Κολίτιδα

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλησπέρα!!

Όπως λέει κ ο τίτλος, αλλά κ ο γιατρούλης μας,έπαθε κολίτιδα..

Τα συμπτώματα ήταν αύξηση των κοπράνων, παχύρευστη βλέννα (μικρή ποσότητα, όμως..σε σημείο που αν δεν τα μάζευα, δεν θα το πρόσεχα καν), αέρια(ενώ δεν είχε) κ παρατήρησα ότι προσπαθούσε να κάνει κακά της, αλλά δεν.. μπορεί να έβγαζε μικρή ποσότητα υγρών ή κ τίποτα..
Αυτό ξεκίνησε την Τετάρτη, με αποκορύφωμα την σημερινή ημέρα που ήταν σχεδόν διάρροια..
Το είχε ξανακάνει πριν 2-3 βδομάδες, αλλά έδωσα κοτόπουλο με ρύζι , έφυγε η βλέννα , αλλά τα αέρια μαζί με την αύξηση κοπράνων είχαν παραμείνει.. όρεξη κ διάθεση για παιχνίδι ήταν στο φουλ όπως πάντα..

Σήμερα πήγαμε στον γιατρό, ο οποίος είπε πως δεν θέλει να δώσει φαρμακευτική αγωγή, γιατί θεωρεί πως την πειράζει κάτι από την τροφή της κ δεν υπάρχει λόγος να την επιβαρύνουμε με φάρμακα. (τρώει μαγειρευτό εδώ και 10 μήνες περίπου)
Πρότεινε αποκλειστικά ξηρά τροφή για 15-20 μέρες κ μετά σταδιακά να προσθέτω το κάθε συστατικό για μαγειρευτό.. δηλ. κοτόπουλο για άλλες 10 μέρες, μετά κάποιο λαχανικό για άλλες 10 μέρες κ.τ.λ. , για να βρούμε τι είναι αυτό που την πειράζει.
Πάντα πρόσθετα σταδιακά τα υλικά κ του το ανέφερα.. αλλά μου είπε πως μπορεί να τρώει κάτι για 10 μήνες κ τώρα να την πειράζει..

Το αποτέλεσμα είναι πως φύγαμε με την εξής τροφή : EN Gastroenteric® Canine Formula | Purina Veterinary Diets , την οποία και έφαγε παραδόξως..

Τα θέματα είναι τα εξής :

1. Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία..;;; Καλά τα λέει ο γιατρούλης ή να τρέξω για 2ή κ 3η γνώμη..;;;;
  2. Αυτή η τροφή είναι ok..;; Υπολόγισα πως θα μου βγάλει 10 μέρες, αλλά τα συστατικά της δεν με ενθουσίασαν.. (Στεναχωρήθηκα με όσα μου έλεγε ο γιατρός κ δεν κοίταξα εκείνη την στιγμή συστατικά, δυστυχώς, παρά μόνο όταν έφτασα σπίτι.. :( )Να την αλλάξω άμεσα ή να περιμένω να τελειώσει..;;
  3. Μέσα στην τροφή δεν υπάρχει δοσομετρητής.. Βρήκα έναν στο σπίτι, που έχει σαν μέτρο το αλεύρι κ την ζάχαρη..εγώ πως να την ζυγίζω..;;;;

Sorry για το σεντονάκι, αλλά με πήρε λίγο από κάτω..προσπαθώ να της δίνω το καλύτερο..κ φαίνεται πως τα έκανα μαντάρα.. :(:(

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Μαγειρεύω ειδικά για αυτήν..δεν έχει φάει ποτέ από αυτά που μαγειρεύω για το σπίτι..
Οπότε, απλά τα βράζω, χωρίς μπαχαρικά κ απλά πρόσθετα λάδι..
Κρέας, ψάρια, λαχανικά, αυγό, γιαούρτι, φρούτα κ τον τελευταίο δίμηνο είχα κόψει τελείως τα δημητριακά(ρύζι κ.λ.π.) κ έδινα κουάκερ.. (ξέρω τι επιτρέπεται κ τι όχι, εννοείται)
Τώρα στα λέω όλα μαζί, αλλά οκ,προσάρμοζα το κάθε γεύμα..
Επίσης, από την πρώτη μέρα αν ήταν να προσθέσω κάτι, το έκανα σταδιακά κ έλεγχα αντιδράσεις..

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Σ εμας με κολοτιδα ο γιατρος χορηγησε flagyl. Βεβαια ειχε κ αιμα στα κοπρανα.
Purina δεν εχω δωσει ποτε, hills id δινω σε τετοιες περιπτωσεις και ειναι τζετ.

Παντα μεγειρευτο ετρωγε?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mήπως έφαγε τίποτα από τα σκουπίδια ?
Μήπως της δίνει κάποιος από την οικογένεια και τίποτα από το δικό σας φαγητό ?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
παρόμοια συμπτώματα -ιδιαίτερα την άνοιξη -εμφανίζονται και σε εμάς...
σε περίπτωση που ο σκύλος δεν έχει αίμα στα κόπρανα ακολουθούμε την αγωγή που πρότεινε ο ιατρός σου....δηλ. κλινική τροφή...(όπως αυτή που αναφέρεις....νομίζω ότι η hills έχει πρόβλημα διάθεσης...)

