Κομποι

26 Ιουνίου 2021
7
0
24
Γεια σας, εχω ενα σκυλί μαλτεζακι αλλα ειναι μικρο 2 κιλά και οταν το είχα παρει ηταν γεμάτος με κομπους τον προσπαθω να τον κουρεψω αλλα δε κάθεται. Ο κτηνιατρος μου προτεινε να περιμενουμε και να δούμε πως θα καταλήξει και αφου δεν υπαρχει κουρεας σκύλων στην περιοχη μου πρεπει να κανω κατι μόνος μου. Ο σκύλος δε κάθεται με τιποτα και ο κτηνιατρις μου δεν μου δίνει ηρεμιστικο. Δε ξερω τι να κάνω αμα συνεχιστεί ετσι το σκυλί θα μείνει με κομπους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Γειά σου βρε Πάνο
Καλώς ήρθες στο φόρουμ

Οταν αποφάσισες να αποκτήσεις μαλτεζάκι, δεν ήξερες ότι χρειάζεται συστηματική περιποίηση το μαλλάκι του; Που σημαίνει επαγγελματικό γκρουμάρισμα ή πολύ καλή γνώση δική σου, επί του θέματος. Αφού δεν υπήρχαν αυτές οι δύο προυποθέσεις, πως το σκέφτηκες βρε παιδί μου, το μαλτεζάκι;

υγ: Συγχαρητήρια στον γιατρό σου!!!

26 Ιουνίου 2021
7
0
24
Οταν τον είχα παρει ειχε κομπους εξ αρχης και αφου τον ποναγε δε με αφηνε κάνω κατι πανω του και δεν υπαρχει καποιος γκρουμερ στην περιοχη μου :/

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Το θέμα είναι, ότι αυτή τη στιγμή έχεις ένα αντικειμενικό πρόβλημα, το οποίο δεν πρόκειται να λυθεί από μόνο του και δεν καταλαβαίνω που αλλού θα μπορούσε να καταλήξει, εκτός από το να τζιβιάσει όλο το μαλλί και να θέλει ξύρισμα με την ψιλή...

Αν αποπειραθείς να τον κουρέψεις μόνος σου και τον πετσοκόψεις, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα και σε άλλους τομείς.
Εκτός αυτού, θα τον ναρκώνεις κάθε φορά που θα θέλει κούρεμα? Δηλαδή, κάθε 3-4 μήνες θα ναρκώνεται το σκυλί?

Προσωπικά, δεν βλέπω άλλη επιλογή, από το να αφιερώσεις μια μέρα και να τον πας σε όποια περιοχή υπάρχει επαγγελματίας.
Δες το ως μια ευκαιρία να σου δείξει και 2 πράγματα για το πως θα μπορείς να τον συντηρείς, να προλαβαίνεις τους κόμπους κ.λπ. και να καταφέρεις έτσι με τον καιρό, να το κάνεις μια ευχάριστη διαδικασία και για το σκύλο.