Κνησμος σε σκυλι

savvas_k

New Member
14 Δεκεμβρίου 2018
3
0
34
Καλημερα σε ολους!

Εχουμε ενα λαμπραντορ 1,5 χρονων. Απο τοτε που ηταν 8 μηνων ταλαιπωρειται απο εντονο κνησμο σε σημειο που ματωνει και γιαυτο τον λογο μολυνετε και απο σταφυλοκοκκο ολη την ωρα. Εχω αλλαξει τρεις κνηνιατρους και διεγνωσαν τα παρακατω:

α)Βρεθηκε ενα παρασυτο το οποιο το εχουν τα σκυλια αλλα λιγα εχουν συμπτωματα. Αντιμετωπιστικε με nextguard
β)Βρεθηκε σταφυλοκοκος και αντιμετωπιστηκε με αντιβιωση.
Τλκ λενε οτι ειναι αλλεργια. Εχω αλλαξει 5 τροφες αλλα τπτ. Τωρα εδω και τρεις μερες της δινω την wellness core ocean και καμια αλλαγη.
Το θεμα ειναι οτι μετακινείται η κοκκινιλα. Στην αρχη ηταν στην κοιλια μετα πηγε στα αυτια μετα στο στηθος και τρ ειναι στηθος και πλατη. Στις πατουσες της δεν εχει φυγει καθολου. Αλλα γενικα οπου και να την χαιδεψω ΞΥΝΕΤΑΙ!

Να σας πω τι παρατηρω εγω εκτος απο τον κνησμο.

α) Εντονη μυρωδια
β) Μαυριλες σε σημεια οπως αναμεσα στα ποδια της (μασχαλη)
γ) Λυπαρο δερμα.

Ολα αυτα βαση του ιντερνετ οδηγουν σε μολυνση απο μυκητα. Μαλιστα ο κνησμος εγινε εντονοτερος οταν τελειωσε την εικοσαημερη αγωγη με αντιβιωση και ξεκινησα την wellness. Αλλα τρεις γιατροι γιατι δεν βρηκαν την μολυνση?

Ειμαστε απελπισμενοι εγω και η κοπελα μου. Την φοραμε ολη την ωρα κολαρο και καλτσες στα ποδια! Το σκυλι ειναι αριστο ουτε ζημιες ουτε τπτ και την μαλωνουμε μονο για το ξυσιμο και ειναι κριμα! Τι αλλο να κανουμε???? Τελευταια μου ελπιδα αμα ειναι διατροφικο το προβλημα ειναι να την δωσω barf!

Ευχαριστω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Για το ξύσιμο γιατί την μαλώνετε?
Δεν φταίει. Αντιθέτως, υποφέρει προφανώς.
Επίσης, καμία τροφή δεν δείχνει, μέσα σε τρεις μέρες. Μήνα το λιγότερο.

savvas_k

New Member
14 Δεκεμβρίου 2018
3
0
34
Για το ξύσιμο γιατί την μαλώνετε?
Δεν φταίει. Αντιθέτως, υποφέρει προφανώς.
Επίσης, καμία τροφή δεν δείχνει, μέσα σε τρεις μέρες. Μήνα το λιγότερο.
Συνφωνω αλλα αμα εισαι τουαλετα και την ακους που ξυνεται πρεπει να την πεις "μη" γιατι θα το ματωσει!! Ξυπναω 3 και φορες το βραδυ και την φωναζω "μη" για να σταματησει αλλιως βγαζει δερμα!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Ναι, υπάρχουν ομοιοπαθητικοι κτηνίατροι.
Έχω μάλιστα προσωπική εμπειρία με τον σκύλο του αδελφού μου που είχε πολύ έντονα δερματικα προβλήματα. Και εκείνος (όπως κι εσύ) είχε δοκιμασει τα πάντα, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Φάρμακα, αντιβιωσεις, κορτιζόνες κλπ.
Πήγε σε ομοιπαθητικο κτηνίατρο και του έδωσε μια συγκεκριμένη αγωγή για την περίπτωσή του και υπάρχει τεράστια βελτίωση.
Βγήκε ξανά το τρίχωμα όπου είχε πέσει, δεν ξύνεται και γενικώς πάει πάρα πολύ καλά.
Παρόλο που ήμουν πολύ επιφυλακτικός, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ το αποτέλεσμα που βλέπω.

