Κολησε το σκυλακι μου λεισμανιαση!!

foivos7

Member
4 Σεπτεμβρίου 2012
7
0
Καλησπερα, ειμαι αρκετα εως πολυ αγχωμενος και στεναχωρημενος!
Κολησε το σκυλακι μου λεισμανιαση και φοβαμαι αρκετα μην παθει τιποτα σοβαρο εως θανατηφορο.

Ας τα παρουμε απο την αρχη, πηγα στο προγραμματισμενο ραντεβου για να κανουμε το εμβολιο της προληψης. Αλλα για να το κανουμε,οπως μου ειπε η γιατρος, επρεπε να δουμε αν εχει ηδη κολλησει.
Το τεστ δυστυχως βγηκε θετικο, στειλαμε τις εξετασεις αιματος αθηνα για να δουμε πιο συγκεκριμενα πραγματα και μας δωσανε τιμες κρεατινηνης και ουριας(καπως ετσι) η οποιες ειναι στο μαξιμουμ των φυσιολογικων.
Τωρα εχω προχωρησει σε θεραπια με χαπια,τις ενεσεις δεν μπορει να τις παρει ακομα, γιατι πρεπει να πεσουν τα ορια που εχει στο νεφρο του...

Εχω αρχισει και φοβαμαι πολυ για την υγεια του... Επισης μου ειπε να του παρω τροφη, πολυ χαμηλη σε προτεινες!(του δινω την acana puppy large preed). Ξεχασα να πω οτι ειναι 10 μηνων!!

Πειτε μου καμια κουβεντα οτι ξερετε για ολα τα παραπανω,ακομα και σε ποια τροφη μου συστηνετε.

Ευχαριστω!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Κουράγιο! Πριν 1 χρόνο αρρώστησε το σκυλάκι μιας φίλης μου. Είχε τίτλο 1/800. Έζησα μαζί της την αγονία της. Δεν του έδινε ενέσεις αλλά 2 είδων χάπια. Το ένα κάθε βράδυ για ένα μήνα και το άλλο από μισό πρωι-βράδυ και το συνεχίζει ακόμα. Μετά από 6 μήνες ο τίτλος έπεσε σε 1/200 και σταθεροποιήθηκε εκεί. Το σκυλί είναι ζωηρότατο, δεν έχει συμπτώματα, απλά της είπαν να κάνει εξετάσεις κάθε 2 μήνες γιατί μπορεί να υποτροπιάσει. Το δεύτερο χάπι μάλλον πρέπει να το παιρνει εφ' όρου ζωής.
Το δικό σου τι τίτλο εχει?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κουράγιο! Πριν 1 χρόνο αρρώστησε το σκυλάκι μιας φίλης μου. Είχε τίτλο 1/800. Έζησα μαζί της την αγονία της. Δεν του έδινε ενέσεις αλλά 2 είδων χάπια. Το ένα κάθε βράδυ για ένα μήνα και το άλλο από μισό πρωι-βράδυ και το συνεχίζει ακόμα.
Σίγουρα ήταν 2 χάπια και όχι ένα χάπι και ένα σιρόπι; 1/800 χωρίς milteforan ή glucantime δεν μοιάζει να στέκει. Όχι ότι δεν έχει συμβεί να πέσει ο τίτλος μόνο με zylapour, αλλά δεν είναι και προτεινόμενη λύση.

Τωρα εχω προχωρησει σε θεραπια με χαπια,τις ενεσεις δεν μπορει να τις παρει ακομα, γιατι πρεπει να πεσουν τα ορια που εχει στο νεφρο του...
Ρώτα τον γιατρό σου τι άποψη έχει για την αγωγή με milteforan στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι ενέσεις είναι το Glucantime, το οποία θέλει όντως καλές τιμές βιοχημικών για να ξεκινήσει η θεραπεία. Το Milteforan αν και θεωρείται από πολλούς λιγότερο αποτελεσματικό, έχει περισσότερη ανοχή σε αυτό το θέμα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
θελει τροφη με υψηλη ποιοτητα πρωτεινης,,, αλλα σε μικροτερη ποσοτητα,,,,

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σίγουρα ήταν 2 χάπια και όχι ένα χάπι και ένα σιρόπι; 1/800 χωρίς milteforan ή glucantime δεν μοιάζει να στέκει. Όχι ότι δεν έχει συμβεί να πέσει ο τίτλος μόνο με zylapour, αλλά δεν είναι και προτεινόμενη λύση.
Ναι, έχεις δίκιο, το ένα ήταν σιρόπι, του το έβαζε το βράδυ στο φαγητό. Ήταν περυσι και τα μπέρδεψα. Πάντως θυμάμαι ότι μετά είχε φοβερές αιματολογικές και βιοχημικές - τα νεφρά δεν έχουν πειραχθεί καθόλου.