Κοινωνικοποίηση & agility!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σήμερα ήταν η πρώτη μας μέρα στο σκυλοπάρκο της Κοζάνης όπου ξεκινήσαμε τμήμα agility & κοινωνικοποίησης!

Είχαμε ξαναπάει στο σκυλοπάρκο άλλες 2 φορές παλαιότερα και η Ράνυ φοβότανε τα πάντα, με το ζόρι περπατούσε διότι φοβότανε το αντιολισθητικό πάτωμα,τα άλλα σκυλιά κλπ.

Σήμερα όμως τα πήγαμε πολύ καλά,και είμαι πολύ χαρούμενη :D
Φρόντισα να πάμε νωρίς ώστε να μπει πρώτη να δει το χώρο με την υσηχία της, να ξεψαρώσει και σιγά σιγά όταν ήρθαν τα υπόλοιπα σκυλιά, ήταν πολύ ήρεμη. (για να μην πω ότι ένιωσε τον χώρο δικό της και γαύγιζε στους επόμενους που ήρθαν :eek:)

Πηδούσε τα εμπόδια αρχικά μόνο για την λιχουδιά που την περίμενε,αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα όταν άρχισε να τα πηδάει από μόνη της..Μάλιστα στο ζιγκ ζαγκ διέπρεψε (καλά υπερβάλω) και γενικά το διασκέδασε πολύ..Δεν ήταν γρήγορη βέβαια,ήταν κάπως επιφυλακτική,μάλλον γρήγορο περπάτημα θα το έλεγα, αλλά για πρώτη φορά τα πήγαμε πολύ καλά.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο συγκεντρωμένη ήταν σε μένα, και το ότι εκτέλεσε σχεδόν όλες τις εντολές άψογα..

Κάναμε και ασκησούλες περνώντας δίπλα στα υπόλοιπα σκυλιά με λουρί,και ήταν πολύ συγκεντρωμένη, όπως και όταν εκείνα περπατούσαν δίπλα μας, ήταν καθισμένη με κοιτούσε και δεν έδειξε να φοβάται καθόλου!!

Και όλα αυτά μέσα σε 2 ώρες στο πρώτο μάθημα..Όπως καταλαβαίνετε εγώ έχω ένα μόνιμο χαμόγελο και η Ράνυ λιώνει στον ύπνο..
Θα πηγαίνουμε μια φορά την εβδομάδα και πιστεύω πως κάθε φορά θα είναι και καλύτερη.. Νομίζω είναι και ένας πολύ καλός τρόπος να δεθούμε ακόμα περισσότερο,να κοινωνικοποιηθεί με τα άλλα σκυλιά, και να δουλέψουμε τις φοβίες της!

Σύντομα θα ανεβάσω και βίντεο να την καμαρώσετε!!

*Στο τμήμα μας έχουμε ακόμα ένα φοβικό σκυλάκι, που το μουτράκι του θυμίζει πολύ την Ράνυ (κοκονοειδές με πεκινουά ίσως), και μαντέψτε πως το λένε......ΡΕΝΗ :eek::p

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Αλήθεια που βρίσκεται αυτό το σκυλοπάρκο? (Σκ'ρκα, Μπουντανάθκα, Λακ'ς του Μάγγανη, Κεραμαριό,Πηγάδι τσ' Κεραμαριός, Κασμιρτζήδες, Ηπειρώτικα?:D)

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
sofouli είμαι απο Πτολεμαΐδα..:) η Κατερίνα κάνει καταπληκτικά την δουλειά της...συνεχίστε την καλή σας προσπάθεια και κράτησε μας ενημερωμένους :D

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
νομιζω οτι περασατε πολυ όμορφα...θα το επισκεφτούμε το πάσχα καθώς μένουμε κοντά. ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας σας αν υπάρχει παρόμοιο πάρκο στην κέρκυρα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αλήθεια που βρίσκεται αυτό το σκυλοπάρκο? (Σκ'ρκα, Μπουντανάθκα, Λακ'ς του Μάγγανη, Κεραμαριό,Πηγάδι τσ' Κεραμαριός, Κασμιρτζήδες, Ηπειρώτικα?:D)
Χαχαχαχα τις μισές περιοχές που αναφέρεις ούτε που τις έχω ακούσει ποτέ :D
Το σκυλοπάρκο είναι κοντά στα τρένα, εκεί που γίνεται η λαική το Σάββατο αν ξέρεις :)

sofouli είμαι απο Πτολεμαΐδα..:) η Κατερίνα κάνει καταπληκτικά την δουλειά της...συνεχίστε την καλή σας προσπάθεια και κράτησε μας ενημερωμένους :D
Α τέλεια, γείτονας κι εσύ :) :) Εννοείται θα σας κρατάω ενήμερους για την πρόοδο μας, και θα ανεβάσω και φωτογραφικό υλικό να δείτε τι ωραία που περνάμε στην Κατερίνα!!

