Όπως σου είχα γράψει και πιο πάνω αν σπάσεις τη βόλτα σε 30-45 λεπτά 2-3 φορές τη μέραΕυχαριστω για τις απαντησεις σας. Πηρα μια εικονα. Εγω βεβαια δεν μιλαω για εντονο τρεξιμο αλλα για χαλαρο περπατημα. Μπορει κι αυτο για υπερβολικη ωρα να προκαλεσει προβλημα? Επισης, κατι εχω ακουσει για εξετασεις που μπορουν να σου πουν αν ο σκυλος θα εμφανισει δυσπλασια η καποιο αλλο προβλημα στις αρθρωσεις. Ισχυει οντως αυτο?
θα είναι ok(ελαφρύ τρέξιμο μια φορά τη μέρα).
Το γενετικό κομμάτι παίζει το πιο σημαντικό ρόλο σε προβλήματα αρθρώσεων όπως δυσπλασία.
Αν οι πρόγονοι μέχρι και 5 γενιές πίσω δεν έχουν κάποιο πρόβλημα τότε είναι σπάνιο να εμφανίσει
κάποιος απόγονος.
Σίγουρα φροντίζουμε και εμείς να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις...πχ συχνό ανεβοκατέβασμα σε μεγάλες σκάλες...
Εφόσον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια εξέταση για τις αρθρώσεις τώρα, είναι μικρό ακόμα.
Τώρα για συμπλήρωμα αρθρώσεων δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
Αν η τροφή έχει επαρκείς ποσότητες από καλή πρωτεΐνη, γλυκοζαμίνη, χονδροιτίνη, ασβέστιο, φώσφορο και ω3 είναι αρκετό... ξανά λέω εφόσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να χορηγηθεί συμπλήρωμα.
Αν θες μπορείς να δώσεις λάδι σολομού ή κάποιο ζωμό πχ nature's food που κάνουν καλό και στις αρθρώσεις.
Καλά κάνεις και ψάχνεσαι, αλλά κάποιες φορές γινόμαστε υπερβολικοί(μιλάω για τον εαυτό μου
Είναι παιδιά μας και θέλουμε το καλύτερο για αυτά!!!!!!