η οποία παρ΄όλα τα άθλια συστατικά της ... στα γαστρεντολογικά κάνει ''θαύματα'' με αποτέλεσμα σε 2-3 μέρες οι διάρροιες να αποτελούν παρελθόν...

(το άλλο παράδοξο είναι ότι παρ΄όλο που θεωρείται άνοστη τροφή.....όσοι την τρώνε-την τσακίζουν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση...):rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Mην σε νοιάζουν τα συστατικά στις φαρμακευτικές τροφές, γνώμη μου. Είναι προσωρινές και κάνουν θαύματα.
Δώστην όπως σου είπε ο γιατρός, τώρα το μετά θα το διαμορφώσεις εσύ ανάλογα.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις..!!!

Σ εμας με κολοτιδα ο γιατρος χορηγησε flagyl. Βεβαια ειχε κ αιμα στα κοπρανα.
Purina δεν εχω δωσει ποτε, hills id δινω σε τετοιες περιπτωσεις και ειναι τζετ.

Παντα μεγειρευτο ετρωγε?

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Όχι, αίμα δεν είχαμε,απλά όσο πήγαιναν ήταν κ πιο μαλακά κ στο τέλος υγρά πολύ..
Hills είχα διαβάσει κ εγώ εδώ, αλλά όπως λέει κ η TARA, είχα διαβάσει ότι την βρίσκεις δύσκολα..

Έτρωγε ξηρά για κανά 3μηνο στις αρχές που την βρήκα..κ από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη μόνο μαγειρευτό. Κ τρελλαίνομαι γιατί πρόσεχα πολύ..τι τρώει, ποσότητες,να βάζω σταδιακά υλικά... τι να πω..

Πως είναι η δικιά σου..;;

Mήπως έφαγε τίποτα από τα σκουπίδια ?
Μήπως της δίνει κάποιος από την οικογένεια και τίποτα από το δικό σας φαγητό ?
Δικό μας φαγητό ποτέ, άλλωστε μένουμε οι δύο μας, οπότε την ταίζω μόνο εγώ, που εγώ φτιάχνω κ το φαγητό της..
Να έχει φάει κάτι από τα σκουπίδια έξω ή από κάτω, δεν το αποκλείω..έχει τύχει να την βγάλει βόλτα ο αδερφός μου κανά δυο φορές,οπότε μπορεί να άρπαξε κάτι κ να μην την είδε..τον ρώτησα χτες πριν τον γιατρό κ είπε πως όχι, αλλά οκ..άνθρωποι είμαστε , δεν το αποκλείω..
Απλά επειδή αν τύχει να την πάει βόλτα, θα είναι μόνο για τσίσα-κακά κάτω από το σπίτι, οπότε 5λεπτά το πολύ κ έχει το νου του, γενικά..σίγουρα αν άρπαξε κάτι, δεν θα ήταν κάτι μεγάλο σε μέγεθος..θα την είχε καταλάβει..
Αυτό σκέφτομαι κ εγώ συνέχεια, το είπα στον γιατρό, δεν το απέκλεισε..αλλά τι να κάνω, δεν ξέρω..

παρόμοια συμπτώματα -ιδιαίτερα την άνοιξη -εμφανίζονται και σε εμάς...
σε περίπτωση που ο σκύλος δεν έχει αίμα στα κόπρανα ακολουθούμε την αγωγή που πρότεινε ο ιατρός σου....δηλ. κλινική τροφή...(όπως αυτή που αναφέρεις....νομίζω ότι η hills έχει πρόβλημα διάθεσης...)

η οποία παρ΄όλα τα άθλια συστατικά της ... στα γαστρεντολογικά κάνει ''θαύματα'' με αποτέλεσμα σε 2-3 μέρες οι διάρροιες να αποτελούν παρελθόν...

(το άλλο παράδοξο είναι ότι παρ΄όλο που θεωρείται άνοστη τροφή.....όσοι την τρώνε-την τσακίζουν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση...):rolleyes:
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα σου..!!Την τρώει μια χαρά κ μου έκανε τρελλή εντύπωση..
Κ επίσης, σήμερα τα κακά της ήταν μια χαρά..
Άντε να δούμε..

Mην σε νοιάζουν τα συστατικά στις φαρμακευτικές τροφές, γνώμη μου. Είναι προσωρινές και κάνουν θαύματα.
Δώστην όπως σου είπε ο γιατρός, τώρα το μετά θα το διαμορφώσεις εσύ ανάλογα.
Αυτό άρχισα να σκέφτομαι κ εγώ σήμερα.. Γιατί την τρώει, τα κακά της ήταν οκ.. οπότε για 10-15 μέρες που μου είπε να την δίνω, δεν θα πάθει κάτι το ζιζίνι..
Τώρα το μετά είναι ένα θέμα, αλλά θα το δω σταδιακά..