νομιζω οτι περασατε πολυ όμορφα...θα το επισκεφτούμε το πάσχα καθώς μένουμε κοντά. ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας σας αν υπάρχει παρόμοιο πάρκο στην κέρκυρα
Που μένεις??
Όταν έρθεις προς τα εδώ,πες μου, να κανονίσουμε σκυλόσυνάντηση :)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εδεσσα ειναι το πατρικο μου αλλα το χωριο ειναι κοντα στην κοζανη...οταν ερθω βεβαια να κανονισουμε σκυλοσυναντηση..και καλη αποκρια να εχετε εκει!!!

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Το Πάσχα που θα γυρίσω στα μέρη μας θέλω οπωσδήποτε συνάντηση... κανόνισε κυρία moderator :D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ευχαριστώ Νατάσσα!! :)
Έχω ήδη λίγο υλικό σε βίντεο,αλλά είπα να τραβήξω μερικά ακόμα και μετά να τα ανεβάσω :lol:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Χθες ήταν το τρίτο μας μάθημα..

Έχουμε εξοικιωθεί με τον χώρο, τα άλλα σκυλάκια και τους ανθρώπους, το Ρανάκι δεν φοβάται καθόλου, παίζει με τα άλλα σκυλάκια, κάνουμε τις ασκησούλες μας σωστά τις περισσότερες φορές, ανεβάσαμε το ύψος των εμποδίων και τα πηδάμε κι αυτά, γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη διότι βλέπω πρόοδο στην συμπεριφορά της ακόμα και όταν βγαίνουμε βόλτες ή συναντάμε άλλα σκυλιά έξω.

Βέβαια είναι λίγο "τα ζώα μου αργά" :)D) αλλά έτσι είναι το στυλ της, ο σκοπός μας εξ'άλλου δεν είναι να γίνει αστέρι στο agility, αλλά να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί, να δουλέψουμε την σχέση μας, και να κοινωνικοποιηθεί η μικρή ώστε να ξεπεράσει τις φοβίες της.
Για μένα είναι επίσης πολύ σημαντικό να δουλεύουμε τις εντολές εκτός σπιτιού, σε χώρο που τα ερεθίσματα είναι πολλά (άλλα σκυλιά που τρέχουν, άνθρωποι φωνές κλπ).
Βλέπω ήδη μεγάλη διαφορά και όσο περνάει ο καιρός είμαι σίγουρη πως θα έχουμε και μεγαλύτερη πρόοδο!

Φωτογραφικό υλικό δεν έχω ακόμα γιατί δεν έχω ψηφιακή, και από το κινητό δεν φαίνεται τίποτα :(
Θα πάρω σύντομα ψηφιακή όμως, διότι υποσχέθηκα φωτογραφίες ;-)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μόλις γυρίσαμε από το σκυλοπάρκο..

Είμαι πολύ πτώμα για να γράψω τι κάναμε σήμερα, αλλά σε λίγο θα ξεχάσω πως η Ράνυ είναι φοβική....
Έχει κάνει τεράστια πρόοδο, δεν φοβάται σχεδόν καθόλου, ούτε ανθρώπους, ούτε ζώα ούτε αμάξια, ούτε την πολυκοσμία ούτε τίποτα...
Εννοώ στην καθημερινότητα μας, όχι μόνο στο πάρκο..

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, και το διασκεδάζουμε πάρα πολύ.
Έχουμε ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τις προσδοκίες μου, και παρά την κούραση μου ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!!
:) :) :) :) :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.848
8.046
Moυ βάζεις ιδέες για τον Τζιμάκο Sofouli.
Μπράβο σας και περιμένουμε και την ψηφιακή για να σας θαυμάσουμε και σε φωτογραφίες! :D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να το δοκιμάσεις με τον Τζιμάκο,το συστήνω ανεπιφύλακτα.. :)

Είναι πολύ όμορφη ενασχόληση, σίγουρα το διασκεδάζουν πολύ και αυτά αλλά και εμείς, και για μας το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε να δουλεύουμε δίπλα από άλλα σκυλιά, από άλλους ανθρώπους ,φωνές και γενικά διάφορα που μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πείτε μου τώρα, ποιος περίμενε ότι η Ράνυ θα ήταν η πρώτη από το τμήμα, που θα έμπαινε στο τούνελ?????:eek:

Που μόνο που το έβλεπε παλιά εξαφανιζόταν!!

Με το που βάλαμε το τουνελ στην διαδρομή ήταν υπόθεση ενός λεπτού να μπαινοβγαίνει η κυρία άνετη και να διασκεδάζει!

Με έχει εκπλήξει πολύ πολύ αυτό το σκυλί :D:D

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Μπράβο σας Sofouli....πάλι καλά που βρέθηκε στο δρόμο σου το Ρανάκι!!!
Μπράβο στο κορίτσι σου και εσένα που της προσφέρεις αυτές τις εμπειρίες για την εξελιξή της!!!=D>