• Like
Reactions: mareco

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Οι τροφές είναι συνήθως το κυρίως θέμα κι όπως είδα αυτή που δίνεις δεν έχει δημητριακά οπότε μια επόμενη πιθανή αιτία είναι το κοτόπουλο. Το γιορκι μου έχει μια μικρή αλλεργία στο κοτόπουλο με βλέννα στα κακα της. Δοκίμασε κωδικό με αρνί ή μετά όπως είπες μπαρφ. Για τον μύκητα πήρε ξέσμα και το εξέτασε? Σας το έδειξε?

Αλλεργία μπορεί να προκαλούν επίσης το απορρυπαντικό που σφουγγαρίζετε, το απορρυπαντικό ρούχων σας, το μαλακτικό και πολλά άλλα που βρίσκονται σε ένα σπίτι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εαν ειναι διατροφικη αλλεργια Ο ΜΟΝΟΣ τροπος να το αποκλεισεις ειναι η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ διατροφη με κλινικη διαιτα για ενα διμηνο ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, αφου πρωτα αντιμετωπισετε ολες τις επιμολυνσεις* που ηδη εχει.
Η καλυτερη (και δυστυχως πανακριβη) τροφη για τετοια διαδικασια ειναι η royal canin anallergenic.

Εαν κανεις το παραπανω κ ειναι διατροφικη αλλεργια ο σκυλος θα σταματησει να εχει συμπτωματα (κοκκινιλες φαγουρες κλπ) σε διαστημα 10ημερων-2μηνων, αν στο διμηνο δεν δεις βελτιωση, τοτε μιλαμε για αλλου τυπου αλλεργια περαν απο τροφικη.

Οτιδηποτε αλλο ειναι ασκοποι πειραματισμοι κ ενας σκυλος που ταλαιπωρειται......

*οι σκυλοι στην φυσικη χλωριδα του δερματος εχουν διαφορα βακτηρια, τα οποια σε περιπτωση αλλεργιων πολλαπλασιαζονται. Αν υπαρχουν και επιμολυνσεις (οπως ο σταφυλοκκοκος που ανεφερες) το προβλημα ειναι ηδη εντονοτερο.

Ενας κτηνιατρος που καλειται να αντιμετωπισει το προβλημα με την συνεργασια του ιδιοκτητη γιατι μιλαμε για μεγαλο διαστημα κ αρκετο κοστος, το πρωτο που κανει ειναι να παρει ξεσμα κ καλλιεργεια με αντιβιογραμμα να δει τι υπαρχει κ πως αντιμετωπιζεται, αν υπαρχει ανθεκτικοτητα κλπ. Μολις ο σκυλος "καθαρισει" προχωραει σε διαδικασια αποκλεισμου αλλεργιων ξεκινοντας με την τροφικη, και την διαδικασια που σου περιεγραψα παραπανω.

Οταν καταληξετε σε συμπερασμα τι ακριβως ειναι που προκαλει την αλλεργια τοτε προχωρας στην αντιμετωπιση του.

Βρες εναν καλο κτηνιατρο με ειδικευση στα δερματικα.....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...
Η καλυτερη (και δυστυχως πανακριβη) τροφη για τετοια διαδικασια ειναι η royal canin anallergenic.
O μεγάλος μου σκύλος που δεν ζει πια είχε αλλεργία στο καλαμπόκι. Κνησμό και διάρροια μονίμως. Η τροφή που προτείνεις έχει σαφώς πρώτο συστατικό το καλαμπόκι μαζί με εναν κουβά φάρμακα για να κουκουλώνει την αλλεργία. Ποιο το νόημα λοιπόν, είναι αυτό θεραπεία?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
O μεγάλος μου σκύλος που δεν ζει πια είχε αλλεργία στο καλαμπόκι. Κνησμό και διάρροια μονίμως. Η τροφή που προτείνεις έχει σαφώς πρώτο συστατικό το καλαμπόκι μαζί με εναν κουβά φάρμακα για να κουκουλώνει την αλλεργία. Ποιο το νόημα λοιπόν, είναι αυτό θεραπεία?
Επειδη ετυχε προσφατα αντιστοιχη περιπτωση, που κατεληξε να απευθυνει σε δυο καθηγητες κτηνιατρικης, η διαδικασια ηταν η παραπανω κ η τροφη η συνηστωμενη αυτη. Δεν θεωρω οτι ουτε γω ουτε εσυ (μπροστα σε αυτους) εχουμε την αρμοδιοτητα να αντιπροτεινουμε κατι αλλο.

