Κοινωνικοποίηση στα 3 έτη...


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Posted: 06 Mar 2007 10:50 am by vrmode

...μιας και το θέμα είναι για εκπαίδευση, να βάλω μια ...άσκηση πραγματική με τον δικό μου σκύλο! (admin, αν δεν κολλάει εδώ το θέμα μετακίνησέ το!):

Γαλλικό μπουλντόγκ, 3 ετών και 3 μηνών, αρσενικός, ξεροκέφαλος και "κακομαθημένος" - δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ και δεν έχει κοινωνικοποιηθεί ποτέ.

Το βασικό μου πρόβλημα είναι η κοινωνικοποίηση (υπάρχει σωτηρία σε ηλικία 3,5 ετών?) διότι όταν βγαίνουμε βόλτα θέλουμε να "τσακίσουμε" οποιοδήποτε άλλο σκύλο (και γάτα) εμφανιστεί μπροστά μας. Τα πάει καλά ωστόσο με τη γάτα που έχουμε στο σπίτι (αρκεί αυτή να μην πλησιάσει το φαί του και το κόκκαλό του...).

Μπορεί να δουλέψει η εκπαίδευση σε αυτή την ηλικία και αν ναι με τι όρους/συνθήκες? (ηλεκτρικά κολάρα και πνίχτες αποκλείονται...)
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
πιθανοτατα να μη μπορεσει ο σκυλος σου να φτασει ποτε σε τετοιο επιπεδο που να κανει καλη παρεα με αλλα ζωα, αλλα με πολλη δουλεια μπορει να φτασει σε ενα σημειο τουλαχιστον να τα αγνοει και να μη βγαζει επιθετικοτητα.

στο συγκεκριμενο προβλημα συμπεριφορας η επιλυση παιρνει χρονο και θελει πολλη δουλεια απο ιδιοκτητη και εκπαιδευτη. και οχι μονο.

εχεις στη διαθεση σου ιδιοκτητες με αλλα σκυλια που να ειναι διατεθιμενοι να βοηθησουν? ρωταω γιατι ειναι ολοκληρα "σκηνικα" που πρεπει να στηνονται για τετοιου ειδους διορθωση συμπεριφορας. φυσικα, τα σκυλια αυτα δε σημαινει οτι θα εκτεθουν σε κινδυνο! αλλα θα πρεπει να υπαρχει καλη διαθεση και ορεξη και υπομονη... τα εχεις???

με επαγγελματια σκοπευεις να επικοινωνησεις?
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Σκεφτόμουν για επαγγελματία - εξαρτάται βέβαια πάντα από το αν "παίζει" πια η εκπαίδευση σε αυτή την ηλικία αλλά και τι μέθοδοι εκπαίδευσης υπάρχουν (π.χ. δε θέλω να τον αφήσω "έγκλειστο" σε σχολή εκπαίδευσης...) Για να εκπαιδεύσω εγώ :? - νομίζω ότι οι ποσπάθειες θα πάνε στο βρόντο. Όπως ξέρει και η FrenchieFan, εγώ είμαι η "Φιλιπινέζα" του σπιτιού και όχι ο αρχηγός της αγέλης. :lol:

Το κακό είναι ότι το σκυλί αυτό δεν το "ζορίσαμε" ποτέ γιατί είχε αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία λύθηκαν μόλις το περασμένο Φθινόπωρο. Οποιοδήποτε ζόρι λοιπόν - και με ζόρι ενοώ ακόμη και την επιμονή για να μάθει το "κάτσε" έφερνε λαχάνιασμα, οπότε αναγκαστικά παραιτούμαστε ...λόγω αναπνευστικού.
"Πρόθυμους" γνωστούς μου με σκύλο εδώ κοντά δεν έχω - γενικά η περιοχή δεν έχει και πολλά σκυλιά.

Σκοπεύω να διερευνήσω αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι με επαγγελματία...
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
οχι να μην τον αφησεις ποτε πουθενα σε ξενα χερια... για κανενα λογο. :wink:

καλα μην τρελαινεσαι με το ρολο του "αρχηγου", ειναι μεγαλη συζητηση...

"Πρόθυμους" γνωστούς μου με σκύλο εδώ κοντά δεν έχω - γενικά η περιοχή δεν έχει και πολλά σκυλιά.
καλο θα ηταν να βρεις ανθρωπους με προθυμια να συμμετασχουν εστω και για 15-20 λεπτα τη φορα. δε χρειαζεται ναναι φιλοι σου... απλα ανθρωποι που καταλαβαινουν την κατασταση, εχουν και αυτοι ζωα και προτιθενται να βοηθησουν. φυσικα εννοειται οτι τα δικα τους σκυλια πρεπει να ναι φιλικα και ηρεμα, κυριως ΗΡΕΜΑ! :wink:

δυστυχως ειδικα σε αυτο το προβλημα συμπεριφορας οι περισσοτεροι(σχεδον ολοι μην πω)κλεινουν τα ματια.. ειτε γιατι δε νοιαζονται, ειτε γιατι το ευχαριστιουνται, ειτε γιατι πιστευουν οτι δεν υπαρχει καμμια ελπιδα.

Σκοπεύω να διερευνήσω αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι με επαγγελματία...
πολλη πολλη πολλη πολλη προσοχη
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf