρω κάποιον γιατρό στις προαναφερθείσες περιοχές που να εμπιστεύομαι. Ο τρίτος είναι που έχω πάει. Και μέσω αναζήτησης ίντερνετ αντιλήφθηκα πως δεν είναι δυνατόν να βρεις καλό γιατρό. Οπότε αν καποιο μέλος γνωρίσει για γιατρό καλό στις περιοχές παπάγου-χολαργού-αγ.παρασκευής...ας μου στείλει π.μ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Στον γιατρό γρήγορα!

Το κακαδάκι είναι σκούρο,δηλαδή ξεραμένο αίμα ή ξεραμένο κρέας δηλαδή ξεραμένη καραφλίτσα?

Μπορείς να αναφέρεις σε ποια σημεία του σώματος?

Αν μπορείς βάλε και μια φωτόγραφία!

Last edited:

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Θα έλεγα σαν ξεραμένο αίμα, θα το περιέγραφα ως ακριβώς το κακάδι που γίνεται αφοτου κλείσει η ανοιχτή πληγη. Μονο που στην περίπτωση μας ΔΕΝ υπήρχε ποτέ αυτη η πληγη. Είναι διαμέτρου 1 2 εκατοστού Εχει ένα στο κεφαλακι και είχε ένα αναμεσα στα πόδια στο μπουτάκι και ένα στον ώμο. Αυτά.Αλλά θα πάω στο γιατρό και θα λυθεί το ζήτημα. Δεν πιστεύω οτι ειναι κατι σοβαρο

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ελπίζω μόνο να μην είναι κατι το ανησυχητικό και όλα να πάνε καλά!!Περιμένουμε νέα σου,ευχάριστα!
Λογικά,θα σου δώσει κάποιου είδους θεραπεία με ειδικό σαμπουαν ή αντιβίωση στην χειρότερη περίπτωση που σαφώς και απεύχομαι!Σε λίγες ημέρες 15-30 θα επανέλθει και το τρίχωμά του στα φυσιολογικά επίπεδα! :D
Α και το γεγονός πως δε φαγουρίζεται είναι ενθαρρυντικό,γλίτωσες την χορήγηση κορτιζόνης στο κουτάβι σου :)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Το πιθανότερο είναι να είναι καμιά αλλεργία ή κάτι τέτοιο...αλλά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί...δεν ειναι κάτι καν εμφανες,μονο με την αφή το αντιλαμβανεσαι.Απλά επειδή είμαι λίγο ψειρας λέω μπας και είναι κάτι ...Μπορεί να μην είναι και τπτ μην σας ανησυχώ τσάμπα. Η αλήιθεια είναι αυτό που είχα παρατηρήσει στο μπουτάκι του πριν κανενα μήνα τώρα δεν υφίσταται. Οπότε μπορεί και αυτο να φύγει. Τέσπα επουσιωδες ζήτημα. Αν παρουσιαστεί έξαρση ή οταν τον πάω στον γιατρό θα σας πώ νέα του...χεχε

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Το πιθανότερο είναι να είναι καμιά αλλεργία ή κάτι τέτοιο...αλλά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί...δεν ειναι κάτι καν εμφανες,μονο με την αφή το αντιλαμβανεσαι.Απλά επειδή είμαι λίγο ψειρας λέω μπας και είναι κάτι ...Μπορεί να μην είναι και τπτ μην σας ανησυχώ τσάμπα. Η αλήιθεια είναι αυτό που είχα παρατηρήσει στο μπουτάκι του πριν κανενα μήνα τώρα δεν υφίσταται. Οπότε μπορεί και αυτο να φύγει. Τέσπα επουσιωδες ζήτημα. Αν παρουσιαστεί έξαρση ή οταν τον πάω στον γιατρό θα σας πώ νέα του...χεχε
Η Κάρλα είχε κάτι τέτοιο όταν την είχα πάρει αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι ήταν! Πάντως τίποτα σοβαρό. Με ένα ειδικό σαμπουάν με τοπική πλύση το είχαμε αντιμετωπίσει. Το ίδιο και στον προηγούμενο γάλλο μου που έβγαζε τέτοια συχνά πυκνά ανάμεσα στα δάχτυλα. Πήγαινε όμως στο γιατρό να το δει και να σου δώσει και την κατάλληλη θεραπεία.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Με ένα ειδικό σαμπουάν με τοπική πλύση το είχαμε αντιμετωπίσει.
Αυτό ;)
Aν βάλεις selsun το πιθανότερο είναι να εξαφανιστούν.
Είναι δερματικά που βγαίνουν αν τριφτεί σε δέντρα και χόρτα!!
Δείξε το και στον ιατρό..πληγές δεν είναι.., ρώτα αν κάνει να βάλεις kenacomb!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Αυτό ;)
Aν βάλεις selsun το πιθανότερο είναι να εξαφανιστούν.
Είναι δερματικά που βγαίνουν αν τριφτεί σε δέντρα και χόρτα!!
Δείξε το και στον ιατρό..πληγές δεν είναι.., ρώτα αν κάνει να βάλεις kenacomb!
Εμείς είχαμε βάλει ένα Dοuxo...κάτι για τοπική χρήση - δεν θυμάμαι το όνομα.