Επισης μην συγκρινεις τα συστατικα μιας απλης τροφης με μια κλινικη διαιτα, αν κ στον πινακα περιεχομενων μπορει να φαινονται ιδια εχουν τελειως αλλη επεξεργασια (βλεπε υδρολυμενες πρωτεινες κλπ) και αυτο που λες για τα φαρμακα στην συγκεκριμενη τροφη εξ οσων γνωριζω ΔΕΝ ισχυει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
... (βλεπε υδρολυμενες πρωτεινες κλπ) και αυτο που λες για τα φαρμακα στην συγκεκριμενη τροφη εξ οσων γνωριζω ΔΕΝ ισχυει.
Δεύτερο συστατικό "hydrolyzed poultry by-products aggregate"
The next ingredient on the list is "hydrolyzed poultry by-products aggregate," which is a technical name for feather meal. According to Levy, feather meal is "not only nutritious but can also be made very palatable to dogs." The feathers are broken down to an amino acid level, and palatizers are added for taste.
" Researchers found antimicrobials (antibiotics) in every feather meal sample tested (a total of 12), with up to 10 different drugs in some samples. Samples from China had the greatest number of antimicrobials.

In addition to the antibiotics, seven other PPCPs were found in the feather meal samples. Caffeine and acetaminophen (Tylenol) were found in 10 of the 12 samples, and 1,7-dimethylxantine, a metabolite of caffeine, was in 7 of the 12. Other drugs found in the samples included an anti-depressant (Prozac), a fungicide/antiparasitic, an antihistamine (Benadryl), and norgestimate (a synthetic sex hormone).
Και η επιστημονική δημοσίευση http://mercola.fileburst.com/PDF/HealthyPets/EST-Study.pdf

Δεν γίνεται χωρίς φάρμακα η RC να κάνει μαγικά και να περνάνε όλες οι παθήσεις με άλλον κωδικό RC καλαμποκοκροκέτας.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Η μελετη που δημοσιευεις αφορα αναλυση ενος συστατικου που εμφανιζεται σε τροφες γενικα, και την χρησιμοποιεις για να αποτρεψεις καποιον απο μια κλινικη διαιτα που προτεινουν (σου ξαναλεω) δυο καθηγητες κτηνιατρικης ο ενας δε ο πλεον αρμοδιος καθηγητης κτηνιατρος δερματολογος.......

Δεν εχω διαθεση αντιπαραθεσης, αν εχεις τοσες κατηγοριες για την τροφη που προτεινουν μπορεις να τους αναλυσεις τον λογο που κανουν λαθος κ να τους αντιπροτεινεις την αποψη σου (η οποια ειναι.....?)

Οπως κ να εχει, εγραψα κατι πολυ συγκεμριμενο.
Νομιζω οτι ο καθε νοημον ιδιοκτητης θα κοιταξει να απευθυνθει σε εναν κτηνιατρο με ειδικευση στο προβλημα του (κτηνιατρο δερματολογο) κ να επιβεβαιωσει η να διαψευσει οτιδηποτε του εγραψε καποιος ασχετος (εγω εν προκειμενω) πισω απο ενα πληκτρολογιο........
Εξ ου και η τελευταια προταση προτροπη στο αρχικο μου ποστ.

Και καπου εδω νομιζω το υπεραναλυσαμε.
Φιλικα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Βεβαίως συμβαίνει αυτό που λετε με τις τροφές, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει βελτίωση και αναγκάζεσαι να δώσεις φάρμακα στον σκύλο. Και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις που είτε δεν ανταποκρίνεται καθόλου ο σκύλος, ειτε έχει μια μικρή βελτίωση και μετά υποτροπιαζει. Και ξανά μανά από την αρχή. Σου πετανε και ένα "ατοπικη δερματιτιδα" ή "έχει αλλεργία καπου" και καθαρίσανε. Δωστου κορτιζόνες, δωστου φάρμακα μπας και..... αλλά βελτίωση μηδέν.

Υποπτεύομαι λοιπόν πως μια τέτοια περίπτωση είναι και του θεματοθετη.
Θεωρώ πως δεν θα χάσει κάτι αν απευθυνθεί σε έναν ομοιοπαθητικο κτηνίατρο, να δει τον σκύλο, να αξιολογήσει το πρόβλημα.