Κοινωνικά προγράμματα φυλακών


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μερικές πολιτείες έχουν ξεκινήσει προγράμματα για την αποκατάσταση φυλακισμένων, καθώς και για να τους δώσουν μια ευκαιρία να βγουν από τη φυλακή νωρίτερα με αναστολή. Επιπλέον συντείνουν και στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων και μαθαίνουν και στους φυλακισμένους μια τέχνη. Το πρόγραμμα ονομάζεται "Κουτάβια με Αντάλλαγμα Αναστολή" (Puppies for Parole) και προσφέρεται σε ορισμένους φυλακισμένους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Οι φυλακισμένοι φροντίζουν τα αδέσποτα καταφυγίων, ζουν μαζί τους, τα κοινωνικοποιούν και τα εκπαιδεύουν ώστε να προωθηθούν πιο εύκολα για υιοθεσία. Επιπλέον η ψυχολογική υποστήριξη που προσφέρουν τα σκυλιά στους φυλακισμένους είναι ανεκτίμητη. Παραθέτω το σχετικό πρόγραμμα της διπλανής μας πολιτείας, του Μιζούρι:

Missouri Department of Corrections

Κι εδώ έχει και αγγελίες για σκύλους που είναι έτοιμοι για υιοθεσία:

Petfinder Adoptable Dog | Australian Shepherd | St. Louis, MO | Wendy - Puppies for Parole

Petfinder Adoptable Dog | Australian Shepherd | St. Louis, MO | Hope - Puppies for Parole

K9 Rescue and Rehab
 
  • Like
Reactions: LaCat


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Πολυ καλη ιδεα! Πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερος τροπος επανενταξης απο το να βαλεις καποιον να ειναι υπευθυνος για ενα πλασμα που εξαρταται απο σενα και που ξυπναει ευγενικα συναισθηματα. Το οτι ειναι και πρωην αδεσποτα που πρεπει να κοινωνικοποιησουν ωομιζω οτι διδασκει και στους ιδιους κοινωνικες δεξιοτητες.

Εκτος αυτου το παρελθον των σκυλων μπορει να ειναι και ενας παραγοντας ταυτισης των φυλακισμενων.
Πραγματικα φοβερη ιδεα. Μακαρι να υπηρχαν και εδω αντιστοιχες προσπαθειες. Τοσο σε φυλακες οσο και σε προγραμματα απεξαρτησης. Νομιζω θα βοηθουσαν παρα πολυ.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όντως τα αμερικανικά προγράμματα απεξάρτησης ενθαρρύνουν την κυνοφιλία. Ακόμα κι αν κάποιος που αναρρώνει από εξάρτηση, δεν μπορεί να πάρει δικό του σκύλο, η επόμενη πρόταση που του κάνουν είναι να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε καταφύγια για να έχει επαφή με σκύλους. Για κάποιο λόγο οι άνθρωποι καταφέρνουν και επικοινωνούν με τους σκύλους σε πρωτόγονο επίπεδο, ίσως γιατί η εξάρτηση έχει να κάνει με αποκοπή του πρωτόγονου μέρους του εγκεφάλου από το prefrontal cortex που δεν έχω ιδέα πώς το λέμε στα ελληνικά. Οι σκύλοι τελικά σου βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου.

Άλλο πράγμα που ενθαρρύνουν τα προγράμματα απεξάρτησης είναι και τα χόμπυ, κυρίως όσα προωθούν την άσκηση. Η καλύτερή μου φίλη που είναι ψυχίατρος στέλνει, λέει, πρώην τοξικομανείς να κάνουνε ... ορειβασία. Για κάποιο λόγο η ορειβασία ευνοεί την απεξάρτηση, ίσως διότι καταπραΰνει το στρες και παρέχει διαφορετικό coping mechanism, που επίσης δεν έχω ιδέα πώς το λέμε στα ελληνικά, αφού τα ναρκωτικά είναι η εύκολη διέξοδος.
 
Last edited:




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Εντελώς τυχαία νωρίτερα παεακολουθούσα στο internet την συγκεκριμένη εκπομπή και σκεφτόμουν ότι είναι εξαιρετική ως ιδέα... Και τα αδέσποτα δέχονται τη φροντίδα που χρειάζονται, και οι φυλακισμένοι αποκτούν δεξιότητες που ούτε θα φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν και τα καταφύγια έχουν περισσότερες "χείρες βοηθείας"! Υγ: το prefrontal cortex μεταφράζεται ως προμετωπιαίος λοβός :)
 
  • Like
Reactions: Sara