Ρε παιδιά.. αυτό με τον δοσομετρητή, ξέρει κανείς τίποτα..;;; δεν ξέρω πως να ζυγίζω την τροφή..κ φοβάμαι μήπως δίνω λίγο..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
τρείς είναι οι επιλογές σου....
1/πας στο πετ σοπ που πήρες την τροφή και ζητάς δοσομετρητή...
2/ ζυγίζεις τον δοσομετρητή που χρησιμοποιείς σε μια ζυγαριά κουζίνας άδειο και μετά γεμάτο με την τροφή της ώστε να βρείς το απόβαρο
3/ ταίζεις με το μάτι....

καλή ανάρρωση..:)

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Μου χάλασε η ζυγαριά , το κέρατο μου , την προηγούμενη βδομάδα..αυτό είναι το θέμα..:mad:
Θα πάω αύριο το απόγευμα μετά την δουλειά να πάρω τον δοσομετρητή..

Ευχαριστώ..!!

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Γειά σας πάλι..!!!

το πρώτο σακί της τροφής τειλειώνει, οπότε κάλεσα τον γιατρό χτες για να δω τι θα κάνω..
Μου είπε να συνεχίσω με ακόμα ένα , ώστε να τρώει την φαρμακευτική κοντά στο μήνα, απόρησα γιατί στην αρχή μου είχε πει για 10-15 μέρες.. κ μου είπε να την συνεχίσουμε για να εξαλείψουμε τελείως το όποιο πρόβλημα..
το θέμα μου είναι ότι τα συμπτώματα σταμάτησαν από την πρώτη μέρα..τα κακά της δηλαδή είναι μια χαρά.. κ δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω την φαρμακευτική ξηρά για τόσο διάστημα..

Καμια παρόμοια εμπειρία..;;;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
μπορώ να σου πω μόνο το τι κάνω εγώ.....

μόλις σταθεροποιηθούν τα κόπρανα για 10-15 μέρες, γυρίζω στην συνηθισμένη διατροφή τους με πρώτη επιλογή την ξηρά που τρώνε πάντα. Μετά δοκιμάζω το μαγειρευτό και τελευταία το ωμό (τα σκυλιά μου τρώνε και τα 3 είδη τροφής)
That's all....:)

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Κ εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου..
να έπαιρνα μία ξηρά.. κ σιγά σιγά να προσέθετα τρόφιμα, ώστε να καταλήξουμε στο μαγειρευτό που έτρωγε..

Απλά με κόλλησε ο γιατρός που είπε να την τρώει για ένα μήνα, ενώ δεν έχει κανένα σύμπτωμα πλέον..
Κ ήθελα να δω κ από εδώ, για πόσο διάστημα συνήθως δίνετε φαρμακευτική ξηρά..

θα πάω το απόγευμα να πάρω δεύτερη γνώμη΄από γιατρό..
κ βλέπουμε..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
κοίτα, με 1 μήνα κλινική διατροφή ο γιατρός είναι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα υποτροπιάσει...:)

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Αν συνδύαζα δηλαδή την κλινική διατροφή με μικρές προσθήκες (για αρχή κοτόπουλο π.χ.) ένα προιόν κάθε φορά.. θα ήταν λάθος, σωστά..;;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
κοίτα εγώ κάνω αρκετά πειράματα με τα σκυλιά μου αλλά πλέον ξέρω τι θα τους πειράξει και τι όχι....

καταλαβαίνεις ότι μου είναι δύσκολο να σου προτείνω τι να κάνεις εσυ με την δικιά σου....

ίσως το μόνο που μπορώ να σου πω σαν ένα είδος ......συμβουλής (παρ΄όλο που δεν μου αρέσει ο όρος...;)) είναι ...να μην τρελαίνεσαι τόσο...:D η σκύλα σου είναι καλά....

(πάντως αν δώσεις μαγειρευτό προτίμησε στην αρχή να δίνεις περισσότερο ρύζι και λιγότερο κρέας)

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
καταλαβαίνω απόλυτα, μην ανησυχείς..
Απλά επειδή είναι η πρώτη φορά που δίνω φαρμακευτική ξηρά, έχω παραπάνω απορίες.. που νομίζω ότι λύνονται ευκολότερα, βάσει αντίστοιχων εμπειριών..

Καλά, η τρέλλα..είναι το πρώτο χαρακτηριστικό μου.. :p:p
Απλά η πιο πάνω ερώτηση, ήταν πιο πολύ τύπου "κάνει να συνδυάσεις φαρμακευτική ξηρά με άλλα τρόφιμα" κ όχι τι με συμβουλεύεις..

θα ρωτήσω ένα γιατρό ακόμα, έτσι για να μου φύγει το κόλλημα..
κ βλέποντας..

ευχαριστώωωω..!!!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3