Κινδυνος για υπερεξαντληση κουταβιου?

GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Πηρα μια εικονα. Εγω βεβαια δεν μιλαω για εντονο τρεξιμο αλλα για χαλαρο περπατημα. Μπορει κι αυτο για υπερβολικη ωρα να προκαλεσει προβλημα? Επισης, κατι εχω ακουσει για εξετασεις που μπορουν να σου πουν αν ο σκυλος θα εμφανισει δυσπλασια η καποιο αλλο προβλημα στις αρθρωσεις. Ισχυει οντως αυτο?
Όπως σου είχα γράψει και πιο πάνω αν σπάσεις τη βόλτα σε 30-45 λεπτά 2-3 φορές τη μέρα
θα είναι ok(ελαφρύ τρέξιμο μια φορά τη μέρα).

Το γενετικό κομμάτι παίζει το πιο σημαντικό ρόλο σε προβλήματα αρθρώσεων όπως δυσπλασία.
Αν οι πρόγονοι μέχρι και 5 γενιές πίσω δεν έχουν κάποιο πρόβλημα τότε είναι σπάνιο να εμφανίσει
κάποιος απόγονος.
Σίγουρα φροντίζουμε και εμείς να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις...πχ συχνό ανεβοκατέβασμα σε μεγάλες σκάλες...

Εφόσον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια εξέταση για τις αρθρώσεις τώρα, είναι μικρό ακόμα.

Τώρα για συμπλήρωμα αρθρώσεων δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
Αν η τροφή έχει επαρκείς ποσότητες από καλή πρωτεΐνη, γλυκοζαμίνη, χονδροιτίνη, ασβέστιο, φώσφορο και ω3 είναι αρκετό... ξανά λέω εφόσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να χορηγηθεί συμπλήρωμα.
Αν θες μπορείς να δώσεις λάδι σολομού ή κάποιο ζωμό πχ nature's food που κάνουν καλό και στις αρθρώσεις.

Καλά κάνεις και ψάχνεσαι, αλλά κάποιες φορές γινόμαστε υπερβολικοί(μιλάω για τον εαυτό μου :giggle:).
Είναι παιδιά μας και θέλουμε το καλύτερο για αυτά!!!!!!:giggle:

• Like
Reactions: Orjo

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.916
5.299
patra
grdane.blogspot.com
Το 5λεπτο ανά μήνα ηλικίας κουταβιού.... είναι υπολογισμένο εκ του ασφαλούς για μεγαλόσωμες φυλές...
Όπου μεγαλόσωμη φυλή οποιαδήποτε σε ενηλικίωση είναι μεγαλύτερο των 40 45 κιλών... πιστεύω ότι εκεί ανήκουν κ τα λαμπραντορ....
Υπάρχουν εξετάσεις που γίνονται από την ηλικία των 4 μηνών... λέγονται pennhip ... υπολογίζουν ακριβώς την πιθανότητα και προδιάθεση να αναπτύξει ο σκύλος δυσπλασία...
Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στην εκτροφή....

Για να φανεί ή όχι η αναγκαιότητα να δώσεις συμπλήρωμα θα πρέπει να κάνεις ακτινογραφίες... πράγμα απίθανο να κάνεις(έτσι πιστεύω).
Το να εχει δημιουργηθει καποιο θέμα απο υπερβολική άσκηση πιθανό... εγώ προσωπικά θα έδινα συμπλήρωμα... να διορθώσει μια κατάσταση δεν διορθώνει.... να βοηθήσει μια λανθάνουσα κατάσταση... θα βοηθήσει σίγουρα... πάντως κακό δεν κάνει... προσωπικά στα κουτάβια μου πάντα έδινα με μετρο απο την ηλικία των 5 μηνων περίπου.... τα αποτελέσματα δυσπλασιας αργότερα ήταν Α.....

• Like
Reactions: Orjo and sis

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr